09/28/2023

Top 11 biblioteci de animație React pentru efecte vizuale uimitoare

React este una dintre cele mai populare biblioteci JavaScript pentru crearea de interfețe cu utilizatorul pe o singură aplicație web.

Simplitatea sa de înțeles și implementat atunci când se creează aplicații web este motivul pentru care adoptarea sa a crescut. Cu toate acestea, trebuie să vă stilați aplicația React folosind CSS pentru a crea aplicații uimitoare. Stilul este foarte larg, deoarece puteți stila text, imagini, videoclipuri, link-uri și multe altele într-o aplicație web.

Animațiile sunt imagini în mișcare care pot fi folosite pentru a capta atenția utilizatorilor. Astfel de animații pot fi mici sau uriașe, în funcție de obiectiv și de abordarea generală de stil a site-ului.

Bibliotecile de animație sunt utile pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului într-o aplicație web. Puteți fie să creați aceste animații de la zero, fie să utilizați o bibliotecă de animații. Acest articol va prezenta bibliotecile de animație React, de ce ar trebui să le folosiți și unele dintre cele mai bune pe care le puteți folosi astăzi:

Ce sunt bibliotecile de animație React?

O bibliotecă de animație React este o colecție de fișiere/ bucăți de cod prefabricate care pot fi fie open source, fie stocate într-un depozit terță parte. Există o mulțime de lucruri pe care le puteți anima folosind bibliotecile de animație. Gândiți-vă la animarea imaginilor, a textului și a animațiilor complexe și avansate.

Acestea sunt motivele pentru care ar trebui să utilizați bibliotecile de animație React;

 • Timp de dezvoltare redus: nu trebuie să scrieți CSS de la zero pentru a adăuga animații aplicației dvs. React. Bibliotecile vă permit să copiați codul CSS și să îl adăugați pe site-ul dvs. web.
 • Personalizat: deși aceste biblioteci au cod standard, îl puteți modifica pentru a se potrivi nevoilor dvs. De exemplu, puteți modifica imaginile de fundal și textul pentru a se potrivi nevoilor dvs.
 • Reduce codul CSS: dacă aveți mult cod în aplicația dvs., poate duce la viteze de încărcare reduse. Codul unei biblioteci de animație este găzduit într-un depozit terță parte și puteți alege doar ceea ce se potrivește aplicației dvs.
 • Facilitează un stil consecvent: pe măsură ce aplicația dvs. crește, este necesar să vă asigurați că stilul este consecvent. Bibliotecile de animație vă pot ajuta să realizați acest lucru cu ușurință.

Acestea sunt unele dintre cele mai populare biblioteci de animație React pe care le puteți încerca astăzi

  Scăpați de Australis și restaurați tema clasică pe Firefox 29

Reacționează Awesome Reveal

React Awesome Reveal este o bibliotecă ușor de utilizat, cu primitive animate organizate. Această bibliotecă vă animă componentele atunci când devin vizibile pe pagina web.

Caracteristici

 • Configurare ușoară: puteți instala această bibliotecă folosind npm, yarn sau pnpm. Puteți apoi importa biblioteca în componentele dvs. astfel;
import { Fade } from "react-awesome-reveal";
 • Varietate de animații: React Awesome Reveal are componente de animație grupate în Attention Seekers și Revealing Effects. Fiecare categorizare are sute de caracteristici din care să aleagă.
 • Personalizat: puteți personaliza blocurile de cod din React Awesome Reveal pentru a se potrivi nevoilor dvs.
 • Flexibil: această bibliotecă este scrisă în TypeScript, ceea ce înseamnă că o puteți utiliza atât cu aplicațiile JavaScript, cât și cu aplicațiile TypeScript.

React Awesome Reveal este un proiect gratuit, open-source.

îndepărtare

Remotion este o bibliotecă React care îi ajută pe dezvoltatori să creeze videoclipuri programatic. Puteți utiliza această bibliotecă cu aplicații JavaScript și TypeScript.

Caracteristici

 • Conținut programat și redare: această bibliotecă vă permite să preluați date dintr-un API și să le afișați folosind @remotion/player.
 • Editare rapidă și încântătoare: această bibliotecă vă permite să previzualizați videoclipul pe măsură ce îl editați.
 • Permite dezvoltatorilor să folosească React pentru a se exprima: chiar dacă această bibliotecă oferă acces la instrumente pentru crearea videoclipurilor, totuși trebuie să respectați regulile React.

