Am folosit un difuzor inteligent Cortana tot weekendul. Iată de ce a eșuat

Am petrecut zile întregi folosind Cortana în loc de Alexa sau Google Assistant, iar experiența m-a lăsat să mă simt la fel de dur ca și Cortana. Din păcate, Microsoft a rămas atât de mult în urmă încât singura soluție rezonabilă este să renunțe.

Satya își spune la revedere boxelor Cortana

Recent, Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, a declarat că nu o mai vede pe Cortana ca un concurent pentru Alexa sau Google Assistant. Conform MSPoweruser, el a declarat:

„Ar trebui să îl poți folosi pe Google Assistant, ar trebui să îl poți folosi pe Alexa, la fel cum folosești aplicațiile noastre pe Android și iOS, așa că cel puțin așa vrem să ne gândim unde va ajunge.”

Dar, Cortana este atât de în urmă? Este timpul să te îndrepți într-o nouă direcție și să renunți la Cortana să fie asistentul tău digital dedicat pentru uz casnic? Mi-am petrecut câteva zile încercând să determin exact asta, iar ceea ce am găsit este: da, aceasta este decizia corectă de luat.

Configurarea a fost complicată

Când am început cu acest experiment, am întâlnit imediat o problemă. Am dispozitive Alexa și Google împrăștiate prin casa mea. Dar nu am dispozitive Cortana amplasate atât de convenabil. Dețin un Surface Pro 3, un PC cu Windows 10 și am pus Cortana pe telefon. Dar PC-ul meu nu are microfon, Surface-ul meu își petrece o mare parte din timp oprit în aceste zile, iar telefonul meu nu are un microfon suficient de decent pentru comenzi vocale rapide.

Așa că am achiziționat un Harmon Kardon Invoke pentru biroul meu (unde îmi petrec mult timp) și mi-am folosit telefonul în alte locații din casă. Nu este un scenariu perfect unu-la-unu, dar suficient de bun. Din păcate, nu există un echivalent Google Home Mini sau Echo dot, doar Invoke. Deci, plasarea ieftină a difuzoarelor Cortana prin casă este exclusă. Prețul Invoke a scăzut la 50 USD, ceea ce este foarte mic pentru o boxă atât de grozavă, dar puteți obține Echo Dots și Google Minis pentru mai puțin. Dacă ești atent, nu este neobișnuit să le vezi pentru doar 30 USD.

Cortana face jumătate de elementele de bază suficient de bine

Utilizarea mea principală pentru dispozitivele mele Google și Alexa sunt comenzile inteligente de acasă, muzica, temporizatoarele și rutinele care automatizează lucrurile. Când a venit vorba de integrarea Smart Home, am crezut că mă descurc bine la început. Cortana are integrarea Wink, Smartthings și Philips Hue. În prezent, folosesc un hub Wink pentru multe dintre dispozitivele mele inteligente de acasă și becurile Philips, iar controlul acestor dispozitive a funcționat fără probleme. Experiența cu majoritatea dispozitivelor mele inteligente de acasă a fost la egalitate cu Alexa sau Google Assistant.

  Descărcați fișiere și copiați conținutul fișierului dintr-un depozit Github cu un singur clic [Chrome]

Cortana a continuat bine cu temporizatoare și alarme ușor de setat, iar adăugarea Spotify a fost un proces simplu care părea să funcționeze bine. Cel puțin a făcut-o până am vrut să opresc muzica. Aproximativ jumătate din timp, a spune „Opriți” sau „opriți muzica” nu a funcționat. Cortana mi-ar spune că nu poate face asta chiar acum. Dacă mai încercam de câteva ori, până la urmă ar funcționa. Apelarea listelor de redare a fost la fel de problematică. În ciuda numelui greșit, rostirea „joacă pădurea oarbă pe Spotify” mi-a ridicat corect lista de redare Ori și pădurea oarbă, dar rostirea „joacă Ori și pădurea oarbă” a derutat-o ​​pe Cortana de fiecare dată. Mi s-a părut mai ușor să controlez muzica din aplicația Spotify decât prin interacțiunile vocale.

Dimpotrivă, atâta timp cât înțeleg corect numele cântecului sau al persoanei, rareori, sau vreodată, văd astfel de probleme cu Google Assistant și Alexa cu Spotify.

Lipsesc mai multe caracteristici decât sunt prezente

Problemele au început cu sufrageria mea. Luminile din camera mea de zi sunt dispozitive Magic Home, iar Cortana nu are integrare pentru acestea. Apoi mi-am dat seama că prizele mele inteligente sunt fie dispozitive iClever, fie GE și, în timp ce dispozitivele GE au integrare Wink, dispozitivele iClever nu. Așa că nu pot aprinde luminile din camera de zi și nici nu pot controla majoritatea prizelor mele inteligente cu Cortana. A trebuit să mă întorc la Alexa sau Google pentru asta.

