Revizuirea ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition: ascuns, elegant și practic

Recomandări cheie

  • ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition combină tehnologia și moda, oferind un amestec unic de stil și caracter practic.
  • Laptopul are un ecran OLED 3K uimitor, o tastatură de dimensiune completă și performanță decentă pentru studenți și profesioniști.
  • În timp ce camera web și difuzoarele pot lipsi, designul ușor și portabil al Vivobook S 15 OLED compensează acest lucru.

Când companiile încearcă să îmbine tehnologia de consum cu modă, există adesea o deconectare între funcționalitate și atractivitatea estetică. ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition construiește un laptop deja solid de 15 inchi și încorporează estetica A Bathing Ape. Nu numai că diferențiază laptopul într-un aspect uimitor, dar adaugă accesorii suplimentare care oferă o experiență unică.

ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition

Stilul întâlnește substanța

ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition oferă un amestec unic de tehnologie și modă, unul care combină cu succes baza solidă a laptopului ASUS Vivobook S 15 OLED cu estetica distinctă a lui A Bathing Ape. Este echipat cu un ecran OLED 3K uimitor, o tastatură și trackpad considerabile și performanțe decente.

În timp ce anumite aspecte, cum ar fi camera web și difuzoarele, pot rămâne în urmă față de alte laptop-uri concurente, Vivobook S 15 OLED compensează în alte aspecte, cum ar fi portabilitatea sa ușoară, făcând acest laptop ideal pentru cei care apreciază atât stilul, cât și caracterul practic.

Sistem de operare Windows 11

CPU Intel Core i9-13900H sau Core i5-13500H

GPU Intel Iris Xe Graphics

RAM 16 GB LPDDR5

Stocare 512 GB sau 1 TB NVMe PCIe 4.0 SSD

Baterie 75Wh

Ecran (dimensiune, rezoluție) 15,6 inchi, 3K (2880 x 1620) OLED cu 120 Hz

Cameră web 1080p

Difuzoare Difuzor Harman/Kardon

Porturi 1x USB 2.0 tip A, 1x USB 3.2 Gen 1 tip A, 1x Thunderbolt 4, 1x HDMI 1.4, 1x mufă audio combo de 3,5 mm, 1x DC-in

Rețea Wi-Fi 6E

Greutate 1,60 kg

Marca ASUS

Pro

  • Design BAPE subestimat
  • Ecran OLED 3K uimitor de 120 Hz
  • Ușor și portabil pentru un laptop de 15 inchi
  • Durată mare de viață a bateriei

Contra

  • Calitatea camerei web nu este foarte bună
  • Difuzoarele nu au calitatea la volume mai mari

Ce este ediția BAPE?

Zarif Ali / MakeUseOf

Înainte de a vă scufunda în revizuirea Vivobook S 15 în sine, care este diferența dintre un Vivobook S 15 OLED obișnuit și ediția BAPE?

Cea mai evidentă diferență este designul. Ediția BAPE are un aspect vizual uimitor, cu un model camo BAPE care se extinde pe corpul laptopului și suita sa de accesorii. La prima vedere, culoarea negru de la miezul nopții este subestimată, dar este vizibilă sub o anumită lumină, creând un echilibru frumos între a fi unic și a atrage prea multă atenție. Acest model de camuflaj se extinde și la trackpad.

  Cum să remediați OneNote care nu salvează copiile de rezervă locale

Zarif Ali / MakeUseOf

Apoi sunt accesoriile. Fiecare Vivobook BAPE Edition are un set de accesorii personalizate, inclusiv o figurină Baby Milo, un mouse cu două farfurii schimbabile, o geantă de transport și autocolante, toate concepute pentru a completa brandul BAPE al laptopului.

Zarif Ali / MakeUseOf

Fiecare accesoriu urmează același limbaj de design consecvent al Camoului BAPE, care se extinde și la tapetul personalizat preîncărcat pe dispozitiv.

Design BAPE discret, cu un afișaj uimitor

Zarif Ali / MakeUseOf

În ceea ce privește designul, Vivobook S 15 OLED oferă un șasiu premium și bine construit, care este la egalitate cu multe alte laptop-uri de productivitate din categoria sa. În afară de designul ascuns BAPE camo care se întinde pe întregul capac al laptopului, ASUS a făcut o treabă superbă făcând acest lucru să se simtă foarte șic.

Laptopul este un amestec de metal și plastic, reducând dramatic greutatea totală, ceea ce face ca Vivobook S 15 OLED să aibă doar 1,60 kg (3,5 lbs) și 1,79 cm (0,7 inchi) grosime. În utilizarea de zi cu zi, am constatat că nu era mai puțin greoi de transportat decât MacBook Pro de 14 inchi din cauza cât de subțire și ușor era în rucsac; este un laptop cu adevărat portabil de 15 inchi de transportat.

