09/26/2023

Aflați Optimizarea ratei de conversie pentru site-uri web, aplicații și SaaS în 7 minute

Sub suprafața site-ului dvs. actual, a aplicației mobile, a pieței online sau a traficului portalului SaaS, există o comoară ascunsă. Puteți debloca acest potențial flux de venituri utilizând optimizarea ratei de conversie.

Fiind un agent de marketing digital și proprietar de afaceri online, urmați toate tehnicile existente pentru a genera mai mult trafic unic către proprietățile dvs. web sau aplicațiile mobile. Dar, ai tendința să uiți de publicul care se interacționează deja cu site-urile și aplicațiile tale.

Sunt toți abonați la newsletter-ul dvs.? S-au înscris toți vizitatorii produsului dumneavoastră SaaS pentru o probă? Crezi că toți vizitatorii paginii Google Play sau App Store a aplicației tale mobile descarcă aplicația?

Dacă nu aveți răspunsuri la aceste întrebări, nu vă faceți griji! Mulți proprietari de afaceri online nu o fac. Pentru că doar căutăm noi audiențe, nu cultivăm baza de trafic existentă. Aici intervine optimizarea ratei de conversie.

Să înțelegem mai jos acest instrument de marketing digital și să vedem cum puteți crește rapid conversiile pentru produsul și serviciul dvs.!

Ce este optimizarea ratei de conversie (CRO)?

Optimizarea ratei de conversie (CRO) este un instrument de marketing digital pentru a îmbunătăți interacțiunile digitale și, prin urmare, a crește numărul de acțiuni pe care doriți să le efectueze publicul dvs. Se concentrează pe rafinarea experiențelor utilizatorilor pentru a converti traficul existent în angajamente valoroase, cum ar fi vânzări, înscrieri, încercări, solicitări de demonstrații și descărcări.

Analizând meticulos comportamentul utilizatorilor, experimentând designul produsului, modificând conținutul sau media și utilizând informații bazate pe date, CRO își propune să maximizeze procentul de vizitatori care întreprind acțiunile intenționate.

Această metodă transformă browserele pasive în participanți activi, amplificând eficiența traficului existent. Într-un peisaj în care atragerea de noi audiențe este crucială, CRO își mută accentul către optimizarea interacțiunilor cu publicul pe care îl deții deja, stimulând în cele din urmă creșterea afacerii.

De ce este importantă optimizarea CRO pentru afacerea dvs.?

Piața afacerilor online a devenit complet saturată. Este o provocare să dobândești un nou public, vizitatori sau clienți. Cu toate acestea, dacă primiți deja un număr bun de vizitatori obișnuiți, dar aceștia nu sunt implicați, puteți utiliza CRO pentru a spori implicarea.

  Cum să faci bani în metavers

Astfel, nu trebuie să investești mult în publicitate sau marketing de influență pentru a aduce un nou public în fiecare lună. Pur și simplu urmați instrucțiunile CRO pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și capacitatea de utilizare a produsului dvs., astfel încât utilizatorii existenți să se aboneze, să se înregistreze și să cumpere mai mult.

Citește și: Cele mai bune metode de testare a utilizării pentru aplicații și site-uri web cu exemple

Cum se creează un calculator pentru rata de conversie pentru optimizarea CRO

Trebuie să calculați cu atenție rata de conversie pentru site-ul dvs. web, produsul SaaS sau aplicația mobilă. În caz contrar, veți obține rezultate distorsionate care sunt umflate sau dezumflate. Găsiți mai jos două convenții comune de calcul CRO:

Comenzi unice și toate sesiunile

Această metodă se potrivește site-urilor web, piețelor și aplicațiilor în care vizitatorii se pot implica în diferite moduri. De exemplu, se înscriu pentru buletine informative, completează un formular de feedback, solicită o demonstrație, se înscriu pentru teste și cumpără diferite articole. De asemenea, ei pot face toate acestea de fiecare dată când vizitează site-ul web, pagina de destinație sau aplicația mobilă.

Deci, toate vizitele sunt unice, la fel ca și activitățile desfășurate. Într-un astfel de caz, iată formula de calcul a ratei de conversie:

Total conversion actions / Total sessions x 100

De exemplu, dacă există 10 înscrieri din 100 de vizitatori, rata de conversie este de 10%.

