09/26/2023

Virtualizarea desktopului explicată în cuvinte mai simple

Virtualizarea desktopului este modalitatea sigură și economică de gestionare a resurselor IT.

Conceptul de „calculatoare personale” este ilogic la nivel de întreprindere.

De exemplu, pe dispozitivul meu de acasă, observ că cel mai mult folosesc RAM (70%), iar restul resurselor (CPU, SSD) sunt practic exagerate pentru munca mea de rutină.

Acesta este un instantaneu în care am 18 file deschise în două browsere, Slack activ și încă câteva zeci de procese de fundal, standard pentru orice PC Windows.

Puteți vedea că majoritatea capabilităților hardware sunt inactive. În calitate de scriitor, așa arată consumul meu de resurse pentru majoritatea orelor de lucru. Singura excepție este atunci când testez instrumente în care aceste statistici de utilizare depășesc semnificativ acest interval, dar asta reprezintă aproximativ 30-40% din muncă.

Personal, nu pot face nimic pentru a evita această risipă de resurse dacă nu trec la un computer cloud precum Shell. Cu toate acestea, ca afacere, mai aveți câteva opțiuni în loc să lăsați toată puterea să stea inactiv în fiecare dintre mașinile dvs.

Ce este virtualizarea desktopului?

Aceasta este o procedură prin care un dispozitiv este virtual împărțit între mulți utilizatori prin intermediul unui software. Ideea este de a împărți virtual un server puternic în mai multe mașini pentru a oferi acces de la distanță utilizatorilor finali printr-o conexiune la internet. Cu alte cuvinte, computerul este „transmis” către clienți pe dispozitivele lor de bază, cum ar fi desktop-uri, tablete sau chiar smartphone-uri.

La punctele finale, utilizatorii vor lucra ca pe dispozitivele alocate personal. Singura modificare este că nu vor avea acces fizic complet la o mașină de companie. În schimb, ar împărtăși resurse cu colegii lor, fiecare în unitățile lor individuale.

Numărul de „piese” în care hardware-ul serverului poate fi împărțit depinde de capacitățile hardware subiacente și de cerințele clientului.

Pe lângă faptul că este o modalitate economică de alocare a resurselor, această tehnică protejează datele confidențiale ale companiei împotriva scurgerii prin escrocherii cibernetice. În plus, angajații rămân liberi să-și aducă propriile dispozitive și să se conecteze la rețeaua de afaceri pentru a finaliza munca. În cele din urmă, virtualizarea desktop-ului salvează, de asemenea, o organizație de întreținerea și upgrade-urile hardware costisitoare.

  Fix InputMapper nu a putut deschide DS4 exclusiv

Această distribuție de resurse are câteva tipuri în funcție de modul în care funcționează pentru client și furnizor.

Tipuri de virtualizare desktop

Se poate împărți acest lucru în trei categorii:

  • Infrastructură desktop virtuală (VDI)
  • Servicii desktop la distanță (RDS)
  • Desktop-as-a-Service (DaaS)

Să le verificăm pe scurt pe fiecare.

Infrastructura desktop virtuală

Acesta este un mod tradițional de virtualizare desktop în care computerul pe server este ramificat în fluxuri mici folosind tehnologii precum hypervisor. Acest lucru ajută la rularea multor mașini virtuale pe un singur server fizic.

Pe baza hipervizorului, există două tipuri de virtualizare, hardware și software. Virtualizarea hardware este instalată direct pe server și este cea mai bună modalitate de gestionare a resurselor pentru a asigura mai multă performanță și securitate. Dimpotrivă, virtualizarea software se află deasupra sistemului de operare și nu are control direct asupra resurselor de calcul și, prin urmare, este mai puțin performantă.

Cu toate acestea, obiectivul principal rămâne acela de a partaja eficient resursele, cum ar fi CPU, RAM, stocare etc. și de a menține mai multe mașini virtuale (VM) conform configurației.

Cu VDI, utilizatorii finali pot folosi de la distanță resursele întreprinderii pentru a accesa fișiere, a rula aplicații și servicii etc., de pe dispozitivele lor personale (alias thin clients), care ar putea avea putere insuficientă pentru a executa acele sarcini de lucru pe cont propriu.

De exemplu, VMWare Fusion permite furnizarea de la distanță a experienței Windows pe Mac-uri.

VDI este de obicei oferit în două variante: desktop-uri virtuale persistente și nepersistente. Experiența persistentă oferă un desktop la distanță care rămâne „personal” unui utilizator în timpul conectării. Un desktop nepersistent nu va păstra personalizarea după o deconectare, iar resursele vor reveni la starea inițială.

Servicii desktop la distanță

Serviciile de desktop la distanță alimentate de Microsoft sunt o versiune și mai eficientă a virtualizării desktop, cu cea mai mare densitate posibilă de utilizatori pe server.

Acest lucru se realizează atunci când evitați alocarea mașinilor virtuale complete utilizatorilor finali. În schimb, oferiți acces virtual la anumite aplicații care rulează din centrul de date al companiei sau din cloud. Se potrivește acolo unde clienții au mașinile lor principale și au nevoie de asistență doar pentru a rula aplicații specifice care necesită resurse grele și/sau sensibile la date. Aici, mai mulți utilizatori partajează un desktop virtual care rulează pe un server la distanță.

