03/02/2024

7 cele mai bune instrumente BAS pentru a vă pregăti pentru atacurile cibernetice

Apărarea organizațiilor împotriva atacurilor cibernetice este descurajantă, în special atunci când aveți de-a face cu organizații mari cu multe sisteme pe care le pot viza actorii rău intenționați.

De obicei, apărătorii se bazează pe echipe albastru și roșu, teste de conformitate și testare de penetrare, printre alte abordări de testare de securitate pentru a evalua modul în care apărarea lor ar rezista împotriva atacurilor. Astfel de metode au dezavantajul de a fi consumatoare de resurse, manuale și consumatoare de timp și, prin urmare, nu pot fi făcute o dată la două zile.

Breach and Attack Simulation (BAS) este un instrument avansat de securitate cibernetică care permite organizațiilor să utilizeze agenți software pentru a simula și automatiza continuu o gamă largă de atacuri cibernetice împotriva sistemului lor și pentru a obține rapoarte de informații despre vulnerabilitățile existente, cum au fost exploatate de agenții software. și cum pot fi remediate.

BAS permite simularea ciclurilor complete de atac de la atacuri malware asupra punctelor finale, amenințări interne, mișcări laterale și exfiltrare. Instrumentele BAS automatizează funcțiile îndeplinite de echipa albastră și membrii echipei roșii într-o echipă de securitate cibernetică.

În testele de securitate, membrii echipei roșii emulează atacatorii rău intenționați și încearcă să atace sistemele pentru a identifica vulnerabilitățile, în timp ce membrii echipei albastre se apără împotriva atacului echipei roșii.

Cum funcționează o platformă BAS

Pentru a simula atacurile asupra sistemelor informatice, software-ul BAS vine cu atacuri cibernetice preconfigurate bazate pe cunoștințele, cercetările și observațiile cu privire la modul în care atacatorii compromit și atacă sistemele informatice.

Multe programe software BAS utilizează cadrul MITRE ATT&CK, o bază de cunoștințe accesibilă la nivel global, care conține tacticile și tehnicile învățate din observațiile din lumea reală a atacurilor cibernetice. Cadrul are, de asemenea, un ghid pentru clasificarea și descrierea atacurilor cibernetice și a intruziunilor în sistemele informatice.

Într-o simulare BAS, atacurile preconfigurate sunt implementate pe sistemul țintă. Aceste atacuri preconfigurate emulează atacurile din lumea reală, dar o fac în siguranță, cu un risc scăzut, fără a întrerupe serviciul. De exemplu, atunci când implementează programe malware, acesta va folosi replici sigure ale programelor malware cunoscute.

Într-o simulare, programul acoperă întregul ciclu de viață al atacurilor cibernetice. Voi efectua recunoaștere pentru a înțelege sistemul de bază, voi căuta vulnerabilități și voi încerca să exploatez aceste vulnerabilități. În timp ce face acest lucru, BAS generează și rapoarte în timp real care detaliază vulnerabilitățile care au fost găsite, cum au fost exploatate și acțiunile care pot fi întreprinse pentru a corecta vulnerabilitățile.

Odată ce BAS a încălcat cu succes un sistem, va emula atacatorii deplasându-se lateral într-un sistem, efectuând exfiltrarea datelor și, de asemenea, ștergându-și amprentele. Odată finalizat, sunt generate rapoarte cuprinzătoare pentru a ajuta o organizație să abordeze vulnerabilitățile găsite. Aceste simulări pot fi executate de mai multe ori pentru a se asigura că vulnerabilitățile au fost eliminate.

Motive pentru a utiliza o platformă BAS

Utilizarea BAS de către organizații are o mulțime de beneficii în ceea ce privește securitatea sistemelor lor. Unele dintre aceste beneficii includ:

BAS permite organizațiilor să știe dacă sistemele lor de securitate funcționează

Oricât de mult organizațiile cheltuiesc mult pentru securitatea cibernetică, de multe ori nu pot stabili pe deplin dacă sistemele lor sunt eficiente împotriva atacurilor sofisticate. Acest lucru poate fi evitat prin utilizarea unei platforme BAS pentru a realiza atacuri sofisticate repetitive pe toate sistemele lor pentru a determina cât de bine pot rezista unui atac real.

