08/11/2022

Remediere Avast continuă să se oprească în Windows 10

Avast este unul dintre cele mai frecvent utilizate programe antivirus pe PC Windows 10. Software-ul oferă actualizări regulate și definiții de securitate pentru a vă proteja computerul. La fel ca toate celelalte aplicații, Avast are unele erori și erori. Un anumit bug din aplicație o face să se oprească de la sine. Când programul dvs. de securitate își dezactivează scutul, este o mare amenințare pentru computer și, de asemenea, face PC-ul vulnerabil. Acest articol acoperă toți pașii eficienți de depanare care vă vor ajuta să remediați problema de dezactivare continuă a Avast pe computerul dvs. cu Windows 10.

Cum să remediați Avast se oprește în continuare în Windows 10

Iată câteva motive comune care cauzează o problemă de oprire a Avast de la sine pe computer. Analizați-le mai profund, astfel încât să vă faceți o idee despre cum să le rezolvați.

 • Orice defecțiuni temporare din computerul dvs. care împiedică deschiderea Avast.
 • Executați Avast cu drepturi administrative. Acest lucru împiedică accesarea câteva funcții pe computerul dvs.
 • Avast învechit va cauza o problemă de închidere a Avast de la sine.
 • Puține servicii esențiale precum aswbIDSAgent sunt dezactivate pe computer.
 • Avast instalat pe computer este corupt sau configurat greșit.
 • PC-ul dvs. este infectat cu programe malware sau viruși.
 • Unele sarcini de fundal interferează cu programul dvs.
 • Sistem de operare Windows învechit.
 • Firewall împiedică deschiderea Avast.
 • Fișierele de instalare corupte sau incompatibile ale Avast.

Acum, treceți la următoarea secțiune pentru a găsi metodele eficiente de depanare pentru a remedia problema de închidere a Avast de la sine. Iată câteva metode eficiente de depanare care vă vor ajuta să remediați problema de oprire a Avast de la sine pe computerul dumneavoastră cu Windows 10. Citiți-le cu atenție înainte de a le implementa.

Metoda 1: Reporniți computerul

Înainte de a încerca toate metodele avansate de depanare enumerate, vi se recomandă să reporniți computerul. Când reporniți computerul, erorile tehnice care cauzează orice aspect provocator vor fi rezolvate, ajutându-vă astfel să remediați problema de oprire a Avast de la sine. De asemenea, puteți închide computerul folosind opțiunile de alimentare și îl puteți reporni după ceva timp.

1. Navigați la meniul Start.

2. Acum, selectați pictograma de alimentare din colțul din stânga jos al ecranului.

3. Vor fi afișate mai multe opțiuni precum Sleep, Shut down și Restart. Aici, faceți clic pe Restart.

După ce ați repornit computerul, verificați dacă puteți deschide Avast fără probleme.

Metoda 2: Rulați Avast cu privilegii de administrator

Aveți nevoie de privilegii administrative pentru a accesa câteva funcții și servicii în Avast. Dacă nu aveți drepturile administrative necesare, este posibil să vă confruntați cu o problemă de dezactivare continuă a Avast. Cu toate acestea, puțini utilizatori au sugerat că problema poate fi rezolvată atunci când rulează programul ca administrator.

1. Faceți clic dreapta pe comanda rapidă Avast de pe desktop sau navigați în directorul de instalare și faceți clic dreapta pe ea.

2. Acum, faceți clic pe Proprietăți.

3. În fereastra Proprietăți, comutați la fila Compatibilitate.

4. Acum, bifați caseta Rulați acest program ca administrator.

5. În cele din urmă, faceți clic pe Aplicare > OK pentru a salva modificările.

Acum, relansați programul pentru a vedea dacă Avast se deschide acum fără probleme acum.

Metoda 3: Actualizați Avast Antivirus

Dacă există erori în Avast, le puteți remedia prin actualizarea aplicației. După cum am menționat mai devreme, Avast primește actualizări regulate pentru a remedia toate erorile și erorile. Când aceste erori și erori vin în ochiul dezvoltatorului, ei lansează actualizări pentru a le remedia complet. Urmați pașii menționați mai jos pentru a actualiza Avast pe computerul cu Windows 10.

