09/26/2023

10 platforme de securitate cibernetică bazate pe inteligență artificială pentru a vă proteja organizația

Platformele de securitate cibernetică bazate pe inteligență artificială revoluționează peisajul securității online, făcând securitatea datelor mai eficientă, mai concisă și mai eficientă.

Până în 2027, se așteaptă că amenințările cibernetice vor atinge munții și ar costa mai mult decât 23 de trilioane de dolari la nivel global pentru a vă proteja rețeaua, datele și sistemele împotriva acestor amenințări.

Cu cifre atât de alarmante, este destul de evident că organizațiile caută metode de securitate eficiente, avansate și accesibile.

Pe măsură ce Inteligența Artificială (AI) schimbă aproape fiecare aspect al vieții și utilizarea sa este în creștere, aceasta a condus la dezvoltarea diferitelor programe și software de securitate cibernetică.

Platformele de securitate cibernetică bazate pe inteligență artificială sunt unul dintre acele sisteme care vă vor ajuta să rămâneți protejat și să evitați pierderea de bani, reputație și alte riscuri.

Iată un rezumat rapid al celor mai bune platforme de securitate cibernetică bazate pe inteligență artificială pe care le voi discuta mai jos.

Darktrace

Protecție versatilă pentru activele digitale

CrowdStrike

Prevenirea proactivă a amenințărilor bazată pe inteligență artificială

Vectra

Securitate cibernetică hibridă cu AI și ML

SparkCognition

Protecție AI împotriva atacurilor

SentinelOne

Detectarea amenințărilor AI cu viteza fulgerului

ThreatCloud AI

Peste 40 de tehnologii AI pentru identificarea amenințărilor

Acronis Cyber ​​Protect

AI integrată și protecție cibernetică

Instinct profund

Apărare zero-day bazată pe Deep Learning

LogRhythm NDR

Detectare rapidă a amenințărilor cu AI

Motivul cibernetic

Vânătoare și analiză a amenințărilor bazate pe inteligență artificială

În acest articol, voi vorbi despre securitatea cibernetică și importanța acesteia, împreună cu unele dintre cele mai bune platforme de securitate cibernetică bazate pe inteligență artificială pentru a crea armuri de protecție pentru organizația dvs.

Ce este securitatea cibernetică și importanța ei

Securitatea cibernetică implică protejarea dispozitivelor, rețelelor, datelor, serviciilor și aplicațiilor conectate la internet împotriva atacurilor cibernetice rău intenționate pe care infractorii cibernetici le folosesc pentru a fura date și bani și pentru a provoca prejudicii.

Astăzi, securitatea cibernetică a devenit importantă pentru fiecare organizație și individ care se bazează pe resursele IT. Au nevoie de o protecție de securitate solidă pentru a-și proteja datele și sistemele de amenințări în creștere precum viruși, malware, atacuri DDoS, ransomware etc.

Acum, aveți nevoie de o abordare de securitate cibernetică mult mai evoluată, avansată și eficientă decât înainte. Acesta este motivul pentru care mai multe lucrări de cercetare și inovații pentru dezvoltarea securității cibernetice sunt în creștere.

Cu cuvinte simple, securitatea cibernetică implică practica de a proteja rețelele, dispozitivele și informațiile împotriva accesului neautorizat.

De asemenea, criminalii cibernetici evoluează și introduc amenințări avansate de securitate precum ransomware, spyware, malware și așa mai departe. Aceștia atacă oameni și organizații din întreaga lume, compromit datele și fură bani.

Prin urmare, a devenit crucial să protejați informațiile și integritatea rețelelor și dispozitivelor dvs. Aici intervine securitatea cibernetică ca un cavaler galant cu armură (servicii de securitate) pentru a proteja datele și rețelele împotriva amenințărilor.

Intenția atacurilor cibernetice împotriva punctelor finale sau a rețelelor poate fi orice, cum ar fi:

  • Furtul de bani
  • Extorcare
  • Concurența cu o afacere și rănirea rețelei acesteia
  • Furtul de informații comerciale și deteriorarea reputației unei companii.

