03/01/2024

Cum se instalează Google Drive pe Linux și 5 instrumente pentru a face acest lucru

Faptul că Linux este extrem de personalizabil, permițând dezvoltatorilor să schimbe sistemul de operare și să personalizeze totul după bunul plac, este și motivul pentru care dezvoltatorii preferă sistemul de operare.

Potrivit State of Developer Ecosystem 2021, un sondaj realizat de JetBrains în 2021, s-a constatat că 47% dintre dezvoltatorii din întreaga lume folosesc Linux pentru dezvoltare. Acest lucru face ca Linux să fie a doua cea mai populară platformă pentru dezvoltatori, după Windows.

De acord cu concluziile acelui sondaj, Statista a descoperit că, din 2018 până în 2021, sistemul de operare Linux a fost în mod constant unul dintre cei mai populari dezvoltatori. Este a doua cea mai populară activitate în rândul dezvoltatorilor din întreaga lume începând cu 2021.

Într-un sondaj mai recent, 2022 Developer Survey, realizat de StackOverflow, s-a constatat că Linux este din nou unul dintre cele mai utilizate sisteme de operare ajungând pe locul doi, 39,89% dintre dezvoltatori spunând că folosesc sistemul de operare pentru uz profesional și 40,23 % spun că folosesc sistemul de operare și pentru uz personal.

Pe lângă faptul că sunt doar un favorit printre dezvoltatori, angajatorii care angajează talente open-source tind să favorizeze dezvoltatorii cu cunoștințe de Linux. În cel de-al 9-lea raport anual de locuri de muncă cu sursă deschisă, s-a constatat că abilitățile Linux au fost a doua cea mai solicitată abilități, după abilitățile cloud. În toate celelalte 8 rapoarte anuale, Linux este cea mai solicitată abilitate în rândul talentelor open-source.

Există mai multe motive care explică de ce sistemul de operare Linux este foarte popular în rândul dezvoltatorilor. În primul rând, Linux este un sistem de operare foarte fiabil, sigur și stabil, care rareori se blochează sau primește infecții cu malware. Pentru dezvoltatori, acesta este un aspect cheie în alegerea unui mediu de dezvoltare.

De asemenea, Linux este gratuit și open source, astfel încât dezvoltatorii nu suportă niciun cost atunci când folosesc sistemul de operare. Natura sa open-source înseamnă că toată lumea poate privi codul și îmbunătățirile Linux, iar orice problemă din sistemul de operare este rezolvată mai rapid decât în ​​alte sisteme de operare.

Dacă dezvoltatorii nu doresc să personalizeze singuri sistemul de operare, Linux are multe distribuții diferite din care dezvoltatorii pot alege pentru a se potrivi nevoilor lor.

Pentru a limita totul, Linux alimentează internetul. Potrivit ZDNet, 500 dintre cele mai bune supercomputere din lume rulează Linux, 96,3% din primele 1 milion de servere web rulează Linux și peste 85% dintre smartphone-uri rulează Linux. Prin urmare, este avantajos pentru dezvoltatori să aibă abilități în Linux.

Google Drive

Google Drive este un serviciu de stocare în cloud dezvoltat de Google și lansat în 2012. Google Drive permite utilizatorilor să-și stocheze fișierele pe serverele Google. Prin crearea unui cont Google, utilizatorii au acces automat la google drive, cu 15 GB de spațiu pentru a-și stoca gratuit fișierele pe cloud. Cu toate acestea, opțiunile de plată sunt disponibile dacă utilizatorii doresc să-și mărească spațiul de stocare pe Google Drive.

