Puternic și eficient, dar nu fără probleme

Recomandări cheie

 • TicWatch Pro 5 este un smartwatch Android bogat în funcții, alimentat de platforma Wear OS și chipset Qualcomm Snapdragon W5 + Gen1.
 • Se mândrește cu un design elegant, cu un afișaj OLED și FSTN cu două straturi, o durată de viață excelentă a bateriei și o performanță netedă și eficientă.
 • Ceasul inteligent oferă urmărire cuprinzătoare a sănătății și a fitness-ului cu peste 100 de moduri de activitate, dar nu are Asistent Google și are un aspect oarecum neinspirat.

După TicWatch Pro 3 Ultra, Mobvoi a lansat TicWatch Pro 5 la începutul acestui an. Această ultimă iterație folosește platforma Wear OS, împreună cu chipset-ul Qualcomm Snapdragon W5 + Gen1 pentru a oferi utilizatorilor unul dintre cele mai rapide și mai sofisticate ceasuri inteligente Android de pe piață. Cu toate acestea, acest purtabil bogat în funcții vine cu un preț la fel de gros ca și ceasul în sine, iar lipsa Google Assistant înseamnă că va fi potrivit doar pentru unii utilizatori.

Ceas inteligent Android Ticwatch Pro 5

245 USD 350 USD Economisiți 105 USD

TicWatch Pro 5 este un smartwatch Wear OS care dispune de un ecran OLED și FSTN cu două straturi. Oferă o performanță super-rapidă și eficientă și are o urmărire cuprinzătoare a sănătății și a fitness-ului în peste 100 de activități.

Marca Mobvoi

Monitor de ritm cardiac Da

Durată de viață a bateriei Până la 80 de ore

Sistem de operare Wear OS 3.5

Culori Negru

Display AMOLED

RAM 2GB

Stocare 32 GB

Baterie 628mAh

Conectivitate Wi-Fi, Bluetooth 5.2

Moduri de exerciții Peste 100

Dimensiunea ecranului 1,43 inchi

Rezistenta la apa 5 ATM

GPS Da

Pro

 • Durată excelentă a bateriei
 • Afișaj impresionant cu două straturi
 • Performanță netedă și eficientă
 • Urmărire cuprinzătoare a sănătății și fitnessului
 • Funcționează cu Google Wallet

Contra

 • Fără Asistent Google
 • Balonat cu prea multe aplicații
 • Aspect neinspirat

Înapoi în design negru

Rob Webb / MakeUseOf

O modalitate de a descrie aspectul lui TicWatch Pro 5 ar fi să folosiți cuvinte precum elegant și minimalist. Altul ar fi să spunem că arată puțin neinspirat. Asta nu înseamnă că arată rău sub nicio formă. Totul aici a fost finisat la un standard foarte înalt. Este doar foarte negru pe negru și nu este deosebit de captivant vizual.

Este un pic păcat în toată sinceritatea, pentru că ceasul în sine nu este inspirat. Cu toate acestea, aspectul lui Pro 5 înseamnă că tinde să se amestece în fundal atunci când ar trebui să iasă în evidență. Din fericire, însă, caracteristicile ambalate în interior fac ca Pro 5 să iasă în evidență din mulțime.

Are o față AMOLED cu ecran tactil de 1,43 inchi cu un afișaj cu două straturi și este acoperit cu Gorilla Glass rezistent. Al doilea afișaj se aprinde cu o mișcare a încheieturii mâinii atunci când ceasul în sine nu este utilizat în mod activ. Este un afișaj cu putere redusă care arată valorile de bază pentru ritmul cardiac, calorii, pași și altele asemenea.

În lateral, un buton texturat oferă acces rapid la cele mai recente aplicații utilizate. În plus, două atingeri rapide vă deschid Google Wallet și țineți apăsat acest buton poate fi folosit pentru a ieși din Essential Mode – un mod opțional de economisire a bateriei care economisește energia în detrimentul unor funcționalități (mai multe despre asta mai târziu).

