Browserele AI sunt aici și acestea sunt cele mai bune 5 opțiuni

Browserul tău web este portalul tău către web. Dar dacă ar putea fi mai mult decât atât? Ce-ar fi dacă ați putea aduce AI în browserul dvs. web pentru a vă îmbunătăți și a simplifica procesul de navigare, creând o experiență de navigare cu adevărat personalizată?

Ei bine, cu un browser AI, poți.

După redefinirea căutării web prin integrarea ChatGPT al OpenAI în Bing, Microsoft a făcut un alt pas pentru a revoluționa navigarea pe web prin adăugarea asistentului său AI, Copilot, în browserul Edge. Deci, ce este Microsoft Copilot și cum îl puteți folosi?

Copilot este un asistent AI avansat dezvoltat de Microsoft și integrat în sistemele și aplicațiile sale de operare. Una dintre cele mai utile aplicații ale sale se află în browserul Edge, unde poate fi folosit pentru diverse sarcini. Pentru a începe, descărcați Microsoft Edge, conectați-vă cu contul Microsoft (sau creați unul dacă nu aveți unul) și faceți clic pe pictograma Copilot din bara laterală Edge.

Copilot în Microsoft Edge are trei caracteristici principale: Chat, care vă permite să aveți conversații folosind limbajul natural, să rezumați pagini web și să obțineți răspunsuri la întrebările dvs.; Compune, care te ajută să scrii sarcini, cum ar fi scrierea de e-mailuri sau postări pe blog; și Insight, care oferă informații relevante bazate pe pagina web pe care o vizualizați în prezent. Una peste alta, acest browser web AI este un instrument excelent dacă doriți să vă creșteți productivitatea și să vă simplificați experiența de navigare pe web.

Descarca: Microsoft Edge (Gratuit)

  10 remedieri pentru partajarea locației Google Maps care nu se actualizează

Dacă vă pasă de confidențialitate și securitate în timp ce navigați pe web, este posibil să fi auzit sau să fi folosit browserul Brave. Brave este un browser web axat pe confidențialitate, cu blocare încorporate de anunțuri și tracker, ceea ce îl face o alternativă populară la Google Chrome. Cu toate acestea, alte funcții ale browserului Brave vă pot îmbunătăți experiența de navigare, inclusiv asistentul său AI, Leo.

La fel ca Microsoft Edge, trebuie doar să descărcați Brave și să deschideți browserul. Veți vedea apoi pictograma Leu în bara laterală din colțul din dreapta al ecranului. Dacă nu puteți accesa bara laterală, faceți clic pe cele trei linii orizontale din colțul din dreapta sus al browserului Brave și accesați Mai multe instrumente > Afișați bara laterală > Întotdeauna.

Puteți folosi Leo făcând clic pe pictograma sa (care arată ca o pictogramă de chat cu un asterisc) din bara laterală și interacționați cu el așa cum ați face cu alți chatbot. Leul folosește procesarea limbajului natural pentru a vă înțelege întrebările, a oferi răspunsuri relevante și a rezuma paginile web, printre alte caracteristici.

Descarca: Curajos (Gratuit)

Opera este un browser web solid, care oferă funcții utile, cum ar fi un VPN încorporat, blocarea reclamelor și unele dintre cele mai populare mesagerie, inclusiv WhatsApp și Telegram. Mai recent, Opera a urcat și în vagonul AI cu asistentul său integrat AI Aria.

Pentru a configura și utiliza AI în Opera, descărcați și lansați browserul AI. Veți găsi Aria în bara laterală din partea stângă a ecranului. Alternativ, accesați Aria prin comanda rapidă Ctrl + / (CMD + / pe macOS) de la tastatură. Aria vă poate ajuta cu diverse sarcini, cum ar fi traducerea textelor, răspunsul la întrebări și scrierea de postări de blog, e-mailuri sau prezentări.

  Cum se efectuează Redis Benchmark?

Descarca: Operă (Gratuit)

Arc este un browser web gratuit și ușor de utilizat, care își propune să vă îmbunătățească experiența de navigare, ajutându-vă să rămâneți organizat. Arc oferă mai multe funcții pentru o productivitate mai bună, inclusiv zone dedicate cu profiluri și suport perfect pentru ecran împărțit. Experiența de integrare este simplă, facilitând importarea datelor din vechiul browser.

Cu toate acestea, asistentul său virtual alimentat de AI, Max, face Arc și mai bun pentru cei care doresc să îmbunătățească productivitatea. Pentru a începe să utilizați Arc’s Max, descărcați și lansați-l și apăsați Cmd + T pentru a accesa bara de comandă. Tastați „Arc Max” și apăsați Enter pentru a-l activa. Selectați Activați Max pentru a activa funcțiile lui Max.

Puteți folosi Arc’s Max pentru a genera o previzualizare a paginii web trecând cu mouse-ul peste linkul acesteia și apăsând tasta Shift, dar fără a face clic pe ea. Acest lucru face mai ușor să decideți dacă să vizitați pagina. De asemenea, îl puteți folosi pentru a pune întrebări și a rezuma pagini web folosind Cmd + F.

În prezent, Arc este disponibil doar pe macOS, dar o versiune de Windows mult așteptată este în lucru și este programată să fie lansată în 2024.

Descarca: Arc pentru Mac (gratuit)

SigmaOS este cel mai nou browser bazat pe inteligență artificială de pe lista noastră, un browser Mac intuitiv și bogat în funcții pe care toată lumea ar trebui să-l încerce. SigmaOS promite o experiență de navigare nouă, mai bună și mai rapidă prin gruparea filelor în spații de lucru personalizate pentru a vă ajuta să rămâneți concentrat. Cu toate acestea, noul său asistent AI, Airis, vă ajută să automatizați sarcinile banale și să vă optimizați experiența de navigare.

  Ghidul suprem pentru securitatea rețelei

Pentru a utiliza Airis, descărcați și lansați SigmaOS și faceți clic pe pictograma acesteia din colțul din dreapta sus al ecranului. Puteți folosi Airis pentru a pune întrebări, a genera poezii și a rezuma pagini web. De asemenea, îl puteți folosi pentru a reformula pagini web pentru a le simplifica sau pentru a adăuga umor, printre altele. Ceea ce este unic la Airis este că face reformularea mai degrabă pe pagina web decât pe fereastra sau caseta de dialog.

Cu toate acestea, în momentul scrierii, trebuie să vă înscrieți pentru Lista de așteptare Airis pentru a avea acces. Pentru referință, procesarea cererii mele a durat câteva săptămâni, dar timpul va varia la cerere.

Spre deosebire de Arc, SigmaOS nu va veni în curând pe Windows, deoarece folosește Apple WebKit. Cu toate acestea, este o opțiune excelentă pentru utilizatorii de macOS.

Descarca: SigmaOS pentru Mac (gratuit, versiune premium disponibila)

Aceste browsere AI conduc la îmbunătățirea experienței noastre de navigare și la creșterea productivității. Puteți încerca oricare dintre aceste browsere pentru a vedea care se potrivește nevoilor și preferințelor dvs., folosind asistenții lor AI pentru o experiență de navigare mai personalizată.