Cele mai bune monitoare mini-LED din 2024

Monitoarele mini-LED vă pot îmbunătăți experiența de vizionare cu imagini uluitoare și HDR. Depășind granițele LCD-urilor tradiționale, mini-LED-ul oferă luminozitate ridicată, culori uimitoare, negru intens și gradare precisă, un vis devenit realitate pentru jucători și creatori.

ASUS

ROG Swift PG32UQXR extinde gama impresionantă de monitoare mini-LED a ASUS, oferind o alternativă convingătoare la PG32UQX, mai scump. Deși prezintă puțin mai puține zone de reglare a luminii (576) decât cele 1.152 ale predecesorului său, oferă încă o calitate uimitor de detaliată a imaginii și performanțe HDR care depășesc afișajele standard IPS și VA.

Pentru jucători, PG32UQXR aduce o serie de upgrade-uri, inclusiv o rată de reîmprospătare uimitoare de 160 Hz pentru imagini netede, HDMI 2.1 pentru jocuri fluide 4K la 120 Hz pe cele mai recente console și conectivitate DisplayPort 2.1. Deși este încă o ofertă premium, PG32UQXR este o furare în comparație cu PG32UQX. Și cu o acoperire de culoare DCI-P3 de 96%, acest monitor nu este doar un campion al jocurilor; este și un candidat pentru crearea de conținut.

ASUS ROG Swift PG32UQXR

Cel mai bun în general

1299 USD 1499 USD Economisiți 200 USD

ASUS ROG Swift PG32UQXR include un mini-LED HDR uimitor și o rată de reîmprospătare uimitoare de 160 Hz într-un pachet 4K de 32 inchi, făcându-l un monitor de vis atât pentru jucătorii pretențioși, cât și pentru creatorii de conținut.

Pro

 • Calitate și contrast strălucitor a imaginii
 • Suport adecvat de reglare locală
 • Funcții de top pentru jocuri, inclusiv 160 Hz și FreeSync Premium Pro
 • Conectivitate HDMI 2.1 și DisplayPort 2.1

Cooler Master

În timp ce monitoarele mini-LED au adesea un preț ridicat, Cooler Master Tempest GP27Q oferă imagini uimitoare mini-LED fără a pierde banii. Cele 576 de zone locale de reglare a luminii și 1200 de nits de luminozitate maximă împing performanța HDR la noi culmi, chiar eclipsând unele modele LCD mai scumpe în anumite cazuri. Deși s-ar putea să apară înflorire minoră în scene HDR complexe, veți fi greu să găsiți o opțiune mai convingătoare la acest preț.

Tempest GP27Q este încărcat cu funcții de top, cum ar fi o rată de reîmprospătare lină de 165 Hz și un timp de răspuns fulgerător de 1 ms, garantând o claritate fără întârzieri în miezul jocurilor cu un nivel octanic ridicat. Rezoluția sa de 1440p atinge, de asemenea, echilibrul perfect între calitatea imaginii și performanță, menținând GPU-ul fericit, în timp ce vă impresionează cu imagini clare. Și cu o acoperire DCI-P3 de 98%, acest monitor excelează nu doar în jocuri, ci și în crearea de conținut.

  Care este diferența dintre fișierele PST și OST ale Outlook?

Cooler Master Tempest GP27Q

Cel mai bun buget

470 USD 550 USD Economisiți 80 USD

Dispunând de una dintre cele mai accesibile etichete de preț dintre monitoarele mini-LED, Cooler Master Tempest GP27Q este cu mult peste greutatea sa. Ecranul său de 27 de inci, 1440p, 165 Hz oferă o experiență HDR cu adevărat uimitoare, datorită celor 576 de zone de reglare locală impresionante și a luminozității maxime de 1200 nits.

Pro

 • Preț competitiv
 • HDR uimitoare și acuratețe a culorilor
 • Performanță excelentă la joc
 • Set bogat de caracteristici, inclusiv port USB-C cu PD de 90 W

Contra

 • Înflorire minoră
 • Nu este certificat G-Sync sau FreeSync

Hannah Stryker / MakeUseOf

Dacă doriți o experiență de vizionare mai captivantă, ultrawide este calea de urmat. Deși opțiunile sunt limitate, Samsung Odyssey Neo G9 ar putea fi singurul mini-LED ultrawide pe care îl veți dori vreodată. Această bestie are o rată de reîmprospătare de 240 Hz cu un timp de răspuns de 1 ms pentru un joc neted, 92% Adobe RGB și 95% acoperire DCI-P3, ceea ce o face un vis atât pentru jucători, cât și pentru creatorii de conținut.

Dar adevăratul showstopper este panoul mini-LED cu puncte cuantice. Dispunând de 2.048 de zone de estompare locale uimitoare și de o luminozitate maximă incredibilă de 2.000 de nits, depășește limitele HDR, oferind negru adânc și străluciri uimitoare care aduc conținutul tău la viață. Cu toate acestea, dacă aveți un buget redus și doriți ceva accesibil, ViewSonic XG341C-2K, cu 1.152 de zone de reglare a intensității și luminozitate de 1.400 nits, oferă o experiență HDR respectabilă într-o dimensiune mai mică de 34 de inchi.

Samsung Odyssey Neo G9

Cel mai bun Ultrawide

De la ecranul gigantic de 49 de inchi cu un raport de aspect super larg de 32:9 până la panoul mini-LED cu puncte cuantice strălucitoare cu o luminozitate uimitoare de 2.000 de nit și 2.048 de zone locale de estompare, Samsung Odyssey Neo G9 este campionul incontestabil pentru jocurile imersive. și vizionarea de filme.

