De ce nu ar trebui să utilizați carduri MicroSD în camerele DSLR sau fără oglindă

Cardurile MicroSD devin din ce în ce mai utilizate pe scară largă, de la camere de acțiune la telefoane la console de jocuri video. Dar probabil că nu ar trebui să folosești unul în camera ta dedicată, cel puțin nu dacă nu are un slot pentru card MicroSD.

De ce? Totul este despre „manșcă”, micul adaptor din plastic care vine cu aproape fiecare card MicroSD vândut la comercianți. Este la îndemână dacă trebuie să citiți conținutul cardului MicroSD pe un laptop sau desktop fără slot MicroSD dedicat, dar nu este conceput pentru utilizare constantă. Este, sincer, ieftin și probabil că încetinește viteza de scriere a camerei tale.

Să facem un pic înapoi. Camerele moderne se ocupă cu cantități uriașe de date: imagini de peste 15 megapixeli, precum și videoclipuri HD și 4K la 60 de cadre pe secundă sau mai mult. Camerele de dimensiuni mari, spre deosebire de smartphone-uri, nu au prea multe în ceea ce privește stocarea internă – trebuie să scrie totul pe un card de stocare flash imediat. Cu cât faceți mai multe imagini și videoclipuri în fiecare secundă, cu atât mai repede aveți nevoie de camera dvs. pentru a scrie date.

De aceea, „performanța” unui card de memorie este atât de importantă: acele etichete suplimentare precum „Clasa 10” și „UHS-3” se ocupă toate cu cantitatea maximă de date pe care cardul o poate gestiona pentru citire și scriere în orice moment. Când cumpărați un card MicroSD rapid și costisitor, cardul în sine poate gestiona acea transmisie de date fără probleme, dar nu același lucru se poate spune despre husa adaptorului SD care a venit în pachet.

  Cum să descărcați și să instalați Llama 2 local

Manșonul ar trebui să poată gestiona, din punct de vedere tehnic, același transfer rapid de date ca și cardul mic – contactele electrice sunt în principiu doar cabluri de prelungire în miniatură. Și într-adevăr, unele dintre husele pe care le-am testat pot avea același scor la testele de viteză ca și cardurile MicroSD fără ajutor pe care le găzduiesc. Dar atunci când este folosit cu o cameră de înaltă performanță, pașii suplimentari din procesul de scriere încetinesc performanța.

Un exemplu practic: Sony Alpha A6000 al meu poate filma șase imagini de 24 de megapixeli pe secundă. La viteze mari de expunere, sună ca o mică mitralieră din plastic. Dar aceasta este o cantitate enormă de date, undeva între 20 și 100 de megaocteți în fiecare secundă, în funcție de conținutul imaginii și de setarea calității. Când tamponul de memorie relativ mic al propriului hardware al camerei se epuizează, are nevoie de un card SD super-rapid pentru a profita din plin de capacitățile hardware-ului.

Cardul meu preferat este acesta SanDisk Ultra SDXC. Este evaluat pentru o viteză de citire de 80 MB/s — SanDisk nu face publicitate pentru viteza de scriere, dar testarea acesteia pe computerul meu îmi oferă rezultate de aproximativ 40 MB/s. Cu viteza obturatorului camerei setată sub maximul de fotografii pe secundă, este nevoie de aproximativ cinci până la șase secunde de fotografiere cu viteza maximă înainte ca camera să fie nevoită să încetinească pentru a continua să scrie, aproximativ 55-60 de imagini.

Am si eu un masiv Card Samsung EVO Plus MicroSD de 256 GB, care se află în mod normal în telefonul meu. Este chiar mai rapid decât cardul SD SanDisk de dimensiune completă, cu o viteză de scriere de aproximativ 60 MB/s – așa că, din punct de vedere tehnic, dacă îl pun în camera mea, ar trebui să pot face și mai multe fotografii la viteză maximă înainte de a vedea o încetinire. . Dar pentru că este MicroSD și nu SD, are nevoie de manșonul adaptorului. În ciuda vitezei superioare de scriere datorită clasificării sale U3, camera începe să încetinească după doar trei secunde și aproximativ 35 de fotografii. Singura variabilă este manșonul adaptor, care nu poate ține pasul nici cu camera, nici cu cardul pe care îl deține.

  9 cele mai bune platforme MLOps pentru a construi și a implementa modelele dvs. de învățare automată

Nu este nimic în neregulă folosind carduri MicroSD în dispozitivele care sunt concepute pentru acestea. Și, pentru a fi sincer, majoritatea utilizatorilor care folosesc cardurile mai mici cu huse adaptoare nu vor observa diferența sau nu vor observa des. Dar dacă ați cumpărat un DSLR sau o cameră fără oglindă pentru o performanță rapidă și fiabilă, ar trebui să cumpărați un card separat, creat special pentru formatul său – SD de dimensiune completă pentru majoritatea modelelor de pe piață astăzi. Sunt destul de ieftine în acest moment, iar performanța mai fiabilă merită.