Top 15 site-uri pentru drepturi de autor și imagini fără drepturi de autor

Poate că ești un fotograf aspirant care caută inspirație. Sau un antreprenor în curs de dezvoltare care încearcă să găsească fotografii de stoc pe care să le adauge pe site-ul tău.

Indiferent de profesia dvs., această listă cu cele mai bune site-uri web de fotografie de stoc vă va asigura că veți avea întotdeauna acces la imagini fără drepturi de autor și fără drepturi de autor.

Unele site-uri web vă permit să descărcați imagini pentru uz privat (de exemplu, imagini de fundal), dar nu permit ca imaginile să fie folosite comercial. Acestea includ cazuri precum cărți de vizită, site-uri web sau postere. Imaginile de pe următoarele site-uri web au protecție sub Creative Commons CC0:

„Persoana care a asociat o lucrare cu acest act a dedicat lucrarea domeniului public prin renunțarea la toate drepturile sale asupra operei din întreaga lume, în conformitate cu legea dreptului de autor, inclusiv toate drepturile conexe și învecinate, în măsura permisă de lege.”

Următoarele site-uri web acceptă sau cuprind în totalitate imagini CC0 disponibile în domeniul public. Proprietarii acestor imagini le-au permis utilizatorilor să-și modifice, să editeze și să-și folosească imaginile fără reacție în privința drepturilor de autor.

Înainte de a explora site-urile de imagini de stoc gratuite, există două politețe comune de luat în considerare atunci când utilizați imagini CC0.

  • Deși nu trebuie să acordați credit creatorului, vă recomandăm să faceți publicitate eforturilor artiștilor.
  • Aceste site-uri web au adesea o pagină Donați sau un ecran de deschidere. Dacă folosiți des site-uri gratuite de găzduire a imaginilor, luați în considerare donarea pentru cauza lor. Dacă toată lumea care folosește un site de imagini fără drepturi de autor ar arunca prețul unei cafele, ar fi foarte avantajos fotografi și artiștii care își oferă produsele gratuit.

Acum că acest lucru a fost clarificat, iată site-urile web pe care trebuie să le marcați pentru imagini de calitate, fără drepturi de autor.

Credit imagine: Patrick Tomasso/Unsplash

Unsplash este un proiect secundar inițiat de Crew, o agenție de marketing online, dar a devenit unul dintre cele mai mari și mai utilizate site-uri de imagini de stoc fără drepturi de autor și drepturi de autor. Prezintă acum peste un milion de imagini care acoperă tot felul de subiecte, colaboratorii care încarcă imagini din întreaga lume.

Pe măsură ce biblioteca de imagini stoc a Unsplash a crescut, la fel a crescut și funcționalitatea sa de căutare și puteți căuta în baza de date folosind culori, tendințe, colecții și multe altele.

Deși Unsplash a început ca un proiect secundar, acum este unul dintre cele mai bune site-uri de imagini fără drepturi de autor din jur, de aceea nu figurează pe lista noastră de site-uri de imagini gratuite mai puțin cunoscute.

Credit imagine: eberhard grossgasteiger/Pexeli

Pexels este un site web care vrea să ajute. Începută în 2015, a devenit o bibliotecă de fotografii de renume. Declarația sa de misiune își exprimă cel mai bine scopul:

Ajutăm milioane de designeri, scriitori, artiști, programatori și alți creatori să aibă acces la fotografii frumoase pe care le pot folosi în mod liber, ceea ce le dă putere să creeze produse, modele, povești, site-uri web, aplicații, artă și alte lucrări uimitoare. Îl numim: „Imputernicirea creatorilor”.

Pexels este, de asemenea, unic prin faptul că nu afișează doar imaginile aflate pe site-ul web Pexels. De asemenea, externalizează imagini de pe alte site-uri web de înaltă calitate, cum ar fi Mici vizuale.

  8 cele mai bune instrumente pentru calcularea lățimii de bandă

Cel mai bine, Pexels își ecranizează imaginile pentru a asigura cea mai înaltă calitate a imaginilor disponibile. Există o mulțime de fotografii excepționale de găsit pe site și, deși cu anumite nișe, te vei chinui să găsești o imagine, aceasta se schimbă în timp. Rețineți că puteți descărca și videoclipuri stoc fără drepturi de autor de pe site.

Credit imagine: Bernard Spragg/Flickr

Deși Flickr nu este dedicat imaginilor din domeniul public, se mândrește cu o bibliotecă extinsă de imagini din domeniul public de înaltă calitate. Flickr rămâne una dintre cele mai mari biblioteci de imagini de pe internet și, cu milioane de imagini din domeniul public de înaltă calitate, este puțin probabil să rămâneți fără fotografii de stoc în curând.

Există întotdeauna funcții noi care apar și pe Flickr. De exemplu, puteți comanda printuri foto direct de pe Flickr, ceea ce este grozav dacă vedeți o fotografie care vă place. Consultați ghidul nostru Flickr pentru începători dacă sunteți nou pe platformă, deoarece există câteva funcții precum Photostream și Flickr Pro despre care veți dori să știți.

