08/10/2022

Cum să vezi ce aplicații îți urmăresc locația pe iPhone

Aplicațiile de pe iPhone vă pot urmări locația, dar mai întâi trebuie să le acordați acces. Iată cum să verificați ce aplicații vă pot monitoriza locația GPS și să le revocați accesul.

Oricât de importantă este confidențialitatea, lăsarea unor aplicații să ne urmărească locația le face mult mai utile și, uneori, este esențial. Este nerezonabil să ne așteptăm ca Google Maps să funcționeze așa cum ar trebui, fără ca Google să știe locația dvs., dar are nevoie ca aplicația de luare a notelor să știe unde vă aflați? Poate ca da, poate ca nu.

Unde vă poziționați cu privire la aceste lucruri este o decizie personală și nu suntem aici să ne certăm. Suntem aici pentru a arăta cum să preia controlul asupra aplicațiilor care vă cunosc locația și când au voie să o urmărească.

De asemenea, este important să rețineți că unele aplicații au nevoie de datele dvs. de locație pentru a-și face treaba. Revocarea accesului la locația dvs. poate împiedica funcționarea unor funcții importante. Țineți cont de acest lucru când verificați ce aplicații pot și nu vă pot accesa datele.

Cum să vezi ce aplicații te urmăresc

Pentru a vedea o listă de aplicații care au solicitat acces la datele despre locație, deschideți aplicația Setări și atingeți „Confidențialitate”.

Apoi, atingeți „Servicii de localizare”.

Următorul ecran va afișa fiecare aplicație care poate solicita acces la datele dvs. de locație. De asemenea, puteți vedea dacă ați acordat acel acces și, dacă da, dacă aplicația vă poate accesa locația în orice moment sau numai atunci când o utilizați.

  Remediați grupul sau resursa nu se află în starea corectă pentru a efectua operațiunea solicitată

Pentru a explora o anumită aplicație, atingeți-o.

Aici puteți vedea trei opțiuni diferite (și o bifare lângă cea activă):

Niciodată: aplicației nu i se va permite niciodată să acceseze datele despre locație.
Când utilizați aplicația: ori de câte ori aplicația este deschisă și activă – cu alte cuvinte, când este pe ecranul iPhone-ului dvs. – i se va permite să vă acceseze datele.
Întotdeauna: după cum sugerează și numele, dacă această opțiune este selectată, aplicația va putea accesa datele dvs. ori de câte ori va solicita acest lucru.

Cum să revocați accesul la datele de locație

Dacă decideți că nu mai doriți ca o aplicație să aibă acces la datele dvs. de locație, puteți revoca acel acces. Deschide Setări și atinge din nou „Confidențialitate”.

Atingeți „Servicii de localizare”.

Atingeți numele aplicației pentru care doriți să revocați accesul.

Pentru a vă asigura că aplicația nu vă mai poate accesa datele despre locație, atingeți „Niciodată”.

Cum să știi când o aplicație accesează datele de locație în fundal

Dacă o aplicație vă accesează datele despre locație, dar nu este activă – cu alte cuvinte, dacă vă accesează locația în fundal atunci când nu o utilizați – iOS va afișa o notificare albastră în partea de sus a ecranului pentru a vă alerta.

Dacă vedeți această notificare și nu știți care aplicație este vinovată, atingerea acesteia va lansa aplicația în cauză. Puteți merge la Setări > Confidențialitate > Servicii de localizare, atingeți numele aplicației și atingeți „Niciodată” sau „În timp ce utilizați aplicația” pentru a împiedica accesul la locația dvs. în fundal.