Pe lângă stocarea fișierelor în cloud, Google Drive permite utilizatorilor să partajeze cu ușurință fișiere pe internet și să le acceseze fișierele de oriunde din lume pe mai multe dispozitive conectate la internet. Permite utilizatorilor să sincronizeze datele pe dispozitivele compatibile Google. Acest lucru îl face foarte bun să faci copii de rezervă ale datelor pe cloud

  Cum să împărțiți fișiere PDF de pe terminalul Linux folosind PDFtk

Pe lângă serviciile de stocare, Google Drive încorporează suita Google Docs Editors. Acestea includ Google Docs, Google Sheets, Google Slides, Google Drawings, Google Forms, Google Sites și Google Keep. Aceste aplicații permit utilizatorilor să lucreze în colaborare pe documente, foi de calcul, prezentări, desene, formulare, site-uri și, respectiv, note. De asemenea, permite utilizatorilor să partajeze aceste fișiere cu alții cu ușurință.

Google Drive alimentează aceste aplicații și le oferă capabilități offline, chiar dacă sunt accesate în mare parte ca aplicații web. Google Drive se integrează cu ușurință cu alte aplicații Google, cum ar fi Google Photos, care stochează fotografiile utilizatorilor pe Google Drive. De asemenea, permite utilizatorilor să își caute fișierele folosind procesarea limbajului natural cu ușurință.

O caracteristică foarte utilă a Google Drive, care este necunoscută de mulți utilizatori, este Recunoașterea optică a caracterelor (OCR). Acest lucru permite utilizatorilor să scaneze fotografii și să le convertească în text fără a fi nevoie să transcrie textul în imagini.

Beneficiile utilizării Google Drive

Ca serviciu de stocare în cloud, Google Drive are mai multe beneficii pentru utilizatorii săi. Aceasta include:

Securitate

Acesta este un aspect cheie atunci când alegeți o platformă de stocare a datelor. În acest sens, toate fișierele încărcate pe Google Drive sau create de aplicații încorporate în Google Drive, precum Google Docs, sunt criptate în tranzit și în repaus folosind criptarea AES256-bit.

În plus, Google evaluează fișierele partajate cu un utilizator Google Drive pentru malware și phishing și folosește reCAPTCHA pentru a proteja utilizatorii împotriva activităților abuzive și frauduloase din Google Drive.

Compatibilitate cu multe aplicații și fișiere

Google Drive se integrează cu ușurință cu multe aplicații, permițând utilizatorilor să-l folosească fără dificultăți.

Unele aplicații care pot fi integrate cu Google Drive includ Microsoft Office, Slack, Notion, SalesForce, Trello, Grammarly, TSheets și Hubspot. În plus, Google Drive permite utilizatorilor să deschidă peste 50 de tipuri de fișiere fără a instala aplicații speciale.

Stocare și partajare ușoară a fișierelor

Pentru utilizatori, Google Drive este foarte ușor de utilizat și ușor de utilizat, permițându-le să stocheze, să facă copii de rezervă și să partajeze cu ușurință fișierele. Acest lucru este important în sprijinirea colaborării între diferiți utilizatori. Prin Google Drive, mai mulți utilizatori pot lucra împreună la același fișier.

Interfața Drive este, de asemenea, foarte intuitivă, chiar și pentru începători și cel mai bun lucru este că face ceea ce trebuie să facă fără probleme.

Recunoaștere optică a caracterelor (OCR)

Aceasta este o caracteristică oferită de Google Drive, care permite utilizatorilor să treacă fără hârtie prin scanarea fotografiilor și convertirea în documente. Utilizatorii trebuie pur și simplu să încarce o fotografie a documentului pe Google Drive și, prin intermediul caracteristicii sale OCR, vor extrage text din imaginea pe care ați încărcat-o fără a fi nevoie să o transcrieți singur.

Căutați cipuri

Utilizatorii Google Drive pot accesa o funcție de căutare avansată numită Search Chips. Chipurile de căutare permit utilizatorilor să-și ducă căutarea la următoarea și să genereze rezultate mai relevante. Chips-urile de căutare permit utilizatorilor să obțină rezultate mai bune folosind tipuri de fișiere, persoane din fișier, locație, data modificărilor fișierului, etichete din fișier și sarcini din fișierul dorit.

