09/26/2023

10 motive pentru care iPhone-ul tău estompează automat ecranul

Utilizatorii se plâng adesea de estomparea automată a ecranului iPhone-ului. De obicei, există motive întemeiate pentru aceasta, cum ar fi luminozitatea automată, True Tone, Night Shift și funcțiile de economisire a bateriei.

Cu toate acestea, pot exista probleme grave de hardware care să cauzeze estomparea ecranului iPhone-ului, cum ar fi supraîncălzirea. Mai jos, vom analiza de ce ecranul iPhone-ului tău se estompează automat chiar și la luminozitatea maximă, cum poți comuta funcțiile pentru a-l opri și dacă merită să faci acele modificări sau nu.

1. Auto-luminozitate

În cele mai multe cazuri, funcția de luminozitate automată determină diminuarea automată a ecranului pe iPhone. Reglează luminozitatea ecranului în funcție de condițiile de lumină din jur cu ajutorul senzorului de lumină ambientală instalat lângă camera frontală a iPhone-ului.

Acesta este motivul pentru care ecranul devine mai luminos când ești afară, dar când ești în întuneric, se estompează pentru a economisi energie și pentru a evita oboseala ochilor.

Deși este activat în mod implicit, puteți dezactiva luminozitatea automată pe iPhone. Pentru a face acest lucru, accesați Setări > Accesibilitate > Dimensiune afișaj și text, derulați până în jos și dezactivați Luminozitatea automată.

2. Ton adevărat

Lumina din jur afectează și culorile. De exemplu, în lumini calde, culorile apar mai mult galbene. Pentru a combate acest lucru și a asigura acuratețea culorilor din toate timpurile, Apple a adăugat caracteristica True Tone pe iPhone, care ajustează culorile ecranului în funcție de luminile din jur folosind senzori.

Deși este o caracteristică excelentă care este activată în mod implicit, poate face ca ecranul să pară slab (sau mai puțin saturat) în anumite lumini. Deci, dezactivarea acestuia ar putea rezolva problema de estompare și poate remedia nuanța galbenă a ecranului iPhone-ului. Pentru a face acest lucru, accesați Setări > Afișare și luminozitate și dezactivați True Tone.

  Nu toate 5G sunt egale: unde milimetrice, bandă joasă și benzi medii explicate

De asemenea, puteți dezactiva True Tone deschizând Centrul de control pe iPhone, apoi apăsând glisorul Luminozitate și atingând True Tone.

3. Schimb de noapte

Apple include, de asemenea, o funcție Night Shift pe iPhone-uri, iPad-uri și Mac-uri pentru a reduce lumina albastră care pătrunde în ochi pe timp de noapte. Funcția adaugă practic o suprapunere pe afișaj, făcându-l să pară mai cald.

Night Shift poate face ca ecranul să pară întunecat. Și, deoarece de obicei este programat să se pornească automat după apusul soarelui, efectul de estompare a ecranului poate părea automat. Puteți evita acest lucru fie menținând Night Shift activat în orice moment pentru a reduce lumina albastră, fie dezactivați-l complet din Setări > Afișare și luminozitate > Night Shift.

4. Blocare automată

Funcția de blocare automată poate fi și o cauză probabilă a întunericului aleatoriu al ecranului iPhone-ului dvs. Este conceput pentru a vă bloca iPhone-ul automat după o perioadă stabilită de inactivitate, cum ar fi 30 de secunde, pentru a împiedica alte persoane să-l acceseze.

Deci, când rămân doar câteva secunde de inactivitate, ecranul se va estompa (indicând faptul că telefonul este pe cale să se blocheze). Și, odată ce perioada completă se termină, iPhone-ul se va bloca singur.

Cu toate acestea, dacă durata setată este prea scurtă, ecranul se va estompa adesea, ceea ce poate fi aleatoriu. Accesați Setări > Afișare și luminozitate > Blocare automată pentru a schimba durata.

Cu cât durata setată este mai lungă pentru a preveni întunecarea ecranului iPhone-ului, cu atât bateria va fi folosită mai mult, ceea ce va fi contraproductiv dacă trebuie să prelungiți durata de viață a bateriei.

5. Modul întunecat

Această caracteristică întunecă multe dintre meniurile, controalele și fundalurile viu colorate de pe iPhone-ul tău, schimbând paleta de culori de fundal în negru și gri închis. Deși Modul întunecat nu afectează luminozitatea iPhone-ului, îl poate face să pară mai slab.

