Camerele Wi-Fi fac mai mult decât să înregistreze videoclipuri

Scopul principal al camerelor Wi-Fi este să înregistreze video, dar acesta nu este singurul lucru pe care îl pot face. Camerele Wi-Fi moderne sunt componente hardware sofisticate și pot face mult mai mult decât simpla înregistrare video.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că, dacă sunteți în căutarea unei camere Wi-Fi, există mult mai multe funcții pe care veți dori să le cunoașteți despre un anumit model, în afară de calitatea sa video. Iată caracteristicile pe care unele camere Wi-Fi le au, altele decât doar înregistrarea video.

Discuție în două sensuri

Aproape fiecare cameră Wi-Fi din zilele noastre vine cu un microfon și un difuzor încorporate, astfel încât să puteți folosi smartphone-ul și camera Wi-Fi ca un fel de walkie talkie.

Aplicația însoțitoare de pe telefon vă permite să apăsați un buton și să începeți să vorbiți prin cameră, iar persoana de la celălalt capăt poate răspunde folosind microfonul de pe cameră. Acest lucru este util în special pe sonerii video, unde poți vorbi cu persoana care a venit la ușa ta (în loc să deschizi și să răspunzi efectiv la ușă), mai ales dacă este cineva despre care nu ești sigur.

Desigur, dacă acest interfon nu este o caracteristică pe care o veți folosi, există de obicei o setare care vă permite să opriți microfonul și difuzorul camerei, dar, de obicei, acest lucru va împiedica și înregistrările video să capteze audio.

  Cum să reparați Microsoft Visual C++ Redistributable

Recunoastere faciala

Majoritatea, dacă nu toate, camerele Wi-Fi pot detecta mișcarea, iar unele o duc puțin mai departe pentru a face diferența între oameni, animale de companie și alte obiecte. Dar o mână de camere Wi-Fi pot efectua recunoaștere facială.

Adică, aceste camere nu numai că pot detecta că un anumit obiect este o persoană, dar vă pot spune de fapt cine este acea persoană, indiferent dacă este vecinul dvs. sau poștașul sau altcineva.

Nu foarte multe camere Wi-Fi oferă acest tip de tehnologie, totuși, deci opțiunile tale sunt limitate dacă cauți o cameră Wi-Fi care vine în mod special cu recunoaștere facială. Același lucru este valabil și pentru soneriile video (o oferă Nest Hello) și acesta este un produs care ar beneficia cel mai mult de recunoașterea facială.

Asistent vocal

Aceasta este o caracteristică și mai rară, dar există. Nest Cam IQ, în special, poate și dublează ca un fel de Google Home Mini, permițându-vă să strigați comenzi vocale direct către cameră. Deci, dacă v-ați dorit un Nest Cam și un Google Home, puteți ucide două păsări dintr-o singură lovitură.

Este singura cameră Wi-Fi disponibilă pe scară largă despre care știm și care are un asistent vocal încorporat, dar vestea bună este că puteți cumpăra o cameră separată. Google Home Mini sau Amazon Echo Dot pentru destul de ieftin. Deci, un asistent vocal încorporat nu este o afacere uriașă, dar este cu siguranță o modalitate bună de a merge.

Sistem de alarma

O altă caracteristică oarecum rară pentru o cameră Wi-Fi este o alarmă încorporată care poate suna dacă camera detectează orice fel de mișcare.

  Cum se scrie o propunere de afaceri în Microsoft Word

The Sistemul Arlo Pro este un bun exemplu. Deși camera în sine nu are hardware-ul pentru sirenă, hub-ul care este inclus face toată munca grea. The Canar este un alt exemplu, iar sirena este încorporată în cameră, deși întreaga configurație este puțin mai mare decât majoritatea celorlalte camere Wi-Fi.

Deoarece o mulțime de camere Wi-Fi sunt folosite în scopuri de securitate, o funcție ca aceasta are sens. Sperăm că mai multe companii adaugă acest tip de funcționalitate la viitoarele camere Wi-Fi.