09/28/2023

10 cele mai bune aplicații de șah pentru Android pentru a juca cu prietenii

Cu toții suntem familiarizați cu jocul Șah, deoarece este unul dintre cele mai vechi jocuri de societate încă în uz astăzi. Să reînviam jocul jucându-l pe unele dintre cele mai bune aplicații de șah de pe telefoanele Android.

Puteți juca jocuri relaxante cu prietenii sau vă puteți alătura unei comunități competitive de șah. Șahul este atrăgător pentru că este atât simplu, cât și greu de stăpânit. La ani de la început, poți învăța în continuare lucruri noi despre acest joc. De obicei, șahul este jucat de doi adversari pe tablă.

Cu toate acestea, confortul unui smartphone este greu de egalat. Smartphone-urile au făcut jocul de șah mai ușor și permit utilizatorilor să joace fără adversari. Aici, în acest articol, vom vedea cum jocul de șah poate fi o sursă de divertisment și beneficii. În plus, vom parcurge și câteva platforme online demne pentru a ne bucura de jocul de șah fără probleme.

Jocurile de masă sunt extrem de distractive, nu-i așa?

A juca jocuri de societate este cu adevărat interesant. Jocurile de societate sunt o poartă de intrare într-o lume a interacțiunii sociale bine definite, cu reguli și obiceiuri care o ghidează și sunt pe deplin explicate. Pentru mulți dintre noi, acest lucru ușurează povara interacțiunii sociale, permițându-ne să fim alături de ceilalți în timp ce ne angajăm în activități de zi cu zi.

În plus, navigarea în dinamica socială este alterată de rolurile pe care le joacă la masă, care sunt toate orientate pe obiecte. Mai mult, jocul de masă declanșează eliberarea hormonilor fericiți. Acești hormoni fericiți fac o persoană veselă și plină de compasiune.

Noul nivel de rezolvare a puzzle-urilor îi va menține pe jucători implicați pe tot parcursul jocului. Mulți oameni văd jocurile de societate ca o modalitate progresivă de a petrece timpul. În cele din urmă, jocurile de societate ne presează mintea să gândim mai mult și ne fac să ne concentrăm și asupra vieții noastre de zi cu zi.

Unul dintre cele mai vechi jocuri de societate: șah

Oamenii joacă șah de peste 1.400 de ani. Șahul este printre cele mai populare jocuri, cu o semnificație culturală și intelectuală pe care puține alte activități o pot egala.

Totuși, te-ai întrebat vreodată de unde provine șahul? Originile a ceea ce este acum cunoscut sub numele de șah poate fi urmărită în India în secolul al VI-lea. Predecesorul său, numit „Chaturanga”, a fost jucat pe o grilă de 8×8 și a prezentat piese asemănătoare șahului modern.

Scopul jocului poate fi și el ușor diferit: conform unor relatări ale lui Chaturanga, un jucător poate câștiga eliminând toate piesele adversarului, cu excepția Regelui. Până în secolul al X-lea sau al XI-lea, regulile lui Chaturanga s-au răspândit în Persia, unde era cunoscut sub numele de „Chatrang”, și aici se găsesc cele mai vechi jocuri de șah înregistrate.

Jocul s-a răspândit din Persia în lumea arabă. De asemenea, a făcut drum în China, Japonia și unele părți din Asia de Sud-Est, unde a evoluat în jocurile înrudite „Xiangqi și Shogi”, cunoscute și sub numele de șah chinez și japonez.

Beneficiile jocului de șah

Cu toții suntem de acord că acest joc de șah deține o afecțiune profundă în întreaga lume. Fără îndoială, jocul implică o provocare intelectuală intensă pentru a-ți ridica sănătatea minții. Cu toate acestea, numărăm șahul printre jocurile asociate cu inteligența și ascuțirea creierului.

  11 cele mai bune aplicații Animoji pentru Android

Indiferent dacă iubești deja șahul sau ești începător, jocul de șah te va lovi mereu cu noile sale beneficii. Aici evidențiem câteva beneficii care te pot motiva să rămâi consecvent în călătoria ta de joc de șah.