Sistemele moderne de securitate cibernetică au capabilități avansate de a monitoriza rețelele pentru încălcări ale datelor și de a răspunde în mod proactiv la acestea. Cu urmărirea în timp real, raportarea, alertele și analiza amenințărilor, acum este posibil să preveniți atacurile cibernetice și să mențineți încrederea și credibilitatea în organizație.

Utilizarea AI în securitatea cibernetică și cum ajută aceasta

Inteligența artificială (AI) este din ce în ce mai vitală în susținerea eforturilor de securitate cibernetică.

Iată cum.

Detectarea și prevenirea amenințărilor (IDS/IPS)

Sistemele de detectare a intruziunilor (IDS) și sistemele de prevenire a intruziunilor (IPS) alimentate cu inteligență artificială sunt ca agenții de securitate digitali. Ei monitorizează continuu traficul rețelei și comportamentul sistemului pentru a identifica orice activități suspecte. Algoritmii AI pot identifica rapid modele care ar putea fi omise de monitorizarea umană, blocând potențialele amenințări.

  10 cele mai bune convertoare de text în ASCII pe care ar trebui să le încercați

Detectarea și analiza malware

Programele malware precum virușii și ransomware-ul pot face ravagii pe dispozitivele dvs. Instrumentele de detectare a malware bazate pe inteligență artificială folosesc învățarea automată pentru a identifica și înțelege tulpinile de malware noi și în evoluție. Acest lucru ajută la detectarea și prevenirea rapidă, minimizând daunele cauzate de o amenințare.

Analiza comportamentului utilizatorilor și entităților (UEBA)

AI analizează comportamentul utilizatorului pentru a stabili ce este normal și semnalează orice abateri. De exemplu, dacă un angajat accesează brusc date sensibile pe care nu ar trebui să le acceseze, o platformă bazată pe inteligență artificială poate alerta administratorii despre o potențială încălcare, astfel încât să poată fi pregătiți.

Răspuns automat la incident

AI automatizează răspunsul la incident analizând cu atenție natura și gravitatea unei amenințări. Poate decide dacă este necesară o acțiune imediată sau dacă este un fals pozitiv. Această luare rapidă a deciziilor reduce timpul de răspuns și limitează daunele potențiale.

Analiza predictivă pentru inteligența amenințărilor

AI poate analiza cu ușurință cantități masive de date pentru a identifica amenințările emergente. De asemenea, vă permite să recunoașteți tendințele și modelele pentru a ajuta echipele de securitate să se pregătească pentru potențialele atacuri înainte ca acestea să se producă, făcându-vă securitatea cibernetică mai degrabă proactivă decât reactivă.

Acum că ne-am făcut o idee despre modul în care AI este utilă în securitatea cibernetică, haideți să vorbim despre unele dintre cele mai bune platforme de securitate cibernetică bazate pe inteligență artificială care vă pot proteja organizația de atacuri.

Darktrace

Darktrace poate proteja activele digitale ale unei întreprinderi. Versatilitatea programului îi permite să monitorizeze și să protejeze activele aproape tuturor tipurilor de ecosisteme industriale – întreprinderi miniaturale, medii sau masive.

Darktrace folosește diverși algoritmi de învățare automată pentru a analiza amenințările date de rețea ale rețelei și cloud-ului digital al unei companii. Rezultatul analizei este sub forma unor modele de calcul; astfel, detectează orice abatere de la comportamentul normal al rețelei pentru a identifica amenințările.

Darktrace are sediul central în San Francisco, California și operează prin peste 30 de birouri globale. De asemenea, sunt interesați de urmărirea amenințărilor de phishing prin e-mail și a mediului cloud.

