O tastatură mecanică la buget de 75%, cu toate clopotele și fluierele

Recomandări cheie

  • Epomaker TH80-X este o tastatură mecanică compactă, cu o formă unică și un buton de control mare.
  • Dispune de un ecran LCD color încorporat care poate afișa starea tastaturii sau imagini personalizate.
  • Tastatura are mai multe opțiuni de conectivitate și oferă o experiență de tastare acceptabilă, deși comutatoarele se pot simți puțin rigide pentru unii utilizatori.

Dacă sunteți începător cu tastaturile compacte, dar doriți un dispozitiv de intrare mai mic, care să aibă în continuare tastele F și cele mai frecvent utilizate taste, ar trebui să luați în considerare Epomaker TH80-X. Prețul său de 100 USD îl face prietenos pentru începători pentru cei care doresc să încerce să personalizeze o tastatură mecanică.

Tastatură mecanică Epomaker TH80-X 75%.

Epomaker TH80-X este o primă tastatură excelentă pentru utilizatorii care nu folosesc tastaturi mecanice personalizabile. Oferă mai multe metode de conectare și are un buton mare, ușor de utilizat, pentru reglarea volumului sunetului și a setărilor tastaturii.

Factor de formă 75%

Opțiuni de comutare Gateron Black / Gateron Yellow / Epomaker Flamingo / Epomaker Wisteria

Variante de culori Gri Verde / Mint Green

Iluminare de fundal RGB pe tastă

Montare garnitură de amortizare

Keycaps PBT, profil NAE personalizat

Sisteme de operare acceptate Windows / macOS

Interschimbabil la cald Da

Capacitate baterie 4000mAh

Conectivitate prin cablu / 2,4 GHz / Bluetooth

Personalizare software Epomaker Driver

Dimensiuni 34 x 13,8 x 3,8 cm

Greutate 1020 g

Număr de taste 79 de taste + 1 buton

Brand Epomaker

Num Pad Nr

Pro

  • Ecran LCD color încorporat
  • Buton de control mare și util
  • Dimensiune compactă

Accesorii de bază incluse

Jowi Morales / MakeUseOf

Când îi deschideți cutia, veți găsi imediat TH80-X cu un capac din plastic într-o pungă antistatică. În afară de asta, Epomaker a inclus și un cablu USB-C țesut alb, o tastatură albă și un tractor de comutator și trei întrerupătoare de rezervă Epomaker Wisteria.

Deși nu veți obține prea multe în accesorii, este de așteptat, având în vedere prețul tastaturii.

O tastatură mecanică unică pe biroul tău

Jowi Morales / MakeUseOf

Cele mai multe tastaturi mecanice au o formă dreptunghiulară obișnuită, dar butonul emblematic al lui Epomaker TH80-X și marginea rotunjită din colțul din dreapta sus îi conferă o formă unică. Mai mult, tastaturile sale folosesc un profil NAE personalizat, diferit de profilul obișnuit MDA care se găsește pe majoritatea tastaturilor mecanice.

  Cum transformă dispozitivele IoT industria de automatizare a clădirilor?

În afară de asta, tema Grey Green este perfectă dacă aveți o suprafață de masă deschisă la culoare sau un covoraș de birou întunecat. Are, de asemenea, lumini de fundal RGB luminoase, orientate spre sud, ceea ce îl face ușor de văzut când tastați.

Tastatura în sine cântărește 1.020 de grame sau 2,25 lbs, așa că nu va aluneca atunci când vă aflați într-un meci intens de joc. De asemenea, are cinci picioare uriașe de cauciuc pentru a-l menține în siguranță, chiar dacă aveți un birou din sticlă. Și, dacă vă place să vedeți mai bine clapele de taste, are și picioare încorporate pe două niveluri pentru reglarea ușoară a înclinării.

Și pentru că TH80-X folosește o dimensiune a tastaturii de 75%, are o amprentă mai mică decât tastaturile de dimensiune completă, cu 104 taste. Măsoară aproximativ 33,8 x 13,4 x 4,2 cm sau 13,3 x 5,3 x 1,7 inci, așa că va fi ușor de strecurat în rucsac.

Jowi Morales / MakeUseOf

Pe lângă butonul de control mare, veți găsi comutatorul de alimentare și portul USB-C situat convenabil chiar sub acesta. Această amplasare decentrată face mai ușoară conectarea sau încărcarea TH80-X. Dacă utilizați un mouse dreptaci cu un cablu detașabil, puteți folosi un singur cablu pentru a reîncărca ambele periferice. Și dacă preferați o conexiune prin cablu, puteți combina cele două fire pentru o configurație mai curată a biroului.

Include, de asemenea, un dongle de 2,4 GHz, situat convenabil sub tastatură, chiar sub piciorul reglabil stâng. Acest lucru ajută la menținerea în siguranță, asigurându-vă că nu pierdeți niciodată dongle-ul dacă nu îl utilizați.

O experiență de tastare de 8 din 10

Unul dintre motivele pentru care ați trece de la tastatura tipică cu membrană la una mecanică este senzația de tastare și răspunsul audibil. Mulți utilizatori își doresc un profil de sunet gros și grozav, furnizat de taste PBT premium, pe care TH80-X le oferă oarecum.

Cu toate acestea, deși tastaturile cu profil NAE arată bine, sunt puțin mai mici decât tastaturile cu profil MDA, ceea ce înseamnă că au un sunet mai puțin solid decât alte tastaturi mai accesibile, cum ar fi Epomaker Shadow-X.