  Remediați Logitech Unifying Receiver care nu funcționează în Windows 10

1. Apăsați tasta Windows și tastați Avast Antivirus. Faceți clic pe Deschidere din rezultatul căutării.

2. Accesați pictograma Meniu din colțul din dreapta sus al interfeței de utilizator Avast.

3. Apoi, selectați Setări din listă.

4. Acum, treceți la fila Actualizare și faceți clic pe butonul Verificați actualizări. Asigurați-vă că primiți următoarele mesaje.

 • Definițiile virusului sunt la zi
 • Avast Free Antivirus este la zi

5. După ce l-ați actualizat, reporniți Avast și verificați dacă problema a fost rezolvată.

Metoda 4: Închideți sarcinile de fundal

Dacă încă sunteți îngrijorat de motivul pentru care Avast-ul meu continuă să se oprească, poate fi rezolvată prin închiderea tuturor activităților de fundal care rulează pe computer. Mai multe sarcini de fundal de pe computerul dvs. vor interfera cu Avast, împiedicând astfel deschiderea aplicației. Prin urmare, închideți toate activitățile de fundal de pe computer, urmând ghidul nostru Cum să încheiați sarcina în Windows 10 și procedați conform instrucțiunilor.

După ce ați închis toate procesele de fundal, verificați dacă ați reușit să deschideți Avast pe computer.

Metoda 5: Activați setările serviciului aswbIDSAgent

Câțiva utilizatori au raportat că eroarea care provoacă o problemă de oprire continuă a Avast poate fi remediată prin efectuarea unor modificări în serviciul aswbIDSAgent. Această metodă este foarte ușoară și o puteți implementa urmând pașii menționați mai jos.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Servicii și faceți clic pe Executare ca administrator.

2. Acum, derulați în jos și faceți dublu clic pe serviciul aswbIDSAgent.

3. Acum, în noua fereastră pop-up, selectați tipul de pornire la Automat, așa cum este descris.

Notă: Dacă starea serviciului este Oprit, faceți clic pe butonul Start. Dacă starea serviciului este Running, faceți clic pe Stop și porniți-l din nou.

4. Când porniți serviciul, este posibil să vă confruntați cu o eroare 1079 (sau ceva similar). În acest caz, treceți la fila Conectare, faceți clic pe butonul radio Acest cont și selectați opțiunea Răsfoire.

5. În câmpul Introduceți numele obiectului de selectat, introduceți numele de utilizator al contului dvs.

6. Apoi, faceți clic pe opțiunea Verificare nume pentru a autentifica numele obiectului.

7. Acum, faceți clic pe OK pentru a salva modificările și, dacă vi se solicită, introduceți contul de administrator.

8. Faceți clic pe Aplicare > OK pentru a salva modificările și a verifica dacă ați reușit să deschideți Avast fără probleme.

Metoda 6: Executați scanări malware

Există puține circumstanțe în care un virus sau un program malware din computerul dumneavoastră preia controlul asupra Avast. Prin urmare, trebuie să verificați dacă virușii dăunători terți interferează cu Avast, provocând o problemă de oprire a Avast de la sine. Mai mulți experți Microsoft sugerează că scanarea unui computer vă va ajuta să vă mențineți fără amenințări computerizate. Dacă există viruși sau intruziuni de malware pe computerul dvs., nu puteți utiliza dispozitive hardware externe și interne. Prin urmare, vi se recomandă să vă scanați computerul conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum rulez o scanare antivirus pe computerul meu?

De asemenea, dacă doriți să eliminați programele malware de pe computer, consultați ghidul nostru Cum să eliminați programele malware de pe computer în Windows 10.

Metoda 7: Actualizați Windows

De asemenea, dacă există erori în computerul dvs., acestea pot fi remediate numai după o actualizare Windows. Microsoft lansează actualizări regulate pentru a remedia toate aceste erori, depanând astfel, Avast continuă să dezactiveze problemele. Prin urmare, asigurați-vă că ați actualizat sistemul de operare Windows și dacă vreo actualizări sunt în așteptare, utilizați ghidul nostru Cum să descărcați și să instalați cea mai recentă actualizare Windows 10

  Cum să dezactivați temporar antivirusul pe Windows 10

După actualizarea sistemului de operare Windows, verificați dacă vă puteți accesa camera.