  Începeți procesarea datelor cu Kafka și Spark

În plus, acest lucru se poate face ori de câte ori este necesar, cu risc scăzut, iar organizațiile obțin rapoarte cuprinzătoare despre vulnerabilitățile care pot fi exploatate în sistemele lor.

BAS depășește limitările echipelor albastre și roșii

Pentru ca membrii echipei roșii să lanseze atacuri asupra sistemelor și membrii echipei albastre să apere sistemul necesită o mulțime de resurse. Nu este ceva ce poate fi făcut în mod durabil în fiecare două zile. BAS depășește această provocare prin automatizarea activității desfășurate de echipele albastre și roșii, permițând organizațiilor să ruleze continuu simulări la un cost scăzut pe tot parcursul anului.

BAS evită limitările experienței umane și erorile

Testarea de securitate poate fi foarte subiectivă, deoarece depinde de abilitățile și experiența persoanelor care testează sistemele. În plus, oamenii fac greșeli. Prin automatizarea procesului de testare a securității folosind BAS, organizațiile pot obține rezultate mai precise și mai consecvente în ceea ce privește postura lor de securitate.

BAS poate simula, de asemenea, o gamă largă de atacuri și nu este limitat de abilitățile umane și experiența în efectuarea unor astfel de atacuri.

BAS dă putere echipelor de securitate să facă față mai bine amenințărilor

În loc să aștepte ca încălcările sau producătorii de software să găsească vulnerabilități și să lanseze patch-uri de securitate, echipele de securitate pot folosi continuu BAS pentru a-și sonda sistemele pentru vulnerabilități. Acest lucru le permite să fie înaintea atacatorilor.

În loc să aștepte să fie încălcate și să răspundă la atacuri, ei pot găsi zone care pot fi folosite pentru încălcare și să le adreseze înainte de a fi exploatate de atacatori.

Pentru orice organizație dornică de securitate, BAS este un instrument care poate ajuta la nivelarea terenului împotriva atacatorilor și poate ajuta la neutralizarea vulnerabilităților chiar înainte ca acestea să fie exploatate de atacatori.

Cum să alegi platforma BAS potrivită

Deși există o mulțime de platforme BAS, nu toate pot fi potrivite pentru organizația dvs. Luați în considerare următoarele pentru a determina platforma BAS potrivită pentru organizația dvs.:

Numărul de scenarii de atac preconfigurate disponibile

Platformele BAS vin cu scenarii de atac preconfigurate care rulează împotriva sistemelor unei organizații pentru a testa dacă pot detecta și gestiona atacurile. Când alegeți o platformă BAS, doriți una cu multe atacuri preconfigurate care să acopere întregul ciclu de viață al atacurilor cibernetice. Acestea includ atacurile utilizate pentru accesarea sistemelor și cele executate odată ce sistemele au fost compromise.

Actualizări continue privind scenariile de amenințări disponibile

atacatorii inovează în mod constant și dezvoltă noi modalități de a ataca sistemele informatice. Prin urmare, doriți o platformă BAS care să țină pasul cu peisajul amenințărilor în continuă schimbare și să actualizeze continuu biblioteca de amenințări pentru a vă asigura că organizația dumneavoastră este în siguranță împotriva celor mai noi atacuri.

Integrare cu sistemele existente

Când alegeți o platformă BAS, este important să alegeți una care se integrează cu ușurință cu sistemele de securitate. În plus, platforma BAS ar trebui să poată acoperi toate domeniile pe care doriți să le testați în organizația dvs. cu un risc foarte scăzut.

De exemplu, este posibil să doriți să utilizați mediul dvs. cloud sau infrastructura de rețea. Prin urmare, ar trebui să alegeți o platformă care să accepte acest lucru.

Rapoarte generate

Odată ce o platformă BAS a simulat un atac într-un sistem, ar trebui să genereze rapoarte cuprinzătoare și acționabile, care detaliază vulnerabilitățile care au fost găsite și măsurile care pot fi luate pentru a corecta lacunele de securitate. Prin urmare, alegeți o platformă care generează rapoarte detaliate și cuprinzătoare în timp real, cu informații relevante pentru a remedia vulnerabilitățile existente găsite într-un sistem.

