Acesta este MacBook-ul Windows?

Recomandări cheie

  • ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) este un laptop Windows ultra-portabil, de înaltă performanță, care se potrivește cu combinația de performanță, durată de viață a bateriei, portabilitate și eficiență găsită în seria MacBook de la Apple.
  • Zenbook 14 OLED are un ecran OLED uimitor de 14 inchi, un design subțire și elegant și un nou procesor care oferă câștiguri semnificative de performanță și eficiență.
  • În timp ce camera web și sistemul de difuzoare au dezavantaje minore, Zenbook 14 OLED oferă un pachet cuprinzător care marchează o piatră de hotar semnificativă în laptop-urile de productivitate, făcându-l o alternativă convingătoare la seria MacBook de la Apple.

De la introducerea Apple Silicon MacBooks la sfârșitul anului 2020, este corect să spunem că nu au existat laptopuri Windows echivalente care să poată concura în ceea ce privește performanța, durata de viață a bateriei, portabilitatea și eficiența. În timp ce multe laptop-uri au depășit MacBook-urile într-una dintre aceste patru domenii, nimic nu părea să se potrivească cu beneficiile totale ale Mac-urilor din seria M de la Apple. Seria M2 MacBook Air este unul dintre cele mai bine vândute laptop-uri din motive întemeiate.

Introduceți Zenbook 14 OLED (UX3405) de la Asus, laptopul de productivitate ultraportabil al companiei cu noul chipset Intel Core Ultra. Cu afișajul său uimitor, designul cu profil redus și durata de viață impresionantă a bateriei, Zenbook 14 OLED oferă cel mai aproape de a se potrivi cu MacBook Air de la Apple.

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

MacBook-ul Windows

De la debutul Apple Silicon MacBooks, căutarea unui laptop Windows echivalent care să se potrivească amestecul lor de performanță, durată de viață a bateriei, portabilitate și eficiență nu a fost îndeplinită până la introducerea Zenbook 14 OLED de la Asus. Cu arhitectura Intel Meteor Lake, acest laptop nu numai că se apropie, ci și depășește așteptările stabilite de laptopurile subțiri cu productivitate Windows în multe aspecte.

Dispunând de un ecran OLED uimitor de 14 inchi, un design care echilibrează suplețea cu stilul și un nou procesor care se mândrește cu câștiguri semnificative de performanță și eficiență, Zenbook 14 OLED este o alegere convingătoare pentru cei care caută un laptop ultraportabil de înaltă performanță. În ciuda dezavantajelor minore ale camerei sale web și ale sistemului său de difuzoare, acesta prezintă un pachet cuprinzător care marchează o piatră de hotar semnificativă în ceea ce privește productivitatea laptopurilor.

Sistem de operare Windows 11

CPU Intel Core Ultra 7 155H

GPU Intel Arc Graphics

RAM 16 GB LPDDR5

Stocare 512 sau 1TB M.2 NVMe PCIe 4.0 SSD

Baterie 75Wh

Afișaj (dimensiune, rezoluție) 14,0 inchi, 3K (2880 x 1800) OLED, raport de aspect 16:10, rată de reîmprospătare de 120 Hz, 400 niți, luminozitate maximă HDR 500 niți

Cameră Cameră FHD

Difuzoare Difuzoare Harman Kardon

Porturi 1x USB 3.2 Gen 1, tip A, 2x Thunderbolt 4, 1x HDMI 2.1, 1x mufă audio combo de 3,5 mm

Greutate 1,28 kg (2,82 lbs)

Marca ASUS

Model UX3405

Pro

  • Profil ultra subțire
  • Display excelent
  • Durată mare de viață a bateriei
  Cum să remediați lipsa timpului estimat al bateriei pe Windows 10

Contra

  • Ventilatoarele sonore se aprind destul de des
  • Cameră web slabă
  • Difuzoarele devin mici la volum mare

Un design șic familiar

În ceea ce privește designul, Asus Zenbook 14 OLED (UX3405) este destul de asemănător cu predecesorul său, dar acesta nu este un lucru rău. Acest laptop este incredibil de bine construit și ușor, cu un profil surprinzător de subțire; cântărește doar 1,2 kg (2,65 lbs) și are un profil lateral de mai puțin de 14,9 mm (0,59 inchi), făcându-l extrem de portabil.

Capacul laptopului are o monogramă distinctă Asus, ceea ce face ca dispozitivul să arate unic printre alte laptop-uri din aluminiu, deși preia destul de ușor amprentele digitale, mai ales în această culoare mai închisă Ponder Blue.

Zarif Ali / MakeUseOf

Un display pentru a orbi

Odată ce deschideți laptopul, sunteți întâmpinat cu un ecran OLED de 14 inchi, o tastatură de dimensiune completă și un trackpad considerabil. Zenbook 14 are un ecran tactil Asus Lumina OLED 3K de 14 inchi cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz și este uimitor; display-ul acoperă 100% gama de culori DCI-P3, acceptă HDR și are un raport de contrast de 1.000.000:1.

