08/18/2022

Remediați File Explorer Tema întunecată care nu funcționează pe Windows 10

Modul întunecat a câștigat într-adevăr popularitate de la lansare. De la dispozitive mobile la desktopuri și laptopuri, modul întunecat este preferatul tuturor. Tema întunecată nu este numai grozavă de privit, dar este utilă și în multe alte moduri, cum ar fi să fie ușor pentru ochii utilizatorului. De asemenea, permite utilizarea unui dispozitiv sau a unui sistem destul de fără efort, totul datorită funcției de lumină slabă care face ca ecranul să fie folosit fără a deranja pe alții. Totuși, același mod întunecat a creat probleme pentru unii utilizatori pe Windows 10. Dacă și tu ai de-a face cu aceeași problemă, te afli în locul potrivit, deoarece îți oferim un ghid perfect care te va ajuta cu metodele de a remedia fișierul Tema Explorer Dark nu funcționează. Deci, continuați să citiți pentru a rezolva problema cu Windows 10 Dark mode care nu funcționează.

Cum să remediați Tema întunecată a Exploratorului de fișiere care nu funcționează pe Windows 10

Mai multe motive care pot fi vinovate pentru neplăcerile cauzate de modul întunecat pe Windows 10. Nu doar aplicația de explorare a fișierelor, ci și Windows poate fi un motiv problematic în spatele erorii. Să discutăm mai jos câteva dintre aceste motive în detaliu.

  • Dacă aveți o versiune învechită de Windows în sistemul dvs., acesta poate fi un motiv important pentru ca modul întunecat Windows 10 să nu funcționeze. Încercați să remediați problema actualizând Windows cu o versiune nouă.
  • În cazul în care aveți o temă întunecată instalată prin Mach2 sau altă temă similară pe sistemul dvs., există șansa să vă confruntați cu tema întunecată să nu funcționeze în exploratorul de fișiere din cauza acesteia. Încercați să instalați din nou tema folosind o aplicație terță parte.
  • O eroare în aplicația temă întunecată poate fi un alt motiv pentru ca aceasta să nu funcționeze în exploratorul de fișiere. Problema de eroare în modul întunecat face ca aplicația de explorare a fișierelor să o afișeze parțial.
  • Utilizarea unei teme vizuale personalizate poate fi, de asemenea, o cauză a erorii. Utilizați tema implicită pentru a rezolva problema cauzată din acest motiv.

Indiferent dacă tema întunecată nu funcționează este o eroare din cauza Windows sau din cauza unei erori ale temei, aceasta poate fi rezolvată folosind câteva metode care sunt descrise în detaliu și sunt ordonate în funcție de eficiența și eficacitatea lor. Deci, fără alte prelungiri, să începem cu aceste soluții legitime.

Metoda 1: Conectați-vă din nou la Windows

Conectarea din nou la Windows poate fi, de asemenea, de ajutor în rezolvarea problemei modului întunecat care nu funcționează. Conectarea din nou la contul dvs. reîmprospătează sistemul și ajută la eliminarea conflictelor, dacă există. Așadar, conectați-vă din nou utilizând pașii menționați mai jos.

  Cum să ștergeți contul EA în Windows 10

1. Faceți clic pe pictograma Windows și selectați opțiunea Închidere sau deconectare.

2. Faceți clic pe Deconectare.

3. Conectați-vă din nou la sistem completând acreditările.

Metoda 2: Opriți modul întunecat și porniți din nou

O altă modalitate simplă de a rezolva modul întunecat Windows 10 care nu funcționează este dezactivarea și repornirea acestuia pe sistemul dvs. Această metodă este eficientă în reîmprospătarea setărilor modului întunecat și pentru a rezolva dacă există vreo defecțiune a sistemului. Pentru a activa din nou modul este ușor și se poate face folosind instrucțiunile pas cu pas de mai jos.

1. Faceți clic dreapta pe ecranul de start al desktopului și faceți clic pe Personalizare.

2. Faceți clic pe Culori.

3. Faceți clic pe Alegeți culoarea și selectați Lumină.

4. Apoi, reporniți sistemul.

5. Repetați pașii 1 și 2 din nou.

6. Faceți clic pe Alegeți culoarea și selectați Întunecat din opțiunile oferite.

Metoda 3: Reaplicați tapetul

Unii utilizatori au văzut modul întunecat parțial pe ecranul exploratorului de fișiere, care poate fi remediat prin reaplicarea imaginii de fundal pe ecranul desktopului. Pentru a face acest lucru, ar trebui să accesați Teme din setări și să aplicați din nou imaginea de fundal, urmați pașii menționați mai jos pentru aceeași.

