6 Setările camerei Google Pixel 8 pe care trebuie să le modificați

Legături rapide

Telefoanele inteligente de vârf ale Google din 2023, Pixel 8 și 8 Pro, oferă camere excelente. Deși puteți face clic pe câteva imagini grozave și puteți înregistra videoclipuri uimitoare cu ele din cutie, ar trebui să modificați setările camerei de mai jos pentru rezultate și mai bune.

1. Activați Palm Timer

Camera frontală de 10,5 MP a lui Pixel 8 poate face selfie-uri grozave. În timp ce puteți utiliza tastele de volum ca buton de declanșare în Aplicația Pixel Cameraexistă o modalitate mai bună de a face fotografii din camera frontală a Pixel.

Puteți să vă arătați palma pentru a porni un cronometru și pentru a face automat un selfie. Această funcție facilitează realizarea selfie-urilor de grup, mai ales când ați așezat telefonul pe un trepied sau pe o suprafață pentru o încadrare mai bună.

 • Deschideți aplicația Pixel Camera pe Pixel 8.
 • Atingeți pictograma Setări din colțul din stânga jos.
 • Selectați Mai multe setări din meniul care se deschide.
 • Atingeți opțiunea Palm timer. Puteți avea opțiunea de declanșare la distanță activată întotdeauna sau numai atunci când este setat un temporizator de trei sau 10 secunde.
 • După aceasta, arată-ți palma către camera frontală atunci când faci un selfie. Trebuie să țineți mâna timp de câteva secunde pentru a vă asigura că aplicația camerei o detectează. Odată ce o face, va porni un temporizator de trei secunde înainte de a captura o fotografie.

  2. Înregistrați în modul Macro

  Camera ultra-largă de pe Pixel 8 și 8 Pro se poate dubla ca un shooter macro, permițându-vă să vă apropiați de un subiect și să faceți fotografii dintr-o perspectivă diferită. Puteți chiar să înregistrați videoclipuri macro cu detalii deosebite.

    Cum să controlați de la distanță orice dispozitiv IR cu HTC One

  Activarea funcției Macro Focus în aplicația pentru cameră a Pixel 8 este ușoară. Urmați acești pași:

 • Deschideți aplicația Pixel Camera.
 • Atingeți butonul Setări situat în colțul din stânga jos.
 • Setați Focalizarea macro la Auto din meniul de setări.
 • Utilizarea opțiunii automate este cea mai bună, deoarece Pixel 8 va activa modul atunci când vă apropiați de un subiect. O pictogramă de floare va apărea pe vizor pentru a indica acest lucru. Aceasta funcționează atât în ​​modul foto, cât și în modul video. De asemenea, puteți atinge pictograma pentru a o dezactiva rapid.

  Rețineți că videoclipurile macro vor fi zgomotoase dacă nu înregistrați videoclipul cu multă lumină. Dar aceasta este cea mai bună opțiune dacă doriți să vă apropiați de un subiect în timp ce fotografiați cu Pixel 8.

  3. Înregistrați videoclipuri HDR

  Pixel 8 și Pixel 8 Pro de la Google pot înregistra videoclipuri mult mai bune decât predecesorii lor. Și dacă doriți o gamă dinamică, culori și contrast mai bune în videoclipuri, luați în considerare înregistrarea lor în HDR. Pixel 8 și 8 Pro pot înregistra videoclipuri HDR pe 10 biți de la toate cele patru camere, inclusiv shooter-ul frontal de 10,5 MP, la rezoluție 4K la până la 30 FPS. Iată cum să activați acest lucru:

 • Deschideți aplicația Pixel Camera.
 • Comutați la modul Video din comutatorul Foto/Video din partea de jos.
 • Afișați meniul Setări atingând pictograma roată din colțul din stânga jos.
 • Comutați butonul HDR de lângă HDR pe 10 biți. Rețineți că trecerea la 60FPS va dezactiva automat această opțiune.
 • Acum puteți înregistra videoclipuri HDR pe Pixel cu luminozitate mai mare și culori realiste.

  Videoclipurile HDR pot apărea cu culori decolorate atunci când sunt partajate într-o aplicație neacceptată sau o platformă incompatibilă. Sunt înregistrate folosind codecul H.265 și este posibil să nu fie redate pe dispozitive mai vechi.

  4. Video Boost

  Dacă dețineți un Pixel 8 Pro, puteți înregistra videoclipuri și mai bune folosind Video Boost. Gândiți-vă la această funcție ca la Vedere nocturnă pentru videoclipuri. Acesta va spori luminozitatea și claritatea videoclipurilor înregistrate pentru a le face să iasă în evidență. În timp ce Video Boost funcționează și pentru filmările capturate în timpul zilei, beneficiile sale sunt mai evidente atunci când filmați în condiții de lumină scăzută și de iluminare dificilă.