  Acesta este încărcătorul de călătorie pentru fanii Apple

Sub acest buton se află coroana rotativă, care este o caracteristică excelentă care facilitează derularea prin aplicații și setări. Pro 5 are, de asemenea, un microfon și un difuzor încorporate (pe panoul lateral și, respectiv, pe partea inferioară a ceasului) pentru apeluri vocale, dar, din păcate, nu pentru Google Assistant, care rămâne absent în această ultimă generație.

Este realizat dintr-o combinație de aluminiu și oțel inoxidabil, cu o curea flexibilă din silicon. Este gros, dar ușor, adecvat de robust și durabil și arată ca ceva pe care un Navy Seal l-ar putea purta la operațiuni.

O configurație scurtă și dulce

Rob Webb / MakeUseOf

Configurarea lui TicWatch Pro 5 este o afacere relativ nedureroasă, care m-a văzut că m-am jucat fericit cu această nouă jucărie în doar câteva minute.

După ce porniți Pro 5, va trebui să descărcați Aplicația Mobvoi Health pe telefon și creați un cont, deoarece acesta va fi folosit pentru a măsura și înregistra toate elementele vitale. Procedând astfel, se solicită împerecherea automată a Pro 5 cu telefonul dvs., ghidându-vă prin câțiva pași simpli pentru a finaliza configurarea.

Ca parte a configurării, va trebui, de asemenea, să vă conectați la Contul dvs. Google, pentru a vă permite să utilizați aplicațiile Google și funcția Găsește-mi dispozitivul. Vi se va prezenta apoi o listă de aplicații recomandate de utilizat, pe care le puteți accepta sau respinge, în funcție de nevoile dvs.

Este un proces drăguț, ușor, care nu depășește binevenitul și vă permite să vă bucurați de Pro 5 mai mult sau mai puțin imediat.

Un ceas inteligent Wear OS 3.5 cu chipset Qualcomm Snapdragon W5 + Gen1

Rob Webb / MakeUseOf

Funcționând pe platforma Wear OS 3.5 și cu puterea cipului Qualcomm Snapdragon W5 + Gen 1, funcționarea lui TicWatch Pro 5 este mai lină decât 007 comandând un martini cu vodka într-un costum de cină proaspăt presat.

Așteptați-vă la timpi de răspuns rapid la nivel general și la interacțiuni fluide cu multitudinea de aplicații disponibile de instalat, cum ar fi portofel Google și Hărți Google.

De fapt, singurul decalaj pe care l-am experimentat în timpul petrecut cu Pro 5 a fost când am ieșit din modul esențial. Procedând astfel, pare să inițieze o repornire completă a ceasului, care durează un minut sau două pentru a se termina. Nu este tocmai sfârșitul lumii, dar a ieșit în evidență pentru mine, deoarece totul mi s-a părut atât de rapid prin comparație.

În caz contrar, funcționarea lină și eficientă completează perfect afișajul uimitor și justifică într-un fel acel preț premium.

CAPRA pentru durata de viață a bateriei

Rob Webb / MakeUseOf

Durata de viață a bateriei la TicWatch Pro 5 este impresionantă și serios. În funcție de modul în care ai configurat ceasul inteligent, acesta îți va oferi până la 80 de ore de utilizare la o încărcare completă, ceea ce este suficient pentru a rivaliza cu oricare dintre colegii săi.

Cu toate acestea, această durată de viață fenomenală a bateriei vine cu câteva avertismente de care trebuie să fii conștient.

În primul rând, va trebui să vă asigurați că ați activat modul ultra-low power (ULP). Dacă lăsați afișajul AMOLED pornit ca implicit (în special în modul mereu pornit), veți descoperi că acest lucru vă consumă durata de viață a bateriei mai repede decât Augustus Gloop mestecă batoanele Wonka.

În modul ULP, veți vedea afișajul FSTN în primul rând atunci când vă răsuciți încheietura mâinii pentru a vedea ecranul. Acest afișaj ia doar înghițituri mici din rezervele de energie, dar afișează totuși valorile cheie, cum ar fi BPM, caloriile arse, pașii făcuți și așa mai departe. Și seamănă cu un afișaj de ceas digital asemănător Casio, care îi aduce câteva puncte retro cool în cartea mea.