Comenzi unice și utilizatori unici

Pentru site-urile web sau aplicațiile care vând bunuri de capital sau software costisitor pe care cumpărătorii le cumpără o singură dată, nu puteți considera vizitele repetate ale aceluiași utilizator drept vizite unice. De exemplu, Joe și-a cumpărat un abonament la o revistă de tehnologie de pe site-ul tău.

Nu vor cumpăra din nou același abonament, dar cu siguranță vor continua să viziteze portalul dvs. web. În acest caz, formula ratei de conversie se modifică în următoarea:

Total unique actions / Total unique visitors x 100

De exemplu, atunci când există 50 de abonamente de la 2.000 de vizitatori unici, rata de conversie este de 2,5%.

Pentru a crea un calculator rapid, puteți introduce formulele de mai sus într-o foaie de lucru Excel și puteți crea celule de referință pentru acțiuni și vizitatori. Pentru ajutor, am creat unul. Puteți descărca calculatorul de mai jos și îl puteți personaliza dacă este necesar. Este gratuit de utilizat și partajat și nu există erori!

Componentele cheie ale optimizării ratei de conversie

În timp ce cuvintele cheie veșnic verzi asigură vizitatorii obișnuiți pe site-ul dvs., cuvintele cheie în tendințe vă permit să captați utilizatorii care caută cuvinte cheie populare în prezent.

De asemenea, există cuvinte cheie dinamice care s-ar putea să fi înregistrat o creștere a căutării, dar s-ar putea să nu funcționeze după câteva zile. Optimizarea site-ului dvs. pentru toate aceste tipuri de cuvinte cheie vă va ajuta să obțineți mai mulți vizitatori pe site-ul dvs.

#2. Conținut de site sau aplicație și copiere

Conținutul site-ului web joacă un rol semnificativ în optimizarea ratei de conversie a acestuia. Cu copywriting persuasiv, puteți constrânge vizitatorii să întreprindă acțiunea dorită. Vă puteți concentra pe scrierea de conversie pentru a obține un succes maxim.

#3. Paginile de destinație ale aplicațiilor și site-urilor web

Pagina de destinație este catalizatorul din spatele unei rate de conversie mai ridicate. Companiile trebuie să se asigure că pagina lor de destinație conține titluri atractive, imagini excelente și un CTA vizibil.

  Scripturi Python pentru a șterge fișierele în mod regulat

#4. Navigarea și structura pe site sau aplicație

Fără o navigare lină sau un site web bine structurat, utilizatorii nu vor obține o experiență optimă. Navigarea simplistă, meniurile drop-down și breadcrumbs sunt modalități utile de CRO.

#5. Butoane CTA

Deoarece butoanele CTA determină mai mulți oameni să efectueze acțiunea dorită, trebuie să o plasați într-un loc vizibil, să adăugați o copie convingătoare a CTA și să utilizați culori contrastante.

#6. Viteza aplicației sau a paginii

Prin creșterea vitezei paginii și a vitezei de încărcare a aplicației, puteți reduce rata de respingere responsabilă pentru o rată de conversie scăzută.

#7. Feedback sau formulare de contact

Cu diferite forme, puteți obține opinia publicului și puteți afla blocajele responsabile pentru ratele de conversie mai scăzute.

Citește și: Cei mai buni generatori de formulare online pentru afacerea ta

Tipuri de conversie cheie în optimizarea CRO

#1. Cumpărarea unui produs, serviciu sau aplicație

Acesta este cel mai comun tip de conversie pe care îl caută majoritatea companiilor. Descrierile convingătoare ale produselor, imaginile HD și finalizarea simplă a achiziției pot ajuta la această conversie.

#2. Adăugarea articolelor în coșul de cumpărături

Site-urile de comerț electronic vizează acest tip de conversie. Oferirea de reduceri pe timp limitat și afișarea produselor aferente poate influența utilizatorul să adauge mai multe articole.