1. Deschideți caseta de dialog Run, apăsând împreună tastele Windows + R.

2. Tastați ms-settings:themes și apăsați Enter.

3. Faceți clic pe Fundal și alegeți imaginea dvs.

4. După ce este setată, tema Întunecată va apărea automat în modul complet.

Metoda 4: Utilizați tema implicită

Windows 10 oferă o caracteristică excelentă de personalizare a temelor pentru sistem. Setarea temei implicite asigură că modul întunecat este setat pe desktop. Prin urmare, este esențial să setați mai întâi tema implicită.

1. lansați Setări apăsând împreună tastele Windows + I.

2. Faceți clic pe Personalizare.

3. Faceți clic pe Teme.

4. Selectați tema Windows implicită.

5. Apoi, faceți clic pe Culori.

6. Selectați Întunecat pentru modul Windows și modul implicit de aplicație.

Metoda 5: Reporniți File Explorer

Dacă încă vă confruntați cu o problemă a modului întunecat care nu funcționează pe sistemul dvs. după ce ați încercat metodele de mai sus, atunci probabil că aceasta se datorează unei erori cu aplicația de explorare a fișierelor. Puteți rezolva problema repornind aplicația de pe desktop.

1. Apăsați simultan tastele Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Task Manager.

2. Faceți clic dreapta pe Windows Explorer.

3. Faceți clic pe Restart din meniu.

Metoda 6: Actualizați Windows

Unul dintre motivele principale pentru care exploratorul de fișiere arată modul întunecat parțial sau inexistent este o versiune învechită de Windows în sistemul dvs. Versiunea nouă și actualizată a temei Dark poate provoca conflicte cu versiunea mai veche de Windows, prin urmare, actualizarea acesteia este necesară. Citiți ghidul nostru despre cum să descărcați și să instalați cea mai recentă actualizare Windows 10.

Metoda 7: Actualizați driverele video și audio

O versiune actualizată a driverului pentru video și sunet de pe sistemul dvs. poate ajuta, de asemenea, la remedierea că tema întunecată a exploratorului de fișiere nu funcționează. Citiți ghidul nostru despre cum să actualizați driverele Realtek HD Audio în Windows 10. Repetați procesul pentru alte drivere și vedeți dacă eroarea a fost rezolvată.

  Verificați dacă computerul dvs. Windows este vulnerabil la Spectre

Metoda 8: Creați un cont nou

După toate metodele încercate, dacă încă vă confruntați cu problema în care tema întunecată a exploratorului de fișiere nu funcționează, este posibil să fie necesar să creați un cont nou. Dacă contul dvs. de utilizator este corupt, ceea ce cauzează problema, nu există altă modalitate de a rezolva eroarea decât să faceți un cont nou, așa că, pentru a-l configura, urmați instrucțiunile de mai jos.

1. Deschideți Setări apăsând împreună tastele Windows + I.

2. Faceți clic pe Conturi.

3. Faceți clic pe Familie și alți utilizatori.

4. Faceți clic pe Adăugați pe altcineva la acest computer.

5. Selectați Nu am informațiile de conectare ale acestei persoane.

6. Apoi, selectați Adăugați un utilizator fără un cont Microsoft.

7. Introduceți acreditările necesare și faceți clic pe Următorul.

Metoda 9: Reparați fișierele de sistem

Dacă un fișier este corupt în aplicația de explorare a fișierelor, acesta poate fi, de asemenea, un motiv pentru inconvenientul modului întunecat. Prin urmare, este important să verificați fișierele corupte în acest caz. Puteți face acest lucru utilizând verificatorul fișierelor de sistem. Citiți ghidul nostru despre cum să reparați fișierele de sistem pe Windows 10.

Metoda 10: Eliminați aplicațiile de personalizare

Aplicațiile de personalizare de pe sistemul dvs. sunt menite să ofere setări personalizate, cum ar fi interfața cu utilizatorul pentru aplicații. Astfel de aplicații pot fi, de asemenea, un motiv pentru care tema întunecată nu poate fi redată pe sistemul dvs. Prin urmare, este important să dezinstalați sau să ștergeți astfel de aplicații de personalizare de pe computer. Urmați acești pași pentru a elimina aplicațiile de personalizare pentru a remedia problema care nu funcționează în modul întunecat din Windows 10.

1. Apăsați simultan tastele Windows + I pentru a deschide Setări.

2. Faceți clic pe Aplicații.

3. Faceți clic pe aplicația de personalizare și selectați opțiunea Dezinstalare.

Notă: Pentru referință, am folosit LogMein Hamachi.

Metoda 11: Aplicați modul întunecat prin Editorul de registru

Editorul de registry este o altă modalitate care poate fi utilizată pentru a corecta eroarea modului întunecat. Utilizați metodele de mai jos și verificați dacă problema este rezolvată.

