Unreal vs. Unity – Care este mai bun pentru dezvoltarea jocului?

Să încercăm să rezolvăm această dezbatere veche, Unreal vs. Caracteristicile, comparația și, în cele din urmă, alegerea celei pe care o alegeți în detrimentul celeilalte.

Unity și Unreal sunt două dintre cele mai bune motoare de joc din întreaga industrie. Cu toate acestea, ca începător, alegerea dintre cele două nu este ușoară.

Și asta e evident, având în vedere că ai mulți oameni de ambele părți ale gardului.

Deci, emiterea de declarații generale în favoarea oricui nu este înțelept, iar secțiunile ulterioare indică câțiva factori care să vă ajute să realizați cel mai bun motor de joc pentru cazul dvs. de utilizare.

Fără nicio altă prelungire, să intrăm pe câmpul de luptă.

Despre Unreal

Prezentat pentru prima dată în 1988, Unreal Engine a parcurs un drum lung și este popular în rândul elitei industriei. Unreal este dezvoltat de Epic Games, care este un dezvoltator și editor american de jocuri.

Acest motor de joc se bazează pe C++, dar puteți implementa și instrumentul său de scriptare vizuală, Blueprints, pentru a crea fără cod. Cu toate acestea, a merge fără cod aduce unele limitări, tipice tuturor creatorilor de jocuri fără cod.

Unreal este adesea lăudat pentru grafica realistă și instrumentele și activele implicite cu care este livrat. În plus, este gratuit până când jocul tău atinge un venit de 1 milion de dolari, după care o redevență de 5% intră în exces.

Cu toate acestea, există opțiuni de licențiere personalizate dacă doriți să renunțați complet la redevențe.

Este folosit în principal pentru crearea în 3D; cu toate acestea, puteți crea și titluri 2D cu Unreal. Dar unii ar putea argumenta, afirmând că există o alternativă mai bună (actuală).

Despre Unitate

Început în 2005 ca un motor de joc creat special pentru macOS X, Unity s-a extins la alte platforme.

Unity Technologies este compania-mamă din spatele acestui motor de joc. Aceasta a fost începută în Danemarca sub numele de Over The Edge Entertainment (OTEE) în jurul anului 2004 și mai târziu a trecut la sediul actual din San Francisco, SUA.

Unity vă permite să codificați în C# și are instrumente încorporate pentru a vă ajuta să creați jocuri vizual. În special, Unity a câștigat această performanță prin integrarea unui instrument terță parte, Bolt, pentru a rămâne atractiv pentru dezvoltatorii de jocuri fără programare.

În ceea ce privește abonamentele, puteți începe gratuit cu o versiune cu funcții limitate și puteți migra la planurile plătite pentru a debloca mai multă bunătate. Jocurile realizate cu Unity sunt fără drepturi de autor, ceea ce îl face atrăgător dacă cineva este dispus să plătească pentru abonamente în avans.

  Ce este torrentul? Ce ar trebui să știți dacă utilizați torrente

Unity vă poate ajuta să creați în 2D și 3D. Cu toate acestea, de acum, superputerile sale sunt percepute ca favorizează dezvoltarea jocurilor 2D, în special pentru platformele mobile.

Ireal vs. Unitate

După scurta introducere, este timpul să le cântărim pe acești doi asupra unor aspecte cruciale. Mai exact, această confruntare este din perspectiva unui începător, fără experiență în dezvoltarea jocurilor.

#1. Ușurință în utilizare

Unreal Engine împachetează cele mai multe instrumente imediat din cutie, în timp ce Unity vine ca o instalare minimă, cu pluginuri de integrat după cum este necesar.

În acest caz, au existat cazuri în care începătorii s-au simțit mai confortabil cu Unreal, deoarece limitează înainte și înapoi inițial. Pe de altă parte, câțiva au fost confuzi din cauza numeroaselor instrumente la care au avut acces și au iubit abordarea minimalistă a Unity.

