Prima cameră de acțiune 8K din lume

Recomandări cheie

  • Calitate superbă a imaginii, mai ales în condiții de lumină scăzută, datorită unui senzor mare.
  • Funcțiile AI ajută la economisirea spațiului de stocare și la producerea videoclipurilor scurte captivante. Ace Pro are software îmbunătățit și șabloane de fotografiere care facilitează editarea și producerea videoclipurilor.
  • Modul 8K nu oferă îmbunătățiri semnificative, iar Ace Pro poate să nu fie potrivit pentru vlogging din cauza distanței minime de focalizare mai lungă.

Mai cunoscut pentru camerele sale inovatoare de 360 ​​de grade și pentru procesul de editare „înregistrați acum, încadrați mai târziu”, Ace Pro este prima cameră de acțiune dedicată în stil GoPro a Insta360. Cu cel mai mare senzor de până acum și un cip AI pe dispozitiv, Ace Pro funcționează mult mai bine decât v-ați aștepta la lumină slabă. În timpul zilei, filmările sunt remarcabile. Dar modul 8K este în mare parte un truc, iar distanța minimă de focalizare vă va oferi o pauză dacă doriți să alegeți acest lucru pentru vlogging.

Insta360 Ace Pro

Insta360 Ace Pro oferă o înregistrare 8K24, deși este mai probabil să utilizați nenumăratele alte moduri 4K, inclusiv un nou PureVideo 4K30, care este ideal pentru situații de lumină scăzută. Senzorul mai mare decât media duce la o distanță minimă de focalizare mai mare decât media, ceea ce ar putea să nu se potrivească vloggerilor. Dar pentru toți ceilalți, calitatea superbă a imaginii, combinată cu software-ul îmbunătățit cu inteligență artificială și șabloanele de fotografiere, pune acest lucru cel puțin la egalitate cu cele mai bune camere de acțiune de pe piață astăzi.

Marca Insta360

Dimensiunea senzorului 1/1.3″

Rezoluție video până la 8K24

Rezoluție foto 48mp

Baterie 1650mAh (până la 100 de minute)

Conexiune USB-C

Dimensiune D71.9 x H52.15 x D38.5mm

Greutate 180 g (6,4 oz)

Rezistenta la apa 10m (pana la 60m cu carcasa de scufundare optionala)

Obiectiv Leica 16 mm (echivalent)

Stocare MicroSD

Afișare Ecran tactil color rabatabil de 2,4″ în spate, OLED frontal de 0,66″ pentru a afișa modul curent

Pro

  • Calitate superbă a imaginii, mai ales în condiții de lumină slabă datorită unui senzor mare
  • Funcții AI pentru a economisi spațiu de stocare și pentru a ajuta la producerea videoclipurilor scurte captivante
  • Excelent software de editare pentru smartphone sau desktop
  • Rezistent la apă până la 10 m din cutie

Contra

  • Modul 8K este în mare parte un truc
  • Distanța minimă de focalizare este mai mare decât de obicei; vloggerii atenție
  • Apărătoare de lentile neînlocuită

Design și accesorii: Ecranul rabatabil este caracteristica remarcabilă

La prima pornire a camerei, va trebui să o înregistrați cu aplicația Insta360 și să instalați o actualizare de firmware. Acesta nu este un pas opțional; trebuie să înregistrați dispozitivul, așa că asigurați-vă că ați făcut acest lucru înainte de a pleca în vacanța plină de acțiune fără internet.

James Bruce / MakeUseOf

Ace Pro nu pare să încalce convențiile de design când vine vorba de forma foarte compactă a camerei de acțiune. Dar are câteva caracteristici îngrijite care îl fac și mai potrivit pentru alte sarcini.

James Bruce / MakeUseOf

Pe o parte se află compartimentul pentru bateria detașabilă, în timp ce pe cealaltă este un buton de pornire, un card microSD și un port USB-C. Toate sunt acoperite în siguranță cu o husă impermeabilă strânsă. Din cutie, este rezistent la apă până la 10 m și a husa de scufundare este disponibilă să se scufunde mai departe.

