5G E nu este 5G real. Iată ce trebuie să știți

AT&T este pe cale să marcheze o mare parte din rețeaua sa celulară existentă drept „5G Evolution” sau „5G E”. Sigla „4G” a telefonului dvs. se poate transforma într-o sigla „5G E” după o actualizare, dar nimic nu s-a schimbat de fapt.

Actualizare: Când se lansează 5G real, AT&T îl va numi „5G+„. Asta e cu adevărat absurd.

Rezultatele sunt: ​​5G E de la AT&T este rău

De când acest articol a fost publicat la sfârșitul lunii decembrie 2018, AT&T a continuat și și-a lansat rețeaua rebranded. Așa cum am prezis, 5G E nu este bun. Un studiu realizat de OpenSignal publicat pe 22 martie 2019, a constatat că 5G E de la AT&T a fost de fapt mai lent decât serviciul 4G LTE de la Verizon și T-Mobile, deși este destul de aproape.

Twitter este acum plin de tweet-uri care arată că 5G E rulează la viteze mai mici decât rețelele 4G LTE concurente și în lumea reală. Asta pentru că nu este 5G real. În cel mai bun caz, este același 4G LTE pe care îl oferă alți operatori.

Dragă AT&T: Actualizarea barelor de stare ale oamenilor pentru a spune „5GE” este rău și știți că este rău.

Nu numai că este doar LTE obișnuit… dar pe termen lung, rezultate ca acesta vor diminua ceea ce este de fapt 5G pentru oamenii obișnuiți. pic.twitter.com/eumqzUZaxK

– Marques Brownlee (@MKBHD) 2 aprilie 2019

  Cum să comutați Outlook între modul tactil și modul mouse

Ce este mai exact 5G Evolution?

AT&T a anunțat inițial „Evoluția 5G” încă din 2017. Nu este un standard tehnic și nu înseamnă nimic. Este doar branding pentru comercializarea rețelei 4G existente a AT&T.

Mai exact, AT&T spune că rețeaua sa 5G E include funcții precum „agregarea operatorului, MIMO 4×4, [and] 256 QAM.” Potrivit AT&T, aceste upgrade-uri tehnice oferă viteze de date mai rapide. Este adevărat, dar acestea sunt doar funcții suplimentare pe lângă 4G LTE. Alți operatori de telefonie mobilă le oferă și ei, dar continuă să își marcheze rețelele drept „4G LTE”.

Cu alte cuvinte, mișcarea AT&T este înșelătoare. AT&T a adăugat câteva funcții care fac rețeaua sa mai rapidă decât 4G LTE, dar nu este nici pe departe aproape de 5G. AT&T spune că acest lucru deschide calea „evoluției către 5G”, de unde și numele.

AT&T este pe cale să facă următorul pas și să lanseze actualizări de software pentru unele dintre telefoanele sale Android, așa cum a confirmat FierceWireless pe 21 decembrie 2018. Multe telefoane Android din rețeaua AT&T vor pretinde brusc că sunt conectate la o rețea „5G E” și nu la o rețea „LTE”. The Verge numește acest lucru „logo 5G fals”.

Totul este doar marketing. „5G E” nu înseamnă că rețeaua AT&T este mai rapidă decât rețeaua LTE a altui operator, care poate oferi aceleași caracteristici. Doar brandingul face ca AT&T să pară înaintea altor operatori.

Cum este 5G E diferit de 5G real

5G E nu este deloc 5G – este 4G LTE. Sigur, este 4G LTE cu câteva funcții suplimentare care o fac mai rapidă, dar mulți operatori au implementat aceste funcții și încă își numesc rețelele rețele 4G LTE vechi. „5G E” nu are sens.

  10 exemple Bash For Loop cu explicații

5G real este standardul wireless de generația a cincea la care industria lucrează în acest moment. Necesită radiouri hardware noi care acceptă 5G și nu va funcționa cu telefoanele existente. Nu există nicio șansă ca telefonul dvs. actual să primească o actualizare software care să accepte 5G.

În timp ce AT&T spune că 5G E este de două ori mai rapid decât vechea sa tehnologie 4G LTE, 5G promite viteze teoretice de până la o sută de ori mai rapide. De asemenea, promite o reducere uriașă a latenței, reducând latența maximă de la 20 ms pe 4G LTE astăzi la 4 ms pe 5G. 5G folosește o bandă complet nouă de spectru radio, iar companiile experimentează lansarea serviciului de internet acasă prin 5G. 5G este interesant și pare un salt uriaș.

Nimic din toate acestea nu este adevărat despre 5G E. Este doar un 4G LTE ușor îmbunătățit și numai AT&T are curajul să numească asta ceva diferit de „4G LTE”.

Transportatorii au tulburat și apele 4G

Nu este prima dată când apare această problemă. Pe vremea când 4G era noul nou, operatorii de telefonie mobilă numeau tot felul de rețele „4G”, chiar dacă erau doar 3G.

În 2012, înainte de apariția realului 4G LTE, AT&T avea o rețea 3G. AT&T a lansat o tehnologie numită HSPA+ care a îmbunătățit vitezele 3G, iar AT&T a numit rețeaua 3G mai rapidă „4G”. AT&T a primit pe toată lumea, inclusiv măr— pentru a-și numi rețeaua 3G HSPA+ „4G”.

Dacă foloseai un iPhone atunci și erai în rețeaua AT&T, ai văzut sigla „3G” transformându-se în „4G” peste noapte. Dar nimic nu s-a schimbat, cu excepția termenilor de marketing AT&T. Acest lucru se întâmplă din nou cu transformarea de la „4G” la „5G E”.

  Cum se creează un traducător de cod Morse folosind Python

Nici alți transportatori nu erau nevinovați pe atunci. T-Mobile și-a numit rețeaua 3G HSPA+ „4G” în 2010 și Sprint și-a numit vechea rețea WiMax 4G înainte de a trece la 4G LTE.

Astăzi, toată lumea folosește termenul „4G LTE” pentru a se referi la rețele 4G reale, care nu sunt doar acele vechi rețele 3G rebrandate.

De ce AT&T face acest lucru atât de confuz

Operatorii de telefonie mobilă precum AT&T vor să facă acest lucru confuz. Există o mulțime de hype justificate cu privire la 5G, așa că AT&T dorește să-și facă rețeaua să arate mai bine prin lipirea unei sigle „5G E” pe ea – chiar dacă nu este 5G real.

Toată lumea vrea să fie primii care spun că au o rețea 5G. Cea mai ușoară cale este să redefiniți exact ce este 5G.

Ca și în cazul 4G, situația devine rapid din nou o mizerie. Grupurile de standarde industriale definesc tehnologii specifice care sunt considerate „5G” sau „4G”, dar operatorii de telefonie celulară folosesc orice termeni doresc pentru a-și comercializa rețelele. AT&T ajunge să se ascundă în spatele scuzei că spune „5G E”, nu „5G”.

Desigur, AT&T ar spune că greșim. AT&T ar spune că și-a îmbunătățit rețeaua 4G LTE și că vrea să evidențieze cât de mult mai rapidă este rețeaua acum. AT&T ar spune, de asemenea, că lansarea acestor tehnologii este cumva parte din „evoluția” rețelei sale către 5G, de unde și numele. Dar nu o cumpărăm.

Din fericire, niciun alt operator de telefonie mobilă nu copiază marketingul înșelător al AT&T în jurul 5G – deocamdată.

Credit imagine: AT&T via FierceWireless, Hadrian/Shutterstock.com, Jonathan Weiss/Shutterstock.com.