DarkTrace a creat nu multe servicii individuale, ci o suită cuprinzătoare de servicii denumită în mod popular un sistem imunitar pentru întreprinderi. Vine cu o perioadă de probă gratuită de 30 de zile. Prețurile variază de la 30.000 USD pe an la 100.000 USD pe an, în funcție de lățimea de bandă.

CrowdStrike

O companie futuristă, CrowdStrike este în crearea de software de protecție cloud cu utilizarea de bază a inteligenței artificiale. Produsul lor, Falcon, este un software de securitate bazat pe inteligență artificială pentru vânătoarea de amenințări și prevenirea proactivă a atacurilor malware asupra rețelei digitale a unei organizații. Printre clienții lor se numără giganți din industria sănătății, finanțe și retail.

Nu numai detectarea amenințărilor, dar Falcon de la CrowdStrike este, de asemenea, proiectat pentru a investiga și analiza în mod crucial amenințările și astfel să consolideze rețeaua de securitate. Aceștia operează de la distanță pe tot globul.

Una dintre caracteristicile distinctive ale produsului lor de securitate cibernetică AI power este puterea de a permite accesul și viziunea la punctul final și de a preveni orice încălcare a securității în spațiul cloud al companiei.

Vectra

Prevenirea posibilelor atacuri cibernetice în timp real, Vectra este puțin diferit în modul de lucru față de majoritatea concurenților săi. Nu este complet bazat pe AI; folosește o combinație de învățare automată, știință a datelor și inteligență umană.

Funcția principală a produsului lor Cognito este de a automatiza sarcina prin colectarea, detectarea și prioritizarea alertelor de securitate. Cognito este receptiv atât pentru întreprinderile multi-cloud, cât și pentru cele hibride.

Un model de criptare integrat ajută la o mai bună investigare a incidentelor de plajă cibernetică, urmată de analize adecvate și măsuri de luptă adecvate. Gestionarea semnalului și integrarea răspunsului cogestionat ajută la o mai bună identificare și tratare a amenințărilor.

  Certificare Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300): Cum să o obțineți

Prețul variază de la 60 USD pe an la 13.920 USD pe an, în funcție de serviciile pentru care optați.

SparkCognition

Ajutând o multitudine de genuri industriale în funcționarea lor, SparkCognition este unul dintre cei mai importanți furnizori de securitate cibernetică bazați pe inteligență artificială din zilele curente. Utilizarea soluțiilor lor de securitate cibernetică bazate pe inteligență artificială este o modalitate excelentă de a oferi protecție împotriva atacurilor avansate și de a îmbunătăți situația generală de securitate a companiei care le folosește.

Nu numai securitatea, ci și securitatea cibernetică automatizată este punctul lor forte, cu experiență în mai multe soluții de securitate cibernetică. Produsele mărcii se bazează pe utilizarea pe scară largă a învățării automate de vârf pentru a proteja rețelele și activele cibernetice ale unei companii împotriva amenințărilor precum ransomware, malware și troieni.

SparkCognition a devenit popular pentru caracteristica sa unică de a aborda noi amenințări fără semnături identificabile. Ele oferă, de asemenea, protecție a bazei de date a lucrătorilor pentru companii, prevenind furtul de identitate. Algoritmii lor patentați de învățare automată sunt bine versați în satisfacerea nevoilor specifice ale industriei folosind modele de protecție a punctelor finale bazate pe inteligență artificială.

SentinelOne

Inclus în topul Forbes 50 de companii autonome de securitate cibernetică, SentinelOne este acum un tort fierbinte pe piața securității cibernetice. Soluția sa de securitate cibernetică susținută de inteligență artificială, SentinelOne Singularity, este o platformă AI de vârf care poate detecta, răspunde și preveni atacurile de securitate cibernetică.

SentinelOne Singularity este practic o platformă de vânătoare de amenințări. Cea mai promițătoare parte a produsului este viteza fulgerului de acțiune și capacitatea de a face față unei sarcini de lucru gigantice. Viteza, simplitatea și acuratețea sunt cei trei piloni ai modului său de operare.

