12/04/2023

Vechiul PS5 vs. Noul (mai subțire) PS5: Care sunt diferențele?

Cu Sony lansând o versiune mai subțire a PlayStation 5, mulți oameni sunt destul de încântați. Cu toate acestea, alții se întreabă de înțeles ce aduce această versiune mai nouă și mai subțire a consolei de generație actuală a Sony în comparație cu PS5 mai veche și mai grasă. Iată tot ce trebuie să știi despre diferențele lor.

Sony lansează o nouă PS5 (mai subțire).

Credit imagine: Sony

În octombrie 2023, Sony a anunțat că va relansa PS5 cu un nou aspect. Versiunea reproiectată a consolei are un design mai mic, câștigându-i titlul neoficial de „PS5 Slim” și are opțiunea de a atașa o unitate de disc.

Noul PS5 va fi disponibil cândva în noiembrie (la timp pentru sezonul sărbătorilor) în anumite magazine de vânzare cu amănuntul și mai departe direct.playstation.com. Lansarea va începe în SUA, cu o lansare globală așteptată în lunile următoare. Versiunea pe disc a „PS5 Slim” se va vinde cu amănuntul la 499,99 USD, în timp ce versiunea digitală vă va costa 449,99 USD.

Modele PS5 vechi versus modele PS5 noi: diferențele

Cu această nouă versiune PS5, Sony a lucrat la unele îmbunătățiri care depășesc aspectul. Dacă dețineți deja un PS5, s-ar putea să vă întrebați dacă diferențele merită să fie actualizate sau, dacă nu aveți încă unul, cumpărați-l acum. Să le aruncăm o privire mai detaliată.

  Cum să creați o distribuție Ubuntu personalizată cu Distroshare Ubuntu Imager

PS5 vechi vs PS5 nou: dimensiune și greutate

O schimbare majoră a designului PS5 este dimensiunea. Dimensiunile lansării PS5 au fost 390 mm x 260 mm x 104 mm (înălțime, lățime, adâncime) pentru ediția de disc, în timp ce ediția digitală avea dimensiuni de 390 mm x 260 mm x 92 mm. PS5-urile mai mici au dimensiuni de 358 mm x 216 mm x 96 mm și 358 mm x 216 mm x 80 mm pentru ediția disc și, respectiv, digitală.

Dacă întâmpinați probleme în a vă imagina cum arată, am introdus dimensiunile tuturor modelelor PS5, vechi și noi, în CompareSizes.com. Privind rezultatele, deși mai mici decât originalul, modelele mai noi PS5 vor ocupa totuși ceva spațiu.

Sony a redus, de asemenea, greutatea ediției de disc de la 9,9 lire la 7,05 lire. Greutatea ediției digitale a scăzut la 5,73 de lire sterline de la 8,6 de lire sterline (desigur, va cântări puțin mai mult dacă atașați unitatea de disc).

PS5 vechi vs PS5 nou: unitate de disc atașabilă

Credit imagine: Sony

Una dintre celelalte mari schimbări este că versiunea digitală a noului PS5 are o unitate de disc Blu-ray Ultra HD atașabilă. Atașamentul vă va costa 79,99 USD și este incompatibil cu vechea versiune digitală. Cu toate acestea, este plăcut să știți că opțiunea există dacă decideți să utilizați discuri mai târziu.

PS5 vechi vs PS5 nou: specificații

Multe dintre specificațiile de bază dintre modelele vechi și noile PS5 au rămas în mare parte aceleași. De exemplu, ambele console au un procesor x86-64-AMD Ryzen Zen 2 cu o viteză de ceas de 3,5 GHz (frecvență variabilă). Ei folosesc, de asemenea, un GPU AMD Radeon RDNA 2, dar în timp ce vechiul GPU al PS5 acceptă Ray Tracing la nivel hardware, GPU-ul noului model acceptă Ray Tracing Acceleration pentru a face calcule mai rapid.

  Trimiteți aplicații din Chrome pentru a le instala pe iPhone

Există, de asemenea, o creștere foarte mică a teraflop-urilor, care este o măsurare a puterii brute de calcul a unui dispozitiv. Vechiul model are 10,28 teraflopi, în timp ce cel nou are 10,3 (o diferență de 0,02).

În timp ce memoria RAM pentru ambele versiuni rămâne aceeași (16 GB RAM GDDR6), modelul mai subțire are mai mult spațiu de stocare intern. Dimensiunea totală a vechiului SSD al PS5 este de 825 GB, care coboară la 667,2 GB odată ce luați în considerare sistemul de operare. „PS5 Slim”, pe de altă parte, are 1 TB de spațiu intern, care se reduce la 842,2 GB din cauza sistemului de operare.

Deci, asta înseamnă că vei avea peste 200 GB spațiu suplimentar de stocare internă pe noul PS5. Îl poți actualiza oricând adăugând un SSD M.2 la PS5 cu mai mult spațiu de stocare, dacă tot nu este suficient.

PS5 vechi vs PS5 nou: preț

Prețul vechii versiuni de disc a PS5 este de 499,99 USD, iar noua versiune va costa la fel. Prețul pentru ediția digitală veche este de 399,99 USD, în timp ce cea nouă costă 449,99 USD, marcând o creștere a prețului. În plus, odată ce luați în considerare prețul unității de disc, ediția digitală devine și mai scumpă.

PS5 vechi vs PS5 nou: Stand

Credit imagine: Sony

Modelele mai noi PS5 vin cu un suport orizontal, care nu este compatibil cu modelele vechi. De asemenea, puteți achiziționa separat un suport orizontal, care va costa 29,99 USD. Lucrul bun despre noul suport orizontal este că va fi compatibil cu toate modelele PS5.

  Cum să utilizați aplicația Euki axată pe confidențialitate pentru urmărirea menstruației

Noul model PS5 este incitant

În timp ce noul PS5, mai subțire, nu adaugă nimic nou pachetului în ceea ce privește performanța și caracteristicile, are o reducere vizibilă a dimensiunii și greutății. În plus, unitatea de disc atașabilă pentru ediția digitală este o notă plăcută pentru cei care doresc să înceapă cu modelul mai ieftin și apoi să adauge opțiunea de a folosi discuri mai târziu. Ca să nu mai vorbim că acum există mai mult spațiu de stocare pentru persoanele care ar putea folosi un plus de 100 GB sau mai mult spațiu de stocare intern.

x