Când deschizi în sfârșit Vivobook-ul, ești întâmpinat cu un afișaj OLED 3K de 15,6 inchi, 120 Hz, și este incredibil.

Acest afișaj are tot ce ți-ai dori. Dispunând de rame subțiri de jur împrejur, cu un raport ecran-corp de 86%, este compatibil HDR, gamă de culori 100% DCI-P3, 600 nits de luminozitate și un raport de contrast de 1.000.000 la 1. Este o experiență de vizionare uimitoare peste tot.

În timpul utilizării, nu este nimic rău de spus despre afișaj, în afară de poate raportul său de aspect de 16:9, care ar fi putut beneficia de ceva puțin mai înalt precum 16:10. Dar asta e pur și simplu captivant; Vivobook S 15 OLED este excelent pentru streaming de conținut, navigarea pe web, jocuri și aproape tot ce se află între ele. Cred că combinația dintre OLED, rezoluție și rata de reîmprospătare este cel mai mare punct de vânzare al afișajului acestui laptop, iar într-un spațiu în care Microsoft și Apple au fiecare ofertele lor premium de afișare pentru laptop, contrastul profund și vibrația unui panou OLED strălucește în ASUS. ‘Vivobook.

Zarif Ali / MakeUseOf

Trecând pe puntea laptopului, acesta dispune de o tastatură chiclet cu iluminare din spate de dimensiuni complete, cu un pad numeric, împreună cu un trackpad considerabil cu aceeași estetică camo BAPE.

Experiența cu tastatura și trackpad-ul este destul de bună, tastele având o distanță de parcurs de 1,35 mm și, în general, având o tactilitate bună, nefiind aproape de laptopurile Surface de la Microsoft sau MacBook-urile de la Apple. Acestea fiind spuse, aceasta este încă o tastatură foarte solidă, fără flex al punții și taste iluminate uniform.

ASUS a inclus un pachet de autocolante BAPE camo în cutie pe care îl puteți aplica pe această tastatură, dar acest aspect negru ascuns arată deja foarte bine și este mai bine să nu sacrificați tastele iluminate din spate.

  Înțelegerea instrumentelor DevOps: Ansible și Terraform

Zarif Ali / MakeUseOf

În general, ASUS a făcut o treabă superbă cu designul Vivobook S 15 OLED. Pe lângă estetica acestui model BAPE Edition, cele două puncte forte ale designului acestui laptop rămân portabilitatea și afișajul, oferind un laptop relativ subțire și ușor, care găzduiește un ecran masiv.

Putere adecvată pentru majoritatea sarcinilor

Zarif Ali / MakeUseof

Când vine vorba de performanța Vivobook S 15 OLED, nu există nimic care să vă dezamăgească aici. ASUS a echipat acest laptop fie cu un procesor Intel Core i5-13500H sau i9-13900H, cu grafică Iris Xe și până la 1TB de stocare PCIe M.2NVMe, asociat cu până la 16 GB de RAM LPDDR5.

Unitatea noastră de revizuire are procesorul i9 de top cu 16 GB de RAM, iar pe Geekbench 6, laptopul a obținut 2.341 pe single-core și 10.806 pe multi-core. Pentru context, MacBook Pro M1 Pro cu 10 nuclee a avut 2.106 la scor unic și 9.602 la scor multiplu. Pe Time Spy de la 3DMark, Vivobook S 15 OLED (conectat) a obținut un scor general de 1.986, cu un scor grafic de 1.744 și un scor CPU de 9.345.

Pe baza acestor benchmark-uri, procesorul i9 funcționează la egalitate cu alte dispozitive din categoria sa, deși, depășind doar puțin procesorul Apple M1 Pro de acum câțiva ani. Cu toate acestea, acest decalaj de performanță Intel și Apple Silicon devine cu siguranță mai mic, iar Vivobook S 15 OLED va face față foarte bine sarcinilor de lucru mici până la medii.

Am folosit foarte mult laptopul pentru navigarea pe web, consumul de conținut pe YouTube și Netflix, codificarea pe PyCharm și editarea fotografiilor în Photoshop și Lightroom – și nu a trecut nicio clipă.

Selectarea portului este suficient de bună

În ceea ce privește porturile, Vivobook S 15 OLED este stivuit, venind cu un USB 2.0 Type-A, un USB 3.2 Gen 1 Type-A, un Thunderbolt 4 care acceptă atât afișaj, cât și livrarea energiei, un HDMI 1.4, un audio de 3,5 mm. mufă și, în final, o alimentare DC-in.