#3. Solicitarea unei cotații pentru un produs, aplicație sau serviciu

Companiile care oferă prețuri personalizate pentru servicii de mare valoare sau în vrac consideră cererile de ofertă foarte valoroase. Cu formulare simple și scurte de solicitare a ofertei, companiile pot încuraja mai mulți utilizatori.

#4. Abonarea la un buletin informativ sau la o listă de e-mail

Crearea unei liste de e-mail este importantă pentru generarea de clienți potențiali și implicarea continuă. Folosind CTA clare și menționând beneficiile abonamentului, mai mulți oameni își trimit adresele de e-mail.

#5. Solicitarea unei demonstrații sau a apelului înapoi

Scriind o copie captivantă care descrie beneficiile unui produs sau demo, companiile pot primi mai multe cereri de apel invers sau demo.

#6. Descărcarea unei aplicații

Companiile care oferă aplicații se concentrează pe descărcări ca conversie țintă. Elementele vizuale captivante și elementele evidențiate ale caracteristicilor aplicației pot determina mai mulți oameni să descarce aplicația.

#7. Folosind o versiune de încercare gratuită a aplicațiilor mobile și a aplicațiilor web

Dezvoltatorii de aplicații Freemium pot încuraja mai mulți utilizatori să se înscrie pentru versiunea de încercare gratuită printr-un proces simplu de înregistrare și să afișeze valoarea produsului.

Ce este procesul CRO?

 • Colectarea datelor platformei:
  • Colectați datele actuale privind traficul de site-uri web sau aplicații și conversii.
  • De asemenea, adunați date calitative, cum ar fi sondaje ale utilizatorilor, feedback și hărți termice.
 • Analiza datelor:
  • Identificați paginile cu trafic ridicat și căile cheie ale utilizatorilor.
  • Analizați comportamentul utilizatorului, punctele de abandon și modelele de interacțiune.
 • Crearea și clasarea ipotezei:
  • Creați mai multe ipoteze pentru a îmbunătăți rata de conversie
  • Concentrați-vă pe îmbunătățirea elementelor care influențează experiența utilizatorului, cum ar fi titluri, CTA și formulare.
 • Experimentarea cu ipoteza:
  • Clasificarea ipotezelor pe baza impactului potențial și ușurința implementării.
  • Concentrați-vă pe modificări cu impact ridicat și cu efort redus pentru testarea inițială.
  • Creați teste A/B sau teste multivariate pentru a compara variațiile.
 • Implementarea unei ipoteze de succes:
  • Implementați variații pe site-ul sau aplicația dvs. folosind instrumente de testare.
  • Asigurați urmărirea și măsurarea exactă a interacțiunilor utilizatorilor.
 • Colectați și analizați date:
  • Adunați date noi despre trafic și rata de conversie și vedeți dacă există îmbunătățiri.
    Cum să configurați timpul de ecran pentru copii pe iPhone
 • Îmbunătățiri iterative:
  • Lucrați continuu la conținutul web nou implementat, la interfața aplicației sau la canalul de vânzări SaaS pentru a îmbunătăți și mai mult rata de conversie.
 • Monitorizarea:
  • Continuați să monitorizați rata de conversie în mod regulat.
  • Dacă există scăderi ale numărului de conversii, creați un nou proiect CRO.
 • Cazuri de utilizare pentru optimizarea ratei de conversie

  CRO pentru piețele online (eCommerce)

  Abandonarea coșului de cumpărături este adesea cea mai mare provocare cu care se confruntă piețele online. Derularea campaniilor CRO va ajuta aceste companii să identifice cauzele responsabile pentru această problemă.

  Pentru a îmbunătăți rata de conversie și pentru a face mai mulți oameni să cumpere produse, companiile de comerț electronic ar trebui să elimine distragerile de pe site-urile lor în etapele avansate ale canalului. Eliminarea costurilor ascunse la finalizarea comenzii, ușurarea procesului de plată și de plată și reducerea taxei de livrare sunt alte modalități de optimizare a ratei de conversie.

  CRO pentru aplicații mobile

  Majoritatea aplicațiilor mobile vin cu unul sau două linkuri întrerupte pentru CTA, feedback, înscrieri, cărucioare și așa mai departe. Puteți efectua optimizarea CRO pentru aplicația dvs. mobilă pentru a strânge capetele libere. Trebuie să vă asigurați că legăturile și fluxurile paginii funcționează tot timpul.

