12/04/2023

6 motive pentru care schimburile de criptomonede elimină criptomonedele

Schimburile de criptomonede trag uneori din priză monede și jetoane. De ce ar face ei așa ceva?

Ei bine, de obicei există niște raționamente. Schimburile de criptografii nu iau cu ușurință eliminarea, deoarece poate afecta reputația și poate stimula reacțiile comunității. Dar, în anumite cazuri, un schimb poate considera că este necesară eliminarea unei anumite criptomonede sau a unei perechi de criptomonede.

Iată câteva motive pentru care un schimb ar putea elimina o criptomonedă.

1. Probleme de conformitate

Credit imagine: pch.vector/freepik

Schimburile de criptomonede trebuie să respecte reglementările – chiar dacă spațiul criptografic ar trebui să fie descentralizat și „fără permis”. Pe măsură ce criptomonedele devin mai populare, schimburile se confruntă cu un control din ce în ce mai mare din partea organelor de pază financiară.

Bursele de criptomonede care operează în Statele Unite trebuie să respecte reglementările stricte Know Your Customer (KYC) și Anti-Money Laundering (AML). Așadar, trebuie să verifice identitățile utilizatorilor și să caute modele ciudate de tranzacții care ar putea semnala activitate criminală. Dacă o anumită criptomonedă este utilizată sau asociată cu activități criminale, ilegale sau periculoase, un schimb poate decide că este prea riscant să o susțină în continuare. De exemplu, Coinbase, Bittrex, ShapeShift și alte schimburi cripto refuză să listeze sau au renunțat la Monero, axat pe confidențialitate, care este asociat cu utilizarea dark web. Cu toate acestea, numeroase schimburi cripto acceptă în continuare Monero.

În plus, din când în când, unele țări interzic sau pun reglementări stricte asupra criptomonedelor. Așadar, dacă o bursă funcționează într-una dintre aceste țări, este posibil ca acestea să fie nevoite să elimine orice monede care sunt acum ilegale acolo. Același lucru este valabil și pentru monedele care încalcă sancțiunile împotriva anumitor țări sau entități.

La sfârșitul zilei, bursele nu pot risca o revenire a reglementărilor prin listarea criptomonedelor neconforme. Deci, dacă statutul legal al unei monede trebuie clarificat sau autoritățile de reglementare o semnalează ca fiind problematică, deseori urmează o eliminare imediat după.

  Cum să verificați dacă cineva v-a blocat pe iMessage

2. Inactivitate

Credit imagine: MW/Pixabay

Adevărul trist este că există mii de criptomonede diferite în aceste zile, dar doar o fracțiune este utilizată în mod semnificativ. Multe sunt proiecte abandonate sau au fost doar trucuri pentru început. Așadar, este inevitabil ca schimburile să scoată din listă acelea pentru care clienții lor nu mai sunt interesați.

Poate fi nedrept pentru monedele de volum redus, ca și cum nu au primit niciodată o șansă reală. Dar schimburile cripto trebuie în cele din urmă să-și servească comercianții activi. Eliminarea monedelor stagnante le permite să se concentreze asupra celor pe care oamenii doresc să le cumpere și să le vândă.

Deci, dacă dețineți o monedă cu lichiditate scăzută, există întotdeauna riscul ca aceasta să fie eliminată din lipsă de utilizare. Cea mai bună apărare este ca dezvoltatorii de proiecte să încerce să obțină mai multă implicare a comunității și volum de tranzacții, astfel încât bursele să vadă suficientă activitate pentru a justifica menținerea pe listă.

3. Riscuri de securitate

Credit imagine: freepik/freepik

Menținerea securității puternice este crucială pentru schimburile de criptomonede. Prin urmare, dacă o monedă prezintă potențiale riscuri de securitate, aceștia pot decide că nu merită durerea de cap să o susțin în continuare.

De exemplu, unele altcoins mai mici nu mai au comunități de dezvoltatori foarte active. Asta înseamnă că există un risc mai mare ca moneda să fie compromisă într-un fel dacă vulnerabilitățile și erorile nu sunt corectate rapid. Bursele de criptomonede nu vor să facă față consecințelor dacă o monedă pe care o listează este piratată din cauza neglijenței.

Schimburile trebuie să se gândească și la securitatea din partea utilizatorului. Dacă software-ul de portofel al unei criptomonede este neplăcut și duce la compromiterea utilizatorilor, aceștia pot avea probleme pentru că au listat o monedă nesigură.

În plus, cu cât un schimb listează mai multe jetoane, cu atât este mai largă suprafața potențială de atac pe care hackerii o pot viza. Prin urmare, limitarea ofertelor la valute mai sigure reduce riscul.

Și, desigur, dacă o monedă suferă o catastrofă majoră de securitate, cum ar fi un hack uriaș care îi destabiliza blockchain-ul sau o monedă stabilă depegged, asta va zgudui serios încrederea. S-ar putea ca schimburile cripto să nu-și dorească reputația pătată de asocierea continuă cu moneda deteriorată.