  Cum să remediați tastatura japoneză IME care nu funcționează (Ghid complet)

Cu modul ULP activat, veți face deja economii valoroase la cantitatea de energie consumată a bateriei. Dar puteți extinde acest lucru și mai mult lansând ceasul în Modul Esențial.

Modul Esențial activează modul ULP 24/7 (până când este oprit manual), prelungind astfel durata de viață a bateriei zile în șir. Când este activat, acest mod permite accesul numai la anumite funcții (timp, BPM, informații despre calorii), cu toate celelalte suspendate în stare de somn.

În mod util, există și un mod Smart Essential, care nu este chiar la fel de spartan și se activează automat în timpul stărilor de somn și inactiv, păstrând puțină putere suplimentară, fără a fi nevoie să vă abțineți de la toate celelalte funcții.

Activarea tuturor setărilor modului esențial este, de asemenea, plăcută și ușoară. O apăsare fermă a coroanei lui TicWatch Pro 5 aduce o listă de setări care poate fi derulată, printre care veți găsi Modul Esențial. Selectați aceasta și puteți activa acest mod 24/7, îl puteți porni automat în funcție de programul dvs. sau îl puteți activa odată ce puterea bateriei ajunge la mai puțin de 5%.

Desigur, cantitatea de baterie pe care o consumi va varia, în funcție de modul în care folosești Pro 5 și pentru ce îl folosești. Cu toate acestea, are una dintre cele mai bune durate de viață a bateriei dintre orice ceas inteligent de generație actuală, iar opțiunile de a-l modifica pentru a obține și mai multe sunt un plus binevenit.

Urmărire cuprinzătoare a sănătății și a fitnessului

Rob Webb / MakeUseOf

Aceasta este carnea și cartofii adevărati ai TicWatch Pro 5 și, în opinia mea, motivul principal pentru a deține unul. Dacă măsurarea valorilor și urmărirea datelor de fitness prezintă vreun interes pentru tine, vei găsi noi modalități de a te obsedat de aceste detalii aici.

Dispune de o listă generală de aplicații native care include TicHealth, TicExercise, TicBreathe, TicPulse, TicOxygen, TicSleep și mai departe, la infinit (ei bine, aproape). Există, de asemenea, un TicZen care urmărește și nivelul tău de stres, care este probabil să fie puțin mai ridicat decât în ​​mod normal, după ce ai parcurs atât de mult.

Există suport pentru mai mult de 100 de tipuri de antrenament diferite pe TicExercise, iar lansarea într-un antrenament la alegere este plăcută și ușoară. Pentru alergare, mers pe jos sau cu bicicleta, puteți utiliza GPS-ul încorporat pentru a vă înregistra locația și a stabili obiective opționale în ceea ce privește distanța sau timp. Odată ce ți-ai încheiat activitatea, ești recompensat cu o hartă a traseului tău, precum și cu toate statisticile vitale relevante.

În plus, există o aplicație de măsurare cu o singură atingere care vă înregistrează BPM, rata respirației, nivelul de stres și Sp02 în doar nouăzeci de secunde. Din fericire, la momentul testării, toate nivelurile mele s-au înregistrat ca fiind normale, ceea ce firește, am fost încântat să văd.

Activitățile pot fi organizate cu ușurință în funcție de cea mai recentă utilizare, astfel încât preferatele dvs. să poată sta întotdeauna în vârful grămezii. Această caracteristică de calitate a vieții vă salvează degetul mare de scroll de uzura excesivă și ajută la ocolirea a ceea ce altfel ar putea fi un exercițiu de plictiseală.

  Un instrument de productivitate pentru codificatori

Cele mai multe activități pot fi lansate prin intermediul aplicației TicExercise de pe Pro 5 și funcționează (mai degrabă bine) împreună cu afișajul cu putere ultra-scăzută, care își schimbă culoarea în funcție de modul în care se modifică ritmul cardiac.