  • Rise IQ – Jocul de șah se concentrează pe gândirea cu mintea. În plus, jocul de șah implică atât părțile logice, cât și cele creative ale minții. Un joc de șah presurizează exercițiul minții, ceea ce sofisticatează nivelul IQ-ului minții umane.
  • Îmbunătățește abilitățile de rezolvare a problemelor – Jocul de șah este foarte asemănător cu rezolvarea puzzle-urilor. Un meci de șah este ca un puzzle mare pe care trebuie să-l abordezi pentru a câștiga.
  • Îmbunătățește abilitățile cognitive – Aceasta include îmbunătățirea concentrării, luarea deciziilor, gândirea logică și creativă și multe altele.
  • Creșterea încrederii în sine – Îl ajută pe cineva să-și dea seama de valoarea de sine prin creșterea încrederii în sine.
  • Îmbunătățirea calității sportivității – Pe lângă creșterea forței mentale, jocul de șah îmbunătățește și calitatea sportivității, sporind corectitudinea în timpul jocului.
  • Îmbunătățiți puterea de concentrare – Concentrarea și concentrarea adecvată sunt cele două aspecte ale câștigării jocului de șah. Acordați o atenție deosebită fiecărui mic detaliu din acest joc este o necesitate. Un joc de șah concentrat vă poate îmbunătăți puterea de concentrare în mare măsură.

În cele din urmă, împreună cu aceste beneficii extraordinare, jocul de șah vă poate relaxa și mai mult mintea. Începeți astăzi pentru a beneficia de toate aceste beneficii. Cu toate acestea, smartphone-urile sunt o sursă mai accesibilă pentru a juca șah oricând și oriunde. Puteți învăța cum să jucați șah descărcând o aplicație de șah.

Șahul este încă unul dintre cele mai de bază și mai interesante jocuri pentru smartphone. Jocul nu necesită un smartphone de ultimă generație, deoarece poate rula pe aproape orice smartphone fără a ocupa prea mult spațiu.

Mai mult, dacă mai aveți nevoie de clarificări despre alegerea aplicațiilor de șah de descărcat, iată o listă de opțiuni dintre numeroasele versiuni disponibile pe Play Store. Am enumerat aceste aplicații ținând cont de cerințele dvs.

Șah – Joacă și învață

Șah – Joacă și învață îți permite să joci șah gratuit cu prietenii tăi. Folosind această aplicație, utilizatorii pot comunica cu noi prieteni în timp ce se joacă. Cu toate acestea, puteți participa la turnee online cu mii de alți jucători. Puteți juca jocuri în timp real timp de 1 minut sau până la 30 de minute. Joacă zilnic șah prin corespondență pe programul tău pentru jocuri cu presiune scăzută.

În plus, aplicația de șah îi învață pe jucătorii imaturi regulile șahului. Lecțiile de șah sunt disponibile în aplicație, unde începătorii își pot începe călătoria jocului de șah. În aplicație există sute de lecții de șah create de maestru, videoclipuri și tutoriale interactive cu sfaturi și recomandări. Puteți învăța toate regulile și strategiile de șah într-un plan de lecție pas cu pas.

Șah – AI Factory

Chess by AI Factory este unul dintre cele mai bune jocuri de șah gratuite pentru Android. De ani de zile, s-a clasat pe primul loc printre cele peste 600 de aplicații de șah disponibile online. Îndrumări sunt disponibile, ceea ce îl face ideal pentru dezvoltarea strategiei de șah și îmbunătățirea abilităților de șah. Este complet gratuit!

În plus, această aplicație de șah vă permite să jucați împotriva diverșilor roboți de șah alimentați de AI, fiecare cu punctele sale forte și punctele slabe. Mai mult, poți comuta între modurile casual și pro în funcție de nivelul tău. Jucătorii își pot vedea progresul în clasamentele lor separate. Aplicația de șah vă permite să jucați fie cu prietenii, fie cu străinii.

