09/26/2023

4 moduri de a reduce orele de lucru

În viața de azi extrem de agitată și în ritm rapid, unul dintre cele mai importante lucruri pe care oamenii și le doresc este timpul liber. Timpul este un atu de neprețuit și cu toții am putea folosi mai multe ore pe zi, fie că este vorba de a petrece timp cu cei dragi, prieteni sau cu noi înșine.

Deoarece creșterea orelor într-o zi depășește posibilitățile noastre, singura altă opțiune este reducerea orelor de lucru. Din fericire, unele tehnici simple vă pot reduce efectiv orele de lucru.

Iată patru recomandări pentru optimizarea echilibrului dintre muncă și viață, astfel încât să puteți petrece mai puține ore lucrând fără a compromite productivitatea.

1. Prioritizează managementul energiei față de managementul timpului

Trecerea de la gestionarea timpului la managementul energiei presupune să lucrați mai mult în condițiile dvs., inclusiv când, unde și cum lucrați. Îndreptați-vă atenția asupra modului în care vă petreceți timpul, nu asupra câte ore sunt în zi. Acest lucru nu numai că vă va reduce orele de lucru, ci și va preveni stresul excesiv și epuizarea.

Dacă vrei să faci mai multe în mai puțin timp, începe prin a acorda mai puțină atenție lucrurilor care îți distrag atenția. Acordați mai multă atenție lucrurilor care vă ajută să duceți lucrurile la bun sfârșit. Apoi, concentrați-vă eforturile asupra sarcinilor care vă promovează obiectivele și inițiativele.

  Înțelegerea testării bazei de date, a beneficiilor și a tehnicilor [+4 Tools]

Utilizați tehnici precum Eat the Frog pentru a finaliza sarcinile cele mai dificile înainte de alte lucrări. Chiar și lucruri simple, cum ar fi activarea modului de focalizare pe telefon, pot genera efecte mici, dar semnificative.

2. Nu vă fie frică să delegați

Ar trebui să poți delega atunci când este necesar dacă ești un profesionist experimentat. Cu toate acestea, oamenii devin deseori confuzi cu privire la alocarea forței de muncă, deoarece nu sunt siguri ce sarcini să finalizeze singuri și pe care să le delege.

Pentru a delega eficient, puteți utiliza Matricea Eisenhower pentru a vă organiza sarcinile. Matricea Eisenhower este o paradigmă de productivitate, prioritizare și gestionare a timpului care prioritizează sarcinile, clasificându-le în funcție de urgența și importanța lor.

Sarcinile ușoare, predabile și plictisitoare pot fi delegate altora, astfel încât să puteți face timp pentru sarcini mai importante și să economisiți timp pentru dvs. Puteți merge mai simplu și puteți utiliza o listă de activități sau puteți obține tot ce este mai bun din ambele utilizând Matricea Eisenhower pentru a crea o listă de activități.

Puteți utiliza aplicațiile de gestionare a sarcinilor colaborative pentru a gestiona și a urmări îndeaproape sarcinile delegate.

3. Eficientizați întâlnirile din calendar

Multe întâlniri te pot lăsa nemulțumit, obosit și agitat. Una dintre cele mai bune modalități de a economisi timp și de a vă salva de epuizare este să vă eficientizați întâlnirile din calendar utilizând instrumente de întâlnire online.

În plus, vă puteți îmbunătăți productivitatea întâlnirii, luând măsuri pentru a vă dezordine programul întâlnirilor. Puteți face acest lucru în câteva moduri, inclusiv:

  • Stabiliți un scop clar pentru fiecare întâlnire la care participați și respectați-l.
  • Refuzarea oricăror invitații pentru întâlniri inutile care nu adaugă valoare.
  • Decizia ce întâlniri recurente pot fi reduse ca durată și care pot fi tăiate în frecvență.
  • De asemenea, puteți încerca să combinați toate întâlnirile într-o zi întreagă sau două jumătăți de zile pentru a reduce schimbarea sarcinilor și pentru a îmbunătăți concentrarea.
  Cum să creați o strategie de marketing pas cu pas bazată pe date pentru afacerea dvs

Puteți utiliza aplicațiile de programare a întâlnirilor pentru a vedea rapid orele disponibile în conformitate cu celelalte. Acest lucru vă va ajuta să reduceți timpul pierdut în găsirea unui timp de întâlnire convenabil reciproc.

4. Coworking și responsabilitate reciprocă

Îți poți crește productivitatea și eficiența atunci când lucrezi cu cineva și ai pe cineva responsabil reciproc. Interacțiunea umană regulată minimizează probabilitatea de a amâna sau de a fi distras. De exemplu, faceți pereche cu cineva și lucrați cu el în același timp pentru a stimula mai multă motivație și pentru a face mai multe.

Există săli de sport online bune care vă permit să vă asociați cu cineva online. Puteți alege timpul la care doriți să lucrați și să vă potriviți cu altcineva care caută același lucru, împărtășindu-vă obiectivele și rămânând pe drumul cel bun împreună.

Reveniți mai mult din timpul dvs

Căutarea timpului liber în mijlocul agitației vieții este o aspirație universală. Cu toții avem aceleași 24 de ore într-o zi, dar felul în care le gestionăm face diferența. Folosind aceste sfaturi și trucuri simple, vă puteți recupera timpul și vă puteți concentra asupra obiectivelor de viață, fără a vă compromite productivitatea.

x