James Bruce / MakeUseOf

Ace Pro are și două ecrane. Primul este ecranul principal din spate, un ecran tactil color care măsoară 2,42 inchi. Aceasta se răstoarnă în sus de-a lungul marginii de sus, astfel încât să vă puteți previzualiza înregistrarea fie din spatele, fie din fața camerei (sau unghiuri mai imaginative, cum ar fi din talie).

În plus, este un ecran mai mic de 0,89 inci în față, care oferă o indicație rapidă a modului curent, a bateriei și a timpului de înregistrare rămas. Este surprinzător de util dacă vă treziți să schimbați modurile des și vă asigură că nu vă veți înregistra accidental vlog-ul cu încetinitorul, de exemplu.

  Creați o aplicație Python pentru tabel de înmulțire cu POO

James Bruce / MakeUseOf

Deoarece baza Insta360 Ace Pro conține doar un sistem de blocare rapidă magnetic brevetat și nu un orificiu pentru șuruburi pentru trepied, acesta nu poate fi montat direct și trebuie utilizat cu adaptorul personalizat.

Încuietoarea magnetică poate fi montată doar într-un singur sens (indicată printr-un simbol mic care imită ce parte este pe lentila) și am descoperit că poate fi înșelător de slăbită, așa că asigurați-vă că este complet împins. La primele mele încercări, mi s-a părut ca și cum ar fi fost atașat și îndreptat pe corpul lui Ace Pro, dar nu era deloc sigur. Împingeți-l ferm până când auziți un clic pe ambele părți, altfel se vor întâmpla accidente.

Încuietoarea magnetică oferă apoi un punct de montare standard pentru utilizare cu orice accesorii pentru camera de acțiune sau cu un adaptor pentru trepied. În cutie este o montură mică „magică” care se poate lipi de orice suprafață plană, dar probabil că aveți deja un munte de bucăți cu un punct de montare standard care poate fi folosit și.

James Bruce / MakeUseOf

Unitatea mea de testare a fost trimisă împreună cu un selfie stick multifunctional si mini trepied cobrande cu Pgytech. Acest accesoriu inteligent este un selfie stick extensibil 3-în-1 în formă de Z, cu picioare mici de trepied care se trag de la bază. Inclusiv brațul întins, acest lucru va duce camera la aproximativ un metru distanță, deci este un accesoriu ideal pentru vlogging (deși nu este suficient de lung pentru o utilizare prelungită, deoarece brațele dvs. vor obosi).

Dacă vlogging-ul este cazul dvs. principal de utilizare, aș recomanda să alegeți oficialul stick selfie extensibil invizibil; software-ul va elimina automat stick-ul din fotografii.

James Bruce / MakeUseOf

Echipat cu un cap bilă reglabil, combo de mini trepied și selfie stick înseamnă, de asemenea, că puteți așeza în siguranță Ace Pro jos și puteți filma o locație statică în diferite unghiuri.

Sistem de imagine: superb, dar uitați de 8K

În interiorul lui Ace Pro, veți găsi un senzor de 1/1,3 inch; este cea mai mare de până acum dintr-o cameră Insta360 la nivel de consumator, legată doar de DJI Osmo Action 4 și mai mare decât GoPro Hero 12. Cea mai bună ofertă anterioară a Insta360 a fost senzorul de 1 inch din modular One R cu un mod Leica de 1 inch. .

James Bruce / MakeUseOf

Ace Pro continuă acest parteneriat cu Leica și dispune de un obiectiv fix Summarit cu unghi larg de 16 mm (echivalent cadru întreg) f/2.6. Din păcate, apărătoarea lentilei nu este detașabilă, ceea ce ar putea fi o problemă pentru unii amatori de senzații tari. Insta360 oferă o înlocuire gratuită de un an dacă reușiți să-l zgâriați.