Zarif Ali / MakeUseOf

În timp ce multe dintre aceste porturi vechi ar putea să nu fie cele mai rapide, versatilitatea de a le avea în preajmă fără a avea nevoie de un dongle este extrem de convenabilă.

Cameră web și difuzoare „Doar bine”.

Dacă ar exista un punct slab aparent pentru ASUS Vivobook S 15 OLED, acesta ar fi camera web și difuzoarele. Este echipat cu o cameră web de 1080p care are un declanșator de confidențialitate fizic pentru a bloca camera și difuzoare Harman Kardon reglate în jos.

Zarif Ali / MakeUseof

În general, nu veți fi dezamăgiți de configurația audio și a camerei acestui laptop, dar în comparație cu alte laptop-uri la acest preț, cum ar fi laptopurile Surface de la Microsoft și MacBook-urile Apple, ambele oferind un spațiu de sunet mult mai accentuat. care păstrează calitatea chiar și la volume mai mari, ASUS Vivobook S 15 OLED rămâne în urmă.

  Redirecționați non-www la www sau www la non-www

Același lucru se poate spune despre cameră; alte laptop-uri tind să aibă un suport hardware și software mai bun pentru o calitate superioară a imaginii.

Durată de viață a bateriei care va dura

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, Vivobook S 15 OLED are o baterie de 75 WH și, cu adaptorul de alimentare inclus, se poate încărca la 90 W. Dacă există vreo combinație de hardware care va câștiga cu siguranță, este o baterie mare asociată cu un afișaj OLED – acest laptop de 15 inchi are performanțe excepționale în ceea ce privește durata de viață a bateriei.

În majoritatea zilelor obișnuite de navigare pe web și consum de conținut, am putut obține confortabil 9-10 ore de timp pe ecran înainte de a fi nevoie să mă conectez și în zilele mai intense în care aveam mai multe aplicații deschise, inclusiv aplicații Adobe și un IDE Python în fundal, aveam puțin sub 8 ore. Pentru mine, a fost suficient pentru a trece o zi întreagă fără a fi nevoie să mă încarc înainte de a ajunge acasă, totuși, așteptați-vă să aveți un încărcător dacă plănuiți să jucați sau să editați video.

Cred că mulți oameni vor iubi durata de viață a bateriei acestui dispozitiv, mai ales dacă te bazezi pe el pentru a trece printr-o zi plină de muncă sau de școală.

Ar trebui să cumpărați Vivobook 15 BAPE Edition?

Zarif Ali / MakeUseOf

ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition este unul dintre acele dispozitive rare care ilustrează modul în care moda se poate împleti cu tehnologia fără a sacrifica funcționalitatea. Cu designul său șic, inspirat de BAPE, suita cuprinzătoare de accesorii personalizate și performanța robustă, este un laptop care nu face compromisuri.

Estetica camuflajă BAPE atrăgătoare, dar subestimată a laptopului, împreună cu construcția sa ușoară, îl fac o alegere elegantă și practică pentru cei care își doresc ceva unic, care să nu fie prea strălucitor. Pe lângă designul său, afișajul stelar OLED al laptopului este ideal pentru cei care își doresc un dispozitiv multimedia care se împerechează minunat cu consumul de conținut și joc.

În general, acest laptop este o potrivire perfectă pentru cei care apreciază stilul fără a compromite performanța și durata de viață a bateriei; este potrivit pentru studenți și profesioniști care caută un laptop de 15 inchi fiabil, versatil, cu adevărat portabil.

Dacă te simți atras de dispozitive care îmbină stilul de viață și tehnologia într-un pachet perfect, Vivobook S 15 BAPE Edition este o alegere excelentă. Performanța sa, împreună cu stilul său distinct, asigură că se remarcă într-o mare de laptopuri convenționale.

ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition

ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition oferă un amestec unic de tehnologie și modă, unul care combină cu succes baza solidă a laptopului ASUS Vivobook S 15 OLED cu estetica distinctă a lui A Bathing Ape. Este echipat cu un ecran OLED 3K uimitor, o tastatură și trackpad considerabile și performanțe decente.

În timp ce anumite aspecte, cum ar fi camera web și difuzoarele, pot rămâne în urmă față de alte laptop-uri concurente, Vivobook S 15 OLED compensează în alte aspecte, cum ar fi portabilitatea sa ușoară, făcând acest laptop ideal pentru cei care apreciază atât stilul, cât și caracterul practic.