9 cele mai bune aplicații care rulează pentru Apple Watch [2023]

Când vine vorba de ceasuri inteligente, Apple Watch și „cel mai bun” au devenit acum sinonime unul cu celălalt.

Și nu este doar datorită integrării sale ușoare cu Universul Apple, ci mai degrabă datorită tipului de caracteristici pe care le oferă, inclusiv unele dintre cele mai utile funcții de fitness.

Puteți folosi un Apple Watch pentru a vă verifica frecvența pulsului, nivelul de oxigen, numărul de pași pe care i-ați făcut și multe altele.

În plus, există aplicații interactive pe care le puteți folosi chiar de la încheietura mâinii, care vă vor economisi o grămadă de timp și efort. Nici măcar nu va trebui să ridicați iPhone-ul ori de câte ori trebuie să verificați ceva.

Când vine vorba de exerciții fizice și mai ales de alergat, purtarea telefonului devine o corvoadă suplimentară și, eventual, o povară, deoarece sunteți implicat în mod constant în activități fizice care necesită mișcări largi ale brațelor și picioarelor.

Datorită Apple Watch, puteți face atât de multe chiar de la încheietura mâinii. Dacă ești un pasionat de fitness și îți place să alergi mile, atunci îți vor plăcea aplicațiile de alergare pe care le vom analiza în această postare pentru Apple Watch.

Dacă sună interesant, hai să aflăm mai multe.

Diferența dintre o aplicație de rulare și o aplicație de activitate

Pentru a spune în cel mai simplu mod, o aplicație de activitate vă ajută să vă urmăriți mișcările, exercițiile și durata în picioare pentru o zi întreagă.

Dimpotrivă, o aplicație de alergare este adaptată special pentru toate nevoile dvs. de alergare. Are hărți, analiză de date, un instrument de urmărire a activității și multe altele.

În timp ce o aplicație de activitate are unele utilizări mai largi, o aplicație care rulează este o alegere de nișă cea mai potrivită atunci când intenționați să rulați numai.

Citește și: Top 12 Smart Health Tracker pentru o viață mai bună

Necesitatea unei aplicații suplimentare de rulare pe Apple Watch

Este amuzant pentru că văd o întrebare mare în capul tău care se întreabă: „De ce am nevoie de o aplicație suplimentară de rulare dacă Apple Watch are deja o aplicație de fitness încorporată?”.

Ei bine, răspunsul la aceasta este destul de simplu. Când vine vorba de o aplicație dedicată pentru alergare, face eforturi suplimentare pentru a vă gestiona rapoartele specifice obiectivelor dvs. de antrenament

Unele aplicații acceptă chiar și antrenorii în direct care vă vor ghida și vă vor apropia de alergarea aproape perfectă.

Face o treabă grozavă de a oferi un sprijin imens comunității și de a vă menține pe radarul de învățare.

Pe lângă antrenamente personalizate și antrenament specific alergării, unele aplicații vă oferă și planuri de dietă pentru a obține corpul alergătorului. Deoarece accentul este pus doar pe alergare, puteți exersa cu o focalizare ascuțită fără alte distrageri.

  Care este pozitiv și negativ?

Acesta este exact motivul pentru care o aplicație care rulează terță parte face mult mai mult decât aplicația de fitness implicită de pe Apple Watch.

Acestea fiind spuse, haideți să aruncăm o privire la cele mai bune aplicații care rulează.

Strava

Una dintre cele mai vechi și cele mai populare aplicații care rulează de acolo, funcționalitatea versatilă a Strava are o bază puternică de fani de mult timp.

Cea mai iubită caracteristică a acestei aplicații este, fără îndoială, faptul că vă permite să fiți social și să concurați cu prietenii, să creați provocări de grup și să urmăriți care a mers cel mai rapid și mai departe. Acest lucru vă ajută să obțineți mai mult, în timp ce vă distrați mai mult.

Dacă sunteți un triatlet, vă bucurați de un răsfăț, deoarece vă ajută, de asemenea, să vă urmăriți cursa și drumeția cu cea mai mare precizie. Sistemul inteligent al acestei aplicații recomandă, de asemenea, diferite piste pe care le puteți explora în funcție de preferințele dvs.

Cu versiunea cu plată, puteți urmări mai mult de 30 de activități suplimentare, cum ar fi yoga și, de asemenea, puteți obține informații despre cum vă puteți îmbunătăți cu fiecare activitate.

Puteți folosi Strava pentru a accepta noi provocări, participând la provocările lunare și perfecționându-vă insigna de responsabilitate la finalizarea acestora.