  Cele mai bune camere robuste și rezistente la apă

Activele virtuale gestionate de schimburile criptografice se ridică la miliarde, așa că nu se pot încurca atunci când vine vorba de securitate. Eliminarea criptomonedelor cu securitate îndoielnică este o decizie dură, dar rezonabilă de gestionare a riscurilor. Își protejează afacerea și clienții.

4. Scheme de pompare și descărcare

Dacă nu sunteți familiarizat cu expresia, o schemă de pompare și descărcare este atunci când un grup lucrează împreună pentru a umfla prețul unei criptomonede prin cumpărare coordonată. Apoi, odată ce prețul atinge vârful, își vând proprietățile și eliberează cauțiune, lăsând investitorii obișnuiți să dețină pungi goale.

Nu numai că aceste escrocherii cu criptomonede sunt foarte lipsite de etică, dar deschid și schimburile către potențiale probleme legale legate de manipularea pieței. Așadar, dacă o anumită monedă este identificată ca un vehicul activ cu pompă și basculantă, de obicei, aceștia se mișcă rapid pentru ao elimina.

Adesea, grupurile Telegram și serverele Discord sunt dedicate orchestrării acestor intrigi. Schimburile cripto pot monitoriza acele canale pentru dovezi ale pompelor coordonate pentru a ști ce monede să evite.

Semnele de avertizare ale unei scheme de pompare și descărcare includ creșteri bruște și dramatice ale prețului și volumului fără niciun motiv aparent. De asemenea, dacă activitatea unei monede este concentrată aproape în întregime în jurul unui grup mic de portofele, este umbrit.

Unele schimburi mai puțin scrupuloase pot întârzia eliminarea acestor monede înșelătorie, deoarece acțiunea de pompare aduce taxe de tranzacționare. Dar schimburile de criptomonede legitime și sigure funcționează rapid pentru a porni gunoiul manipulator de pe platformele lor.

5. Concurenta

Conducerea unui schimb de criptomonede este o afacere, așa că concurența joacă un rol în deciziile de listare. Dacă un nou schimb oferă termeni mai buni pentru un token, eliminarea de listă ar putea avea sens.

Să presupunem că apare o platformă concurentă care percepe comisioane de tranzacționare mai mici pentru o anumită criptomonedă. Acest lucru face ca moneda să fie mai atrăgătoare pentru comercianți, astfel încât volumul de tranzacționare începe să se schimbe.

  10 cele mai importante elemente de bază ale securității cibernetice personale pe care trebuie să le cunoașteți

În acest caz, bursa cu taxe mai mari pierde venituri din tranzacție pentru moneda respectivă în favoarea concurentului său. Ar putea avea sens ca ei să îl elimine la un anumit moment în loc să încerce să se potrivească cu prețul.

Bursele de criptomonede trebuie, de asemenea, să ia în considerare modul în care noile listări le-ar putea afecta cota de piață existentă. De exemplu, dacă o monedă concurează direct cu o criptomonedă pe care bursa o listează deja, este posibil să nu vrea să se împuște în picior.

De exemplu, dacă Exchange A listează Moneda sa nativă B, ar putea dori să evite adăugarea Monedei C, care încearcă să îndeplinească același scop. Acest lucru ar putea dilua cererea pentru Moneda B și ar putea duce la o activitate de tranzacționare mai mică în general.

6. Neplata taxelor de înregistrare

Credit imagine: lucadp/Shutterstock

Unul dintre modurile prin care schimburile cripto face bani este facilitarea tranzacționării cu jetoane listate și luarea unei mici reduceri a tranzacțiilor. Aceste taxe de listare ajută bursele să acopere costurile integrării unei monede pe platforma lor. Aceasta include configurarea portofelelor calde și reci, crearea registrelor de comenzi, actualizarea diagramelor și a datelor de preț, asistență pentru clienți etc.

Proiectele criptografice au nevoie de acces la buzunare adânci pentru a juca mingea și pentru a acoperi cheltuielile curente. În caz contrar, oricât de promițătoare ar fi tehnologia, ei riscă să piardă în obscuritate dacă nu își pot permite taxa pe lista de schimburi de criptomonede. Întotdeauna așteaptă un alt proiect care poate plăti.

Delistările nu trebuie să fie sfârșitul monedelor cripto

Spațiul cripto se mișcă rapid, astfel încât chiar și monedele odinioară populare pot ajunge în blocul de tăiere pentru schimburile de criptomonede. Dar, în timp ce eliminarea înțepăturilor pentru investitori pe termen scurt, nu trebuie să vrăjească dezamăgire. Multe proiecte depășesc obstacolul și sunt republicate sau găsesc platforme alternative.

În calitate de investitor, este posibil să trebuiască să ajustați tacticile după eliminare și să faceți cercetări suplimentare pentru a găsi schimburi de criptomonede de încredere, care încă susțin moneda.

x