  Cele mai bune căști VR din 2023

Ușurință în utilizare

Indiferent de cât de complex sau sofisticat poate fi un instrument BAS, acesta trebuie să fie ușor de utilizat și de înțeles. Prin urmare, alegeți o platformă care necesită foarte puțină experiență în securitate pentru a funcționa, are documentație adecvată și o interfață de utilizator intuitivă care permite implementarea ușoară a atacurilor și generarea de rapoarte.

Alegerea unei platforme BAS nu ar trebui să fie o decizie grăbită, iar factorii de mai sus trebuie luați în considerare cu atenție înainte de a lua o decizie.

Pentru a vă ușura selecția, iată 7 dintre cele mai bune platforme BAS disponibile:

Cymulate

Cymulate este un produs BAS Software ca serviciu care a câștigat produsul anului Frost și Sullivan BAS în 2021 și pentru un motiv întemeiat. Fiind software ca serviciu, implementarea acestuia se poate face în câteva minute folosind câteva clicuri.

Prin desfășurarea unui singur agent ușor pentru a rula simulări de atac nelimitate, utilizatorii pot obține rapoarte tehnice și executive despre postura lor de securitate în câteva minute. În plus, vine cu integrări API personalizate și prefabricate, care îi permit să se integreze cu ușurință cu diferite stive de securitate.

Cymulate oferă simulări de încălcare și atac. Acesta vine cu cadrul MITRE ATT&CK pentru formarea continuă în echipă violet, atacuri Advanced Persistent Threat (APT), firewall pentru aplicații web, securitatea punctelor terminale, securitatea e-mailului de exfiltrare a datelor, gateway web și evaluări de phishing.

De asemenea, Cymulate permite utilizatorilor să selecteze vectorii de atac pe care doresc să-i simuleze și le permite să efectueze în siguranță simulări de atac pe sistemele lor și să genereze informații utile.

AttackIQ

AttackIQ este o soluție BAS care este disponibilă și ca software ca serviciu (Saas) și se integrează ușor cu sistemele de securitate.

AttackIQ, cu toate acestea, iese în evidență datorită motorului său anatomic. Acest motor îi permite să testeze componente de securitate cibernetică care utilizează inteligența artificială (AI) și învățarea automată (ML). De asemenea, folosește apărarea cibernetică bazată pe AI și ML în simulările sale.

AttackIQ permite utilizatorilor să ruleze simulări de încălcare și atac ghidate de cadrul MITRE ATT&CK. Acest lucru permite testarea programelor de securitate prin emularea comportamentelor atacatorilor în atacuri în mai multe etape.

Acest lucru permite identificarea vulnerabilităților și controalele rețelei text și analiza răspunsurilor la încălcare. AttackIQ oferă, de asemenea, rapoarte aprofundate despre simulările efectuate și tehnicile de atenuare care pot fi implementate pentru a corecta problemele găsite.

Kroll

Kroll are o abordare diferită a implementării soluțiilor BAS. Spre deosebire de altele care vin pachete cu scenarii de atac care pot fi folosite pentru a simula atacuri, Kroll este diferit.

Când un utilizator decide să-și folosească serviciul, experții Kroll își valorifică abilitățile și experiența pentru a proiecta și a crea o serie de simulări de atac specifice unui sistem.

Acestea iau în considerare cerințele specifice ale utilizatorului și aliniază simulările cu cadrul MITRE ATT&CK. Odată ce un atac a fost scriptat, acesta poate fi folosit pentru a testa și retesta poziția de securitate a unui sistem. Aceasta acoperă modificările de configurare și pregătirea pentru răspunsuri de referință și evaluează modul în care un sistem aderă la standardele interne de securitate.

SafeBreach

SafeBreach se mândrește cu faptul că este printre primii în soluțiile BAS și a adus contribuții imense la BAS, evidențiate de premiile și brevetele sale în domeniu.

