09/25/2022

7 Creator de diagrame de flux inteligent pentru a crea procese, diagrame și multe altele

Simplificați descrierea proceselor complexe sau a algoritmilor prin crearea unei organigrame.

Diagramele au fost întotdeauna un mediu minunat pentru a înțelege și gestiona sarcini complicate. Și când vine vorba de diagramă, există numeroase lucruri pe care le are de oferit.

De la prezentarea clară a imaginii perfecte a oricărui proces până la inspectare până la stabilirea standardelor de calitate și de lucru eficient, ajută la buna funcționare a tuturor proceselor.

Nu numai asta, ci și mai mult ajută la comunicarea întregului proces cu echipa. Și ajută la localizarea pașilor și blocajelor nenecesare care ajută la modernizarea lucrării.

Nu este atât de util?

Da, este!

Deci, haideți să ne aprofundăm în diagrame și să vedem cum să creăm una.

Ce este o diagramă de flux?

O diagramă de flux se referă la o diagramă care prezintă orice proces sau algoritm, de sus în jos sau de la dreapta la stânga, în pași. Ea ilustrează întreaga activitate în sarcini mici și se încheie cu o soluție sau sfârșitul procesului. Poate fi desenat atât pe hârtie cât și digital cu ajutorul oricărui software.

Este ca o hartă virtuală pentru călătoria ta printr-un proces care face calea ușor de înțeles.

Mulți autori au clasificat diagramele de flux făcându-și propriile baze. De exemplu, Sterneckert a clasificat diagramele pe baza „Controlul fluxului”. Potrivit acestuia, organigramele sunt de 4 tipuri.

Sunt:

 • Diagrame de flux de documente,
 • Diagrame de flux de sistem,
 • Diagrame de flux de date și
 • Diagrame de flux de program.

De asemenea, există multe tipuri în diagramele de flux pe alte baze.

Deci, cum vă ajută să înțelegeți ușor lucrurile?

O diagramă de flux ajută la înțelegerea proceselor dificile dintr-o singură mișcare prin simplificarea fluxului de lucru sau a algoritmului. Oferă o imagine perfectă a oricărui proces complex. Și ajută la urmărirea a ceea ce s-a făcut, ce trebuie făcut în continuare și ce este în așteptare.

Se poate analiza cu ușurință situația și o poate urmări pentru rezultate asigurate și dorite. Și, în cele din urmă, oferă o concluzie predefinită la sfârșitul unui anumit scenariu.

Afișează întregul proces în diferite forme pentru diferite tipuri de pași. Deoarece pașii dintr-o diagramă pot fi o acțiune, luare a deciziilor, documentare, intrare/ieșire, așteptare sau întârziere etc. Deci, există o formă corespunzătoare pentru toate tipurile de pași. Acestea nu sunt regulile stricte și rapide, ci niște standarde globale pentru a le face accesibile tuturor.

De exemplu, dacă un pas implică luarea unei decizii, trebuie să utilizați o formă de romb. Și așa ai diverse forme pentru diverse tipuri de pași. Și săgețile funcționează ca o cale pentru a arăta ordinea pașilor. Există multe forme atrăgătoare pentru trepte, cum ar fi dreptunghi, romb, oval etc.

Forme proeminente și utilizarea lor în organigramă

Diferitele forme au fost create în cele din urmă pentru a defini tipurile de trepte. Și există numeroase forme pentru diferite diagrame de flux și pașii acestora. Unele forme proeminente și utilizate frecvent sunt următoarele:

 • Terminator – Are o formă ovală pentru punctele de început și de sfârșit. De asemenea, este folosit pentru rezultatul/rezultatul unei căi din diagramă.
 • Decizie – Oferă două casete care rezultă din răspunsurile „Da” și „Nu” la decizie. În algoritmii de computer, poate fi înțeles prin declarații „if-else” folosite pentru a compara și a produce ieșiri binare.
 • Proces – Un simbol de formă dreptunghiulară este folosit frecvent pentru o anumită acțiune sau funcție în cadrul procesului. Pot exista pași unici în aceste casete sau puteți include mai mult de un pas continuu împreună.
 • Document – ​​Această formă este inserată în timp ce obțineți orice document pentru introducere. De exemplu, primirea de scrisori, e-mailuri, comenzi etc. Când un document este disponibil pentru ieșirea de date sau de comandă, acest simbol este utilizat. Exemple de documente disponibile pentru ieșire sunt crearea unei note, scrisori etc.
 • Date (Intrare/Ieșire) – Forma romboidă din diagramă denotă unele date disponibile pentru intrare sau ieșire în proces.
 • Proces predefinit – Reprezintă un proces familiar sau un proces care este definit în altă parte. În plus, poate fi utilizat pentru unele procese complexe. Nu este necesar să le includeți în diagramă, dar le puteți folosi pentru a înțelege funcționarea internă a oricărui proces.
 • Introducere manuală – După cum sugerează și numele, se referă la introducerea fizică a datelor de către cineva. În mod normal, introducerea datelor se face prin intermediul unui gadget sau instrument.
 • Întârziere – Acest simbol este pentru lucrul întârziat într-o anumită parte a procesului. Puteți, de asemenea, să menționați perioada de timp întârziată în caseta D pentru o reprezentare clară.
 • Comentariu sau adnotare – Simbolul de comentariu este utilizat atunci când orice pas necesită informații suplimentare. Acest simbol este între acolade cu textul necesar. De asemenea, poate avea o linie întreruptă conectată cu o anumită secțiune a diagramei de flux care necesită explicație.
 • Baza de date – Are o formă cilindrică utilizată atunci când unele date sunt stocate într-un serviciu de stocare.
 • Conector pe pagină – Un conector pe pagină este un cerc mic care leagă diferite elemente de pe aceeași pagină pentru a evita rețelele confuze și aglomerate.
 • Conector off-page – Ajută la conectarea diferitelor elemente pe pagini separate. Pentru unele procese complexe, uneori poate fi necesar să creați diagrame suficient de lungi pentru a acoperi mai multe pagini. În acest caz, acești conectori off-page facilitează lucrurile.
  Traducerea adreselor de rețea (NAT): o introducere