  De asemenea, trebuie să plasați strategic CTA, reduceri, promoții și butoane de cumpărare împrăștiate în aplicația mobilă, astfel încât vizitatorii să nu rateze butonul de acțiune atunci când sunt gata să acționeze.

  CRO pentru afaceri SaaS

  Generarea de clienți potențiali este punctul inițial de angajare a clienților pentru companiile SaaS. De obicei, ei adună informații despre clienți prin sondaje și formulare de înscriere. CRO este o modalitate excelentă de a atinge obiectivele prin captarea interesului utilizatorilor și oferindu-le ceea ce își doresc.

  Pentru aceasta, companiile SaaS pot găsi paginile web pe site-ul lor care au potențialul maxim de a obține clienți potențiali și pot face conținutul acestor pagini web mai relevant și centrat pe conversie.

  CRO pentru site-uri web și publicații digitale

  Obiectivul editurilor digitale este de a obține o bază largă de audiență și de a le menține implicate cu site-ul web. Pentru a realiza acestea, ar trebui să se asigure că elemente precum pictogramele de partajare socială, înscrierile prin e-mail și alte opțiuni promoționale sunt plasate corect.

  De asemenea, pot include conținut recomandat în diferite secțiuni ale site-ului web pentru a atrage atenția vizitatorilor. Acest lucru va atrage utilizatorii și îi va face să petreacă mai mult timp pe site.

  CRO pentru agențiile de bilete online

  Deși obținerea conversiei este destul de dificilă pentru agențiile de bilete online, aceasta poate fi îmbunătățită facilitând procesul de rezervare.

  De exemplu, astfel de site-uri web își pot face interfața fără dezordine și pot aduce informații esențiale în prim-plan. Astfel, publicul poate afla cu ușurință ce caută și nu va abandona cu ușurință site-ul.

  Beneficiile optimizării ratei de conversie (Scurt)

 • Mărește conversiile din traficul existent, optimizând potențialul site-ului, al aplicației sau al platformei SaaS.
 • Maximizează rentabilitatea investiției prin utilizarea informațiilor bazate pe date pentru a perfecționa strategiile și pentru a îmbunătăți eficiența conversiilor.
 • Reduce ratele de respingere și abandonul coșului de cumpărături prin utilizarea îmbunătățită și îndemnuri convingătoare.
 • Informează deciziile privind produsele și conținutul analizând interacțiunile și preferințele utilizatorilor, conducând la oferte personalizate.
 • Sprijină testarea A/B, permițând experimentarea sistematică pentru a determina cele mai eficiente variante de design și conținut.
 • Optimizarea ratei de conversie—Tendința viitoare

  Tendința principală de viitor este adoptarea crescută a CRO cu strategii principale de marketing digital precum SEO, PPC etc. Alte tendințe notabile pe care le veți vedea în următorii ani sunt următoarele:

  • Utilizarea învățării automate pentru a înțelege fiecare vizitator separat. Apoi, utilizați segmentarea pieței și a clienților pentru a oferi experiențe unice.
  • Va exista o creștere a utilizării motoarelor de recomandare pe piețele de comerț electronic și SaaS pentru a oferi vizitatorilor produse pe care aceștia le preferă.
  • Folosind o analiză extinsă a dorinței de a plăti, mărcile vor încerca cu siguranță să implementeze prețuri dinamice extinse pentru a arăta diferite puncte de preț pentru diferite grupuri de public.
  • Canalele de conversie și vânzări vor deveni scurte, astfel încât clienții potențiali și clienții să poată verifica fără probleme.
  • Vor exista chatbot-uri AI pentru a răspunde întrebărilor complexe ale clienților direct pe site-ul web și în aplicația mobilă pentru a reduce timpii de așteptare pentru asistența clienților.

  Decizia iti apartine! Sunteți dispus să asistați la o rată de creștere excesivă a numărului de conversii? Oferă tehnicile de mai sus și încearcă să-ți vezi brandul crescând ca niciodată!

  Acum, aveți nevoie de oricare dintre aceste cele mai bune software de urmărire a conversiilor.

  x