Pachetul gratuit Remotion oferă acces nelimitat la toate instrumentele sale. Cu toate acestea, există și opțiuni plătite, începând de la 10 USD/lună, cu funcții avansate.

Lottie

Lottie este o bibliotecă multiplatformă pentru aplicații iOS, Android, Windows, React Native și web. Această bibliotecă analizează animațiile Adobe After Effects ca JSON și le redă nativ în aplicații web și mobile.

Caracteristici

 • Multiplatformă: puteți folosi Lottie pentru a crea animații pentru diferite aplicații, indiferent dacă sunteți pe iOS, Android sau Windows.
 • Efecte clasificate: există sute de efecte din care să alegeți și potrivite pentru diferite platforme.
 • Acceptă animații dinamice: cu Lottie, puteți modifica caracteristici precum viteza și culoarea animației în timpul rulării.
 • Ușoară: Lottie este un pachet mic care nu vă va împovăra aplicația.

Lottie este o bibliotecă gratuită, open-source, care este susținută de comunitate.

React Flip Toolkit este o bibliotecă React care permite dezvoltatorilor să anime componentele React. Biblioteca oferă o modalitate ușoară de a anima elementele pe măsură ce ies sau intră în DOM.

Caracteristici

 • Ușor de configurat: puteți utiliza npm sau yarn pentru a instala React Flip Toolkit; npm instalează react-flip-toolkit sau yarn adaugă react-flip-toolkit. Apoi puteți include componenta dorită înfășurând-o cu un Flipper.
import { Flipper, Flipped } from 'react-flip-toolkit'
 • Personalizabil: puteți personaliza blocurile de cod furnizate de React Flip Toolkit pentru a se potrivi nevoilor dvs.
 • Acceptă animații complexe: cu React Flip Toolkit, puteți anima elemente cu opacitate, culori, dimensiuni și poziții diferite.
  Cum găsesc software-ul lipsă pe Ubuntu?

React Flip Toolkit este o bibliotecă gratuită, open-source.

React Native Reanimated

React Native Reaminated este o bibliotecă care permite dezvoltatorilor să creeze animații și interacțiuni fluide care rulează pe firul de interfață cu utilizatorul.

Caracteristici

 • Multiplatformă: puteți utiliza această bibliotecă pe Android, iOS și aplicații web.
 • Oferă o modalitate puternică și flexibilă de a crea animații: React Native Reanimated eradica complexitatea creării animațiilor și oferă câteva metode.
 • Oferă performanță nativă: această bibliotecă este creată pe deasupra unui API care este nativ pentru React Native. Puteți, astfel, să vă declarați animațiile pe JS, dar acestea vor rula pe firul nativ.

React Native Reanimated este o bibliotecă gratuită, open-source.

Reacționează Simplu Animate

React Simple Animate este o bibliotecă React bazată pe standardele de animație CSS. React este singura dependență din această bibliotecă, ceea ce o face ușoară și mică.

Caracteristici

 • Oferă un API declarativ: puteți defini animații printr-o sintaxă intuitivă și simplă atunci când utilizați React Simple Animate.
 • Personalizabil: puteți modifica valorile implicite din codul standard furnizat de această bibliotecă de animații pentru a se potrivi nevoilor dvs.
 • Suportă animații SVG: dezvoltatorii pot utiliza Scalable Vector Graphics (SVG), un format de imagine bazat pe XML, pentru a crea animații. SVG-urile sunt perfecte pentru pictograme și logo-uri animate.

React Simple Animate este o bibliotecă gratuită, open-source.

Reacționează Spring

React Spring este o bibliotecă React cu animații fluide pe care le puteți folosi pentru a îmbunătăți interfața de utilizare a aplicațiilor dvs. web și mobile.

Caracteristici

 • Multiplatformă: puteți utiliza React Spring cu aplicații React-native-web, React-native și web.
 • Acceptă testarea: puteți testa componentele din React Spring folosind cadre de testare precum Jest.
 • Acceptă animații bazate pe gesturi: React Spring vă permite să proiectați animații care răspund la acțiunile utilizatorului, cum ar fi tragerea și ciupirea, în timp ce interacționați cu aplicația mobilă sau web.
 • Elimină overheadul inutile: React Spring oferă metode API imperative pentru a rula animații fără a actualiza starea.