1. Deschideți caseta de dialog Run apăsând împreună tastele Windows + R.

2. Tastați regedit și apăsați tasta Enter.

3. Copiați și inserați HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionThemes în bara de căutare.

4. Faceți clic dreapta pe Teme și selectați Nou.

5. Selectați Key din meniu.

6. Denumiți-i Personalizare, faceți clic dreapta pe el, selectați Nou și faceți clic pe DWORD (Valoare pe 32 de biți).

7. Denumiți noua valoare AppsUseLightTheme.

8. Faceți clic dreapta pe el și selectați Modificare.

9. Setați Value data la 0 și faceți clic pe OK.

10. Faceți clic dreapta pe folderul Personalizare din nou și selectați Accesați HKEY_CURRENT_USER.

11. Faceți clic dreapta pe AppsUseLightTheme din acesta și selectați Modificare.

12. Schimbați datele Valoare la 0 și faceți clic pe OK.

  Cum să configurați butonul de pornire pentru a opri afișajul în Windows 10

Odată ce toți pașii sunt finalizați, reporniți sistemul și verificați dacă modul întunecat poate fi setat în exploratorul de fișiere.

Metoda 12: Folosiți Mach2 pentru a activa modul întunecat

Dacă ați folosit Mach2 pentru a activa modul întunecat anterior fără a actualiza Windows 10, există șansa să vedeți că eroarea modului întunecat nu funcționează din cauza acesteia. Folosind promptul de comandă, puteți activa din nou modul întunecat. Iată cum puteți realiza acest lucru:

Notă: Dacă folderul Mach2 nu mai este disponibil pe sistemul dvs., descărcați-l din nou.

1. Deschideți File Explorer și localizați folderul Mach2 din acesta.

2. Tastați cmd.exe în bara de adrese unde se află folderul Mach2.

3. În ecranul Command Prompt care se deschide, tastați comanda mach2 enable 10397285 și apăsați tasta Enter.

4. Odată ce procesul este încheiat, pe ecran va apărea un mesaj OK.

5. Apoi, reporniți computerul.

6. Deschideți Setări apăsând împreună tastele Windows + I.

7. Faceți clic pe Personalizare.

8. În cele din urmă, faceți clic pe culori și setați modul implicit al aplicației la Întunecat.

Întrebări frecvente (FAQs)

Î1. De ce exploratorul meu de fișiere nu aplică modul întunecat pe computerul meu?

Ans. Temele personalizate de pe sistemul dvs. pot cauza problema ca exploratorul de fișiere să nu afișeze modul întunecat. Puteți seta tema personalizată în modul întunecat vizitând setările de personalizare de pe laptop/computer.

Q2. Care este mai bun, modul luminos sau modul întunecat pentru computere?

Ans. Modul Light sau Dark mode este o preferință personală, ambele având avantaje proprii. În timp ce modul de lumină este destul de util atunci când lucrați în exterior sau sub lumină puternică, modul întunecat oferă un aspect liniștitor al ecranului atunci când este utilizat fără lumini.

Q3. Pot face modificări în modul întunecat?

Ans. Da, puteți modifica modul întunecat de pe sistemul dvs. după cum doriți. Accesați setările de personalizare de pe computerul dvs. pentru același lucru.

Î4. Apare eroarea modului întunecat pe toate versiunile de Windows?

Ans. S-a observat că a apărut o eroare în modul întunecat pe Windows 10.

Î5. Cum pot accesa modul întunecat pe computerul meu?

Ans. Puteți accesa și activa modul întunecat/dezactivat prin deschiderea setărilor de afișare.

Î6. Modul întunecat este bun pentru ochi?

Ans. Modul întunecat este bun pentru ochi, deoarece este mai bun decât lumina albă strălucitoare, care poate fi izbitoare pentru ochi. Lumina neagră în modul Întuneric este, de asemenea, foarte liniștitoare pentru ochi.

Î7. Activarea modului întunecat economisește bateria?

Ans. Dacă intenționați să activați modul întunecat, este puțin probabil să facă vreo diferență în utilizarea bateriei sistemului dvs.

***

Modul întunecat este, fără îndoială, o completare excelentă la caracteristicile deja uimitoare din Windows 10. Cu toate acestea, dacă vă confruntați cu erori cu tema întunecată de pe sistemul dvs., sperăm că acest ghid a ajutat la rezolvarea acestora cu metode pentru a remedia tema întunecată a File Explorer. nu funcționează pe Windows 10. Dacă aveți întrebări sau sugestii legate de subiect, vă rugăm să ne anunțați, plasându-le în secțiunea de comentarii de mai jos.