Pe lângă algoritmii de computer, aceștia sunt utilizați pe scară largă în alte domenii, cum ar fi afaceri, producție, educație, inginerie, vânzări și marketing. Ele cuprind toate domeniile posibile ale unui proces din aceste domenii. Și oferă o copie de rezervă completă de la început până la sfârșit.

Deci, înainte de a crea unul pentru dvs., să ne uităm la câteva cazuri de utilizare populare ale diagramelor de flux.

Algoritmi eficienți de calculator

Diagramele de flux s-au dovedit a fi cele mai utile în dezvoltarea algoritmilor de computer eficienți. Deoarece ajută la înțelegerea problemelor complicate, ele pot prezenta întreaga idee pentru a crea o soluție logică eficientă ca algoritmi. Așadar, ajută la comunicarea, discutarea, analizarea algoritmilor.

Planificarea de noi proiecte

Mulți oameni dintr-o echipă lucrează frecvent la proiecte noi. Deci, diagramele de flux se dovedesc a fi foarte utile atunci când le planificați. Cel mai probabil, ele ajută la prezentarea eficientă a pașilor necesari pentru finalizarea întregului proiect.

Auditarea Proceselor

Pe lângă faptul că oferă o imagine clară a activității, diagramele de flux sunt suficient de eficiente pentru a identifica problemele procesului. Când întreaga lucrare este împărțită în pași mici conectați secvențial, ajută la identificarea lucrurilor inutile și permite aducerea de îmbunătățiri. Acest lucru economisește timp și asigură un flux de lucru fluid.

Gestionarea fluxului de lucru

Diagramele fluxului de lucru (un tip de diagramă) sunt utilizate pentru gestionarea fluxului de lucru. Gestionarea fluxului de lucru poate viza fie direcția muncii umane, fie integrarea proceselor, sau ambele.

Procesele sunt stabilite în cel mai bun mod, astfel încât rezultatul final este cel mai eficient și eficient.

  Cum să ascundeți subreddit-urile din r/all

Modelarea proceselor de afaceri

Diagramele de flux sunt benefice pentru documentarea proceselor de afaceri. Aceste procese pot fi foarte tipice, cu multe posibilități sau rezultate în final. Deci, diagramele pot asigura anumite lucruri și pot oferi o direcție adecvată pentru ele. În special, este utilizat un tip unic de diagramă, care este o diagramă „lanț de procese bazate pe evenimente” (EPC) pentru procesele de afaceri.

Luarea deciziilor 🤔

Diagramele pot arăta toate opțiunile posibile pentru a face procesul de luare a deciziilor rapid, bazat pe date și ușor. De fapt, diagramele de flux oferă direcție gândurilor tale de luare a deciziilor. În cele din urmă, te ajută să iei decizii mai rapid.

Creativ

Un instrument foarte util pentru a crea diagrame de flux cu ajutorul șabloanelor, Creativ, vine cu automatizare care va face procesul mult mai rapid. Are o mulțime de forme diferite, tipuri de diagrame, comenzi rapide din bara de instrumente, teme și stiluri care vă ajută să strălucească conținutul.

Să nu uităm că zona de desen este super curată și fără dezordine, astfel încât să vă puteți concentra doar pe crearea diagramei dvs. de flux și să nu vă îndepărtați la fiecare 5 secunde. Acesta este unul dintre numeroasele motive pentru care companii precum PayPal, Amazon și eBay își folosesc serviciul de mult timp.

Puteți începe cu planul gratuit, care vine cu funcții limitate. Planurile plătite care încep de la 4,95 USD/lună vă oferă avantaj cu mai multă alocație, astfel încât să puteți obține un gust real al capabilităților instrumentului.

Dacă sunteți un arhitect cloud AWS, atunci vă plac instrument de diagramă.