  11 instrumente AI Face Swap pentru rezultate perfecte și profesionale

Acesta poate fi implementat intern (server Windows) sau în cloud (Microsoft Azure, care din punct de vedere tehnic este DaaS).

Cu toate acestea, nu există o distincție clară aici, iar protocoalele Microsoft subiacente permit, de asemenea, partajarea experienței de desktop la distanță „personale” complete ca VDI, pe lângă virtualizarea standard bazată pe sesiune.

Desktop-as-a-Service

DaaS poate fi atât VDI, cât și RDS. Doar că nu o faci on-premise și în schimb plătești o taxă de abonament unui furnizor de cloud pentru gestionarea virtualizării desktop.

Comparând-o cu celelalte două, aceasta este cea mai flexibilă, scalabilă și economică opțiune pentru început. Mai exact, acest lucru este preferat pentru startup-urile cu un număr redus de persoane. În plus, aceasta este o opțiune eficientă din punct de vedere al costurilor decât cumpărarea de hardware pentru servere de întreprindere în interior și desfășurarea experților pentru management.

Pentru început, V2 Cloud oferă un abonament VDI pentru IMM-uri, care vine cu o perioadă de probă gratuită de 7 zile.

Cum functioneazã?

Un hypervisor este utilizat pentru a crea o instanță virtuală care utilizează resursele serverului. Aceste VM-uri sunt, în general, izolate una de cealaltă și de serverul suport.

Această configurare între serverul de la distanță și utilizatorul final este susținută de brokerul de conexiune. Acest utilitar acționează ca o punte între cele două și gestionează autentificarea utilizatorilor, gestionarea accesului etc. La nivel de suprafață, brokerul de conexiune este responsabil pentru actualizările ecranului și transmite semnale precum clicuri și mișcări de tastatură către server.

În funcție de tip, lucrurile pot diferi ușor între VDI, RDS și DaaS. De exemplu, VDI depinde în primul rând de virtualizarea hardware, care se face pe gazda fizică pentru cea mai bună performanță posibilă.

Cu toate acestea, RDS poate avea protocoale diferite, în funcție de preferința unui desktop la distanță sau doar dacă doriți să extindeți câteva aplicații virtuale. Și DaaS vă oferă flexibilitate maximă în a opta pentru cea mai bună configurație posibilă pentru cazul dvs. de utilizare.

Cu toate acestea, principiul din spatele acestor aplicații rămâne mai mult sau mai puțin același.

Beneficiile virtualizării desktop

Există multe moduri prin care se poate profita de virtualizarea desktopului, dintre care unele sunt:

  11 platforme digitale de adopție (DAP) pentru angajații și clienții dvs

✅ Cost: Acest lucru se aplică tuturor. Chiar și pentru VDI, configurarea infrastructurii locale este mai rentabilă decât împrumutul de mașini puternice fiecărui utilizator. RDS este chiar mai ușor la buget, deoarece un desktop la distanță este partajat de mulți. În cele din urmă, DaaS este cel mai bun pentru startup-uri pentru a evita în avans povara financiară excesivă.

Pe lângă costul hardware inițial, virtualizarea desktop-ului este benefică pentru a minimiza întreținerea recurentă a hardware-ului și a software-ului. Vor fi mai puține dispozitive de îngrijit și personal minim de plătit.

✅ Securitate: Acesta este un alt factor principal în alegerea virtualizării desktop. Amenințările cibernetice în evoluție înseamnă că devine greu pentru orice administrator de sistem să aibă grijă de fiecare dispozitiv din rețeaua de afaceri.

În acest caz, administrația centrală ajută la monitorizarea serviciilor și la aplicarea în timp util a actualizărilor/patch-urilor. În plus, datele sensibile vor rămâne pe serverele companiei și nu pe dispozitivele angajaților. Deci, nu va fi o problemă existențială chiar dacă dispozitivul unui angajat este compromis.

✅ Management: gestionarea unui număr de dispozitive necesită timp. În special, integrarea și instruirea angajaților sunt simple cu operațiunile centrale. În plus, este plictisitor să planifici copii de rezervă și recuperare în cazul oricărui atac cibernetic. A avea totul pe serverele companiei în acele situații se dovedește eficient și flexibil.

✅ Accesibilitate: Acesta este, fără îndoială, cel mai mare avantaj, mai ales atunci când munca hibridă și la distanță este noul viitor. Virtualizarea desktop-ului asigură angajaților o experiență de calcul uniformă, indiferent de locația lor. Ele pot fi la birou sau acasă, dar accesul la datele oficiale și la hardware puternic rămâne fără probleme.

Observații finale

Oamenii fac asta pe tot globul și din motive întemeiate. Una dintre industriile majore este (evident) IT, unde aveți nevoie de dispozitive decent de puternice pentru majoritatea angajaților.

În plus, centrele de apeluri, laboratoarele de calcul sau orice loc de muncă cu numeroase dispozitive pot profita de virtualizarea desktopului pentru eficiență a costurilor, flexibilitate și gestionarea fără probleme a resurselor.

Cu toate acestea, nu se limitează la verticalele de afaceri și iată câteva software de virtualizare Windows și Mac pe care le puteți utiliza și personal.

x