Uneori muzica care îmi place nu este pe Spotify, caz în care apelez la altă sursă. Din păcate, selecția serviciului muzical pentru Cortana este minimă. Nu există Pandora, de exemplu, în ciuda promisiunea lor că va veni acum mai bine de un an. Pandora nu și-a actualizat blogul de știri cu nicio mențiune suplimentară despre Cortana, chiar și atunci când a actualizat ultima dată aplicația Xbox. Chiar și cu Spotify, Cortana nu are deloc audio multi-camera, care este o caracteristică pe care o folosesc în mod regulat. Și dacă voiam un interfon, era înapoi la Alexa sau Google. Problema nu este doar că nu am difuzoare Cortana în toată casa, ci acele caracteristici nu există.

Am e-mailul și calendarul integrat prin Outlook.com, așa că acestea ar fi trebuit să fie rapid. Și în timp ce e-mailul meu a funcționat bine, calendarul meu a lăsat mult de dorit. „Cortana, ce este în calendarul meu” și „care este următoarea mea întâlnire” au condus la răspunsuri despre nimic în calendar astăzi. Dar am căutat ziua de mâine. Așa că am încercat „ce este în calendarul meu mâine” și după două încercări, în sfârșit, a funcționat. Din păcate, informațiile pe care le-am primit nu au fost utile din cauza pachetelor.

Ori de câte ori primesc un e-mail despre o expediere în drum, Microsoft îl adaugă cu ajutor în calendarul meu în ziua estimată a sosirii. În mod frustrant, întrebând Cortana „când sosește pachetul meu” nu dă niciun rezultat. Calendarul meu afișează cinci pachete care sosesc mâine, iar Cortana va citi doar primele patru articole din listă. Ceea ce înseamnă că numirea mea reală (al șaselea articol) pentru mâine nu a fost listată.

Numirile din calendar au dezvăluit, de asemenea, că Cortana nu funcționează în mod constant pe toate dispozitivele. Evenimentul de mâine are un memento setat pentru astăzi. Când a avut loc acel memento, a lovit telefonul meu Android, telefonul meu Windows, computerul meu și Surface. Dar nu s-a întâmplat nimic la Invoke. Dacă alte dispozitive nu ar fi fost în aceeași cameră, s-ar putea să fi ratat cu totul mementoul.

  Volumul lui Spotify este prea mic pentru tine? Modificați aceste setări pentru a o face mai tare

Aplicația Cortana nu ajută prea mult

Nu adaug o grămadă de reguli prin voce

Folosesc pe scară largă rutinele pentru a-mi automatiza casa. M-am gândit să le trec pe Cortana pentru o experiență completă, dar la începutul procesului pur și simplu nu a existat o opțiune de rutină pentru Cortana. La jumătatea procesului, a avut loc o actualizare, iar Microsoft a introdus funcții foarte asemănătoare cu rutinele numite Scene and Rules. Scenele pot combina acțiuni – dacă luminile din bucătărie se sting, reduceți termostatul la 70 de grade. Regulile fac ca acțiunile să se întâmple în anumite momente – la 21:00 aprindeți lumina verandă.

Am crezut că mi-am găsit calea către automatizare, dar din nou am descoperit rapid că Microsoft implementase această caracteristică doar la jumătate. Puteți seta scene și reguli doar cu vocea. Dacă căutați în setările aplicației Cortana (unde Microsoft a mutat notebook-uri), puteți vedea și șterge Scenele și Regulile existente, dar nu le puteți adăuga. În acel moment, mi-am aruncat mâinile în sus și am renunțat. Am prea multe rutine de adăugat prin voce.

Alarmele și temporizatoarele sunt la fel de probleme. Nu le puteți numi, indiferent dacă utilizați aplicația sau vocea, iar dacă creați una din difuzorul Cortana, trebuie să îl eliminați folosind difuzorul. Din moment ce nu poți să-i denumești, asta înseamnă să spui ceva de genul: „elimină alarma mea de la 16:30” și să speri că Cortana te înțelege. Dacă am setat unul pe telefon, a intrat în aplicația ceas. Deși, când am făcut asta, nu a primit timpul potrivit, în ciuda faptului că foloseam opțiunea de tastare.

Simplul fapt este că Google și Amazon au făcut o treabă mult mai bună de integrare a aplicației aici. Pot controla mementourile, alarmele și temporizatoarele pentru oricare dintre dispozitivele mele din aplicația respectivă. Și pot configura rutine atingând ecranul telefonului meu fără a vorbi cu acele dispozitive într-un mod simplu și ușor de utilizat.

