10 probleme enervante pe care le puteți rezolva cu dispozitivele Smarthome

Casele inteligente sunt mai ușor de asamblat decât oricând. Deși încă nu sunt o necesitate, sunt utile pentru a rezolva problemele enervante din jurul casei tale.

Gata cu strigătele din casă

Casele inteligente nu funcționează întotdeauna bine în situații familiale. Automatizarea este deosebit de dificilă în casele cu familii, iar integrarea muzicii poate duce la probleme de cont. Dar un domeniu în care Smarthome-urile strălucește este comunicarea. Dacă ați cerut vreodată unui copil să spună familiei că e cina și tot ce au făcut a fost să strige „cina” cât de tare poate, veți aprecia atât funcțiile de interfon ale Amazon Echo, cât și Google Home.

Interfoanele sunt de obicei enervante și greu de instalat într-o casă, necesită cablare și uneori fac găuri în perete. Dar cu un Echo sau Home în camere diferite, puteți utiliza fie funcția Echo’s Announce, fie funcția Broadcast din Google Home.

Funcția de anunțare a lui Echo vă permite să difuzați un mesaj unidirecțional către toate celelalte Echo din casa dvs. (presupunând că sunt pe același cont Amazon), dar oamenii nu pot răspunde la anunț. Caracteristica de difuzare a Google Home este totuși bidirecțională; oamenii pot răspunde și îl veți auzi pe dispozitivul Home de pe care transmiteți.

Alexa are o funcție de conectare care vă permite să începeți o conversație bidirecțională, dar funcționează doar între două dispozitive Echo.

Nu mai lăsa niciodată luminile aprinse

Se întâmplă destul de des pentru a fi cu adevărat enervant. Ajungi acasă de la serviciu și una sau mai multe lumini sunt aprinse. Sau te plimbi prin casa ta si vezi ca copiii au aprins luminile peste tot si nu le-au stins niciodata.

Dacă nu utilizați automatizarea, ar trebui să o faceți. Dacă luminile dumneavoastră se sting în fiecare zi după ce plecați la serviciu, nu va trebui să vă faceți griji că le lăsați aprinse accidental. De asemenea, puteți lega luminile de Nest pentru a le stinge atunci când sunteți plecat, ceea ce poate ajuta când oamenii aprind luminile și uită să le stingă. Senzorii de mișcare pot ajuta și cu această problemă.

Să știți întotdeauna că ușa garajului este închisă

Poate mai rău decât să lași luminile aprinse este să lași ușa garajului deschisă. Asta vă lasă garajul, și poate restul casei, vulnerabile la actorii răi.

Dacă aveți un sistem de garaj inteligent, cum ar fi MyQ, puteți primi alerte când ușa garajului este deschisă și o puteți controla de la distanță. Niciodată nu va mai trebui să conduci până acasă cu bănuiala că ai fi lăsat ușa garajului deschisă.

  De ce USB trebuie să fie atât de complicat?

Poți chiar să închizi automat ușa garajului la sfârșitul zilei, în caz că vei uita când ajungi acasă. Mulți proprietari pleacă și ajung prin garaj, ceea ce face ca acest punct de intrare să rămână deschis mai mult decât o ușă din față.

Fii primul care știe când există o scurgere

Scurgerile de apă sunt ușor de ratat și rapid de a provoca daune, mai ales atunci când se întâmplă într-un loc îndepărtat din casa dvs. sau, mai rău, atunci când sunteți plecat.

Un senzor de scurgeri de apă este probabil cel mai trecut cu vederea senzorul smarthome pe care îl puteți instala. Dacă aveți un loc în casă care este predispus la scurgeri (un subsol care inundă, un aparat care are scurgeri, oriunde aveți încălzitorul de apă), ar trebui să utilizați absolut un senzor de scurgeri de apă. A cunoaște din timp este cheia pentru a opri o tragedie înainte ca apa să provoace daune masive casei tale. Fără această avertizare timpurie, puteți pierde podeaua, pereții și alte materiale din cauza mucegaiului, murdăriei și deteriorarii.

Nu mai pierdeți niciodată o telecomandă

Cumva, telecomanda televizorului are o modalitate de a se pierde adânc în faldurile unei canapele. Sau rătăcind într-o altă cameră complet. Și odată ce te-ai așezat pentru un maraton de film bun, chiar nu vrei să te ridici pentru a-l găsi. Cu puțină magie smarthome, te descurci fără telecomandă — cel puțin într-un strop.