Senzorul mai mare este cel care permite o rezoluție 8K24 care atrage titlul, deși utilitatea sa este discutabilă. În afară de lipsa completă a dispozitivelor de afișare 8K, calitatea videoclipurilor 8K nu este în mod deosebit mai bună decât 4K și, respectând 4K, puteți filma până la 120FPS. Iată un scurt segment video 8K24 stabilizat, filmat într-o după-amiază minunată de iarnă pe mlaștini:

Din păcate, rezoluția maximă pe care YouTube o va ieși este de 4K, ceea ce ilustrează ideea despre ce veți face exact cu filmările de 8K? Apoi am trecut la 4K60:

Chiar și în ceea ce privește fișierele brute, ar trebui să fiu sincer și să spun că nu văd o mare diferență cu 8K și, având în vedere limitarea de 24 FPS de acolo, este mai mult ca probabil să cobori la 4K pentru a obține 60 FPS. sau mai sus. În mod curios, în timp ce modelul de bază Ace oferă niște rezoluții video intermediare, cum ar fi 5,7K, Ace Pro nu – trece de la 4K la 8K, fără nimic între ele.

Cu toate acestea, mai mult decât rezoluția titlului, dimensiunea senzorului este cea care face cu adevărat diferența pentru calitatea imaginii, permițând captarea mai multă lumină în orice moment. Pe Ace Pro, acest lucru este combinat cu un nou cip AI dedicat de 5nm pentru îmbunătățirea imaginii.

Dacă preferați să vă colorați propria filmare, merită remarcat faptul că Ace Pro nu scoate în format LOG / culoare pe 10 biți. Dar, din cutie și într-o lumină bună, reproducerea culorilor este grozavă, detaliile sunt clare, iar stabilizarea încorporată are ca rezultat un videoclip super neted. Nu am fost dezamăgit din nici un fel. Lipsa înregistrării LOG ar putea fi un dealbreaker pentru tine, totuși.

  Cum să împerechezi două seturi de AirPod-uri cu același iPhone

Performanță la lumină scăzută: cel mai bun de pe piață, dar este încă un senzor mic

Senzorul mai mare din interiorul lui Ace Pro înseamnă că are performanțe mai impresionante în condiții de lumină scăzută decât concurenții cu senzori mai mici. Dar pentru a fi clar, acesta este încă un senzor relativ mic și nu ar trebui să vă așteptați la performanțe la egalitate cu un DSLR.

Pentru a-l testa, am încercat să-mi filmez luminile de Crăciun folosind toate diferitele moduri. Singura sursă de lumină au fost câteva șiruri luminoase.

4K30, eșantion video cu lumină slabă (James Bruce / MakeUseOf)

Am descoperit că modul 4K30 PureVideo a produs cea mai bună calitate – acesta este modul pe care îl recomandă Insta360 pentru mediile cu lumină scăzută și este clar de ce.

Modul 4K30 PureVideo (James Bruce / MakeUseOf)

Modul video 8K24 a dus la un videoclip insuportabil de prost, cu un obturator rulant, benzi și o întârziere constantă pe ecranul de previzualizare care a făcut ca vorbirea cu camera să fie incredibil de dificilă. 4K60 a fost cam la fel.

De dragul comparației, iată același cadru înghețat video luat de pe un iPhone 15 Pro Max. Este mai strâns decupat, dar calitatea este la fel de bună.

iPhone 15 Pro Max 4K60 (James Bruce / MakeUseOf)

În cele din urmă, am filmat puțin sub apă în 4K30 PureVideo:

Și aceeași zonă în 8K24:

Există mai puțină diferență aici, deoarece existau încă niveluri rezonabile de lumină, dar prefer filmarea 4K30 PureVideo.

Vlogging pe Ace Pro: dificil, dar bun

Cu o calitate video atât de bună, Ace Pro ar trebui să fie ideal pentru vlogging, dar acel senzor mare este, de asemenea, o piedică aici, și asta pentru că înseamnă că este necesară o distanță minimă de focalizare mai mare.