Există foarte puține abilități și sunt confuze de activat

Când Microsoft a anunțat Invoke, s-a lăudat că 46 de abilități existau deja pe Cortana. De atunci, acest număr a crescut la peste o sută. Dar asta este infinitezimal în comparație cu cele 50.000 de abilități ale Alexa. Și, deși nu toate abilitățile Alexa sunt impresionante, mulți dintre ei încearcă cel puțin să facă ceva unic, cum ar fi să citească o poveste sau să faciliteze un joc de societate. Cortana abia are elementele de bază acoperite cu elemente precum Domino, Dark Sky și Wink.

Dar partea cea mai rea este să încerci să adaugi o abilitate. Puteți găsi abilitățile pe care le-ați instalat deja în aplicația Cortana. Dar făcând clic pe opțiunea „Descoperiți mai multe abilități” vă duce la Pagina web Cortana Skills, unde puteți face clic pe o abilitate pentru a obține o descriere. Dar nu există niciun buton de adăugare, opțiune de instalare sau orice altceva care să sugereze cum să-l activați. Microsoft se așteaptă să încercați să utilizați abilitatea vorbind cu Cortana, moment în care vi se va solicita să o adăugați.

  9 cele mai bune instrumente de inginerie inversă pentru profesioniști în securitate

Dar trebuie să știți că abilitatea există în primul rând, ceea ce înseamnă că veți ajunge inevitabil pe această pagină web – așa că de ce nu ne lăsați să o activăm de acolo?

Cel mai puternic lucru pe care îl poți face cu Cortana este să o transformi în Alexa

De fiecare dată când am întâmpinat o problemă cu utilizarea Cortana, răspunsul a fost destul de simplu: sunați pe Alexa. În conformitate cu promisiunea mea „folosește doar dispozitivele Cortana”, nu am luat calea ușoară. În schimb, am apelat Alexa prin Cortana folosind noua lor integrare. Sunt încântat să spun că acest lucru a funcționat grozav. De cele mai multe ori, în două secunde, am auzit-o pe Alexa strigând pentru a mă anunța că a preluat controlul și apoi am putut rosti comanda de care aveam nevoie. După ce solicitarea mea a trecut, Alexa m-a întrebat dacă mai era ceva. Când am terminat, puteam fie să spun „nu mai asculta”, fie să nu spun nimic. În cele din urmă, ea avea să expire.

Dar, oricât de strânsă este acea integrare, este totuși un pas ușor întârziat atunci când ai putea folosi doar un difuzor Alexa în primul rând. Dacă difuzoarele de asistenți vocali sunt despre comoditate, atunci are sens să mergeți direct la gura calului virtual și să săriți peste întârziere.

Cortana este blocată în timp

Aproape fiecare problemă pe care am întâlnit-o cu Cortana a fost odată o problemă cu Alexa și Google Assistant.

Nu au luat întotdeauna în considerare mai multe difuzoare și nici nu au avut audio în mai multe camere. Le-a lipsit rafinamentul în aplicațiile lor și rutinele nu au fost prezente la început. Dar Amazon și Google au lucrat pentru a-și îmbunătăți ofertele și, să fiu sincer, Microsoft nu a făcut-o. Cel puțin nu într-un mod axat pe consumator. S-ar putea să fi arătat demonstrații futuriste la locul de muncă de birou, dar asta nu ne face bine pe tine sau pe mine acasă.

Ar putea Microsoft să ajungă din urmă? Da, probabil, dar cu ce preț? Microsoft este o mare corporație cu o mulțime de fieruri de călcat în foc și de fiecare dată când se concentrează pe o resursă aici, își pierde concentrarea în altă parte.

Adevărul este că, chiar dacă Microsoft a adăugat toate funcțiile pe care Cortana îi lipsește în prezent, asta nu ar rezolva problema cu care Microsoft pare să se confrunte prea des. Adopția scăzută înseamnă că lipsește suportul terță parte, dar lipsa suportului terță parte înseamnă o adoptare scăzută. Microsoft se confruntă cu aceeași problemă cu găina și ouă pe care a văzut-o cu Windows Phone și de aceea există atât de puține abilități Cortana. Nimeni nu este interesat să le dezvolte.

La un moment dat, cel mai bun lucru de făcut este să schimbi cursul și să pui o nouă întrebare. Ce altceva ar putea fi Cortana? Și la asta ajungea Satya Nadella cu declarațiile sale recente.

Între timp, mă întorc la Alexa și Google. Voi păstra difuzorul Cortana pentru integrarea Spotify, dar probabil că nu prea multe altele. Chiar dacă răspunsul vocal nu se îmbunătățește, îl pot păstra lângă computer și îl pot controla din aplicația Spotify sau îl pot folosi pur și simplu ca difuzor Bluetooth. Și pentru a fi corect, este un difuzor Bluetooth destul de bun pentru 50 USD.