    Ghidul suprem pentru proiectarea rețelei

  Există câteva limitări de care trebuie să fiți conștient atunci când înregistrați videoclipuri folosind Video Boost:

  • Durata fiecărui videoclip este limitată la 10 minute.
  • Video Boost funcționează cu senzorul principal de 50 MP și nu cu celelalte camere de pe Pixel 8 Pro. De asemenea, sunteți limitat la zoom 2x în acest mod.
  • Videoclipul pe care îl înregistrați trebuie să fie încărcat în Google Foto pentru procesarea Video Boost, care durează de obicei câteva ore. Acest lucru nu se întâmplă pe dispozitiv, așa că puteți vedea videoclipul final la câteva ore după ce s-a făcut backup în cloud.
  • Clipurile Video Boost ocupă mult mai mult spațiu decât videoclipurile obișnuite.

  În ciuda limitărilor de mai sus, Video Boost vă poate ajuta să capturați videoclipuri mai bune folosind Pixel 8 Pro, mai ales când înregistrați o scenă cu iluminare slabă. Urmați acești pași pentru a-l activa:

 • Deschideți aplicația Pixel Camera pe Pixel 8 Pro.
 • Comutați la modul Video din comutatorul Foto/Video din partea de jos.
 • Atingeți pictograma roată din colțul din stânga jos pentru a afișa meniul Setări.
 • Activați opțiunea Video Boost.
 • Acum vă puteți bucura de culori, luminozitate și claritate superioare videoclipurilor înregistrate. Având în vedere diferitele limitări ale Video Boost, ar trebui să utilizați acest mod pentru a înregistra videoclipuri numai în anumite scenarii.

  5. Vedere de noapte în interval de timp

  Înregistrați frecvent videoclipuri time-lapse folosind Pixel 8? Puteți activa Night Sight pentru videoclipuri time-lapse pentru a captura imagini și mai bune în condiții de lumină scăzută. Odată activată, funcția este ușor de utilizat; trebuie doar să plasați Pixelul pe o suprafață stabilă.

    Top 11 jocuri eSport pe care ar trebui să le jucați
 • Deschideți aplicația Pixel Camera pe Pixel 8 și comutați la modul Video.
 • Selectați opțiunea Time Lapse din selectorul de mod de jos.
 • Atingeți pictograma roată din colțul din stânga jos pentru a deschide meniul Setări.
 • Activați opțiunea Vedere nocturnă.
 • Pixel 8 va înregistra acum videoclipuri time-lapse cu Night Sight activat, cu mai multe detalii și o luminozitate mai bună. Capacitatea de a înregistra videoclipuri time-lapse în Night Sight este o caracteristică Pixel 8 subestimată pe care trebuie să o încercați.

  Rețineți că videoclipurile time-lapse cu Night Sight activată vor ocupa mai mult spațiu de stocare decât clipurile time-lapse obișnuite. Pentru a genera 10 secunde de filmare, trebuie să înregistrați cinci minute de videoclip la rezoluție 1080p sau 20 de minute la rezoluție 4K.

  6. Salvați în dosarul blocat

  Google Foto are o funcție la îndemână Folder blocat, unde vă puteți salva fotografiile și videoclipurile private departe de privirile indiscrete. Nu trebuie să mutați astfel de media după fapt; în schimb, poți folosi aplicația Pixel Camera pe Pixel 8 pentru a salva fotografii și videoclipuri direct în acest dosar securizat.

 • Deschideți aplicația Pixel Camera pe Pixel 8.
 • Comutați la modul Foto sau Video, în funcție de ceea ce doriți să fotografiați.
 • Apăsați lung pe ultima previzualizare foto/video pe care o vedeți în partea stângă a butonului declanșator.
 • Ar trebui să apară un meniu pop-up Salvare în, de unde puteți selecta Folder blocat pentru a salva conținutul pe care îl fotografiați.
 • Este posibil să vi se solicite să configurați un dosar blocat în Google Foto dacă nu ați făcut-o deja. Orice imagine sau videoclip pe care îl mutați în acest dosar nu va apărea în biblioteca dvs. Google Foto. Pentru a accesa dosarul blocat, va trebui să introduceți modelul de deblocare sau codul PIN al Pixel 8.

  Modificarea setărilor de mai sus pe Pixel 8 va îmbunătăți și mai mult experiența de a face fotografii și videoclipuri. Puteți face fotografii dintr-o nouă perspectivă, vă puteți bucura de o calitate video mai bună în scenarii cu lumină scăzută, puteți face cu ușurință selfie-uri folosind cronometrul Palm și puteți ascunde rapid fotografiile private.