ASICS Runkeeper

Dacă sunteți o persoană care iubește personalizările, nu căutați mai departe, deoarece ASICS Runkeeper vă va permite să vă configurați activitățile după preferințe.

La fel ca Strava, ASICS Runkeeper este un veteran pe piață și are propriul club de utilizatori fideli ai alergătorilor.

Unele dintre numeroasele caracteristici ale acestei aplicații includ:

 • Antrenamente audio-ghidate pentru începători, precum și pentru alergători experimentați
 • Urmărirea antrenamentelor cum ar fi alergarea, mersul pe jos, drumețiile și ciclismul manual sau cu ajutorul GPS-ului
 • Urmărirea progresului dvs. prin rapoarte de statistici în timp util
 • Plan personalizat conform obiectivelor tale
 • Vă permite să vă ascultați ritmul, distanța și timpul în 5 voci motivaționale
 • Integrare cu monitoare de ritm cardiac

În plus, puteți să integrați și Spotify și Apple Music și să vă alimentați alergatul cu melodiile preferate ca un profesionist.

Clubul Nike Run

O aplicație care a existat chiar înainte ca Apple Watch să-și înceapă aplicația de fitness, Nike Run Club este gratuit și o alegere populară printre utilizatorii Nike.

Vine cu antrenori experți, o comunitate incredibilă și o mulțime de motivație pentru a vă ajuta să ajungeți la linia de sosire în cel mai scurt timp.

Vă puteți pregăti pentru 5k, 10k sau jumătate de maraton cu ajutorul funcțiilor lor de alergări ghidate, care includ și planuri interactive pentru obiectivele și nivelul de fitness.

Venind la cea mai bună caracteristică, vă permite să urmăriți kilometrajul pe pantofi și vă permite să vă identificați viteza de alergare pentru fiecare pereche. Dacă pantofii tăi sunt uzați și ai nevoie de alții noi, te va anunța pentru a obține o pereche nouă. Cat de tare e asta?

  Configurați RetroPie pe Raspberry Pi 3: Ghid rapid

Una peste alta, aceasta este o aplicație grozavă pentru alergătorii care caută un antrenament ușor, împreună cu sfaturi comunitare și un feed util pentru a îmbunătăți activitatea fizică.

Harta alergarea mea

Înțeleg cât de plictisitor trebuie să fie să alergi în mod repetat pe aceeași pistă, așa că pentru a combate asta, poți folosi aplicația Map My Run pentru a găsi rute noi de fiecare dată când alergi. Îți face călătoria de alergare mai puțin monotonă și mai plăcută.

Iată câteva caracteristici uimitoare ale acestei aplicații:

 • Un set de instrumente și tehnici de antrenament pentru a vă ajuta să alergați mai bine
 • Integrare ușoară cu alte aplicații și dispozitive portabile precum Apple Health, Gramin, FitBit etc.
 • Peste 600 de activități pentru alergare, ciclism, antrenamente la sală, antrenament încrucișat și multe altele
 • Conectați-vă la MyFitnessPal pentru a vă analiza aportul și arderea caloriilor
 • O comunitate inspirată de peste 60 de milioane de sportivi

Cu funcții atât de utile, nu este surprinzător faptul că această aplicație a fost numită din Top 10 aplicații care rulează de către The Guardian și a fost, de asemenea, votată cea mai bună aplicație care rulează, alegerea cititorilor pe About.com.

Adidas Running

Adidas Running este o aplicație uimitoare cu o comunitate de 170 de milioane de pasionați de fitness, este mai mult decât un simplu instrument de urmărire a alergării. Vă ajută să urmăriți durata, distanța, ritmul cardiac și caloriile arse cu o singură atingere.

De asemenea, vă puteți menține motivat participând la diferite curse și provocări virtuale sau stabilind provocări țintite pentru a vă depăși limitele. De fiecare dată când stabiliți un nou record, câștigați recompense pentru a rămâne motivat pe tot parcursul călătoriei, ceea ce este de mare ajutor.

Dacă te simți spontan, poți să faci videoclipuri cu aventurile tale de fitness și să le integrezi cu aplicația Relive. De fapt, îl puteți conecta și cu MyFitnessPal și REBO Smart Bottle pentru a vă urmări consumul de apă și alimente.

RunGo

După cum sugerează și numele, aplicația RunGo este perfectă pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune rute de alergat sau pur și simplu să creați unul în funcție de preferințele dvs.