Această platformă unică, inteligentă și orientată spre acțiune este alimentată de DataSet, care este o tehnologie futuristă Data Lake de ultimă generație. Baza de clienți SentinelOne include organizații globale de asistență medicală, instituții de învățământ și multe altele.

Tehnologia de bază a produsului este o interfață de limbaj natural bazată pe model de limbă mare sau modelul LLM. Acesta își propune să detecteze în timp real amenințările cibernetice complexe și, printr-o monitorizare eficientă, poate îmbunătăți vânzările și productivitatea.

ThreatCloud AI

ThreatCloud AI – creația Check Point Infinity este o platformă modernă de securitate cibernetică bazată pe inteligență artificială. Produsul pretinde că folosește peste 40 de AI și tehnologii integrate de învățare automată care pot identifica amenințările într-un sistem care nu au fost niciodată identificate înainte.

Ele oferă o soluție de securitate cibernetică de a cincea generație, bazată pe inteligență artificială, cu un calibru de securitate sofisticat, pentru a proteja rețeaua de date și spațiul cloud al unei organizații prin unele dintre cele mai importante și mai performante gateway-uri de securitate cibernetică.

ThreatCloud AI oferă o mai bună vizibilitate și control asupra oricărei sarcini de lucru în rețeaua dvs. cloud. Utilizarea proactivă a instrumentelor de operare SOC face ca produsul să fie o abordare panoramică cu soluții complete pentru rețele, nori și dispozitive.

Una dintre funcțiile potențiale unice așteptate de la ThreatCloud AI este Zero-Day Phishing, care este un motor AI anti-phishing funcțional cu un corp HTML de bază, țintit pentru detectarea zero phishing.

O altă caracteristică majoră este detectarea malware-ului necunoscut, a gazdelor infectate, a documentelor, a componentelor de rețea și a macrocomenzilor și efectuarea analizei statice. Sistemul este proiectat pentru o mai mare acuratețe prin semnătură validată de mașină cu agregatorul de motor mobil AI. De asemenea, oferă securitate DNS cu tunel DNS și algoritmi de generare de domenii.

Acronis Cyber ​​Protect

Acronis Cyber ​​Protect este o integrare a inteligenței artificiale și a securității cibernetice pentru a oferi o înveliș de protecție. Odată cu evoluția peisajului amenințărilor, Acronis a introdus noul Acronis Cyber ​​Protect pentru a ajuta organizațiile să folosească o soluție unică pentru protecția cibernetică și a datelor.

Acronis Cyber ​​Protect oferă funcții excelente de backup și recuperare prin tehnologia integrată anti-ransomware care elimină lacunele din sistemele de apărare. Sistemul de management integrat nou oferă protecție la punctele terminale cu funcții speciale, cum ar fi filtrarea URL-urilor și gestionarea corecțiilor.

  Ce este Focus Stacking?

Cu acest instrument, puteți efectua verificări de evaluare a vulnerabilităților. Poate gestiona cu ușurință aspectele de performanță și problemele de compatibilitate cu o singură consolă, economisind în același timp timp și energie. De asemenea, vă permite să gestionați problemele fără efort folosind mai multe instrumente.

Acronis Cyber ​​Protect vine cu o perioadă de probă gratuită, astfel încât să puteți înțelege mai bine funcționarea instrumentului. Produsul este potrivit atât pentru persoane fizice, cât și pentru organizații, la un preț de 85 USD pe an, fără taxe de configurare.

Instinct profund

Cel mai cunoscut pentru protecția sa împotriva exploatărilor zero-day și capacitatea sa fantastică de a detecta cel mai rar ransomware bazat pe scripturi, Instinct profund Platforma de securitate cibernetică s-a schimbat și a evoluat practic cu AI.

Prin prevenirea amenințărilor necunoscute și diminuarea radicală a ratelor fals pozitive, instrumentul ajută organizațiile să-și îmbunătățească postura de securitate și să primească mai puține alerte de securitate. Produsul de securitate cibernetică al Deep Instinct se bazează pe tehnologia esențială a Deep Learning.