  Editați numere și funcții la mijlocul calculului și adăugați constante [Android]

lichess – șah gratuit

Aplicația Lichess Chess este concepută pentru iubitorii de șah; este open source și este gratuit de utilizat. Peste 150.000 de utilizatori unici joacă pe zi, iar acest număr crește rapid și dobândește recordurile anterioare. Puteți găsi, urmări și provoca jucători și puteți vedea statisticile jocului dvs. Puteți exersa să fiți mai fluent rezolvând puzzle-urile de șah disponibile.

Vă puteți crea un cont, dar dacă nu vă interesează urmărirea jocurilor și găsirea altor jucători la nivelul dvs., nu este nevoie să vă conectați.

Doar porniți un joc nou, încercați niște puzzle-uri sau urmăriți cum se joacă un streamer de șah în timp ce ascultați techno și discutați cu jucătorii în secțiunea de comentarii. Cel mai important, cea mai bună parte a șahului este disponibilitatea sa în 80 de limbi.

Șah Online

Chess Online permite utilizatorilor să concureze și să interacționeze cu jucători de șah disponibili în întreaga lume. Inclusiv amatori, jucători profesioniști și copii, Chess Online este cel mai potrivit pentru toți. Cu toate acestea, mai mult de 1.600.000 de jucători înregistrați sunt disponibili pentru a concura. Pe lângă joc, vă puteți urmări și performanța.

Vă puteți accesa contul de pe diverse platforme, inclusiv browsere web și telefoane mobile Android. Chess Online acceptă mai multe limbi pentru ușurința jucătorilor lor.

Cel mai important, se poate juca șah cu un computer puternic offline pentru până la 20 de nivele. Funcția de prevenire a greșelilor din joc vă ajută să evitați repetarea aceleiași greșeli evidențiind-o pentru dvs.

Ciocnirea de șah

Chess Clash este unul dintre cele mai bune jocuri de șah Miniclip.com. Acest joc vă va pune la încercare abilitățile logice. Obiectivul principal al câștigului este de a captura piesele adversarului și de a face șahmat regele lor. Cu toate acestea, Chess Clash permite utilizatorilor să interacționeze și să concureze cu jucători reali din întreaga lume.

Chess Clash permite utilizatorilor să-și invite prietenii pentru un meci. Puteți discuta și face schimb de cadouri cu alți jucători. Mai mult, sunt disponibile două moduri de joc de șah, modul „Șah clasic” și modul „Șah rapid”. Oricine poate juca jocul și poate învăța noi tactici în direct cu adversari reali din întreaga lume.

Pe lângă un număr considerabil de funcții interesante, vă puteți bucura și de participarea la evenimente interesante. De asemenea, acceptă jocul offline cu computere. În timp ce cresc nivelul, jucătorii vor întâlni oportunități și recompense mai aventuroase.

Timpul de șah

Chess Time este o comunitate online globală pentru jucătorii de corespondență. După cum dezvăluie numele, aplicația de joc de șah Chess Time este un joc online multiplayer. Puteți găsi jucători din Statele Unite, Regatul Unit și Germania sau chiar să vă invitați prietenul să concureze.

În plus, poți discuta cu adversarii tăi în joc și îi poți adăuga ca prieteni, pentru a juca mai departe cu ei. Adăugând jucători ca prieteni, îi poți reinvita cu ușurință pentru un alt meci. Și sistemul bazat pe notificări te va anunța de fiecare dată când faci o mișcare în timp ce joci.

Șah 4 Casual

Chess 4 Casual joc de șah este ideal pentru începătorii care doresc să învețe să joace șah pe smartphone sau tabletă. Vă permite să jucați jocuri singur, concurând cu algoritmul de inteligență artificială sau cu prietenii și familia. Cu toate acestea, sunt disponibile mai multe niveluri de dificultate, de la ușor la dificil, făcând jocul de șah aventuros și incitant.

  Cum să rootați un telefon Android fără PC - 2023

În plus, algoritmul va dura suficient timp la cel mai înalt nivel pentru a face cea mai bună mișcare posibilă. Începătorii sunt liberi să își stabilească nivelul în funcție de punctele lor forte. Puteți selecta tabla preferată de la începutul jocului.