Zarif Ali / MakeUseOf

Asus optând pentru un panou OLED în gama sa dă din nou ceea ce este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune afișaje de laptop pe care le veți găsi; raportul de aspect 16:10 este perfect pentru aplicațiile de productivitate precum Word și PowerPoint, dar nu este atât de înalt încât să împiedice vizionarea conținutului. De asemenea, ajută faptul că ramele sunt foarte subțiri și nu atrag prea mult atenția, deși aș vrea ca capacul camerei de pe laptop să fie înnegrit în loc să fie o nuanță portocalie, ceea ce poate distrage atenția.

Este demn de remarcat că afișajul are și suport pentru stylus, dar având în vedere că se poate articula doar la 180 de grade și nu la 360 de grade, nu va fi la fel de practic pentru introducerea creionului.

O combinație tastatură-trackpad care nu va dezamăgi

Când vine vorba de situația tastaturii și trackpad-ului Zenbook 14, laptopul oferă o experiență excelentă. Tastatura chiclet de dimensiune completă, cu o distanță de parcurs de 1,4 mm, este excelentă în ceea ce privește simțirea tastei și este iluminată din spate, ceea ce o face ideală pentru tastarea în diferite condiții de iluminare. Acestea fiind spuse, tastele se simt ușor mai moale decât cele ale ofertelor Microsoft sau Apple.

Zarif Ali / MakeUseOf

La fel ca majoritatea celorlalte laptop-uri din categoria sa, pentru a se potrivi cu tastatura de dimensiune completă, Zenbook omite o tastatură numerică, dar o compensează prin încorporarea unuia virtual încorporat în trackpad. Nu este în cea mai naturală poziție și nu are aceeași tactilitate ca un pad fizic, dar este acolo dacă aveți nevoie de un mod puțin mai rapid de a vă introduce numerele.

Selecție decentă de porturi

Zarif Ali / MakeUseOf

Trecând pe lateralele Zenbook 14, acesta are o gamă decentă de porturi, inclusiv două Thunderbolt 4 (care acceptă atât afișaj, cât și livrarea energiei), un HDMI 2.1 de dimensiune completă, un USB 3.2 Gen 1 Type-A și un dispozitiv audio. mufă combo. La fel ca celelalte laptop-uri Asus, acest amestec de porturi vechi și moderne rapide este excelent pentru versatilitatea acestui laptop, mai ales în situațiile care necesită accesorii sau afișaje care ar putea să nu fie compatibile cu USB-C.

  Cum să forțați ștergerea sau dezinstalarea unei imprimante în Windows 10 și 11

O cameră web și sistem de difuzoare cu spațiu de îmbunătățire

Camera web și configurația difuzoarelor Zenbook 14 OLED, la fel ca și alte laptop-uri Asus, lasă loc de îmbunătățire. Laptopul vine cu o cameră web FHD de bază și o funcție IR care acceptă Windows Hello, iar difuzoarele sunt reglate de Harman Kardon.

Zarif Ali / MakeUseOf

Se presupune că camera web este alimentată de AI care oferă îmbunătățiri pe dispozitiv pentru autentificare mai rapidă prin scanarea facială și reducerea zgomotului „3D” pentru apelurile video, dar calitatea acestei camere este ok; imaginile par moi și granulate și cad rapid în condiții de iluminare înrăutățite.

Din punct de vedere audio, difuzoarele laptopului sună clar la volume mici până la medii, iar împingerea acestuia duce la o pierdere a clarității.

Pentru uz general, cum ar fi vizionarea videoclipurilor, participarea la întâlniri online sau ascultarea muzicii la volume moderate, Zenbook 14 OLED face treaba. Cu toate acestea, o cameră web externă poate fi necesară pentru sarcini care necesită audio sau video de înaltă calitate. În general, în timp ce camera web și difuzoarele sunt funcționale, acestea sunt zone în care Zenbook 14 OLED nu conduce grupul.

Procesor nou, câștiguri noi de performanță

Cea mai mare schimbare a lui Zenbook 14 OLED din acest an este procesorul său, noul Intel Core Ultra 7-155H, parte din seria Intel Core Ultra bazată pe arhitectura Intel Meteor Lake. Unitatea noastră are 16 GB memorie LPDDR5x și un SSD PCIe 4.0 NVMe de 1 TB; rezultatele vorbesc de la sine.

Zarif Ali / MakeUseOf

Procesorul Intel Core Ultra 7 155H marchează un pas semnificativ în performanță, dar, mai important, eficiență. Evaluarea comparativă a acestui laptop pe Geekbench 6 a dat scoruri de 2194 pentru sarcini single-core și 11121 pentru sarcini multicore. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, este aproximativ același cu MacBook Pro M3 de 14 inchi de bază.

Pe Time Spy de la 3DMark, acesta a obținut un scor general de 2.800, CPU având un scor de 3.049 și GPU-ul de 2.761. Acest lucru ar trebui să însemne că Zenbook 14 poate gestiona sarcini mai intensive din punct de vedere grafic.