Singurul lucru de reținut cu Flickr este că nu toate imaginile de pe site sunt gratuite pentru utilizare, fără drepturi de autor sau protejate de Creative Commons. Asigurați-vă că verificați din nou detaliile imaginii înainte de a le adăuga pe site-ul dvs. web!

Credit imagine: jggrz/Pixabay

Pixabay este un alt depozit de imagini care integrează imagini de pe alte site-uri de găzduire a imaginilor. Încearcă să adune cele mai bune imagini de stoc gratuite pentru uz personal sau comercial.

Pixabay permite, de asemenea, acces ușor la „căutarea camerei”, ceea ce permite utilizatorilor să exploreze imagini pe baza camerei folosite pentru a le prelua. Aceasta este o resursă excelentă atât pentru începători, cât și pentru fotografi profesioniști.

Credit imagine: Cecil Stoughton, Biroul de presă al Casei Albe (WHPO)/Wikimedia

Wikimedia oferă un depozit de imagini cu adevărat uimitor, care cuprinde orice, de la peisaje luxuriante la evenimente istorice.

Cu peste 34 de milioane de piese media utilizabile gratuit, inclusiv videoclipuri și sunete, Wikimedia este necesară pentru designerii grafici, fotografi și artiști care caută imagini gratuite, de înaltă calitate. Wikimedia face, de asemenea, parte dintr-o organizație mult mai mare dedicată imaginilor, educației și informațiilor gratuite.

Credit imagine: Seksak Kerdkanno/Vecteezy

Vecteezy este un site excelent de imagini fără drepturi de autor, cu o gamă substanțială de opțiuni. Gama de imagini Vecteezy este largă, dar ceea ce îl ajută să-l diferențieze de alte site-uri fără drepturi de autor este secțiunea vectorială, care prezintă o gamă extinsă de imagini pur vectoriale care acoperă multe tipuri și stiluri diferite. Puteți, de asemenea, să verificați ce este în tendințe pe site și să le utilizați pentru a informa imaginile stoc pe care le descărcați.

La fel ca și alte site-uri de imagini fără drepturi de autor și fără drepturi de autor, Vecteezy are un model de abonament Pro License, permițându-le să ofere imagini de stoc gratuite. Imaginile gratuite ale Vecteezy sunt marcate clar și puteți utiliza instrumentul de căutare cu licență gratuită pentru a vă concentra pe ceea ce doriți.

Legendă imagine: Placă de bază pe film/Flickr

Dacă sunteți în căutarea unui instrument de căutare a imaginilor fără drepturi de autor și fără drepturi de autor, atunci Openverse este instrumentul pentru dvs. Dezvoltat și întreținut de WordPress, puteți utiliza Openverse pentru a căuta pe internet imagini fără drepturi de autor. Mai bine, puteți utiliza Openverse pentru a căuta folosind diferite licențe Creative Commons, cum ar fi CC BY (creditează creatorul imaginii) și CC BY-ND (creditează creatorul, nu sunt permise adaptări).

  SndLatr Compuneți mesajele Gmail acum și trimiteți-le mai târziu [Chrome]

Un lucru de remarcat cu Openverse este că trebuie să faceți clic pe site-ul de imagine pentru a găsi licența exactă de afișat, nu doar să utilizați URL-ul Openverse (care nu contează!).

Credit imagine: Chirpici

Adobe este unul dintre cele mai mari nume din industriile creative, cu Adobe Creative Cloud, lider mondial, de preferat pentru nenumărați oameni creativi și afaceri din întreaga lume. Cu toate acestea, este, de asemenea, notoriu de scump, motiv pentru care poate fi o surpriză faptul că Adobe menține o colecție de imagini fără drepturi de autor disponibilă oricui.

Licența Adobe este permisivă pentru majoritatea utilizărilor, devenind mai dificil de navigat doar atunci când utilizați munca din motive editoriale. Dar baza de date de imagini Adobe fără drepturi de autor este ușor de căutat, de foarte înaltă calitate și oferă o gamă largă de subiecte, subiecte și multe altele. Numărul mare de imagini de fundal transparente fără drepturi de autor este, de asemenea, foarte util, deoarece puteți găsi un număr mare de persoane care fac gesturi, în ipostaze specifice și multe altele.

Credit imagine: Mirzaman/Stock liber

Odată ce vă înregistrați pentru un abonament gratuit la Freerange, mii de fotografii de înaltă rezoluție vor fi la îndemână fără costuri. Toate imaginile site-ului pot fi folosite pentru proiecte personale sau comerciale. Pentru fotografi, Freerange oferă și distribuirea veniturilor Google AdSense atunci când contribuiți.

Pe lângă miile de imagini unice, site-ul are și aproximativ 20.000 de fotografii CC0, dintre care majoritatea au cuvinte cheie și descrieri precise.

Credit imagine: Tuur Tisseghem/Viața lui Pix

Vă puteți pierde cu ușurință ore în șir scrutând frumoasele imagini fără drepturi de autor de pe Life of Pix.