  Când vă va afecta represiunea Disney+ privind partajarea parolelor

În plus, în ceea ce privește numărul de scenarii de atac disponibile pentru utilizatorii săi, SafeBreach nu are concurență. Registrul hackerului său are peste 25.000 de metode de atac folosite de obicei de actori rău intenționați.

SafeBreach poate fi integrat cu ușurință cu orice sistem și oferă simulatoare cloud, de rețea și de puncte finale. Acest lucru are avantajul de a permite organizațiilor să detecteze lacune care pot fi folosite pentru a se infiltra în sisteme, a se deplasa lateral în sistemul compromis și a efectua exfiltrarea datelor.

De asemenea, are tablouri de bord personalizabile și rapoarte flexibile cu vizualizări care ajută utilizatorii să înțeleagă și să comunice cu ușurință poziția lor generală de securitate.

Pentera

Pentera este o soluție BAS care inspectează suprafețele de atac externe pentru a simula cele mai recente comportamente ale actorilor de amenințări. Pentru a face acest lucru, efectuează toate acțiunile pe care le-ar face un actor rău intenționat atunci când atacă un sistem.

Aceasta include recunoașterea pentru a mapa suprafața de atac, scanarea pentru vulnerabilități, contestarea acreditărilor colectate și, de asemenea, utilizează replici sigure de malware pentru a provoca punctele finale ale unei organizații.

În plus, continuă cu pașii post-exfiltrare, cum ar fi mișcarea laterală în sisteme, exfiltrarea datelor și curățarea codului folosit pentru testare, fără a lăsa astfel urme. În cele din urmă, Pentera vine cu o remediere bazată pe importanța fiecărei vulnerabilități de origine.

Simulator de amenințări

Simulatorul de amenințări vine ca parte a pachetului de operațiuni de securitate Keysight. Threat Simulator este o platformă BAS software-as-a-service care simulează atacuri în rețeaua de producție și punctele finale ale unei organizații.

Acest lucru permite unei organizații să identifice și să repare vulnerabilitățile din zone înainte ca acestea să poată fi exploatate. Cel mai bun lucru este că oferă instrucțiuni pas cu pas ușor de utilizat pentru a ajuta o organizație să facă față vulnerabilităților găsite de simulatorul de amenințări.

În plus, are un tablou de bord care permite organizațiilor să își vadă poziția de securitate dintr-o privire. Cu peste 20.000 de tehnici de atac în manualul său de joc și actualizări zero-day, simulatorul de amenințări este un candidat serios pentru locul de top în rândul platformelor BAS.

GreyMatter Verify

GreyMatter este o soluție BAS de la Reliaquest care se integrează cu ușurință cu tehnologia de securitate disponibilă și oferă informații despre poziția de securitate a întregii organizații și, de asemenea, instrumentele de securitate utilizate.

Greymatter permite vânătoarea de amenințări pentru a localiza potențialele amenințări care pot exista în sisteme și oferă informații despre amenințări asupra amenințărilor care v-au invadat sistemele, în cazul în care există. De asemenea, oferă simulări de încălcare și atac în conformitate cu maparea cadrului MITRE ATT&CK și acceptă monitorizarea continuă a surselor web deschise, profunde și întunecate pentru a identifica potențialele amenințări.

În cazul în care doriți o soluție BAS care face mult mai mult decât simularea unei breșe și atacuri, nu puteți da grey cu Greymatter.

Concluzie

Pentru o lungă perioadă de timp, protejarea sistemelor critice împotriva atacurilor a fost o activitate reactivă în care profesioniștii în securitate cibernetică așteaptă ca atacurile să aibă loc, ceea ce îi pune într-un dezavantaj. Cu toate acestea, prin adoptarea soluțiilor BAS, profesioniștii în securitate cibernetică pot câștiga avantajul adaptând mintea atacatorului și verificându-și în mod continuu sistemele pentru vulnerabilități înainte ca atacatorii să o facă. Pentru orice organizație dornică de securitatea sa, soluțiile BAS sunt o necesitate.

De asemenea, puteți explora câteva instrumente de simulare a atacurilor cibernetice pentru a îmbunătăți securitatea.

x