Vizualizați Țările și Organizațiile Aplicațiile Android Căruia îi trimiteți date cu viaProtect

În urma numeroaselor scurgeri și dezvăluiri despre programul de supraveghere a internetului „PRISM” al NSA și alte proiecte similare ale unor firme internaționale de securitate, a devenit aproape de neconceput să navighezi pe web fără o formă de protecție. Pe Android, există deja numeroase modalități de a verifica ce aplicații trimit sau primesc date de pe web, dar noua aplicație viaProtect face un pas mai departe. Aplicația – care este încă în faza de previzualizare – vă arată țările și serviciile prin care trece traficul de internet al fiecărei aplicații, împreună cu alte informații de securitate și o evaluare generală a riscului de securitate pentru dispozitivul dvs.

Când este lansată pentru prima dată, aplicația afișează un ecran de înscriere în care puteți alege fie să utilizați viaProtect în modul Guest sau să creați un nou cont de utilizator introducând adresa dvs. de e-mail. Înregistrarea vă va permite, desigur, să sincronizați totul cu cloud și ar putea oferi mai multe funcții în viitor, după lansarea versiunii finale a aplicației.

După aceasta, viaProtect afișează nivelul de risc pentru datele de pe dispozitivul dvs. în funcție de cantitatea de trafic criptat, precum și de regiunile și organizațiile prin care aplicațiile trimit date. Indicatorul de risc din partea de sus este o modalitate rapidă de a afla dacă sunteți în siguranță sau nu, dar puteți atinge „Aflați mai multe” pentru a vedea factorii aferenti, care includ numărul de aplicații invalidate care pot compromite securitatea și absența. a unui cod de acces pentru ecranul de blocare. Evaluarea de securitate are trei niveluri largi, și anume „Scăzut”, „Moderat” și „Sever”.

  6 cele mai bune alternative pentru Super Nintendo Mini pentru Android

Mai jos, veți vedea secțiuni individuale pentru vizualizarea rapoartelor despre companiile și părțile lumii către care sunt trimise datele dvs. („Organizație” și, respectiv, „Țări”) și cantitățile procentuale de date criptate și necriptate, cu „ ultima actualizare’ ora menționată mai jos.

Puteți reîmprospăta manual aceste rapoarte individual din fiecare secțiune. În cele din urmă, există un ecran „Senzori”, care vă arată pur și simplu sursele de la care aplicația adună informații, precum și rata cu care informațiile sunt colectate de la fiecare senzor.

Oferta viaProtect este de bază, dar cu siguranță la îndemână. Ar putea ajuta cei care sunt conștienți de confidențialitate dintre noi să-și liniștească mințile după instalarea unei noi aplicații de la un dezvoltator sau o sursă nerecunoscută.

Aplicația este disponibilă gratuit pe Google Play Store. Îl puteți descărca pe dispozitivul dvs. din linkul de mai jos.

Instalați prinProtect din Play Store

[via AndroidPolice]