  Cum să vizualizați mesajele arhivate în Messenger

Pro

 • Performanță HDR de neegalat
 • Specificații de ultimă oră
 • Super lat și curbat pentru imersiune
 • Rezoluție clară de 1440p

Contra

 • Pret special
 • Ocupă mai mult spațiu pe birou

Samsung

Samsung oferă două monitoare mini-LED curbate incredibile sub forma Odyssey Neo G7 și Odyssey Neo G8. Ambele ecrane produc o calitate uluitoare a imaginii și HDR cu o luminozitate de 2.000 de nit, care face să apară luminile pentru o experiență HDR uimitoare și 1.196 de zone de estompare mini-LED pentru un negru mai profund și o înflorire minimă.

În timp ce ambele monitoare sunt impresionante, recomandăm Odyssey Neo G7 pentru majoritatea oamenilor, deoarece este mai accesibil și are o rată de reîmprospătare de 165 Hz, care ar putea fi mai puțin solicitantă pentru placa dvs. grafică decât cea de 240 Hz a Odyssey Neo G8. Are o claritate excelentă a mișcării și oferă suport nativ FreeSync pentru jocuri fără probleme. De asemenea, vă puteți conecta PS5 sau Xbox Series pentru jocuri 4K la 120 Hz.

Cu toate acestea, dacă aveți un PC de gaming de ultimă generație sau doriți o opțiune mai pregătită pentru viitor, vă recomandăm să cheltuiți mai mult pe Odyssey Neo G8.

Samsung Odyssey Neo G7

Cel mai bine curbat

900 USD 1300 USD Economisiți 400 USD

Căutați un monitor curbat cu iluminare de fundal mini-LED? Samsung Odyssey Neo G7 oferă, probabil, cea mai captivantă experiență de vizionare. Ecranul 4K de 32 de inchi are o curbă extremă de 1000R și un HDR incredibil, trăgându-vă în fiecare scenă.

Pro

 • HDR excelent
 • Ecran mare și captivant de 32 de inchi
 • Rată de reîmprospătare de 165 Hz și lag de intrare scăzut
 • Lățimea de bandă HDMI 2.1

Contra

 • Încă pe partea mai scumpă
 • Fara difuzoare

AOC

AOC Agon PRO AG274QZM schimbă rezoluția 4K pentru o experiență de 1440p uluitor de rapidă, asigurând detalii uimitoare și un joc ultra-responsiv fără a vă supraîncărca GPU-ul. Spre deosebire de 4K, puteți atinge cu ușurință rata de reîmprospătare maximă de 240 Hz, fără a fi nevoie de un computer de top, ceea ce îl face ideal pentru a încerca titlurile cu ritm rapid în care fiecare milisecundă contează.

  Top 12 mini computere pentru portabilitate și performanță

Dar Agon PRO AG274QZM este mai mult decât viteză. Panoul său mini-LED are 576 de zone de reglare locală și luminozitate maximă de 750 nits, rezultând o calitate uimitoare a imaginii. Culorile vibrante, negrul intens și performanța HDR impresionantă dau viață fiecărei scene, cufundându-vă pe deplin în acțiune. Chiar și fără HDR, estomparea locală îmbunătățește semnificativ contrastul în comparație cu LCD-urile tradiționale, făcând să iasă fiecare detaliu.

AOC Agon Pro AG274QZM

Cel mai bun pentru jocuri

1000 USD 1050 USD Economisiți 50 USD

Având o rezoluție de 1440p și o rată de reîmprospătare uimitoare de 240Hz, AOC Agon PRO AG274QZM atinge punctul ideal pentru jocurile competitive. În plus, panoul mini-LED strălucit îmbunătățește contrastul și performanța HDR, dând viață jocurilor și filmelor tale.

Pro

 • Joc rapid și receptiv la 240 Hz
 • Performanță HDR decentă
 • Imagini clare cu 1440p la 27 inchi
 • Port USB-C cu putere de 65 W

Contra

 • Mai scumpe decât monitoarele similare 1440p 240Hz

FAQ

Î: Ce este Mini-LED?

Mini-LED este o tehnologie revoluționară care îmbunătățește experiența de vizionare pe ecranele LCD la niveluri aproape de OLED. Spre deosebire de televizoarele LED obișnuite cu sute de LED-uri în iluminare de fundal, mini-LED-urile împachetează mii de LED-uri minuscule, permițând luminozitate de neegalat și control precis al luminii de fundal, ceea ce are ca rezultat rapoarte de contrast uimitoare și negru inchis.

Î: Care este diferența dintre monitoarele mini-LED și monitoarele OLED?

În timp ce atât monitoarele OLED, cât și cele mini-LED oferă imagini uimitoare, OLED excelează în contrast, oferind negru perfect și culori vibrante, în timp ce mini-LED-ul aduce luminozitate HDR explozivă. În plus, mini-LED evită riscul potențial de ardere asociat cu OLED, oferindu-vă liniște sufletească în timp ce vă bucurați de imagini vibrante.

Î: Monitoarele mini-LED sunt bune pentru jocuri?

Da, monitoarele mini-LED pot fi excelente pentru jocuri, oferind o experiență de vizionare mai captivantă și mai realistă decât monitoarele LCD tradiționale. Contrastul îmbunătățit, luminozitatea mai mare și negrul mai profund sporesc imersiunea și detaliile în lumile jocurilor.