Pro 5 are, de asemenea, urmărirea automată a activității, ceea ce este perfect pentru oameni ca mine, care sunt predispuși să uite să lanseze trackerul de exerciții relevant înainte de a-l începe IRL. Trăind într-o parte foarte deluroasă a lumii, așa cum o fac și eu, există kilometri de mers pe jos în zona înconjurătoare. Când pornesc într-o drumeție, Pro 5 va recunoaște că merg pe jos și mă va suna să mă întreb ce fac și dacă vreau ca activitatea mea să fie urmărită.

Desigur, durează câteva minute să înțelegi că s-ar putea să faci ceva activ, dar este totuși o caracteristică binevenită pentru cei mai împrăștiați dintre noi și înseamnă că nu vei ajunge niciodată cu o grămadă de date neînregistrate la sfârșitul un marș lung.

Urmărirea somnului este și aici, deși este un pic cam amestecată prin comparație. Principala problemă este că pare să se chinuie să facă diferența între timpul petrecut în pat și timpul petrecut efectiv dormind. Măsoară diferitele stadii de somn (treaz, ușor, profund și REM), prezentând rezultatele pentru vizualizare în aplicația Mobvoi Health.

Deși în mare măsură la egalitate cu datele de somn colectate de pe Samsung Galaxy 5, a sugerat că am petrecut mai mult timp într-un somn odihnitor decât a făcut-o Galaxy Watch.

Ar trebui să cumpărați TicWatch Pro 5?

Rob Webb / MakeUseOf

Pentru a fi direct, dacă sunteți un utilizator iOS, răspunsul este nu, deoarece nu există suport pentru platforma respectivă. Pentru toți ceilalți, există o mulțime de motive să o luați în considerare.

În primul rând, există ingeniosul ecran mare cu dublu ecran. Este antidotul perfect împotriva acelor funcții enervante mereu activate care îți scad durata de viață a bateriei, în special pe platforma Wear OS. Panoul de schimbare a culorii de pe afișajul ULP este, de asemenea, util, anunțându-vă dintr-o privire când exagerați sau subfaceți, astfel încât să puteți corecta cursul pentru a vă atinge obiectivele.

Performanța generală este excelentă, iar durata de viață a bateriei este inegalabilă pentru generația actuală de smartwatch. Adăugiri precum coroana rotativă fac navigarea simplă și există o mulțime de moduri de a vă personaliza experiența cu Pro 5.

În dezavantaj, absența Asistentului Google pare o omisiune flagrantă. Deocamdată, nu se știe dacă acest lucru va fi introdus cu actualizări, deși bănuiesc că ar putea fi reținut pentru Pro 6 sau orice urmează de la TicWatch.

În plus, aplicația Mobvoi Health ar putea face cu un pic de lustruire, deoarece aspectul său strict funcțional nu reușește să genereze mult entuziasm pentru acest spectator.

Lăsând la o parte aceste câteva nemulțumiri, TicWatch Pro 5 strălucește în aproape toate celelalte privințe.

Este un ceas inteligent de înaltă calitate, premium, cu o autonomie fantastică a bateriei, o funcționare super lină și o tonă metrică de urmărire a sănătății și a fitnessului înghesuit sub capota.

Cu siguranță are cotele să rivalizeze cu orice alt ceas inteligent Android care există acum, în ceea ce privește eficiența și performanța. Și în mod confortabil depășește cel mai mult când vine vorba de durata de viață a bateriei.

TicWatch Pro 5 poate fi la câțiva pași de gloria absolută, dar este suficient aici pentru a-și consolida statutul de adevărat concurent în rândul culturii actuale.

Ceas inteligent Android Ticwatch Pro 5

245 USD 350 USD Economisiți 105 USD

TicWatch Pro 5 este un smartwatch Wear OS care dispune de un ecran OLED și FSTN cu două straturi. Oferă o performanță super-rapidă și eficientă și are o urmărire cuprinzătoare a sănătății și a fitness-ului în peste 100 de activități.