Edraw

Compatibil cu sistemele Windows, Mac și Linux, Edraw Flowchart Maker este la fel de bun ca și celelalte menționate în acest articol. De fapt, unele dintre cele mai mari mărci din lume au încredere în el, cum ar fi Samsung, IBM și Intel.

Vine cu diferite simboluri, forme și elemente care pot fi încorporate folosind interfața lor de glisare și plasare. De asemenea, este super ușor de utilizat. Dacă ești cineva care nu a folosit niciodată un astfel de instrument înainte, nu vei avea dificultăți în a-ți da seama.

Vedeți software-ul în acțiune aici:

Cel mai bun lucru despre Edraw Flowchart Maker trebuie să fie prețul lor de acces pe viață, care vă economisește tone de bani pe drum.

Lucidchart

Lucidchart este un generator de diagrame de flux prin glisare și plasare care vine cu o bibliotecă imensă de forme și elemente. Puteți începe cu o pânză goală sau puteți alege un șablon pentru a face lucrurile cu adevărat rapid. Toate formele adăugate pot fi conectate într-o secvență adecvată și personalizate în culori, text etc.

Odată ce ați terminat de creat, puteți salva și partaja diagrama de flux în diferite formate și, de asemenea, puteți colabora cu membrii echipei în orice moment. În plus, Lucidchart vă permite să vă integrați cu aplicațiile Google Workspace și Microsoft Office pentru a crește productivitatea și a obține mai mult în timp ce faceți aceeași muncă.

Organigrama Zen

Absolut gratuit și de încredere de peste 650.000 de utilizatori din întreaga lume, inclusiv Google și Spotify, Organigrama Zen domină complet această listă, mai ales datorită ușurinței lor de utilizare. Este nevoie doar de câteva clicuri pentru a asambla diagrama dvs. de flux. Începeți prin a adăuga noduri noi sau legați diferite noduri împreună cu ajutorul conectorilor inteligenți.

  Mănâncă-ți verdețurile analizează ce este în farfurie dintr-o fotografie [Paid]

Interfața este super curată și minimală, permițându-vă să vă concentrați numai pe crearea conținutului dvs. fără distrageri. Mai mult, puteți schimba cu ușurință culoarea nodurilor și o puteți stila în continuare cu un singur clic.

După ce ați terminat de creat diagrama de flux, o puteți salva ca PNG sau ca document live care se adaptează la cele mai recente modificări.

SmartDraw

Puteți folosi fie SmartDraw online sau descărcați software-ul pe sistemul dvs. Windows pentru a vă crea diagrama de flux. Ambele opțiuni sunt o chestiune de preferință, deoarece indiferent de ce alegeți, ușurința de utilizare va fi aceeași.

Puteți începe prin a alege unul dintre numeroasele șabloane prefabricate și apoi adăugați pași în acest sens în doar câteva clicuri. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la formatare, deoarece acest lucru se face automat de instrument. Trebuie doar să adăugați comenzi simple și va face toată rearanjarea elementelor pentru a-l face să arate grozav.

Toate diagramele de flux create de dvs. pot fi stocate într-un folder partajat, permițând echipei dvs. să se reunească pentru o colaborare productivă ori de câte ori este nevoie. Dacă rămâneți blocat undeva sau aveți îndoieli, puteți trimite un e-mail sau apelați echipa lor genială de asistență pentru ajutor.

Diagrame

Așa cum sugerează și numele, Diagrame vă permit să realizați o diagramă de flux și diverse diagrame destinate unor scopuri diferite. Are mult prea multe elemente de adăugat la proiectul dvs. și toate sunt împărțite în diferite categorii, cum ar fi de bază, avansate, diverse etc.

În cadrul pânzei, puteți face multe personalizări pentru a vă asigura că creați ceva pur pe gustul dvs. și care nu este limitat de software. De asemenea, este nevoie de un singur clic pentru ca toate săgețile și elementele dvs. să se conecteze pentru o aliniere adecvată.

De asemenea, poate doriți să verificați acest software pentru a crea o diagramă de arhitectură a aplicației.

Canva

Cu toții am auzit despre Canva și cât de grozav este, așa că nu aveam cum să o las din această listă. Pe lângă numeroasele posibilități ale acestui instrument, puteți crea diagrame de flux uimitoare cu șabloane proiectate profesional și puteți ajusta cu ușurință culorile, fonturile și alinierea.

Este realizat cu gândul la non-designer, motiv pentru care totul este drag and drop. Puteți utiliza până la 20 de grafice diferite și puteți adăuga diferite simboluri, imagini, pictograme etc.

După ce ați terminat de creat diagrama, o puteți salva, descărca sau chiar încorpora în prezentările dvs. cu doar câteva clicuri.

Concluzie

Așa că am discutat despre diagrame de flux și despre utilizările lor. Și cum puteți începe să creați organigrame impresionante.

Apoi, puteți explora și Mind Map Maker pentru a vă vizualiza ideile.

x