Ar trebui să tranzacționați Mac-ul dvs. cu Apple sau cu o terță parte?

Recomandări cheie

  • Apple Trade In este convenabil dacă intenționați să cumpărați un nou Mac direct din Apple Store, deoarece creditul de schimb este aplicat imediat achiziției dvs.
  • Site-urile web ale terților oferă o valoare mai bună și plăți în numerar, făcându-le o opțiune bună dacă doriți să folosiți banii pentru altceva.
  • Cash For Your Mac este platforma terță parte pe care o recomandăm pentru a obține cea mai bună valoare pentru Mac-ul dvs., dar merită să verificați mai multe site-uri web pentru cotații.

Site-urile web Apple și terțe părți oferă programe care vă permit să tranzacționați Mac-ul dvs. pentru o plată în numerar sau un card cadou. Vom detalia avantajele tranzacționării prin intermediul Apple și al site-urilor web ale terților, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză atunci când este timpul să schimbați un nou Mac.

Avantajele tranzacționării cu Mac-ul tău cu Apple

Există mai multe avantaje la tranzacționarea cu Mac-ul tău prin Apple. În primul rând, acest lucru este foarte convenabil dacă intenționați să cumpărați un nou MacBook direct de la Apple. Nu trebuie să căutați un alt site web sau să așteptați câteva zile pentru a obține banii necesari pentru a vă cumpăra noul Mac.

În plus, puteți tranzacționa MacBook-ul sau Mac-ul desktop la un magazin Apple de vânzare cu amănuntul. Procedând astfel, poate fi mai convenabil decât trebuie să-l trimiteți prin poștă (dacă locuiți în apropierea unui Apple Store), deoarece veți evita eventualele probleme de expediere și veți fi plătit imediat pentru Mac. Puteți chiar să verificați Pagina Apple Trade In pentru a vedea cât veți obține pentru Mac-ul dvs., apoi mergeți la un magazin cu amănuntul pentru a-l tranzacționa fără surprize.

  Cum se transformă o imagine în format PNG

De asemenea, puteți accelera procesul în magazin făcând copii de rezervă ale datelor și ștergând computerul în prealabil, care este unul dintre lucrurile pe care ar trebui să le faceți înainte de a vă vinde Mac-ul.

Avantajele tranzacționării pe Mac-ul tău cu o terță parte

Probabil, cel mai mare avantaj al tranzacționării cu Mac-ul dvs. printr-o terță parte este capacitatea de a găsi cea mai bună valoare, deoarece există mai multe opțiuni din care să alegeți.

În 2023, Apple a fost criticat (după cum a raportat MacRumors) pentru că a oferit cotații de schimb slabe pentru Mac-uri relativ noi. MacRumors a mai raportat că Apple a scăzut prețurile de schimb pentru multe dintre produsele sale în ianuarie 2023. Din acest motiv, mulți s-au orientat spre vânzarea Mac-urilor către platforme terțe în speranța unei cotații mai bune.

Pe lângă posibilitatea de a obține un preț mai bun, opțiunile terță parte tind să ofere numerar pentru Mac-ul tău. Acest lucru este în contrast cu Apple care oferă un card cadou pe care îl puteți folosi numai pentru produsele și serviciile Apple. Prin urmare, serviciile terță parte sunt mai bune dacă doriți să folosiți banii pe care îi primiți din vânzarea Mac-ului pentru altceva. Unele dintre cele mai bune site-uri web pentru a vinde Mac-ul tău uzat oferă și diverse metode de plată.

De exemplu, Cash pentru Mac-ul tău vă permite să obțineți bani printr-un card cadou Apple Store, numerar prin plata instantanee PayPal (care include o taxă de 2,9%) sau un cec de afaceri. În cele din urmă, unele site-uri web ale unor terțe părți pot oferi o sumă mică de bani în plus dacă tranzacționați dispozitivul și cumpărați unul de la ei.

  Este viitorul computerului?

Deci, dacă doriți să economisiți niște bani pe un Mac, dar nu aveți nevoie de cele mai recente și mai bune, tranzacționarea cu Mac-ul dvs. pentru a cumpăra unul folosit de la o terță parte poate fi o opțiune excelentă.

Ce platformă terță parte oferă valoare maximă pentru MacBook-ul tău?

Primul site web pe care vă recomandăm să verificați pentru cea mai bună valoare de schimb pentru Mac este Cash pentru Mac-ul tău, care în trecut a oferit prețuri corecte pentru o varietate de dispozitive Apple, inclusiv Mac-uri. Rețineți că fiecare site web va oferi o cotație diferită pentru Mac-ul dvs., așa că veți dori să verificați câteva site-uri web pentru a vedea care este dispus să plătească cel mai mult.

Pentru a vă da un exemplu despre modul în care poate varia, am mers pe câteva site-uri web pentru a obține o ofertă pentru un MacBook Air de bază M2 de 13 inchi în cea mai bună stare posibilă, cu încărcător, dar fără cutie. Iată rezultatele la momentul scrierii:

Dacă Mac-ul dvs. este prea vechi până la punctul în care niciun site web terță parte nu este dispus să ofere bani, există câteva modalități utile de a reutiliza un Mac vechi.

În cele din urmă, site-ul web pe care îl utilizați pentru a tranzacționa cu Mac-ul dvs. depinde de doi factori: de unde obțineți cea mai bună cotație și pentru ce intenționați să folosiți banii. Programul de schimb Apple este mai bun dacă doriți o tranziție fără probleme la noul dvs. Mac. Dar dacă doriți cea mai bună plată posibilă sau aveți nevoie de numerar greu, platformele terțe sunt greu de rezistat.

  Ghidul suprem pentru activarea modului întunecat peste tot