12/11/2023

Virtru vă permite să trimiteți e-mailuri securizate din Gmail, Outlook și Yahoo Mail

Contul dvs. de e-mail este o componentă esențială a identității dvs. online și, totuși, este adesea cel lăsat complet nepăzit de majoritatea oamenilor. Un mesaj de e-mail poate fi doar virtual, dar dacă cade în mâini greșite, consecințele și daunele pot fi foarte fatale. Dacă sunteți ca mine, este posibil să fi întâlnit situații în care trebuia să trimiteți ceva foarte confidențial, dar v-ați întrebat dacă e-mailul este un canal suficient de sigur. Dacă doriți să vă faceți mesajul de e-mail mult mai sigur, Virtru vă poate ajuta. Este un mic supliment de browser și o aplicație mobilă care vă permite să trimiteți e-mailuri securizate folosind contul dvs. de e-mail existent și acceptă Outlook, Yahoo Mail, Gmail și alți furnizori importanți de e-mail. Orice mesaj pe care îl trimiteți prin adresa dvs. de e-mail poate fi vizualizat numai de destinatarii vizați. Detalii dupa salt.

Virtru este un serviciu multiplatform. În prezent, acceptă Firefox și Chrome, în timp ce versiunile Internet Explorer și Safari sunt, de asemenea, pe drum. Aplicațiile sunt disponibile pentru Android și iOS, ambele vă oferă multe dintre aceleași opțiuni ca omologul lor browser web. Punerea în funcțiune a acestuia este, de asemenea, un proces foarte simplu, deoarece puteți începe descărcarea direct de pe site-ul Virtru.

Am luat aplicația Chrome de la Virtru pentru un test drive și a funcționat ca un farmec. După ce l-am luat din Magazinul web Chrome și după ce m-am conectat la contul meu de Gmail, Virtru mi-a cerut imediat să activez serviciul atunci când compun un nou mesaj. După ce faceți clic pe butonul de activare, este nevoie de permisiunea aplicației Google, după care puteți începe să o utilizați. Lucrul bun este că puteți porni și opri Virtru din mers din fereastra de scriere a mesajului.

  Cum să dezactivați verificarea ortografică și gramaticală în OneNote

Când trimiteți e-mail prin Virtru, acesta criptează automat mesajul dvs. de e-mail și îl transferă prin propriul server în loc de cel al furnizorului dvs. de e-mail. Mesajul de e-mail inițial este înlocuit cu un link către site-ul Virtru de unde poate fi accesat acel mesaj.

Virtru are câteva opțiuni suplimentare în mânecă. Cel mai interesant dintre acestea este posibilitatea de a seta o dată de expirare pentru mesaj. Vă permite să specificați timpul de expirare în minute sau ore etc., după care mesajul nu mai rămâne accesibil nimănui. În plus, puteți dezactiva redirecționarea mesajelor, ceea ce împiedică utilizatorul să trimită mesajul către alți destinatari.

Când Virtru este activat, butonul „Trimite” din Gmail va fi înlocuit cu „Trimitere securizată”, indicând faptul că serviciul este activ în prezent. Acest lucru este util și în sensul că puteți specifica ce mesaje trebuie trimise în siguranță prin Virtru.

Făcând clic pe „Trimitere securizată” începe criptarea mesajului și îl livrează destinatarului vizat.

Puteți vizita Virtru prin linkul de mai jos și îl puteți instala pe platforma dorită. Și dacă aveți ceva de spus despre această recenzie, lăsați-vă feedback în comentarii.

Vizitează Virtru

x