  Cum să utilizați comanda join pe Linux

Recunoașterea caracterelor este, de asemenea, utilizată pentru a scana peste documente pentru a găsi textul căutat, chiar și în imagini și fișiere salvate de alți colaboratori sau utilizatori. Acest lucru face că căutarea în Google Drive este un proces nedureros.

Toate beneficiile de mai sus fac din Google Drive un instrument foarte util pe care toată lumea ar trebui să ia în considerare utilizarea.

De ce să folosiți Google Drive pe Linux

Ca sistem de operare conștient de securitate, este logic să utilizați și un serviciu de stocare în cloud care ține de securitatea dvs. Google Drive garantează utilizatorilor securitatea fișierelor lor.

În plus, deoarece mulți dezvoltatori colaborează cu alții, Google Drives vine cu o suită de aplicații, cum ar fi Google Docs, Google Slides și Google Sheets, care permit crearea și partajarea de documente, prezentări și foi de calcul.

De asemenea, deschide un dezvoltator pentru a colabora cu alți utilizatori folosind Microsoft Suite, deoarece Google Drive este compatibil cu acesta și poate crea documente care funcționează în Microsoft Suite.

Google Drive le permite dezvoltatorilor să facă copii de rezervă și să sincronizeze datele lor pe diferite dispozitive, inclusiv pe dispozitive care rulează diferite sisteme de operare. Acest lucru îmbunătățește considerabil securitatea și accesibilitatea datelor lor pe diferite platforme.

Deoarece Google nu are un client desktop pentru Google Drive pe Linux, există alternative foarte bune care permit utilizatorilor Linux să utilizeze Google Drive. Aceasta include:

Sincronizat

Insync este un client desktop Linux care vă permite să vă gestionați unitatea Google direct de pe desktopul Linux. Insync este plin de funcții care fac utilizarea Google Drive pe Linux fără stres.

Insync permite utilizatorilor să-și acceseze toate fișierele de pe Google Drive local în managerul de fișiere Linux. Utilizatorii pot accesa mai multe conturi Google Drive și își pot sincroniza datele pe mai multe dispozitive de pe Linux.

De asemenea, acceptă accesul offline la fișierele partajate prin Google Drive, ceea ce îl face un instrument excelent pentru echipele care lucrează cu fișiere de pe Google Drive.

În plus, Insycn convertește automat fișierele din Google Drive în alternativele Linux, cum ar fi conversia unui fișier Google Docs într-un fișier acceptat de LibreOffice. Insync permite, de asemenea, utilizatorilor Linux să facă copii de rezervă ale fișierelor lor pe cloud.

Insync este disponibil pentru toate distribuțiile majore de Linux și oferă o perioadă de probă gratuită de 15 zile, după care utilizatorii vor trebui să plătească o taxă unică de achiziție de 29,99 USD pentru a continua să folosească aplicația. Este de remarcat faptul că Insynch acceptă și alte platforme de stocare în cloud, cum ar fi OneDrive și Dropbox.

overGrive

overGrive este un client desktop Google Drive pentru Linux și o alternativă mai puțin costisitoare la Insync. Cu toate acestea, overGrive este încă o aplicație plătită. Utilizatorilor li se oferă o perioadă de probă de 14 zile după ce plătesc o taxă unică de achiziție de 9,99 USD.

În calitate de client desktop Google Drive, overGrive permite utilizatorilor Linux să sincronizeze automat Google Drive cu computerul lor și, de asemenea, să sincronizeze automat sau să facă backup fișierelor locale pe Google Drive. De asemenea, acceptă sincronizarea fișierelor și folderelor partajate, sincronizarea mai multor conturi, excluderea fișierelor de sincronizat după tipul lor și controlul modului în care elementele sunt eliminate din Google Drive.