Metoda 8: Modificați setarea paravanului de protecție Windows Defender

Totuși, dacă vă faceți griji de ce Avast-ul meu continuă să se oprească, acest lucru se poate datora unei suite firewall suprareactive sau supraprotectoare în computerul dvs. cu Windows 10. Acest lucru previne legătura de conectare între lansatorul de aplicații și server. Așadar, pentru a remedia această problemă, puteți pune pe lista albă Avast în setările Firewall sau puteți dezactiva temporar problema.

Opțiunea I: Lista albă Avast

Pentru a permite Avast în Windows Defender Firewall, urmați ghidul nostru Permiteți sau blocați aplicații prin Windows Firewall și implementați pașii conform instrucțiunilor.

Opțiunea II: Dezactivați paravanul de protecție Windows Defender (nu este recomandat)

De asemenea, puteți dezactiva Windows Defender Firewall și, pentru a face acest lucru, consultați ghidul nostru despre Cum să dezactivați Windows 10 Firewall și urmați instrucțiunile.

Opțiunea III: Creați o nouă regulă în Firewall

1. Accesați meniul Căutare și introduceți Windows Defender Firewall with Advanced Security, apoi faceți clic pe Deschidere.

2. Acum, în panoul din stânga, faceți clic pe Reguli de intrare așa cum este descris.

3. Apoi, în panoul din dreapta, faceți clic pe Regulă nouă… așa cum se arată.

4. Acum, asigurați-vă că selectați opțiunea Program sub Ce tip de regulă doriți să creați? meniu și faceți clic pe Următorul> așa cum se arată.

5. Apoi, faceți clic pe butonul Răsfoire… corespunzător Căii acestui program: așa cum se arată.

6. Apoi, navigați la calea C:Program Files (x86)Avast și faceți dublu clic pe fișierul de configurare. Apoi, faceți clic pe butonul Deschidere.

Notă: această locație poate varia în funcție de directorul din care ați instalat Avast. Navigați locația în consecință.

7. Apoi, faceți clic pe Next > în fereastra New Inbound Rule Wizard, așa cum se arată.

8. Acum, selectați butonul radio de lângă Permite conexiunea și faceți clic pe Următorul > așa cum este descris.

9. Asigurați-vă că sunt selectate casetele Domeniu, Privat și Public și faceți clic pe Următorul > așa cum se arată.

10. În cele din urmă, adăugați un nume noii reguli și faceți clic pe Terminare.

Totul este gata! Verificați dacă puteți deschide Avast fără probleme sau nu.

Metoda 9: Reparați Avast Antivirus

Dacă soluția 8 de mai sus nu vă ajută să remediați problema Avast care continuă să se oprească, puteți încerca să reparați aplicația pentru a remedia toate erorile dăunătoare din cadrul aplicației. Acest lucru repară și fișierele de instalare corupte și, chiar dacă această metodă nu funcționează, puteți reinstala aplicația conform instrucțiunilor din următoarea metodă.

Opțiunea I: Direct de la Avast Interface

1. Lansați Avast Antivirus și navigați la Meniu > Setări așa cum ați făcut mai devreme.

2. Apoi, comutați la fila Depanare.

3. Aici, faceți clic pe Repair App în panoul din dreapta. Așteptați până la finalizarea procesului de reparare. Acest lucru ar putea dura ceva timp.

Notă: Evitați închiderea oricăror ferestre sau file în timpul procesului de reparare.

4. Odată ce reparația este completă, reporniți computerul. Verificați dacă problema care nu pornește Avast este rezolvată sau nu.

Opțiunea II: Prin Adăugare sau Eliminare Programe

1. Introduceți Adăugați sau eliminați programe în caseta de căutare Windows. Lansați-l din rezultatul căutării, așa cum se arată.

2. În bara Căutare în această listă, tastați Avast.

3. Apoi, faceți clic pe Avast și apoi pe Modificare.

Notă: Imaginea de mai jos este reprezentată pentru referință. Urmați același lucru pentru Avast.

