09/26/2023

Aplicația CapCut este sigură de utilizat?

S-ar putea să fi dat peste CapCut, o aplicație în tendințe în Apple App Store și Google Play Store. Este ușor să fii influențat de popularitatea unei aplicații populare, dar ar trebui să o instalezi doar pentru că a generat un interes în întreaga lume? Pe scurt, ar trebui să vă întrebați, este CapCut sigur?

Trebuie să aflați mai multe despre caracteristicile de confidențialitate și securitate înainte de a instala orice aplicație, chiar și cele populare. Poți avea încredere în CapCut cu informațiile tale personale? Unde stochează aplicația CapCut datele utilizatorului?

Ce este aplicația CapCut?

CapCut este o aplicație gratuită de editare video disponibilă pentru ambele Android și iOS.

Ca aplicație, oferă câteva funcții de editare utile care vă permit să editați videoclipuri pe smartphone pentru a le partaja pe platforme precum Instagram, TikTok și altele. Cu toate acestea, există o mulțime de alți editori video pentru Android și iOS, așa că de ce este acest lucru mai popular?

Aplicația CapCut, ca editor video, nu este tocmai unică. Cu toate acestea, este ușor de utilizat și include o bibliotecă muzicală mare cu melodii exclusive protejate prin drepturi de autor pe care le puteți folosi pentru videoclipurile dvs. În plus, nu afișează reclame, ceea ce mulți utilizatori îl consideră un punct pozitiv.

Cine a creat CapCut?

CapCut este un produs al ByteDance, compania-mamă a TikTok. Deoarece este o aplicație chineză, a fost inițial disponibilă numai pentru publicul chinez în 2019 sub numele Jianying.

  De ce are nevoie Netspend de SSN-ul meu?

ByteDance l-a pus la dispoziție pentru restul lumii sub numele de CapCut în 2020. În 2021, a ajuns cu succes în primele topuri ale Magazinului iOS și Magazinului Google Play. Având în vedere că aceeași companie din spatele TikTok l-a dezvoltat, există preocupări evidente privind confidențialitatea, văzând că mulți consideră TikTok un pericol pentru securitatea dumneavoastră.

Ce date colectează CapCut despre tine?

S-ar putea să fii surprins să auzi ce date colectează aplicațiile despre tine. De exemplu, Politica de confidențialitate a TikTok îi permite să colecteze date biometrice ale utilizatorilor. Majoritatea vor fi trecut cu vederea acea secțiune, deoarece puțini iau în considerare termenii și condițiile inerente.

De aceea trebuie să știți ce date colectează CapCut atunci când le instalați și le utilizați pe dispozitiv.

Conform paginii Google Play Store, aplicația colectează o mulțime de date despre tine.

CapCut colectează identificatori de utilizator, cum ar fi modul în care vă folosiți dispozitivul, adresa IP, conexiunea, informațiile despre producător etc. Poate stoca informații de contact, informații de diagnosticare și conținut de utilizator, fiecare dintre acestea putând fi conectat direct la dvs.

O aplicație de editare video nu are nevoie de informații personale pentru a funcționa. Dar, în acest caz, editorul video CapCut colectează o cantitate semnificativă de date despre tine.

Dacă vă simțiți confortabil să partajați acea cantitate de date, puteți continua să o utilizați; în caz contrar, acest lucru ar trebui să ridice niște sprâncene.

Pentru comparație, puteți verifica Editor video InShotun alt editor video popular pentru iPhone-uri care utilizează date minime.

Deși identificatorii sunt colectați, aceștia nu sunt legați direct de dvs. prin diagnosticare sau date de utilizare.

  Cum să sortați automat marcajele alfabetic în Firefox

Lucruri de reținut înainte de a utiliza CapCut

Aplicația CapCut nu este rău intenționată, dar vă colectează datele. Cu toate acestea, există câteva indicații de confidențialitate despre care trebuie să știți:

  • Datele dumneavoastră pot fi stocate în interiorul sau în afara țării dumneavoastră.
  • Datele colectate prin CapCut pot fi partajate prin toate celelalte servicii deținute de ByteDance, inclusiv TikTok.
  • Datele personale pot fi partajate cu diverse servicii terțe.

CapCut susține că informațiile sunt colectate „pentru a îmbunătăți, dezvolta și administra [services]. Folosim informațiile dumneavoastră pentru a vă asigura siguranța.”

Dacă ești curios, te poți uita la Politica de confidențialitate a CapCut pentru mai multe detalii.

Este Capcut sigur pentru copii?

Este CapCut sigur de utilizat pentru copii? Aceasta este o întrebare discutabilă, care este pe limba fiecărui părinte. Aplicația nu este potrivită pentru copiii mai mici de 13 ani; platforma promite să ștergă datele colectate ale unei persoane minore, de îndată ce colectează statisticile personale în timpul utilizării. Conform platformei:

Vom șterge informațiile utilizatorului în conformitate cu legislația aplicabilă dacă aflăm că informațiile personale au fost obținute de la o persoană care nu avea vârsta necesară.

Deci nu, tinerii care nu sunt încă adolescenți nu ar trebui să folosească CapCut.

Ar trebui să descărcați CapCut?

Nu au existat rapoarte de securitate care să facă din aplicația CapCut o aplicație periculoasă de utilizat pe smartphone în acest moment.

Dacă ideea ca ByteDance să vă colecteze datele nu vă deranjează, puteți considera CapCut suficient de sigur pentru moment. Dar dacă nu doriți ca o aplicație de editare video să vă colecteze datele de pe smartphone, cel mai bine este să evitați instalarea acesteia și să căutați alternative.

  Creați-vă prima aplicație Jamstack cu Hugo și Netly

x