Care sunt pluginurile implicite ale ChatGPT și pentru ce le pot folosi?

Recomandări cheie

  • ChatGPT Plus include trei plugin-uri încorporate: Browse with Bing, Code Interpreter și DALL-E, care îi îmbunătățesc capacitățile.
  • Navigarea cu Bing permite ChatGPT să efectueze căutări web în timp real și oferă o sursă pentru informațiile pe care le generează.
  • DALL-E permite generarea text-to-image, dar este posibil să nu modifice cu precizie imaginile existente și adesea generează altele noi.

Folosirea ChatGPT nu implică doar găsirea de fapte de bază. GPT-4, modelul premium al ChatGPT, are câteva plugin-uri suplimentare interesante: DALL-E, Browser și Code Interpreter. Deci, cum funcționează aceste pluginuri ChatGPT și ce puteți obține din ele?

Care sunt pluginurile implicite ale ChatGPT?

Cele trei pluginuri încorporate ale ChatGPT sunt oferite tuturor utilizatorilor ChatGPT Plus. ChatGPT Plus folosește GPT-4, cea mai recentă versiune LLM a OpenAI, care vine cu DALL-E 3, Code Interpreter și Browse with Bing plugins.

OpenAI a început să-și introducă pluginurile încorporate în martie 2023. Iată o prezentare generală de bază a ceea ce face fiecare plugin:

  • Navigați cu Bing: efectuează căutări Bing în numele utilizatorului pentru a găsi date în timp real.
  • Code Interpreter: rulează, analizează și furnizează cod Python într-un mediu sandbox.
  • DALL-E: permite generarea de text în imagine în chat folosind DALL-E 3.

Când vă deschideți contul ChatGPT Plus, fiecare dintre aceste plugin-uri va fi activ în mod implicit, ceea ce înseamnă că nu trebuie să activați nimic manual pentru a le utiliza.

  Ghidul final despre cum să cumpărați carcase CS2

Cum să utilizați pluginurile standard ChatGPT

Dacă nu aveți un cont ChatGPT Plus, nu veți putea accesa aceste pluginuri. Așadar, luați în considerare înscrierea pentru planul premium lunar de 20 USD dacă doriți să depășiți această barieră.

1. Navigați cu Bing

Pentru a începe cu Browse with Bing, faceți o solicitare care necesită date în timp real sau clarificați în mod special că doriți ca ChatGPT să caute pe web o solicitare.

După ce faceți cererea, vi se va spune că GPT caută în prezent pe web. Poate dura zece secunde pentru a obține rezultatele sau mai mult dacă conexiunea dvs. este neregulată, serverele OpenAI sunt copleșite sau cererea dvs. conține informații detaliate care necesită timp pentru a căuta.

Când ChatGPT oferă un răspuns bazat pe o căutare pe web, sursa va fi întotdeauna furnizată între ghilimele între paranteze ([“]) la finalul răspunsului. Puteți regenera răspunsul dacă nu sunteți mulțumit de rezultatul inițial făcând clic pe simbolul săgeată circulară de sub răspuns.

Uneori, ChatGPT oferă surse fabricate sau nesigure pentru răspunsurile sale, așa că este întotdeauna cel mai bine să verificați sursa înainte de a utiliza oricare dintre informațiile furnizate.

Este posibil ca ChatGPT să nu efectueze o căutare pe web pentru datele la care are deja acces, cum ar fi fapte istorice. Dacă este necesară căutarea pe web, anunțați acest lucru în promptul dvs.

2. DALL-E

DALL-E este o platformă separată de ChatGPT, dar și OpenAI a creat-o. Cea mai recentă versiune de DALL-E este DALL-E 3, lansată în august 2023. Acest software folosește AI pentru a genera imagini pe baza solicitărilor utilizatorului. DALL-E este un instrument plătit, dar îl puteți utiliza fără costuri suplimentare cu abonamentul ChatGPT Plus (sau îl puteți accesa folosind Microsoft Copilot)

  Ce este interceptarea Wi-Fi? Înțelegerea riscurilor și cum să rămâneți în siguranță

ChatGPT Plus oferă o caracteristică DALL-E 3 încorporată, permițându-vă să utilizați text pentru a genera imagini oricând doriți. Pur și simplu descrieți tipul de imagine pe care îl doriți, iar ChatGPT o va crea în numele dvs.

Poate dura 10 sau 20 de secunde pentru ca ChatGPT să genereze imaginea și, eventual, mai mult dacă există probleme de conexiune, niveluri ridicate de trafic pe server sau subiecte complexe.

Odată ce ai imaginea ta, poți cere ChatGPT să se regenereze sau să facă modificări. Cu toate acestea, principalul dezavantaj al DALL-E în ChatGPT este incapacitatea sa frecventă de a face o imagine anterioară și de a o edita. Este posibil să aveți noroc și să solicitați ChatGPT să păstreze imaginea în mare parte aceeași, în afară de modificările pe care le-ați solicitat, dar acest lucru nu este garantat. De fapt, va genera probabil o imagine complet nouă.

Acum, cerem schimbări.

Deși am cerut ChatGPT să păstreze imaginea identică în afară de o singură modificare, a făcut schimbarea, dar a schimbat aproape orice altceva despre imagine. Țineți cont de acest dezavantaj atunci când utilizați acest plugin.

3. Interpret de cod

Dacă doriți să scrieți, să rulați sau să primiți cod în limbajul Python, Interpretul de cod al ChatGPT vă poate ajuta. Cu acest plugin, puteți solicita fragmente de cod, puteți solicita ChatGPT să analizeze și să execute cod și să vă bucurați de opțiunea de a încărca fișiere în chat pentru revizuire.

Dacă ChatGPT detectează erori din codul dvs., vă va anunța și va oferi o corecție.

Puteți încărca fișiere text și documente pentru analiză într-o gamă largă de formate, inclusiv PDF, DOCX, JSON, TXT și PPTX. De asemenea, puteți alege dintre mai multe formate de date și cod și chiar puteți încărca o imagine JPEG a codului în cauză.

  Cum să dezactivați și să ștergeți backupul iCloud pe iPhone și iPad

După încărcarea documentului, ChatGPT îl va analiza și vă va oferi interpretarea acestuia.

De asemenea, puteți cere ChatGPT să vă ofere cod Python pentru funcția sau programul pe care doriți să îl creați. Cu toate acestea, acesta nu face parte din pluginul Interpreter, deci poate fi folosit cu GPT-3.5 sau GPT-4.

Asigurați-vă că executați orice cod este furnizat printr-un instrument de execuție Python dedicat înainte de a-l implementa. ChatGPT poate face greșeli, așa că cel mai bine este întotdeauna să efectuați câteva verificări asupra datelor pe care vi le oferă.

Cum să utilizați pluginurile ChatGPT pe mobil

Procesul de utilizare a oricăruia dintre aceste pluginuri standard este același în aplicația mobilă ChatGPT ca și pe desktop. Faceți cererea dvs. în prompt și atâta timp cât sunteți conectat la contul dvs. ChatGPT Plus, pluginul relevant ar trebui să funcționeze automat.

Puteți folosi contul ChatGPT Plus atât pe desktop, cât și pe mobil simultan.

Descărcați: ChatGPT pentru Android | iOS (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

Cu toate aceste pluginuri oferite, capacitățile ChatGPT sunt mult crescute. Indiferent dacă doriți să creați artă AI, să verificați vremea, să găsiți oferte online sau să testați un cod, GPT-4 vă poate ajuta.