  Un ghid cuprinzător despre sistemul de proiectare avansat (ADS)

Puteți încerca să-l dezactivați din Setări > Afișare și luminozitate. Alternativ, îl puteți programa pentru noapte, împreună cu funcția de schimb de noapte. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați ecranul luminos și vibrant pe tot parcursul zilei, în timp ce îl întuneci intenționat noaptea.

6. Caracteristici de atenție

Apple folosește senzorii Face ID de pe iPhone pentru a activa funcțiile Attention Aware, care estompează ecranul dacă nu te uiți la el.

Funcțiile Auto-Lock și Atention Aware funcționează împreună. Dacă ați setat Blocarea automată la un minut, iPhone-ul se va bloca singur atunci când nu v-a atras atenția în acel moment. Dar dacă te uiți la ecran, chiar dacă nu l-ai atins, Attention Aware va înțelege că încă cauți și nu îți va bloca iPhone-ul nici după ce perioada stabilită a trecut.

Prin urmare, dacă funcția este dezactivată, poate cauza ca ecranul să se întunece aleatoriu, chiar și atunci când îl privești în timp ce iPhone-ul se pregătește să se blocheze. Îl puteți activa accesând Setări > Face ID și cod de acces > Funcții de atenție.

Dacă faceți acest lucru, probabil că va rezolva problema ecranului iPhone-ului dvs. cu estompare aleatorie atunci când Blocarea automată este activată.

7. Mod de putere redusă

Modul de consum redus al iPhone-ului este o setare care reduce activitatea de fundal pentru a economisi energie și pentru a face telefonul să dureze mai mult.

Această caracteristică afectează totul, de la preluarea e-mailurilor până la efectele vizuale, cum ar fi funcția de blocare automată și luminozitatea ecranului. Prin urmare, acesta poate fi un alt motiv pentru care iPhone-ul tău se estompează aleatoriu.

Pentru a dezactiva această funcție, accesați Setări > Baterie și comutați în modul Consum redus. Consultați ghidul nostru pentru iPhone Low Power Mode pentru a afla mai multe.

8. Supraîncălzire

Supraîncălzirea este atunci când iPhone-ul dvs. arată un ecran negru care spune că „iPhone-ul trebuie să se răcească înainte de a-l putea folosi”, deoarece temperatura sa a depășit intervalul de siguranță.

  Cum să găsești pe cineva pe OnlyFans prin e-mail

În urma acestui mesaj, iPhone-ul ia măsuri pentru a-și reduce temperatura, cum ar fi utilizarea mai puțină baterie și RAM. Acest lucru poate duce la diminuarea automată a ecranului și la un iPhone general mai lent.

Pentru mai multe informații, consultați ghidul nostru de supraîncălzire iPhone, unde am explicat de ce telefonul se încălzește și cum îl puteți repara.

9. Reduceți punctul alb

Funcția Reducere punct alb se află în liniște în Setări > Accesibilitate > Dimensiune afișaj și text și este dezactivată implicit. Cu toate acestea, dacă l-ați pornit, încercați să îl dezactivați pentru a vedea dacă culorile și luminozitatea iPhone-ului dvs. se îmbunătățesc.

Această funcție este concepută pentru a reduce intensitatea culorilor de pe ecran. Dacă este activat, ecranul dvs. poate apărea întunecat.

Cu excepția cazului în care ați cumpărat recent un iPhone folosit al cărui proprietar anterior ar fi activat funcția, este posibil să nu cauzeze efectul de estompare aleatorie.

10. Probleme hardware

Unii utilizatori se pot confrunta în continuare cu problema de estompare a ecranului pe iPhone-urile lor, deși au încercat totul. Și dacă sunteți unul dintre ei, iPhone-ul dvs. probabil are unele probleme hardware. Ca ultimă soluție, puteți încerca următoarele:

Dacă nici acestea nu au funcționat, ar trebui să contactați asistența Apple sau să vizitați un magazin Apple din apropiere sau un centru de service autorizat de Apple pentru a verifica hardware-ul iPhone-ului dvs. cât mai curând posibil.

Opriți estomparea ecranului iPhone-ului dvs

Apple are anumite funcții integrate în iOS pentru a oferi cea mai bună experiență vizuală pentru utilizatorii de iPhone. Cu toate acestea, acestea ar putea cauza efecte aleatorii de estompare, care pot fi enervante. Așadar, încercați să activați și să dezactivați aceste funcții și probabil că veți remedia problema cu care vă confruntați.

Acestea fiind spuse, amintiți-vă că aceste funcții au scopul de a vă proteja ochii și iPhone-ul. Vă sugerăm să le păstrați activate, mai ales dacă aveți probleme de vedere.

x