Puteți controla un cub Fire Tv cu Alexa, ceea ce reduce nevoia de voce.

Dispozitivele Roku aveau nevoie de o aplicație terță parte pentru a funcționa cu Google Home, dar au introdus recent integrarea nativă. Nu este încă perfect. Îți poți controla Roku, iar o anumită integrare cu canalele începe să aibă loc, dar nu poți controla majoritatea aplicațiilor Roku, cum ar fi Netflix, de exemplu, cu vocea ta.

O cale mai puternică este configurarea unui Harmony Hub și a unui asistent vocal.

De asemenea, asigurați-vă că verificați dacă dispozitivul dvs. are o aplicație pentru smartphone sau tabletă care funcționează ca telecomandă. Majoritatea fac. S-ar putea să nu doriți să-l utilizați tot timpul – apăsarea butoanelor reale de pe o telecomandă este mai satisfăcătoare – dar este destul de la îndemână în situații de vârf.

Păstrați termostatul unde doriți

Nu eșuează niciodată. Ajungi acasă pentru a găsi casa prăjită. Când o întrebi pe Gramma de ce căldura este atât de mare, ea nici măcar nu a observat. Atunci copilul tău de șase ani recunoaște că a încercat să-i facă o farsă bunicii în timp ce ea era dădacă și a transformat căldura la 90. (Acest scenariu incredibil de specific poate fi sau nu un adevărat exemplu de viață; nu recunosc nimic.)

Chiar și atunci când copiii nu fac farse, oamenii care locuiesc în casă care nu plătesc facturile nu înțeleg întotdeauna cât costă să încălziți și să răciți casa acele câteva grade în plus pe care le doresc.

  Utilizați Smartsheet pentru a automatiza procesele, a gestiona proiecte și a urmări sarcinile

Introduceți termostatul inteligent, care vă permite să setați programe (și poate chiar să vă dați seama preferințele de încălzire și să le aplicați automat). Sunt o modalitate excelentă de a vă menține casa încălzită sau răcită așa cum doriți, și chiar de a verifica lucrurile de la distanță.

Cu un termostat Nest, poți chiar să faci un pas mai departe setând un cod PIN pentru a bloca comenzile. Dacă vă simțiți generos, puteți seta o temperatură minimă și maximă pe care oamenii o pot seta înainte de a fi necesar știftul. Portofelul tău îți va mulțumi.

Reduceți energia vampirilor

Multe dispozitive electrice continuă să consume cantități mici de energie chiar și atunci când sunt oprite. Consolele moderne, cum ar fi Xbox One și PlayStation 4, nu se opresc deloc! Acestea intră într-un mod de hibernare, similar cu laptopurile, astfel încât să poată descărca și instala actualizări în fundal. Deși acest lucru este convenabil dacă vă folosiți mult consolele, este nevoie de putere. Adăugați televizorul, stereo și alte dispozitive din cameră și dintr-o dată este multă putere folosită (relativ vorbind) atunci când nimic nu este folosit direct de dvs.

Uneori, are sens să lăsați aceste dispozitive să-și facă treaba. Dacă tăiați complet alimentarea televizorului când nu îl utilizați, de exemplu, nu îl veți putea porni cu telecomanda. Pentru alte dispozitive, nu este atât de important.

O opțiune este să vă conectați dispozitivele la priza lor obișnuită și să conectați acea priză la o priză inteligentă. Când sunteți la serviciu și nimeni nu se uită la televizor sau nu joacă jocuri, puteți opri mufa inteligentă (sau chiar programați să se oprească automat), împiedicând toate aceste dispozitive să consume energie. Când ajungeți acasă (sau la un program), porniți ștecherul. Există chiar și prize inteligente cu prize multiple care acționează ca prize inteligente independente.

Puteți chiar să configurați un cronometru pentru a opri aceste dispozitive peste noapte, oferindu-vă atât beneficiul de a opri vampirii energetici, dar vă forțează să vă culcați în timp ce ucideți sesiunile de jocuri de noapte târziu.

Îngreunează lucrurile pentru hoții de verandă

Din păcate, furtul prin verandă este în creștere. Cu cât Amazon și alte companii vând și livrează mai mult la tine acasă, cu atât devine mai tentant să mergi, să iei un pachet și să fugi. Dar o sonerie video poate ajuta.