React Spring este o bibliotecă gratuită, open-source.

Framer Motion

Framer Motion este o bibliotecă de mișcare pregătită pentru producție pentru aplicațiile React.

Caracteristici

 • Configurare ușoară: puteți instala Framer Motion folosind fire sau npm. Utilizați aceste comenzi; npm instalați framer-motion sau yarn adăugați framer-motion. Apoi îl puteți include după cum urmează;
import { motion } from "framer-motion";
 • Opțiuni multiple de animație: există diferite animații din care puteți alege, variind de la tranziții, gesturi, defilări, animații de intrare-ieșire și cadre cheie, pentru a menționa câteva.
 • Foarte personalizabil: puteți schimba fonturile, culorile, imaginile de fundal și multe altele atunci când utilizați Framer Motion.
 • Multi-limbi: puteți utiliza Framer Motion cu TypeScript și JavaScript.
  8 servicii proxy ISP de folosit chiar acum

Framer Motion este o bibliotecă React gratuită, open-source.

Reacționează interacțiunea cu tabbar nativ

React Native Tabbar Interaction este o componentă animată a barei de file de jos pentru React Native.

Caracteristici

 • Multiplatformă: React Native Tabbar Interaction funcționează pe platformele iOS și Android.
 • Multi-limbi: puteți utiliza această bibliotecă cu aplicații JavaScript și TypeScript.
 • Personalizat: puteți modifica setările implicite ale componentelor pentru a se potrivi nevoilor dvs.

React Native Tabbar Interaction este o bibliotecă gratuită, open-source.

GSAP

GSAP (GreenSock Animation Platform) este o bibliotecă de animație JavaScript de înaltă performanță. GSAP funcționează perfect cu majoritatea cadrelor și bibliotecilor JavaScript precum React, Vue și Angular. Biblioteca este, de asemenea, compatibilă cu SVG, obiecte de bibliotecă canvas și proprietăți CSS.

Caracteristici

 • Animați orice: GSAP nu are o listă predefinită de lucruri pe care le puteți anima. Biblioteca poate gestiona valori complexe de șir cu culori imbricate, indiferent de format.
 • Compatibil cu tehnologiile majore: GSAP este compatibil cu browserele majore și elimină inconsecvențele majore asociate cu aceste browsere.
 • Ușor și extensibil: GSAP nu este construit pe nicio bibliotecă terță parte, ceea ce îl face ușor. Are o arhitectură de plugin, care este modulară și flexibilă, care menține motorul de bază strâns, permițând în același timp dezvoltatorilor să adauge funcții folosind plugin-uri opționale.
 • Secvențiere avansată: GSAP nu urmează secvențierea „una după alta”, ceea ce înseamnă că puteți avea câte animații doriți.

Majoritatea funcțiilor de pe platforma de animație GreenSock sunt gratuite.

Grupul de tranziție React

React Transition Group este o bibliotecă care permite utilizatorilor să manipuleze DOM-ul în moduri utile, să grupeze elemente, să gestioneze clase și să expună etapele de tranziție.

Caracteristici

 • Componentele de tranziție în și din DOM într-o manieră declarativă: puteți defini cum ar trebui să apară o tranziție atunci când intră și iese din DOM folosind o sintaxă simplă.
 • Personalizabil: această bibliotecă nu stilează animațiile de la sine. Vă puteți defini astfel propriile stiluri și clase pe care să le utilizați în cadrul React Transition Group.

React Transition Group este o bibliotecă gratuită și open-source.

Concluzie

Acum aveți un sortiment de biblioteci de animație React pe care le puteți utiliza pentru a crea aplicații web uimitoare din punct de vedere vizual. Alegerea unei biblioteci de animații va depinde de caracteristicile pe care le căutați și de ușurința de utilizare. Puteți combina aceste biblioteci de animație React cu diferite biblioteci JavaScript UI pentru a crea aplicații puternice.

Apoi, consultați și articolul nostru despre cele mai bune biblioteci de tabele JavaScript.

x