Creat de agenția de publicitate LEROY din Montreal, Life of Pix este un refugiu pentru fotografia gratuită, din domeniul public. Mai bine, e Viața Vids site-ul web conține și mai multe imagini video impresionante, toate disponibile gratuit. În fiecare săptămână, Life of Pix alege un fotograf care să ocupe centrul scenei și să primească o promovare suplimentară, în timp ce fotografii își pot gestiona profilul Life of Pix pentru a se asigura că arată cele mai bune lucrări ale lor.

Credit imagine: Asaf R/StockSnap

StockSnap oferă o bibliotecă excelentă și extinsă de imagini de stoc gratuite. Cu sute de fotografii de înaltă calitate adăugate săptămânal, StockSnap nu este punctul tău de vânzare ocazional pentru fotografii.

Creată de oamenii buni de la Snappa, fiecare imagine din StockSnap este gratuită pentru tine. Ai fi greu să găsești un depozit de imagini mai bun.

Credit imagine: Ryan Bruce/Izbucni

Se spune că ceva funcționează bine când cu greu îl observi și exact asta oferă Burst. În același sens ca Unsplash, Burst oferă o interfață elegantă de explorat și o selecție largă de imagini și categorii din care să alegeți.

Mai bine, oferă atât imagini de calitate scăzută, cât și de înaltă calitate, fără drepturi de autor, în funcție de dacă adăugați imagini la un site web sau utilizați imagini pentru design grafic.

Dacă aveți nevoie de un depozit online vast de imagini gratuite de înaltă calitate, marcați imediat Burst.

  Probabil cea mai bună alternativă la stocarea CSV: date parchet

Credit imagine: Karolina Grabowska/KaboomPics

KaboomPics este o întreprindere legitim impresionantă. De la designul interfeței de utilizare până la vastul rezervor de imagini stelare, te vei trezi că pieptănează imagini de care nici măcar nu ai nevoie.

Dacă ar fi vorba doar despre imagini fără drepturi de autor, selecția KaboomPics ar fi deja de top. Dar are, de asemenea, atât un motor de căutare pentru alegerea culorilor, cât și palete de culori pentru imagini.

Asta doar zgârie suprafața a ceea ce KaboomPics are de oferit. De la ședințe foto la intrări informative pe blog, este unul dintre cele mai impresionante site-uri de imagini gratuite din jur.

Credit imagine: fundal petale de flori/Gratisografie

Cauți ceva mai mult acolo? Ai nevoie de o fotografie de înaltă rezoluție gratuită? Atunci Gratisografia este locul pentru tine.

Site-ul prezintă o grămadă de imagini fără drepturi de autor care sunt „Cu adevărat unice. De obicei capricios 😉 Întotdeauna gratuit.” și îți va permite să dai o întorsătură unică următorului tău proiect.

Libreshot este o altă sursă la îndemână pentru fotografii ușor neobișnuite fără drepturi de autor. Fiecare fotografie de pe site este opera proprietarului Martin Vorel.

Vorel își încarcă fotografiile geniale din întreaga lume în Libreshot, permițându-ți să le folosești gratuit. El vă cere doar ca, dacă folosiți una dintre fotografiile lui, să luați în considerare adăugarea unui link către site.

Credit imagine: Feriga Verde/Spațiu negativ

Negative Space vă oferă mii de imagini frumoase, fără drepturi de autor, acoperind o gamă cuprinzătoare de categorii. La fel ca unele dintre celelalte site-uri de imagini de top fără drepturi de autor, puteți căuta în Spațiu negativ folosind culoarea imaginii pe care o doriți, mai degrabă decât un anumit termen de căutare sau categorie.

Noi imagini gratuite sunt adăugate tot timpul, așa că asigurați-vă că marcați Spațiul negativ pentru următorul dvs. proiect.

Credit imagine: Woman Taking Selfie/Reînregistrați

Opțiunea ta finală pentru imagini de stoc fără drepturi de autor este excelenta Reshot. Dacă doriți imagini de stoc cu adevărat unice, Reshot este una dintre cele mai bune opțiuni.

Echipa de dezvoltare și creație verifică fiecare fotografie fără drepturi de autor încărcată pe site, asigurându-se că numai ce este mai bun dintre cele mai bune vă este disponibil. Asta înseamnă că standardul fotografiei prezentate la Reshot este foarte ridicat – și asta se va reflecta și în munca ta.

Ceea ce este grozav la Reshot este că îl poți folosi și pentru a găsi pictograme și ilustrații unice pentru următorul tău proiect, precum și pentru a căuta imagini folosind diferite orientări ale imaginii.

Care este cel mai bun site cu imagini fără drepturi de autor?

Am luat; există atât de multe site-uri de imagini fără drepturi de autor și fără drepturi de autor încât alegerea unei singure opțiuni este dificilă. Cu toate acestea, este important să aveți o selecție atât de largă de opțiuni potențiale. Găsirea imaginii perfecte fără drepturi de autor este mult mai ușoară atunci când există mai multe opțiuni.

Nu uitați să verificați starea licenței imaginii înainte de a o utiliza în proiectul, site-ul dvs. web sau în alt mod. Deși toate aceste site-uri oferă imagini fără drepturi de autor și fără drepturi de autor, unele solicită să adăugați o anumită atribuire a imaginii.