Practic cu apelurile vocale și video Skype pentru Outlook.com

Nu m-am atins de Skype de la apariția FaceTime și a apelurilor video Viber, dar cu siguranță există încă o bază uriașă de utilizatori pentru serviciu, în special pe piața întreprinderilor. Integrarea Skype în linia lor de produse pentru dispozitive mobile și desktop a fost prioritară în prioritățile Microsoft cu Skype post-achiziție – cel mai recent produs care a fost integrat este Outlook.com. Să mergem cu mâna mai departe!

Reimaginarea modernă de către Microsoft a Hotmailului a fost primită pozitiv de utilizatori. Atât de pozitiv, de fapt, că – cel puțin în cercul meu de prieteni și colegi – oamenii s-au mutat de la Gmail, preferat de multă vreme, de mulți. Gmail cu greu sa schimbat în ultimii ani; Outlook.com reprezintă o schimbare majoră în modul în care arată e-mailul web și, în consecință, funcționează. Da, „dacă nu este stricat, nu-l repara”. Cu toate acestea, Gmail a arătat și a funcționat în mare parte la fel de la mijlocul anilor 2000. Mi se pare destul de ciudat să spun asta, dar Gmail începe să devină puțin plictisitor!

Acum, Outlook.com a avut opțiunea de a discuta cu prietenii de pe Facebook și Google pentru o perioadă bună acum, dar adăugarea apelurilor vocale și video Skype ia tort!

Funcționează (aproape) așa cum era de așteptat. Conectați-vă la contul dvs. Microsoft pe Outlook.com, faceți clic pe pictograma zâmbet din colțul din dreapta sus pentru a lansa chatul și gata! Skype este deja conectat la contul tău, așa că tot ce trebuie să faci este să dai clic pe „Începe o nouă conversație” și să inițiezi un apel video, nu?

  Cum să verificați starea unei reclamații FedEx

Ei bine, nu. Skype pe Outlook.com va avea nevoie mai întâi de un plugin pentru a fi instalat pentru chat video/audio. Speram că nu va fi nevoie să instalez un plugin de browser, dar vai! Standardele web nu sunt suficient de avansate. WebRTC are încă nevoie de multă muncă înainte – dacă vreodată – marile companii precum Microsoft să-l adopte.

Instalarea pluginului de 5 MB a fost nedureroasă. Cu toate acestea, chaturile video pur și simplu au refuzat să funcționeze. Skype de pe Outlook.com a refuzat să-mi recunoască camera web! Totuși, am testat chatul audio și cel puțin asta a funcționat bine. Calitatea vocii a fost de top!

Nu m-ar deranja să trec la Outlook.com, dar raportul efort de schimbare față de creșterea productivității rămâne scăzut, mai ales având în vedere că folosesc Google Apps pentru un domeniu personalizat (awaisimran.com) și Mailbox pe iOS, care nu încă nu acceptă Outlook. Pentru toți ceilalți, totuși, adăugarea Skype în browser face ca Outlook.com să fie o alternativă și mai atrăgătoare la Gmail.