Mai mult, mulți cred că C++ (Unreal) este complicat în comparație cu C# (Unity). Cu toate acestea, C++ este considerat limbajul de programare de top pentru dezvoltarea jocurilor, utilizat pe scară largă în afara Unreal. Prin urmare, a vă murdari mâinile cu C++ ar putea deschide mai multe uși (a citi joburi) decât a fi un expert în C#.

În plus, dezvoltatorii consideră Blueprints (Unreal) cu mult superioare Bolt (Unity). Astfel, alegerea este clară în Unreal dacă scriptingul vizual este tot ce vă interesează.

Un alt indicator de tip make-or-break poate fi numărul de tutoriale și ghiduri pe oricare dintre aceste motoare de joc. Unity are o cotă de piață considerabil mai mare (de peste patru ori), rezultând o comunitate mare și o bibliotecă gigantică de tutoriale de ajutor.

În cele din urmă, această secțiune nu are un câștigător clar și este pur subiectivă pentru preferințele și ambițiile tale.

#2. Dimensiuni și grafică

Unity este un câștigător clar dacă jocurile 2D sunt punctul tău forte. Pentru început, există multe șabloane și ați avea mult mai ușor cu Unity.

Cu toate acestea, 3D este un domeniu dificil de încoronat campionul imediat. Ambele sunt capabile 3D și aproape că nu există ceva ce nu poți face în Unity, ceea ce poți face în Unreal și invers.

În plus, acest lucru depinde și dacă următorul tău joc va fi o aventură în lume deschisă sau în interior. Jocurile open-world sunt mai bine îngrijite de capacitățile lui Unreal, cum ar fi iluminarea în timp real, în timp ce setările interioare pot fi realizate frumos cu oricare dintre ele.

Acest lucru ne aduce la… Grafică!

Ambele pot fi folosite pentru a crea jocuri cu aspect uimitor. Puteți obține medii anime în oricare; cu toate acestea, fotorealismul este un domeniu în care Unreal are mâna de sus.

În timp ce Unity ajunge din urmă rapid, atenția la detalii oferită de Unreal Engine este de neegalat. Și acesta este motivul principal pentru care este actualul favorit al industriei de jocuri Triple-A și al studiourilor de top de la Hollywood.

  9 cele mai bune răspunsuri automate de e-mail pentru automatizarea marketingului

Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să vă afecteze în calitate de dezvoltator de jocuri indie, deoarece jocurile de nivel triplu A nu sunt ceva pe care îl veți face singur cu un buget mic.

Deci, în cele din urmă, Unity este mai potrivit pentru jocurile 2D, iar Unreal este cel mai bun pentru genurile 3D deschise care necesită efecte superbe și din viața reală.

#3. Magazin de active

Majoritatea dezvoltatorilor indie ajung să folosească piața de active pentru dezvoltarea rapidă a jocurilor. Unity și Unreal au ambele piață pentru a vă ajuta în acest sens.

Cu toate acestea, din cauza bazei de utilizatori considerabil de mare, Unity prezintă o mare varietate, care se vede în volumul total al activelor.

În momentul în care scriem acest articol, piața Unreal Engine are 29.200 de articole, în timp ce Unity bate acest lucru cu o milă cu 81.990 de active. Acum, acest lucru s-ar putea să nu aibă legătură cu calitatea, deoarece depinde de pachetul de active specifice; indiferent, cifrele vorbesc de la sine.

În plus, ca începător, s-ar putea să nu doriți să cheltuiți pe active plătite cu cuvântul „gratuit” care vă atrage atenția destul de des. Într-un astfel de caz în care bugetul joacă un rol semnificativ, Unity are 7810 de active gratuite în comparație cu 1100 Unreal Engine.

În consecință, magazinul Unity deține un avantaj notabil față de Unreal pentru începătorii cu un buget restrâns.

Dar ceea ce face ca lupta pe piață să fie interesantă este că Unreal pune la dispoziție câteva active plătite gratuite în fiecare lună. Acestea sunt, în general, pachete de înaltă calitate, care devin plătite după o perioadă stabilită. Deci, acest lucru vă oferă acces la materiale premium fără să plătiți măcar pentru ele.

Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați piața Unreal o dată pe lună.

În concluzie, Unity câștigă cu volumul mare, dar Unreal are un mic avantaj în a vă oferi conținut de lux gratuit.

#4. Alți factori cheie

Unreal este open source, în timp ce Unity nu este. Deși acesta nu este elementul decisiv pentru majoritatea, puteți lua codul sursă al lui Unreal și îl puteți modifica pentru cazul dvs. de utilizare.

Acesta este un lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare în mod serios dacă vă începeți studioul de dezvoltare a jocurilor.

Un alt lucru de reținut este că Epic Games (părintele lui Unreal) este în afacerea de dezvoltare a jocurilor serioase cu câteva titluri Triple-A precum Fortnite deja pe numele lor.

  Scufundați-vă în profunzime în diferite faze ale ciclului de viață DevOps

Deci, Unreal este adesea considerat motorul de joc de către dezvoltatori pentru dezvoltatori.

Dimpotrivă, Unity Technologies a construit câteva proiecte educaționale, dar niciunul nu concurează cu ceea ce Epic Games a realizat cu motorul lor de joc.

În cele din urmă, Unity poate rula pe un computer cu putere redusă, în timp ce Unreal are nevoie de calculatoare puternice la dispoziția dumneavoastră. Deci, verificați dacă îndepliniți cerințele de sistem înainte de a opta pentru unul.

Pe care ar trebui să-l folosiți?

Din păcate, nu există un răspuns clar. Ambele sunt puternice și te pot ajuta să dai viață imaginației tale.

Acestea fiind spuse, Unity poate rula pe un PC low-end, are o comunitate mare și ar trebui să fie alegerea ideală pentru dezvoltatorii care vizează platformele mobile, în special în 2D.

Ireal este pentru oamenii care aspiră să facă parte din studiouri de jocuri de renume sau care urmăresc exclusiv 3D. Și, deși Unity poate face 3D, Unreal vă va servi mai bine și mai repede.

Cu toate acestea, există cazuri în care oamenii le-au învățat pe ambele sau au început cu unul, pentru a trece mai târziu la rivali. Deci, alegeți oricare în funcție de cerințele dvs. actuale și schimbați dacă este necesar.

Întrebări frecvente

Care este cel mai bun pentru începători?

Comunitatea uriașă a lui Unity le face mai ușoare pentru cei care încep pentru prima dată. Te-ar ajuta să obții răspunsuri la întrebările tale specifice, iar tutorialele YouTube îți vor oferi cu siguranță un avans atât de necesar.
Cu toate acestea, instrumentul de scriptare vizuală al Unreal Engine este superior celui al Unity, făcându-i pe cei care nu au coduri să meargă cu prima alegere.

Care este mai greu de învățat?

Unreal se bazează pe C++, care este mai complicat decât C# (Unity). Așadar, încercați Unity dacă aveți de gând să implementați cod pentru cea mai mare flexibilitate și nu ați fost încă expus programării.
Pentru cei care nu codifică, care se așteaptă la scripturile vizuale, Unreal oferă mai multă putere.

Cât costă să faci un joc?

Este același lucru cu a întreba cât costă o mașină. Depinde! Pe baza nivelului de artă vizuală, sunet, interfață cu utilizatorul, marketing, dimensiunea echipei, licențiere etc., poate dura de la câteva mii de dolari până la sute de milioane.

Ar trebui să învăț C# sau C++ pentru dezvoltarea jocurilor?

C# este ușor de învățat, în timp ce C++ este puțin mai complex. Cu toate acestea, C++ este cel mai folosit limbaj de programare pentru dezvoltarea jocurilor și poate oferi mai multe oportunități de angajare pentru cei care i-au aplicat.

PS: Nu vreau să adaug la posibila nehotărâre, dar mai sunt câteva instrumente pentru crearea de jocuri pe care le puteți verifica. Și deși este posibil să fi jucat deja jocuri Made with Unity, deoarece peste 70% dintre jocurile mobile le folosesc, vezi câteva titluri care valorifică puterea Unreal Engine 5.