12/04/2023

5 semnale roșii pentru a identifica un site web de phishing

Când vine vorba de securitatea online, există o problemă perpetuă: phishing. Mulți oameni primesc conținut de phishing prin e-mailuri sau platforme de social media. Cu toate acestea, puteți ajunge direct pe un site web de phishing. Deci, ce este un site de phishing? Cum poți identifica unul?

Ce este un site web de phishing?

Un site web de phishing este o destinație online falsă, construită pentru a semăna cu una reală. Oamenii îi întâlnesc de obicei după ce primesc e-mailuri înșelătorii care îi direcționează să facă clic pe linkuri și să ajungă acolo. Cu toate acestea, oamenii pot ajunge și pe site-uri web de phishing după ce au scris greșit o adresă URL sau au făcut clic pe linkuri din postările de pe rețelele sociale care par legitime.

Unii hackeri se infiltrează intenționat în site-uri web autentice pentru a le transforma în locuri care nu mai sunt de încredere. De exemplu, aceștia pot încorpora programe malware pe site pentru a fura detaliile de plată sau pentru a infecta computerele vizitatorilor. Aceste riscuri fac necesară cunoașterea semnelor revelatoare ale unui site web de phishing. Iată câțiva dintre indicatorii de top.

Cum să identifici un site web de phishing

Puteți parcurge un proces în cinci pași atunci când căutați posibile site-uri web de phishing. Acestea vă vor ajuta în mare măsură să le identificați și să le evitați.

  Scripturi Python pentru a șterge fișierele în mod regulat

1. Verificați adresa URL a site-ului web

Începeți prin a vă uita la adresa site-ului web și vedeți dacă observați ceva ciudat. Poate știi că site-ul web pe care vrei să-l vizitezi ar trebui să se termine în „.com”, dar finalul acestuia este „.org”.

Unii hackeri falsifică site-urile atât de atent încât oamenii nu se gândesc să se uite la adresa URL. Toate celelalte arată corect, așa că ei continuă să se implice. Cu toate acestea, infractorii cibernetici creează adesea site-uri cu cuvinte ușor scrise greșit sau caractere suplimentare pentru a surprinde victimele cu garda subterană.

2. Accesați site-ul într-un mod diferit

Mulți oameni ajung pe site-uri web de phishing după ce fac clic pe linkuri din e-mailuri sau pe fluxurile de rețele sociale. Făcând clic pe site printr-un link de motor de căutare poate fi, de asemenea, periculos. Acoperire de la The Washington Post a explicat cum anunțurile hackerilor apar adesea în partea de sus a rezultatelor căutării. Ei folosesc acele link-uri pentru a trimite vizitatorii către site-uri de phishing.

Una dintre cele mai ușoare modalități de a verifica un site web este adevărata afacere este să accesați el fără să faceți clic pe un link. Introduceți manual URL-ul și navigați la el în acest fel. Aveți grijă să scrieți totul corect, apoi vedeți dacă site-ul web apare așa cum vă așteptați.

3. Examinați conținutul

Odată ce ați ajuns pe un site, priviți cu atenție conținutul. Este de înaltă calitate și relevant pentru industria companiei? Hackerii creează adesea site-uri de phishing atât de repede încât nu le pasă de conținutul bine scris. Oricum, ei nu se așteaptă ca oamenii să o citească.

  Remediați Serviciile de domeniu Active Directory sunt momentan indisponibile

De asemenea, este util să căutați o pagină Contactați-ne pe site. Unul conceput pentru a prinde victimele phishing, de obicei, nu va avea unul; în mod similar, este posibil ca site-urile de înșelătorie să nu aibă avertismente GDPR. Infractorii cibernetici nu doresc nicio modalitate ca vizitatorii furioși să ia legătura după ce au fost păcăliți. Iar infractorii cibernetici nu ar lăsa o urmă atât de ușoară pentru ca oamenii legii să-i găsească.

4. Urmăriți ferestrele pop-up

Practic, toate înșelătoriile de tip phishing încearcă să-i determine pe oameni să ia măsuri rapide. De aceea, este obișnuit să ajungeți pe un site web de phishing și să vedeți imediat o fereastră pop-up care vă cere să furnizați ceva.

Site-urile web legitime au adesea ferestre pop-up bazate pe reclame care încearcă să vă vândă lucruri. Cu toate acestea, este mai probabil ca site-urile web de phishing să vă solicite detaliile de conectare sau informațiile despre cardul de credit.

5. Căutați recenzii

Unul dintre lucrurile grozave despre internet este că oferă oamenilor obișnuiți o platformă pentru a împărtăși feedback-ul de afaceri bun și rău. De aceea, ar trebui să căutați recenzii despre un site suspectat de phishing. Căutați-le în alte locuri decât site-ul în sine, deoarece hackerii ar putea fi scris unele false pentru a spori legitimitatea.

Odată ce găsiți recenzii, verificați-le pentru autenticitate. Observați cuvinte, fraze sau teme repetate? Acestea sunt semne ale oamenilor care examinează site-urile web fără a fi clienți reali.

Ce trebuie să faceți dacă ați dat clic pe un site web de phishing

Dacă credeți că un site de phishing v-a păcălit, este esențial să acționați rapid pentru a limita daunele. Puteți semnala site-ul prin depunerea unui raport Google Safe Browsing. Acest lucru îi ajută pe alții să-i avertizeze că este periculos.

  Legile comune privind confidențialitatea datelor și abrevierile aferente explicate

Schimbați-vă toate parolele și contactați-vă banca dacă ați introdus detalii de plată pe site-ul de phishing. Depuneți un raport de poliție dacă ați furnizat informații care le-ar permite hackerilor să vă fure.

Și dacă credeți că ceva rău intenționat ar fi fost instalat pe dispozitivul dvs., scanați folosind o suită antivirus. De fapt, merită făcut acest lucru, chiar dacă nu crezi că s-a descărcat nimic, deoarece este mai bine să fii sigur decât să-ți pară rău.

Site-urile de phishing sunt comune

Este din ce în ce mai probabil să ajungeți pe site-uri de phishing în timpul navigării zilnice pe internet. Cu toate acestea, urmărirea semnelor de avertizare vă va face mai puțin probabil să deveniți o victimă a înșelătoriei.

x