Dacă ești dornic să știi de ce RunGo a ajuns în această listă, este pentru că îți permite:

 • Simulați curse și trasee cu liste cu mesaje vocale și imagini street-view chiar de pe banda de alergare sau oriunde v-ați afla
 • Găsiți un hotel potrivit pentru alergare cu partenerii hotelieri ai RunGo și nu ratați alergările în timp ce călătoriți
 • Utilizați navigarea vocală pentru a nu pierde nicio viraj în timp ce alergați
 • Lasă-ți prietenii și familia să te urmărească în realitate și spune-le că fugi cu adevărat de ei 😛
 • Provocați-vă cu curse virtuale, câștigați și câștigați faimă în clasamente

În plus, această aplicație plină de putere vine cu peste 600.000 de rute în 171 de țări, inclusiv tururi de oraș, aventuri unice, curse de curse și simulări vizuale.

Alergarea pentru pierderea în greutate de la Slimkit

Dacă slăbirea este prioritatea ta, atunci Weight Loss Running by SlimKit te va ajuta să slăbești în 4 săptămâni.

  Cum să măriți pe Nintendo Switch în timp ce jucați orice joc

Această aplicație vă oferă o abordare strategică, sugerând planuri de alergare personalizate cuplate cu dieta necesară pentru a vă pierde în greutate mai repede. Are, de asemenea, un tracker de apă pentru a vă ține sub control nivelul de hidratare.

Dacă sunteți începător, puteți alege un plan de antrenament de 3 zile. Când vine vorba de planuri de dietă, vă oferă instrucțiuni pas cu pas despre cum puteți pregăti rețete delicioase, dar sănătoase pentru micul dejun, prânz și cină.

Pentru o abordare concentrată pe laser, puteți alege un antrenor personal, fie el dulce, încurajator sau dintr-un stil de antrenament militar.

Puteți începe prin a o integra cu muzica, a înregistra antrenamentul și a face fotografii inspiratoare de transformare din aplicația dvs.

Aceasta trebuie să fie aplicația perfectă pentru a vă zdrobi rezoluțiile de Anul Nou și pentru a vă saluta unui montator.

Citește și: 13 cele mai bune cântare inteligente pentru a ține evidența greutății tale

Alergare Walking Tracker Obiective

Un început grozav are nevoie de obiective grozave, iar acesta este exact ceea ce vă va ajuta să stabiliți și să atingeți obiectivele Running Walking Tracker. Este o aplicație excelentă pentru cineva care abia începe cu călătoria sa de fitness.

Mulți începători au fost motivați și sunt pe drumul cel bun din cauza următoarelor posibilități:

 • Stabiliți un obiectiv exclusiv pentru distanță, calorii arse, pași, durată și altitudine
 • Puteți stabili aceste obiective pentru jogging, mers pe jos, nordic walking, ciclism montan sau ciclism
 • Verificați-vă pulsul în timp ce efectuați aceste activități
 • Începeți o activitate direct de la încheietura mâinii

Când intrați în planul lor premium, beneficiați de un avantaj suplimentar al unui antrenor vocal real, care vă va oferi feedback cu privire la progresul dvs. De asemenea, puteți să vă creați antrenamentul HIIT, să obțineți planuri exclusive pentru antrenamentele dvs., să utilizați chatul live și să vizualizați diagrame de performanță.

10K Trainer de C25K

10k Trainer de la C25K merită o mențiune demnă de remarcat pentru că este prezentat pe site-uri precum New York Times, Forbes și The Guardian. Este apreciat foarte bine printre utilizatori și face exact ceea ce promite: crește experiența de mers și alergare.

Această aplicație a făcut parte cu mândrie din milioane de povești de succes datorită, toate datorită ofertelor lor precum:

 • Programe ușoare de 10.000 timp de 3 zile pe săptămână
 • Muzică premiată de la cei mai buni DJ.
 • Integrari perfecte cu aplicațiile de sănătate
 • Comunitate bogată de veterani și începători
 • Antrenor audio și modificări

Cu o opțiune ușoară de partajare, vă puteți etala progresul și pe Facebook, Twitter și Instagram.

Întregul scop al acestei aplicații este să te ridice pe picioare și să începi să te miști în timp ce te distrezi.

Nota autorului

Alergarea ar putea să nu fie atât de ușoară pe cât pare și veți avea nevoie de multă motivație pentru a face eforturi suplimentare pentru a fi consecvent, motiv pentru care este important să vă asociați călătoria cu una dintre aplicațiile de mai sus.

Vă va ajuta enorm să vă atingeți obiectivele pe termen scurt și pe termen lung, pentru că, să recunoaștem, este întotdeauna mai bine să vă doare azi decât să vă pare rău mâine.

Apoi, consultați aceste aplicații de monitorizare a ritmului cardiac pentru Apple Watch.