  Cum să urmărești discret Netflix la locul de muncă

Jowi Morales / MakeUseOf

În plus, TH80-X folosește o placă de fier pentru a oferi stabilitate și rezistență tastaturii. Deși acest lucru reduce flexibilitatea tastaturii, afectează și profilul de sunet al tastaturii. Dar, mai important, afectează și senzația de tastare.

Placa solidă de fier dintre PCB și comutator reduce efectul de amortizare al garniturii, făcând apăsarea tastelor să se simtă rigidă, mai ales dacă tastați cu forță. Probabil că nu veți observa aceste lucruri dacă sunteți nou la tastaturile mecanice.

Deoarece am trecut deja în revistă mai multe tastaturi mecanice de buget și premium, am observat imediat diferența când am tastat prima dată pe TH80-X. Cu toate acestea, oferă o senzație acceptabilă la prețul său.

Jowi Morales / MakeUseOf

O altă problemă pe care o am cu această tastatură este butonul Ctrl dreapta care lipsește. Pot să iert butoanele Home și End pierdute, deoarece ecranul LCD ocupă spațiu pentru ele și puteți aloca cu ușurință tasta Fn pentru a le adăuga înapoi.

Cu toate acestea, folosesc de obicei butonul Ctrl dreapta și tastele săgeți pentru deplasarea rapidă a cursorului între cuvinte folosind o singură mână. Am remapat tasta Alt din dreapta la tasta Ctrl din dreapta pentru a ajuta la remedierea acestei probleme, dar distanța dintre tasta Alt din dreapta și tastele săgeată o face puțin dificil de utilizat rapid.

Epomaker ar fi putut folosi taste mai mici 1u pentru ca tastele modificatoare să se potrivească în tasta Ctrl din dreapta. Le-ar fi permis utilizatorilor TH80-X să-l păstreze, făcând tastatura mai eficientă în sarcinile legate de muncă.

Implementarea inteligentă a opțiunilor de conectivitate și a butonului de control

Jowi Morales / MakeUseOf

Un alt lucru grozav despre TH80-X este comutarea ușoară a conexiunii și versatilitatea butonului de control. Doar apăsați Fn+1/2/3/4/5 pentru a comuta între modurile de conexiune — 1 la 3 pentru asocierea Bluetooth, 4 pentru dongle-ul de 2,4 GHz și 5 pentru conectivitate prin cablu.

În primul rând, butonul de control controlează volumul computerului. Și, când faceți clic pe el, vă dezactivează computerul, ceea ce face mai ușor să vă opriți sunetul dacă aveți nevoie să vorbiți cu cineva în viața reală. Acesta este diferit de multe alte tastaturi pe care le-am testat, care comută butonul la controlul luminozității de fundal atunci când îl apăsați.

  6 soluții de accesibilitate web pentru a se conforma cu ADA și WCAG

Dar nu este doar controlul volumului. Când pliați tasta Fn și apăsați butonul, intrați în modul de interacțiune a ecranului, permițându-vă să navigați în meniul de pe ecran al TH80-X. Acest lucru este destul de util, deoarece acum este mai ușor să schimbați setările tastaturii fără a memora ce combinație de taste Fn modifică ce anume.

Un afișaj minunat și funcțional

Jowi Morales / MakeUseOf

TH80-X are un ecran OLED de 1,25” care arată data, ora și starea tastaturii. Cu toate acestea, puteți personaliza și ecranul pentru a afișa un GIF sau o fotografie și puteți comuta între două imagini sau animații fără a le încărca prin aplicația de driver Epomaker.

După ce ați încărcat fișierele dorite, apăsați Fn+Knob și apoi rotiți-l pentru a selecta ceea ce doriți să vedeți. Doar apăsați din nou Fn+Knob pentru a confirma după ce ați făcut selecția.

Acum, pentru a accesa setarea tastaturii, apăsați Fn+Knob și apoi apăsați din nou butonul. Când intrați în meniul de setări, răsuciți butonul pentru a comuta și schimba opțiunile: Foto/Gif, Lumini, Culoare RGB, Luminozitate, Viteză, Mod OS și Strat (Fn). Apăsați din nou butonul pentru a introduce opțiunea aleasă și pentru a face modificări.

După ce ați terminat de explorat meniul de setări, apăsați din nou Fn+Knob pentru a reveni la modul de control al volumului — meniul de setări va reveni în scurt timp la ultima imagine sau la modul de afișare aleasă.

Jowi Morales / MakeUseOf

Începeți colecția de tastaturi mecanice cu TH80-X

Epomaker TH80-X nu este atât de greoi pe cât mă așteptam și mi s-a părut greu să tastați, mai ales când am apăsat puternic pe tastatură. De asemenea, lipsesc unele taste care ar putea fi cruciale pentru sarcinile de productivitate, așa că trebuie să atribuiți straturi Fn personalizate și poate chiar să remapați unele taste.

Profilul său unic al tastaturii îl face să iasă în evidență printre tastaturile mecanice (deși va trebui să te obișnuiești cu el). În plus, este compatibil cu comutatoarele cu trei și cinci pini, oferindu-vă mai multe opțiuni dacă doriți să înlocuiți comutatoarele de stoc.

TH80-X nu este o tastatură perfectă; cu toate acestea, este o primă tastatură grozavă, mai ales dacă doriți ceva drăguț pentru a vă începe colecția fără să vă spargeți banii.

Tastatură mecanică Epomaker TH80-X 75%.

Epomaker TH80-X este o primă tastatură excelentă pentru utilizatorii începători cu tastaturile mecanice personalizabile. Oferă mai multe metode de conectare și are un buton mare, ușor de utilizat, pentru reglarea volumului sunetului și a setărilor tastaturii.