Atât Amazon, cât și Google oferă opțiuni excelente de sonerie video. Unul dintre principalii diferențieri este pur și simplu dacă puteți sau nu susține o sonerie cu fir (Dacă nu puteți, va trebui să mergeți pe calea Amazon). Însă soneriile video sunt evidențiale eficiente pentru a ajuta la oprirea hoților din verandă.

Există două motive pentru aceasta. În primul rând, puteți primi o notificare când cineva se îndreaptă spre ușă. Nu trebuie să așteptați ca ei să apese pe sonerie. Și multe sonerie au difuzoare, astfel încât să poți vorbi cu persoana de pe verandă (indiferent dacă ești acasă sau nu). Chiar dacă încep să ridice coletul, le poți spune că poți vedea ce fac și să le spui că plănuiești să suni la poliție.

  Top 10 cele mai bune lumini pentru pomul de Crăciun controlate prin aplicație

Al doilea motiv este că hoții devin din ce în ce mai conștienți de faptul că soneriile video sunt un lucru. Nu, a avea o sonerie video nu îi va opri pe toți hoții de verandă, dar i-ar putea convinge pe unii să aleagă o altă casă pe care să o ținți. Și videoclipurile cu hoții care au văzut o sonerie video și s-au răzgândit sunt peste tot,

Alternativ la soneriile video, puteți folosi o cameră de securitate. Dar ei vin cu propriile provocări.

Resetați cu ușurință routerul atunci când aveți nevoie

Routerele sunt dispozitive ciudate. Acționează, încetinesc sau pur și simplu încetează să funcționeze fără un motiv evident. Puteți petrece mult timp depanând un router. Dar probabil ar trebui să reporniți chestia. Aceasta este, în mod uimitor până în ziua de azi, încă o soluție validă care, cel mai probabil, va rezolva problema.

Știind acest lucru, ați putea merge pe o rută super neplăcută pentru a reporni automat routerul, dar este mult mai ușor să automatizați acest lucru cu o priză inteligentă. Cu această metodă, nu numai că mufa inteligentă vă va permite să programați un ciclu de pornire, dar puteți iniția procesul de pe telefon, astfel încât să nu trebuiască să vă ridicați de pe canapea atunci când se întâmplă.

Există totuși un lucru important de reținut. Acest lucru poate fi util atunci când rețeaua dvs. este greșită, dar probabil că nu este util atunci când rețeaua dvs. este defectă. La urma urmei, veți avea nevoie de un semnal Wi-Fi pentru a declanșa această priză inteligentă.

Nu mai dați cheile casei dvs

Ai început cu două chei. Apoi, ai făcut un al treilea. Și acum a dispărut pentru că l-ai împrumutat cuiva și nu l-ai mai văzut niciodată.

Nu puteți revoca cheile fizice, dar cu o încuietoare inteligentă, puteți crea coduri pentru a le partaja prietenilor sau familiei. Apoi puteți gestiona acele coduri, urmăriți utilizarea lor și revocați-le atunci când oamenii nu mai au nevoie de acces la casa dvs. În caz contrar, poți chiar să deblochezi o ușă de la distanță pentru un vizitator, cineva care a venit să lucreze la casa ta sau doar un soț care a uitat codul. Rețineți că fiecare cod suplimentar este un alt punct de vulnerabilitate, așa că doriți să eliminați codurile neutilizate din când în când.

Instalarea unei încuietori inteligente nu este cu mult mai dificilă decât instalarea unei încuietori standard a ușii, așa că aceasta se încadrează bine pe teritoriul DIY. Și s-ar putea să descoperi că odată ce te-ai mutat la o încuietoare inteligentă, nu mai simți nevoia să porți cheia casei. Este un mare avantaj să nu fii nevoit să-ți sapi în buzunare pentru o cheie în timp ce mâinile tale sunt pline de cumpărături. Puteți chiar să controlați unele încuietori cu ajutorul asistentului vocal.

Smarthome-urile pot rezolva multe probleme enervante, de la cele mici la cele mari. Cel mai mare lucru este să determinați cu ce probleme vă confruntați, deoarece nu există două case la fel. Odată ce ați făcut această listă, poate începeți cu cele mai ușoare sau mai puțin costisitoare opțiuni pentru a vă uda picioarele.