Vă îngrijorează confidențialitatea ChatGPT? Iată cum să renunțați

Recomandări cheie

  • Puteți renunța la utilizarea de către ChatGPT a datelor dvs. de chat pentru antrenament, asigurându-vă că conversațiile dvs. rămân private.
  • Dezactivarea funcției de colectare a datelor a ChatGPT înseamnă că pierdeți accesul la istoricul de chat, dar o puteți reactiva cu ușurință.
  • OpenAI reține toate conversațiile timp de 30 de zile și le examinează din motive de siguranță, indiferent dacă renunțați la colectarea datelor.

În timp ce ChatGPT este un instrument AI fantastic, anumite preocupări privind confidențialitatea l-au înconjurat de la lansarea sa din noiembrie 2022. O astfel de îngrijorare este utilizarea de către OpenAI a datelor de chat ale utilizatorilor pentru a-și instrui în continuare LLM-urile.

Dar nu vă faceți griji; puteți renunța la utilizarea datelor dvs. de chat, păstrând confidențialitatea conversațiilor dvs. ChatGPT.

Ce este Istoricul ChatGPT și funcția de instruire?

Când vă înscrieți pentru un cont ChatGPT (fie că este versiunea gratuită sau premium), ChatGPT vă salvează istoricul de chat și vă folosește datele de chat pentru antrenamentele viitoare în mod implicit.

Dacă nu modificați setările de confidențialitate ChatGPT, veți vedea istoricul chatului în coloana din stânga a paginii principale ChatGPT. Poți să te întorci la aceste chat-uri și să continui de unde ai rămas în orice moment, dar asta are un preț: datele tale de chat.

Datele de instruire ChatGPT provin dintr-o gamă largă de surse, cum ar fi cărți, articole, filme și așa mai departe, dar formarea sa continuă utilizează adesea conversații preexistente. Dar de unde vin acestea?

  Realitate augmentată (AR): tendințe, cadre și instrumente

În timp ce OpenAI nu pretinde că face ceva nefast cu datele dvs. de chat, Întrebări frecvente OpenAI afirmă că chaturile dvs. „pot fi examinate de [its] Instructori AI de îmbunătățit [its] sisteme.” OpenAI vă poate folosi conversațiile la discreția sa, alimentându-le modelului său lingvistic mare (LLM) în procesul de instruire.

Cu toate acestea, în aprilie 2023, OpenAI a început să ofere utilizatorilor posibilitatea de a dezactiva sau activa istoricul chat-urilor și colectarea datelor de antrenament.

Cum să renunțați la Istoricul chatului și funcția de instruire a ChatGPT

Există un dezavantaj al renunțării la funcția de date de chat a ChatGPT și acesta este pierderea istoricului de chat. Acest lucru nu înseamnă doar că OpenAI nu poate păstra un istoric al chat-urilor tale; înseamnă, de asemenea, că nu puteți vizualiza istoricul chatului. Prin urmare, revenirea la chat-urile anterioare devine imposibilă, făcând toate datele de chat anterioare inaccesibile. Rețineți că acest lucru nu șterge istoricul ChatGPT, dar îl face interzis până când reactivați istoricul chatului și caracteristica de antrenament.

Dar dacă sunteți de acord cu acest lucru, puteți renunța cu ușurință la istoricul și caracteristica de antrenament ChatGPT cu doar câteva clicuri.

Mai întâi, faceți clic pe numele profilului dvs. în partea din stânga jos a paginii principale și mergeți la Setări și Beta.

În setările dvs., faceți clic pe opțiunea Control de date. Acum, veți vedea o setare numită Istoricul chat și antrenament. Această caracteristică va fi activă în mod implicit, dar un simplu clic pe comutator o va dezactiva instantaneu. Acum funcția a fost dezactivată, veți observa că istoricul dvs. de chat nu mai este accesibil pe pagina principală.

  Cum se instalează și se utilizează Docker pe Rocky Linux 8

ChatGPT vă permite să reactivați funcția făcând clic pe opțiunea Activați istoricul chatului care apare peste lista de istoric, dar acest lucru va reactiva atât istoricul chatului, cât și colectarea datelor de chat pentru antrenament.

Pentru cel mai înalt nivel de confidențialitate, este înțelept să păstrați această setare dezactivată ori de câte ori este posibil.

Odată ce dezactivați această funcție, toate conversațiile viitoare nu vor fi folosite pentru antrenament, dar conversațiile anterioare care au avut loc în timp ce funcția era activată sunt încă utilizabile pentru OpenAI.

Colectarea de date ChatGPT de la care nu vă puteți renunța

Deși puteți dezactiva istoricul și caracteristica de antrenament ChatGPT, anumite tipuri de colectare de date nu le puteți evita. Și anume, OpenAI păstrează toate conversațiile tale timp de 30 de zile pentru a le examina pentru orice dăunător sau nepotrivit. În întrebările frecvente menționate mai sus, OpenAI scrie:

Ca parte a angajamentului nostru față de IA sigură și responsabilă, examinăm conversațiile pentru a ne îmbunătăți sistemele și pentru a ne asigura că conținutul respectă politicile și cerințele noastre de siguranță.

Declarația OpenAI privind istoricul și controalele datelor de antrenament explică că compania „va păstra conversațiile noi timp de 30 de zile și le va revizui numai atunci când este necesar pentru a monitoriza abuzul, înainte de a le șterge definitiv”. Rețineți că acesta este cazul, indiferent dacă ați renunțat la istoricul chat-ului și caracteristica de antrenament.

OpenAI ține, de asemenea, notă despre adresa dvs. de e-mail, numele și detaliile de plată dacă sunteți înscris pentru abonamentul ChatGPT Plus (care este taxat lunar). Cu toate acestea, pentru a șterge cu adevărat toate datele dvs. ChatGPT, va trebui să vă ștergeți complet contul ChatGPT.

  Cum să pornesc sau să dezactivez Găsește-mi iPad-ul