AcePro vlogging îngheța cadru în modul PureVideo (James Bruce / MakeUseOf)

Oficial, pe Ace Pro, focalizarea minimă este de 40 cm sau 1,3 picioare. În testare, pare puțin mai lung. În eșantionul de mai sus, camera este la distanță de braț, iar fața mea nu este în mod clar focalizată.

Modelul de bază Ace este listat ca 60 cm, sau aproximativ 2 picioare. Asta înseamnă că fotografiile decupate foarte aproape, care sunt tipice pentru vloggeri, vor fi dificile pe oricare model, dar Ace Pro este mai bun decât Ace. Numai din acest motiv, dacă vă gândiți la dispozitivul pentru vlogging, cel mai bine este să optați pentru modelul Ace Pro.

Dacă sunteți setat pe Ace Pro ca cameră de vlogging (pentru că, în orice altă privință, filmarea este superbă), ați putea lua în considerare și achiziționarea unui obiectiv de dioptrie terță parte (plus un Suport pentru lentile imprimat 3D), care va reduce distanța minimă de focalizare.

James Bruce / MakeUseOf

O altă considerație este audio; în acest sens, Ace Pro este poate cea mai bună cameră de acțiune pentru voce pe care am testat-o ​​până acum. Este perfect utilizabil într-un mediu liniștit până la punctul în care nici măcar nu m-aș deranja cu un microfon LAV separat. Acestea fiind spuse, dacă vă aflați într-un mediu zgomotos și aveți nevoie de ceva mai concentrat, puteți achiziționa opționalul Adaptor de intrare microfon extern de 3,5 mm pentru 20 USD.

Software: AI, peste tot

Insta360 a muncit din greu pentru a se asigura că cea mai nouă cameră de acțiune are o doză sănătoasă de îmbunătățiri ale AI, pentru că totul este mai bine cu AI.

Prima este editarea și evidențierea AI, în care software-ul poate identifica și eticheta automat caracteristici, oameni, animale și poate extrage evidențieri dintr-un clip mai lung, economisind spațiu pe cameră. Aceasta este o caracteristică a aplicației Insta360 de ceva vreme și nu pot spune că am avut mult succes cu ea, dar de obicei nu filmez genul de fotografii de vlog de călătorie despre care bănuiesc că este antrenat.

Pe Ace Pro, această funcționalitate AI Assistant este acum încorporată în dispozitivul în sine, așa că nu trebuie să o încărcați mai întâi în software pentru analiză. Odată activat, va semnala automat părți din videoclipul dvs. De asemenea, puteți marca manual punctele de interes. Apoi, odată ce ați apăsat pe Stop, puteți revizui momentele pe care le-a identificat, puteți adăuga mai multe dacă este necesar și puteți tăia videoclipul lung în clipuri mai mici și mai ușor de gestionat, în timp ce eliminați părțile nefolosite.

  Cum să vă schimbați numărul de telefon în GroupMe

A doua mare caracteristică nouă este AI Warp, care vă permite să aplicați transformări uimitoare AI clipurilor video scurte, toate procesate în serverele cloud ale Insta360. Iată efectul cyberpunk aplicat unui videoclip simplu cu mine mergând pe coridor:

Sunt disponibile o varietate de stiluri pentru a se potrivi cu orice videoclip pe care l-ați filmat. Există o limită de trei clipuri pe zi și fiecare clip pe care îl trimiteți pentru procesare trebuie să fie de 15 secunde sau mai puțin. În plus, doar secțiunea din mijloc a videoclipului este transformată și suferă de simptomul obișnuit al video AI al inconsecvențelor dintre cadre. Pur și simplu selectați clipul, alegeți puțină muzică și, opțional, încetiniți partea deformată AI cu 0,5x sau 0,25x.

