06/09/2023

Cum să vă actualizați Chromebookul cu ușurință

Când utilizatorii raportează că Chromebookul lor funcționează lent, vă recomandăm să actualizeze sistemul de operare Chrome la cea mai recentă versiune. Google lansează în mod regulat corecții de actualizare care includ remedieri de performanță și funcții noi, așa că este important să rămâneți la zi. Păstrarea unei actualizări în așteptare timp de mai multe zile este descurajată, deoarece aceste actualizări vă ajută, de asemenea, să vă mențineți Chromebookul în siguranță. În plus, dacă se întâmplă să utilizați Linux pe Chromebook, este, de asemenea, important să îl mențineți actualizat la cea mai recentă versiune. Deci, dacă doriți să aflați cum să vă actualizați Chromebookul, consultați ghidul nostru pentru instrucțiuni detaliate.

Actualizați-vă Chromebookul (2023)

În acest ghid, am adăugat trei moduri diferite de a vă actualiza Chromebookul. Puteți actualiza versiunea stabilă a sistemului de operare Chrome sau puteți trece la canalul Beta sau Dev pentru a încerca funcții noi. În afară de asta, puteți actualiza containerul Linux și în sistemul de operare Chrome. Extindeți tabelul de mai jos pentru a verifica aceste metode de actualizare.

Actualizați sistemul de operare Chrome pe Chromebookul dvs

Dacă doriți să actualizați sistemul de operare Chrome OS pe Chromebook, urmați pașii de mai jos. Această metodă este pentru toți utilizatorii din canalul stabil. Dar dacă doriți să treceți de la canalul stabil al sistemului de operare Chrome la canalul Beta sau Dev, treceți la secțiunea următoare.

  Cum să gestionați profilurile HBO Max pentru copii și adulți

1. Deschideți panoul Setări rapide din colțul din dreapta jos și faceți clic pe „Setări“.

2. Apoi, treceți la „Despre ChromeOS” în bara laterală din stânga.

3. Apoi, faceți clic pe „Căutați actualizări” în panoul din dreapta, iar Chromebookul va căuta orice actualizări în așteptare.

4. Dacă există o actualizare disponibilă, Chromebookul va începe să descarce automat versiunea nouă.

5. După câteva secunde, faceți clic pe „Reporniți” pentru a instala noua versiune. Chromebookul dvs. va fi actualizat la noua versiune după repornire.

Actualizați sistemul de operare Chrome la Beta sau Dev Channel

Dacă doriți să testați funcții noi și experimentale, care nu au fost lansate pe canalul stabil, pe Chromebook, trebuie să treceți la canalul Beta sau Dev. Ele oferă o experiență ușor defectuoasă, dar puteți utiliza mai multe funcții neanunțate înaintea majorității utilizatorilor. Acestea fiind spuse, rețineți că toate datele și aplicațiile dvs. locale vor fi șterse dacă decideți să vă mutați înapoi la canalul stabil în viitor. Acestea fiind spuse, iată cum puteți comuta la canalul Beta sau Dev pe dispozitivul dvs. Chrome OS:

1. Deschideți panoul Setări rapide din colțul din dreapta jos și faceți clic pe pictograma „Setări” (roată dințată).

2. Apoi, treceți la „Despre ChromeOS” în bara laterală din stânga și apoi faceți clic pe „Detalii suplimentare” în panoul din dreapta.

3. Aici, sistemul de operare Chrome va afișa versiunile curente ale canalelor pe care le utilizați pe dispozitiv. Faceți clic pe „Schimbați canalul”.

4. Acum, selectați opțiunea „Beta” sau „Dezvoltator – instabil” în fereastra pop-up. Vă sugerăm să vă alăturați canalului beta, deoarece are mai puține erori și o cantitate bună de funcții noi.

  9 cele mai bune instrumente de depanare a rețelei pe care le-am examinat în 2020

5. Apoi, reveniți la pagina „Despre ChromeOS” și faceți clic pe „Căutați actualizări” în panoul din dreapta. Aceasta va afișa o nouă actualizare bazată pe selecția actuală a canalului și va începe descărcarea acesteia. Mai târziu, faceți clic pe „Reporniți” și Chromebookul va fi actualizat la noul canal.

Actualizați Linux pe Chromebookul dvs

În timp ce Chromebookurile rulează pe ChromeOS, acceptă și instalarea Linux. Puteți rula Linux într-un container VM și puteți instala aplicații și jocuri populare precum Minecraft pe Chromebook. Deci, dacă utilizați Linux pe Chromebook și doriți să actualizați la cea mai recentă versiune, urmați pașii de mai jos.

1. Pentru a actualiza Linux pe Chromebook, trebuie să deschideți aplicația Terminal din Lansatorul de aplicații. Mergeți la folderul Linux din Lansatorul de aplicații pentru a accesa Terminalul.

2. Apoi, executați comanda de mai jos pentru a actualiza toate pachetele și dependențele.

sudo apt update && sudo apt upgrade -y

3. În cele din urmă, executați comanda de mai jos pentru a actualiza distribuția Linux la cea mai recentă versiune. Dacă există un upgrade disponibil, acesta va fi descărcat și aplicat automat.

sudo apt dist-upgrade -y

4. După actualizare, rulați comanda de mai jos pentru a verifica versiunea curentă Linux instalată pe Chromebook.

cat /etc/os-release

Actualizați versiunea sistemului de operare Chrome pe Chromebookul dvs

Deci, acestea sunt cele trei moduri de a vă actualiza Chromebookul și instalarea Linux. Unul dintre avantajele sistemului de operare Chrome este că nu trebuie să actualizați diferite componente ale sistemului separat. De la drivere până la actualizarea Chrome și a containerului Android, totul este gestionat de actualizarea sistemului fără nicio bătaie de cap. Cu toate acestea, pentru containerul Crostini, trebuie să actualizați Linux separat. Dar dacă sunteți în căutarea celui mai bun emulator pentru Chromebook pentru a rula aplicații Windows sau Android, urmați articolul nostru legat. Și pentru a vă schimba parola Chromebookului, avem un ghid detaliat disponibil pe Beebom. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, nu ezitați să le lăsați în secțiunea de comentarii de mai jos.

  E-mail de la CEO-ul dvs.?: S-a explicat frauda de phishing la balene

x