Care este scopul torrentării?

Torrentul este procesul de descărcare și încărcare a fișierelor prin intermediul rețelei BitTorrent. Torrentul descarcă fișiere de pe dispozitivul altui utilizator într-o rețea, mai degrabă decât de pe un server central. Aceasta înseamnă că utilizatorii pot încărca fișiere de pe dispozitivele lor, astfel încât alții să le poată descărca. Dar ce rost are torentul atunci? Există și alte modalități de a face asta? Următorul articol va aborda mai profund scopul torrentului, precum și alte informații despre subiect.

Ce este torrentul?

Torrentul este un tip larg răspândit de partajare de fișiere peer-to-peer. Este necesar un software de gestionare a torrentului pentru a vă conecta la rețeaua BitTorrent și poate fi descărcat gratuit. Fiecare utilizator care încarcă sau descarcă un fișier este cunoscut ca peer, iar colegii pot descărca fișiere de la mai mulți utilizatori simultan.

Torrentul a primit o reputație proastă deoarece este folosit pentru a partaja fișiere protejate cu drepturi de autor, cum ar fi filme, muzică, software și jocuri. Cu toate acestea, torrentul are utilizări legitime, cum ar fi reducerea sarcinii pe serverele centralizate prin găzduire între mai mulți utilizatori.

Siguranța și legalitatea torrentării

Torrentul în sine este în întregime legal. Acest lucru trece linia ilegală dacă alegeți să descărcați material nesancționat și protejat prin drepturi de autor. Cu toate acestea, înțelegerea ce material este legal pentru torrent și ce nu este legal poate fi dificilă.

Furnizorul dvs. de servicii de internet poate încerca să vă oprească de la torrentarea ilegală dacă devin conștienți că faceți acest lucru. Ei pot face acest lucru printr-o scrisoare de avertizare sau prin încetinirea vitezei conexiunii la internet. În cazuri rare, aceștia pot lua măsuri legale.

  Multitenancy în cloud computing explicat în 5 minute sau mai puțin

Utilizatorii care sunt îngrijorați de confidențialitate vor folosi probabil un serviciu VPN pentru a-și ascunde activitatea pe internet de furnizorul lor de servicii de internet. VPN-urile vin cu o gamă largă de funcții, unele fiind mai potrivite pentru torrenting decât altele. Pentru a vă ține furnizorul de servicii de internet departe de activitatea dvs. pe internet, ar trebui să selectați un VPN care nu păstrează un jurnal al activității dvs., care nu are sediul într-o țară al cărei sistem legal poate solicita înregistrări și care este suficient de rapid pentru a le procesa. descărcări.

Cum să torrenți în siguranță

Torrentul în siguranță este simplu cu un serviciu VPN. Aceste servicii VPN vă pot păstra activitatea privată, dar rețineți că nu vă vor proteja de programe malware și viruși.

Pentru a face torrent în siguranță, primul lucru pe care veți dori să îl faceți este să descărcați și să instalați un VPN. Alegeți unul care să corespundă criteriilor descrise mai sus pentru a beneficia la maximum de toate beneficiile. Apoi, veți dori să activați comutatorul de ucidere dacă există unul și să vă conectați la serverul VPN. După stabilirea unei conexiuni, descărcați torrent-ul cu activitatea dvs. acum criptată.

Este uTorrent sigur?

Creatorii BitTorrent oferă software cunoscut sub numele de uTorrent. Acest software este complet legal în sine. uTorrent nu are programe malware și poate fi utilizat în siguranță împreună cu un VPN. Poate fi sigur de utilizat, dar uTorrent nu protejează împotriva descărcării fișierelor rău intenționate.

Protocolul BitTorrent este cea mai comună metodă de partajare a fișierelor peer-to-peer. Torrentul este descentralizat, iar fișierele torrent și legăturile magnet sunt utilizate pentru a descoperi alți colegi din rețea care găzduiesc fișierul dorit.

  Top 10 cel mai bun editor de ecuații online pentru Word

Concluzia

Torrentul are mai multe utilizări – atât legale, cât și de altă natură. În termeni legali, oferă o metodă alternativă de a sursa și descărca fișiere fără a utiliza un sistem centralizat. Peers sunt capabili să partajeze fișiere între ei în rețele individuale. Torrentul este uneori exploatat ca un mijloc de a obține fișiere neautorizate, ceea ce este, după cum sa menționat mai sus, ilegal. VPN-urile sunt adesea folosite împreună cu torrentul pentru a împiedica furnizorii de servicii de internet să vă monitorizeze activitatea de descărcare.