Ubuntu: enumerați dispozitivele USB

Pe Ubuntu, este posibil (dintr-un motiv sau altul) să doriți să vizualizați informații despre toate dispozitivele USB conectate la sistem. Din păcate, Ubuntu nu vine cu un instrument oficial GUI USB pe care utilizatorii să îl poată utiliza pentru a vizualiza aceste informații în mod eficient.

Ubuntu: enumerați dispozitivele USB

Din fericire, există multe utilitare de linie de comandă de care utilizatorii pot profita pentru a vizualiza informațiile despre dispozitivul USB. În acest ghid, vom analiza fiecare dintre aceste instrumente, cum funcționează și cum să le folosim.

Lista Ubuntu dispozitive USB – Lsusb

Primul mod în care un utilizator Ubuntu poate vizualiza toate dispozitivele USB conectate este comanda lsusb. Această comandă înseamnă literal „lista USB” și face exact asta – listează toate dispozitivele tale USB, ID-urile, numele lor etc.

Pentru a începe, deschideți o fereastră de terminal pe desktopul Ubuntu. Pentru a deschide o fereastră de terminal pe Ubuntu, apăsați Ctrl + Alt + T de pe tastatură. Sau, căutați „Terminal” în meniul aplicației și lansați-l în acest fel.

Cu fereastra terminalului deschisă și gata de utilizare, executați comanda lsusb în fereastra terminalului. Odată ce îl introduceți, acesta va imprima informații detaliate despre dispozitivele USB conectate la sistem.

lsusb

În ieșirea lsusb, veți vedea „Autobuz”, urmat de numere, „Dispozitiv”, mai multe numere, „ID”, un cod hexadecimal (acesta este codul ID al dispozitivului dvs.) și numele dispozitivului. Pentru a localiza orice dispozitiv USB, găsiți numele la sfârșit.

  6 instrumente anti-spyware pentru a vă curăța dispozitivele

Dacă doriți să salvați această ieșire într-un fișier text pentru citire ulterioară, cercetare sau vizualizare mai ușoară prin editorul dvs. de text preferat, direcționați rezultatul într-un fișier folosind modificatorul > linia de comandă.

lsusb > ~/my-usb-devices.txt

În orice moment, puteți vizualiza fișierul „my-usb-devices.txt” în terminal cu comanda cat de mai jos.

cat ~/my-usb-devices.txt

Sau, deschideți fișierul text din folderul dvs. de pornire folosind editorul de text preferat.

Lista Ubuntu dispozitive USB – Dmesg

O altă modalitate de a vizualiza dispozitivele USB pe Ubuntu este cu comanda dmesg. Instrumentul dmesg este folosit în primul rând pentru a vizualiza jurnalele de kernel pe sistemul dumneavoastră. Pe măsură ce dispozitivele USB interacționează cu sistemul dumneavoastră Ubuntu, acestea vorbesc cu kernel-ul Ubuntu Linux, ceea ce înseamnă că informațiile lor sunt în aceste jurnale.

Pentru a utiliza dmesg, trebuie mai întâi să deschideți o fereastră de terminal. Pentru a face acest lucru, apăsați Ctrl + Alt + T pe desktopul Ubuntu. Ca alternativă, căutați „Terminal” în meniul aplicației și lansați-l în acest fel.

Când fereastra terminalului este deschisă și gata de utilizare, introduceți comanda dmesg de mai jos cu privilegii sudo. Din păcate, jurnalele de kernel Ubuntu Linux nu pot fi vizualizate fără acces root, deoarece dmesg interacționează cu chestii la nivel de sistem.

sudo dmesg | grep usb

Veți vedea o ieșire a tuturor informațiilor legate de USB care au interacționat cu nucleul Ubuntu introducând această comandă. De aici, utilizați ieșirea pentru a găsi informații despre dispozitivele USB.

Doriți să salvați rezultatul dmesg într-un fișier text pentru citire ulterioară sau să îl vizualizați mai bine în editorul dvs. de text GUI preferat? Folosind comanda de mai jos, redirecționați rezultatul către un fișier text.

sudo dmesg | grep usb > ~/dmesg-usb-info.txt

Cu acesta redirecționat, puteți vizualiza fișierul text folosind comanda cat de mai jos. Sau deschizând „dmesg-usb-info.txt” în editorul de text preferat.

cat ~/dmesg-usb-info.txt

Lista Ubuntu dispozitive USB – dispozitive USB

Un al treilea mod în care puteți vizualiza informațiile despre dispozitivul USB pe desktopul Ubuntu este cu comanda usb-devices. Este similar cu instrumentul lsusb. Cu toate acestea, este puțin mai complicat și oferă mult mai multe informații într-un mod mult mai organizat.

  partajați audio de la computer în timpul unei întâlniri

Pentru a începe, trebuie să aveți o fereastră de terminal deschisă pe desktopul Ubuntu. Pentru a deschide o fereastră de terminal pe desktop, apăsați Ctrl + Alt + T de pe tastatură. Sau, căutați „Terminal” în meniul aplicației și lansați-l.

Cu fereastra terminalului deschisă și gata de funcționare, executați comanda USB-devices. Ieșirea este lungă și tipărită în detaliu, fiecare dispozitiv USB conectat la Ubuntu într-o listă verticală.

În această listă, veți vedea mai multe coloane. T, D, P, S, S, S, C și I. Fiecare dintre aceste litere conține o mulțime de informații despre dispozitivele dvs. De exemplu, pentru a afla informațiile despre furnizorul unui USB conectat, accesați „P” și citiți informațiile despre furnizor și despre produs etc.

Pentru a salva ieșirea comenzii usb-devices în sistemul dumneavoastră Ubuntu pentru o citire ulterioară sau pentru a accesa prin editorul de text GUI preferat, puteți canaliza ieșirea folosind >.

usb-devices > ~/my-usb-devices-output.txt

În orice moment, dacă doriți să vizualizați fișierul „my-usb-devices-output.txt” pe computer, executați comanda cat de mai jos. Ca alternativă, faceți dublu clic pe „my-usb-devices-output.txt” în managerul de fișiere Ubuntu pentru a-l vizualiza în editorul de text preferat.