  Cum să configurați și să utilizați browserul web Qutebrowser pe Linux

În plus, acceptă conversia Google Docs în format de fișier LibreOffice și conversia documentelor LibreOffice în Google Docs. Toate acestea se realizează prin interfața grafică cu utilizatorul. overGrive este actualizat regulat și este o alternativă bună la Insync.

Rclone

Rclone este un client desktop Linux de stocare în cloud gratuit și open-source care acceptă gestionarea fișierelor pe platforme de stocare în cloud, cum ar fi Google Drive. Deși are o interfață de utilizator grafică experimentală bazată pe web, Rclone este un program de linie de comandă și este ideal pentru utilizatorii Linux care lucrează confortabil de la terminal.

Caracteristicile sale includ o sincronizare unidirecțională pentru a face un director identic cu omologul său Google Drive, pentru a migra fișierele în spațiul de stocare în cloud și pentru a șterge ulterior copia locală, a cripta și a face backup la fișiere în cloud și a restabili și decripta fișierele din cloud.

De asemenea, permite utilizatorilor să migreze datele în cloud și între diferiți furnizori de stocare în cloud. Acest lucru se face folosind transferul pe partea de server, care minimizează utilizarea lățimii de bandă locale. În plus, Rclone acceptă montarea stocării în cloud ca disc de rețea.

Pe lângă Google Drive, Rclone acceptă OneDrive, Dropbox, Mega și Amazon S3.

GNOME

GNOME a venit cu o integrare Google Drive care permite utilizatorilor să acceseze Google Drive pe Linux. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să navigheze la conturile online GNOME și să-și adauge contul Google Drive.

Prin managerul de fișiere al GNOME Nautilus, utilizatorii Linux își pot sincroniza Google Drive cu Linux și pot copia și șterge fișiere din contul lor Google Drive. De asemenea, permite încărcarea fișierelor pe Google Drive prin glisare și plasare, precum și deschiderea fișierelor pe Google Drive direct din managerul de fișiere Nautilus.

Cel mai bine, GNOME este actualizat constant și este gratuit de utilizat.

KIO GDrive

KIO GDrive este un instrument care permite aplicațiilor care utilizează biblioteca KIO, cum ar fi Kate, Dolphin sau Gwenview, să utilizeze Google Drive din sistemul Linux și să poată accesa și edita fișiere de pe Google Drive de pe computerele lor.

KIO GDrive este realizat de comunitatea Kool Desktop Environment (KDE), care face interfața grafică cu utilizatorul pentru sistemele Unix. Unele dintre aplicațiile lor includ aplicațiile menționate mai sus, și anume, Dolphin, un manager de fișiere; Kate, un editor de text; și Gwenview, un vizualizator de imagini.

Biblioteca KIO KIO oferă componente pentru manipularea fișierelor, accesul de la distanță la fișiere, copierea și ștergerea, printre alte componente ale interfeței utilizator legate de fișiere.

Folosind aplicațiile lor care folosesc Biblioteca KIO, utilizatorii își pot accesa Google Drive prin folderul Rețea din Dolphin, care vine cu o secțiune Google Drive. KIO GDrive este disponibil pe distribuțiile Linux populare, cum ar fi Ubuntu, Arch Linux, Debian și Fedora.

Concluzie

Google Drive este un instrument foarte util pentru orice utilizator, în special pentru dezvoltatori. Cu toate acestea, chiar dacă Google încă nu a făcut ca clientul său desktop să le permită utilizatorilor Linux să utilizeze direct pe sistemele lor, există alternative uimitoare care permit utilizatorilor să-și folosească Google Drive direct din sistemele lor Linux.

Prin urmare, dacă rulați un Linux, luați în considerare obținerea unuia dintre instrumentele sugerate pentru a utiliza Google Drive direct de pe computerul dvs. Linux.

De asemenea, puteți explora unele dintre cele mai bune stocări în cloud Linux pentru utilizatorii cu putere.

x