Caracteristicile Chess 4 Casual includ moduri pentru 1 și 2 jucători, rapoarte înregistrate de performanță a pieselor și evidențierea următoarei mișcări posibile pe care o poți face dacă pari blocat în joc. Acest lucru face ca jocul să iasă în evidență.

Bătălia de șah

Chess Battle șahul este un joc multiplayer uimitor în care poți juca meciuri live și zilnice pentru a-ți stăpâni mișcările. Cu toate acestea, multe provocări incredibile vă așteaptă în acest joc de șah. Colectând puncte de activitate și exersând cu puzzle-urile zilnice, puteți obține multe recompense. Chess Battle permite jucătorilor să joace șah live cu jucători din întreaga lume.

În plus, meciurile corespunzătoare zilnice mențin jucătorii implicați și fac competiția plăcută. Chess Battle permite jucătorilor să joace offline împotriva celebrului motor Stockfish, cu mai multe dificultăți. Jucătorii pot selecta skinuri vizuale atrăgătoare pentru piesele lor de șah.

Începătorii pot învăța cum să joace șah, în timp ce jucătorii de nivel avansat își pot îmbunătăți abilitățile de abordare. Puteți obține acest joc gratuit pe dispozitivele dvs. Android.

Minis de șah

Aici vei întâlni un alt joc de șah online multiplayer gratuit Chess Minis. Acest joc de șah are o interfață ușor de utilizat, cu imagini 3D animate și multe caracteristici. Chess Minis, 3D este gratuit, fără reclame. Totul este disponibil într-o singură aplicație, de la deschideri de învățare, strategia finală de joc și tactici până la rezolvarea puzzle-urilor.

În plus, Chess Minis vă va oferi o platformă pentru a rezolva peste 500 de puzzle-uri realizate manual. Îndrumări gratuite sunt disponibile pentru a vă ridica nivelul de joc la șah. Aceste puzzle-uri realizate manual vă vor ascuți, de asemenea, capacitatea mentală de a aborda orice problemă din viața de zi cu zi.

Mai mult, jucând în orice mod disponibil, puteți câștiga un cufăr cu recompense și puteți debloca seturi de șah premium și multe alte articole disponibile. Cel mai important, puteți forma cluburi exclusive cu prietenii dvs. și vă puteți alătura echipelor. Noua actualizare a Chess Minis include cadouri de sărbători pentru toată lumea.

Joacă șah pe RedHotPawn

Play Chess on RedHotPawn este o aplicație de joc de șah pe care am ales-o pentru recomandare. Cel mai bine preferabil pentru acei jucători care doresc suficient timp pentru a face următoarea mișcare. Cu toate acestea, oamenii consideră că aceasta este o aplicație lentă pentru a juca șah, dar este totuși excelentă pentru jucătorii de șah de nivel avansat.

În plus, puteți beneficia cu ușurință de această aplicație din Play Store. Fiecare mișcare este urmărită și înregistrată. Noua actualizare a aplicației permite derularea infinită pentru clasamente, scări, turnee și clanuri cu o funcție de invitație deschisă.

Concluzie

Pe scurt, smartphone-urile au ușurat disponibilitatea tuturor. Oamenii pot învăța oricând lucruri noi. O multitudine de aplicații disponibile vă pot ajuta să vă începeți călătoria jocului de șah.

Am menționat cele mai bune aplicații de șah disponibile pentru utilizatorii de Android. Puteți selecta orice aplicație menționată mai sus sau vă puteți alătura oricărei comunități offline. De asemenea, jocul de șah are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi prin creșterea capacităților noastre de a gândi și de a înțelege mai mult. În cele din urmă, pentru a deveni mai inovator și pentru a-ți ascuți capacitatea mentală și fiziologică, trebuie să înveți și să încerci să joci acest minunat joc de stimulare a minții.

De asemenea, puteți explora unele dintre cele mai bune software-uri de înregistrare a jocurilor pentru a captura jocul.

x