Brandul susține că produsul său de securitate cibernetică seamănă cu un creier artificial care poate învăța să detecteze orice tip de atac rău intenționat asupra sistemului și să îl prevină cu o acuratețe de neegalat. Cu niveluri extrem de ridicate de eficacitate a prevenirii, sistemul necruțător este mereu pe un avantaj competitiv pentru a proteja punctele finale și rețelele.

Sistemul Deep Learning este deja brevetat de cinci brevete internaționale. Fiecare protecție a punctelor terminale prin produsul de securitate cibernetică bazat pe inteligență artificială Deep Learning costă între 50 și 75 USD pe instanță.

LogRhythm NDR

Compania din Colorado, LogRhythm NDR, este o platformă de securitate perfect organizată și unificată care poate proteja securitatea digitală a companiei dvs. Este cunoscut pentru timpul minim de răspuns; prin urmare, multe companii folosesc LogRhythm NDR pentru cea mai rapidă detectare a amenințărilor.

LogRhythm NDR este o platformă complet integrată de clasă enterprise, cu un model robust de soluție de securitate end-to-end. Modalitatea de lucru este o combinație de SIEM precis, monitorizarea integrității fișierelor, gestionarea jurnalelor și criminalistica rețelei.

Această platformă bazată pe inteligență artificială folosește învățarea automată de bază pentru a detecta orice amenințare sau comportament anormal în rețea. De asemenea, oferă informații despre orice cont compromis care utilizează rețeaua și detectează și alte anomalii. Analiza automatizată prin LogRhythm NDR oferă vizibilitate în timp real a oricăror potențiale amenințări.

Planurile de abonament încep de obicei de la 30.000 USD la 40.000 USD, cu mai multe modele de abonament și opțiuni de preț.

Motivul cibernetic

Compania de securitate cibernetică, Motivul cibernetic din Boston își face un nume în lumea securității cibernetice AI. Compania a fost fondată în 2012 și acum este un Unicorn. A fost descrisă în mod ideal ca o platformă de răspuns pentru a identifica atacurile cibernetice și a opri acțiunile rău intenționate.

Pilonii acțiunilor sale sunt vânătoarea de amenințări, monitorizarea amenințărilor și analiza amenințărilor. Oferind companiilor o vizibilitate panoramică a amenințărilor de securitate, produsele de securitate cibernetică de la Cybereason oferă funcționalități avansate de analiză și vânătoare a amenințărilor bazate pe inteligență artificială.

Cybereason identifică toate tipurile de operațiuni rău intenționate care ar putea reprezenta potențiale amenințări la adresa rețelei. De asemenea, oferă o afișare în timp real în mai multe etape a analizei complete a atacurilor cibernetice.

Cybereason oferă protecție unificată de ultimă generație și este pregătit pentru viitor pentru a vă proteja de atacuri.

Prețul instrumentului este de 50 USD per punct final.

Concluzie

Criminalii cibernetici din întreaga lume folosesc mai multe moduri de inteligență artificială generativă pentru a executa mai multe moduri de atacuri cibernetice. Prin urmare, este imperativ să folosiți AI pentru a combate amenințările în evoluție.

Platformele de securitate cibernetică alimentate cu inteligență artificială de mai sus sunt toate sofisticate și eficiente în asigurarea siguranței împotriva atacurilor cibernetice. Toate au un set grozav de caracteristici și capacități pentru a vă îmbunătăți postura de securitate online.

Așadar, alege cea mai bună platformă de securitate cibernetică bazată pe AI pe baza caracteristicilor de care ai nevoie pentru compania ta și buget. Nu uitați să optați pentru proba gratuită pentru a explora mai bine produsele.

De asemenea, puteți explora unele dintre cele mai bune software-uri de conformitate cu CyberSecurity pentru a rămâne în siguranță.

x