Este ideal să amenajați un clip interesant pe care să îl postați pe Instagram sau pe alte rețele sociale. Cu toate acestea, nu este nimic comparabil cu ceea ce poți realiza la nivel local Difuziune video stabilă si o placa grafica decenta. Cu toate acestea, este destul de uimitor ca un serviciu gratuit să vă facă clipurile să iasă puțin în evidență cu un efort minim. Aceasta este în plus față de toate șabloanele video rapide obișnuite din aplicație, deși nu toate sunt compatibile cu filmările Ace Pro. Lucrul minunat despre aceste șabloane este că aplicația vă spune exact cum să realizați o anumită fotografie și apoi se ocupă de editare pentru dvs. – trebuie doar să selectați ce clipuri să utilizați.

Pe lângă aplicația pentru smartphone, Insta360 oferă software pentru desktop. Este mult mai puțin funcțional – nu există șabloane sau deformare AI – dar va trebui să îl utilizați pentru a scoate videoclipuri de cea mai bună calitate. Aplicația pentru smartphone este limitată la 1080p.

Ace Pro are un ultim truc în mânecă: capacitatea de a-l folosi ca cameră web. Sunt sigur că o mână de utilizatori din întreaga lume vor găsi acest lucru util.

Ar trebui să cumpărați Insta360 Ace Pro?

Sunt un mare fan al camerelor Insta360, dar mai mult pentru modelele lor inovatoare One X „filmați acum, încadrați mai târziu” și linia Go lifelogging discretă și ușoară. Ambele oferă ceva cu adevărat unic pentru a concura cu smartphone-ul care este deja în buzunar.

Ca cameră de acțiune, combinația dintre stabilizarea FlowState de la Insta360 și senzorul mare din Ace Pro oferă videoclipuri 4K60 clare și fluide. Aș recomanda să ignorați modul video 8K, chiar dacă este caracteristica titlului. Vorbește despre calitatea sistemului de imagine, dar veți avea mai multă libertate creativă în modurile standard 4K și, uneori, o calitate chiar mai bună. Având în vedere rezultatele imprevizibile de la 8K, cel mai bine este ignorat.

Insta360 Go 3 conexe: mic, dar versatil, All-in-One Vlogging, Lifelogging și Cameră de acțiune Această cameră mică de acțiune oferă înregistrare cu o singură atingere, în timp ce designul discret permite fotografii excelente POV, împreună cu funcții de editare AI ușor de utilizat .

Pentru situații cu lumină scăzută, modul PureVideo este uimitor de bun. Va fi un beneficiu imens dacă te străduiești să filmezi videoclipuri de acțiune noaptea.

Cu toate acestea, ca cameră de utilizare generală sau de vlogging, Ace Pro are mai puțin sens. Distanța minimă de focalizare poate fi problematică pentru cadrele apropiate și probabil că aveți deja o cameră mai bună în buzunar dacă aveți un smartphone de ultimă generație. Nu este o alegere rea pentru o cameră mică de buzunar, dar este greu de justificat prețul.

O protecție a lentilelor nedetașabilă și lipsa suportului LOG fac ca Ace Pro să fie și mai puțin atractiv pentru producătorii profesioniști și pentru cei care se deda la sporturi extreme cu o posibilitate sporită de deteriorare a lentilelor.

Dar pentru majoritatea oamenilor, Ace Pro este una dintre camerele de acțiune de cea mai bună calitate, combinată cu un software superb cu AI, care simplifică producerea de videoclipuri convingătoare de scurtă durată.

Insta360 Ace Pro

Insta360 Ace Pro oferă o înregistrare 8K24, deși este mai probabil să utilizați nenumăratele alte moduri 4K, inclusiv un nou PureVideo 4K30, care este ideal pentru situații de lumină scăzută. Senzorul mai mare decât media duce la o distanță minimă de focalizare mai mare decât media, ceea ce ar putea să nu se potrivească vloggerilor. Dar pentru toți ceilalți, calitatea superbă a imaginii, combinată cu software-ul îmbunătățit cu inteligență artificială și șabloanele de fotografiere, pune acest lucru cel puțin la egalitate cu cele mai bune camere de acțiune de pe piață astăzi.