  Cum să remediați contul Twitter care nu se conectează la aplicația Xbox pe Windows 10

4. Faceți clic pe Reparare în fereastra pop-up Avast și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Așteptați să fie reparat. Reporniți computerul cu Windows 10 și verificați dacă problema este rezolvată sau nu.

Metoda 10: Reinstalați Avast utilizând modul sigur

Dacă reparând Avast, tot nu rezolvă de ce Avast-ul meu continuă să se oprească, poate fi necesar să reinstalați aplicația în modul sigur pentru a remedia aceeași. Când curățați instalarea Avast, aplicația defecte împreună cu fișierele cache și registrele corupte vor fi remediate.

1. Vizitați site-ul oficial de dezinstalare Avast, apoi faceți clic pe avastclear.exe pentru a obține Avast Uninstall Utility, după cum se arată mai jos.

2. Acum trebuie să porniți Windows în Safe Mode. Urmați pașii dați;

2A. Apăsați tasta Windows, apoi tastați System Configuration și faceți clic pe Open.

2B. Acum, faceți clic pe fila Boot din fereastra care se deschide.

2C. Apoi, selectați Safe boot sub Boot options și apoi faceți clic pe OK, așa cum se arată mai jos. Reporniți computerul și computerul va porni în modul sigur.

3. Odată ce Windows 10 este deschis în modul Safe, faceți clic pe Avast Uninstall Utility descărcat pe care l-ați descărcat anterior.

4. În fereastra Utilitar de dezinstalare, asigurați-vă că este selectat folderul corect care conține programul Avast corupt.

5. Acum, faceți clic pe Dezinstalare.

6. După ce Avast a fost dezinstalat, reporniți Windows în modul normal.

7. Navigați la site-ul web oficial Avast și apoi faceți clic pe DOWNLOAD FREE PROTECTION pentru a descărca cea mai recentă aplicație Avast Antivirus, așa cum se arată mai jos.

8. Odată ce fișierul este descărcat, procedați la Descărcările mele, faceți dublu clic pe fișierul de configurare și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala Avast.

Acum, când lansați programul Avast, nu vă veți mai confrunta cu problema de oprire a Avast de la sine.

Întrebări frecvente (FAQs)

Î1. De ce Avast-ul meu nu mai funcționează?

Ans. Dacă există probleme de incompatibilitate pe computer, Avast nu se va deschide deloc. Dacă Avast nu se deschide pentru dvs., asigurați-vă că verificați setările firewall-ului sau reparați software-ul dacă este necesar.

Q2. Avast provoacă probleme cu Windows 10?

Ans. În unele circumstanțe, Avast poate interfera cu aplicațiile preinstalate de pe computerul dvs. și poate face ca Windows 10 să se blocheze, să înghețe, să consume mai multe resurse, să afișeze Blue Screen Error (BSOD) și multe altele. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unor programe incompatibile pe care le executați manual sau din cauza câtorva servicii automate care rulează în fundal atunci când porniți Windows.

Q3. De ce nu se deschide browserul meu Avast?

Ans. Dacă browserul Avast nu se deschide pe computerul tău cu Windows 10, aceasta se poate datora faptului că este învechit sau nu este actualizat corect. Puține fișiere corupte din aplicație cauzează, de asemenea, problema. Cache-ul browserului, modulele cookie și datele corupte împiedică, de asemenea, deschiderea Avast în browser.

Î4. Este Windows Defender mai bun decât Avast?

Ans. Pentru a fi mai precis, Avast este mai bun decât Windows Defender Firewall. Puține rapoarte spun că rata de detectare pentru Windows Defender Firewall a fost de 99,5%, în timp ce Avast a detectat 100% dintre malware și viruși. Avast vine și cu funcții avansate care nu sunt în Windows Defender Firewall.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și că ați remediat oprirea în continuare a Avast pe dispozitivul dvs. Spuneți-ne care metodă a funcționat cel mai bine pentru dvs. De asemenea, dacă aveți întrebări/sugestii cu privire la acest articol, atunci nu ezitați să le trimiteți în secțiunea de comentarii.