În utilizare practică, aceste valori de referință reflectă performanța din lumea reală. Experiența mea cu Zenbook 14 OLED a cuprins o gamă largă de activități, inclusiv navigare pe web, consum multimedia, codare pe PyCharm și editare foto pe Adobe Photoshop și Lightroom. Laptopul a gestionat destul de bine aceste sarcini, cu foarte puțin bâlbâială sau întârziere. Cu toate acestea, voi spune că optimizarea software-ului mai are un drum lung de parcurs din partea Windows. Laptopul se încălzește destul de mult chiar și cu navigarea pe web, iar fanii intervin des și audibil.

Acestea fiind spuse, durata de viață a bateriei câștigă în continuare un mare avantaj cu acest nou chipset.

Durată de viață a bateriei surprinzător de bună

Zenbook 14 OLED este echipat cu o baterie de 75Wh, oferind o autonomie de 15 ore. În utilizarea efectivă, veți avea o medie mai aproape de nouă ore de timp de ecran pentru utilizarea de zi cu zi, ceea ce este destul de bun pentru standardele majorității celorlalte laptop-uri Windows în acest factor de formă. Laptopul acceptă și USB-C Easy Charge, iar încărcătorul inclus poate încărca laptopul în aproximativ o oră.

  Cum să configurați setările pentru modul sigur pe Windows 10

Zarif Ali / MakeUseOf

Singurul dezavantaj al situației bateriei este că laptopul își va reduce cu siguranță performanța atunci când nu este conectat. Rulând aceleași benchmark-uri GeekBench 6 fără a fi conectat, laptopul a obținut 1.500 pe single-core și 9.102 pe multi-core, aproximativ 32. % scădere a performanței single-core și aproximativ 18% scădere a performanței multi-core. Se va traduce acest lucru în cea mai mare utilizare în lumea reală? Pentru jocuri și crearea de conținut cu siguranță, dar pentru cazuri de utilizare mai ocazională, cum ar fi navigarea pe web, probabil că nu veți experimenta acest lucru. Acestea fiind spuse, este un preț de plătit pentru a obține durata de viață a bateriei laptopului în acest factor de formă.

În general, ASUS Zenbook 14 OLED se remarcă ca laptop ultraportabil de înaltă performanță. Nu numai că îndeplinește, dar depășește în multe privințe așteptările acestor laptopuri subțiri cu productivitate Windows. Fie că se ocupă de sarcini de zi cu zi sau de cerințe de calcul mai intense, Zenbook 14 OLED este destul de fiabil și eficient și este un semn promițător al modului în care noua arhitectură Meteor Lake a Intel pe Windows poate concura cu Apple Silicon și are rezultate excelente. rezultate.

Ar trebui să cumpărați ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)?

Asus Zenbook 14 OLED se simte ca un alt tip de laptop Windows. Printr-o combinație de cel mai recent chipset Core Ultra de la Intel și designul foarte șic al laptopului, Zenbook 14 OLED echilibrează fin performanța și durata de viață a bateriei într-un pachet Windows care nu pare că prinde până la MacBook-urile Apple.

Cu ecranul său OLED uimitor de 14 inchi, Zenbook 14 oferă o experiență fără compromisuri în ceea ce privește consumul media și productivitatea. Toate casetele de bifare majore la care vă puteți gândi sunt bifate, iar din punct de vedere al performanței, Zenbook 14 nu merge ușor.

Prin performanță, mă refer la asta în combinație cu durata de viață a bateriei, care, pentru prima dată, pare că nu este un aspect trecut cu vederea al unui laptop Windows subțire și ușor. Pentru studenți, acesta este unul dintre cele mai bune laptopuri pe care le puteți ridica și care vă va dura în mod adecvat o zi întreagă în campus, fără a adăuga cu adevărat mult volum rucsacului dvs.

Asta nu înseamnă că este fără defecte minore. Camera web și sistemul de difuzoare, deși nu este complet complet, sunt puțin lipsite atunci când sunt comparate cu unii dintre concurenții săi. Cu toate acestea, este un mic compromis în această imagine mai mare a unui laptop excelent.

Una peste alta, Zenbook 14 OLED se simte ca un laptop de productivitate Windows prins în sfârșit de Mac și este într-un pachet foarte elegant.

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

MacBook-ul Windows

De la debutul Apple Silicon MacBooks, căutarea unui laptop Windows echivalent care să se potrivească amestecul lor de performanță, durată de viață a bateriei, portabilitate și eficiență nu a fost îndeplinită până la introducerea Zenbook 14 OLED de la Asus. Cu arhitectura Intel Meteor Lake, acest laptop nu numai că se apropie, ci și depășește așteptările stabilite de laptopurile subțiri cu productivitate Windows în multe aspecte.

Dispunând de un ecran OLED uimitor de 14 inchi, un design care echilibrează suplețea cu stilul și un nou procesor care se mândrește cu câștiguri semnificative de performanță și eficiență, Zenbook 14 OLED este o alegere convingătoare pentru cei care caută un laptop ultraportabil de înaltă performanță. În ciuda dezavantajelor minore ale camerei sale web și ale sistemului său de difuzoare, acesta prezintă un pachet cuprinzător care marchează o piatră de hotar semnificativă în ceea ce privește productivitatea laptopurilor.