Latență scăzută și performanță ridicată

Recomandări cheie

  • Razer Basilisk V3 Pro este un mouse de gaming fără fir bogat în funcții, cu opțiuni impresionante de personalizare și un senzor rapid.
  • Mouse-ul vine cu hardware suplimentar pentru funcții precum derulare infinită și încărcare fără fir, dar adaugă costuri suplimentare.
  • Modelul de bază al Basilisk V3 Pro este mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor, iar accesoriile suplimentare s-ar putea să nu merite prețul.

Pornind de la succesul popularului Razer Basilisk V3 cu fir (lansat în septembrie 2021), Razer Basilisk V3 Pro este actualizat cu conectivitate wireless și un senzor și mai rapid. Dacă dețineți deja sau ați folosit modelul anterior cu fir și căutați un upgrade sau o înlocuire, merită verificat V3 Pro.

Razer Basilisk V3 Pro

Razer Basilisk V3 Pro este unul dintre cele mai impresionante și mai bogate caracteristici șoareci de gaming din jur. Nu numai că este plin de caracteristici incredibile, cu trei zone RGB, dar arată și o parte. Cu capabilități de încărcare wireless de nouă generație, Razer Basilisk V3 Pro poate fi pur și simplu plasat pe o stație de încărcare sau un suport de încărcare și încărcat fără fir în cel mai scurt timp. Pucul de încărcare adaugă puțină greutate mouse-ului și trebuie cumpărat fie separat, fie ca parte dintr-un pachet, dar merită totuși să investești în cazul în care prețuiești jocurile de înaltă performanță. În timp ce Razer Basilisk V3 Pro ar putea fi puțin mai scump decât unii ar fi dispuși să plătească, funcțiile suplimentare, cum ar fi derularea infinită și butonul de lunetist, compensează mai mult decât prețul abrupt.

Greutate 3,84 oz

Senzor și DPI Razer Focus Pro, 30.000 DPI

Comutatoare Razer Optical

Iluminare RGB Da

Butoane programabile 11

Conectivitate Bluetooth 5.0, 2.4GHz

Wireless Da

Rata de interogare 1KHz implicit, 4KHz cu accesoriu opțional

Pro

  • O mulțime de iluminare RGB
  • 11 butoane programabile
  • Ergonomia sperbului

Contra

  • Necesită un accesoriu opțional pentru a obține cea mai bună rată de sondare
  • Iluminarea personalizată necesită să păstrați software-ul Synapse deschis

Cu cele 11 butoane programabile, roata de înclinare cu mod dublu și comutatoarele optice de a treia generație de la Razer, acesta este cel mai bun și mai rapid mouse fără fir personalizabil de la Razer, deși are câteva particularități. Din păcate, V3 Pro vine la un preț mai mare de 160 USD și o greutate destul de mare de 112 g, ceea ce îi poate descuraja pe cei cu un buget mai restrâns și pe cei care preferă opțiuni mai ușoare. Multe dintre noile caracteristici ale lui V3 Pro se bazează și pe hardware suplimentar care nu este inclus în cutie. Acestea fiind spuse, pentru cei care caută un mouse de gaming mai bine rotunjit, care să se poată dubla și ca o opțiune wireless solidă de zi cu zi, V3 Pro este exact asta.

  Remediați problema lentă a Amazon Fire Stick

Ce mai e nou? V3 vs V3 Pro

Basilisk V3 Pro dispune de senzorul optic Razer Focus Pro 30K, pe care Razer îl numește „cel mai precis senzor optic din lume”. Lăsând deoparte jargonul de marketing, senzorul Focus Pro oferă trei niveluri de personalizare la decolare cu 26 de niveluri de ajustare a înălțimii pentru ca jucătorii să își programeze mouse-ul în mod special pentru stilul lor unic de joc. Cu urmărirea inteligentă și sincronizarea mișcării, acest senzor optic menține, de asemenea, un control mai bun și o precizie mai mare pe orice suprafață, chiar și urmărirea pe sticlă, atâta timp cât are o grosime de cel puțin 4 mm. În timp ce majoritatea utilizatorilor vor rămâne probabil în continuare la mouse pad-urile lor de încredere, pentru momentele în care unul nu este disponibil, mouse-ul încă funcționează grozav.

Paul Antill / MUO

Spre deosebire de predecesorul său, Basilisk V3 Pro dispune de cele mai noi comutatoare Razer Optical Mouse, care folosesc lumina infraroșie pentru a trimite semnale fără contact mecanic. Acest lucru are ca rezultat o acționare instantanee de 0,2 ms, nicio înregistrare a clicurilor neintenționate și cea mai mică latență a oricărui alt mouse de gaming. Dacă veți putea percepe sau nu această îmbunătățire, este o altă poveste.

Paul Antill / MUO

Design: RGB All The Things

V3 Pro este un mouse dreptaci, axat pe ergonomie și stil. Este disponibil în două culori: negru sau alb.

Paul Antill / MUO

Ambele folosesc un șasiu din plastic cu un finisaj texturat, mat pentru partea superioară, accente lucioase pentru nasturi și panouri laterale cauciucate pentru a prinde acolo unde degetul mare și degetul inelar se află de obicei. Are, de asemenea, o adâncime rotunjită pentru degetul mare care face Basilisk V3 Pro mai ușor de preluat, deși nu este intenționat. Mouse-ul se simte bine modelat și potrivit pentru mâinile mele de dimensiuni medii, deși partenerul meu cu mâini mai mici îl consideră puțin prea mare. Carcasa din plastic pare de înaltă calitate și rezistă eficient la strălucire, pete și amprente.

Paul Antill / MUO

Pentru personalizare, găsim 10+1 butoane programabile, +1 fiind un buton de profil sub mouse, care vă permite să parcurgeți până la cinci profiluri salvate.

Pentru iluminarea RGB, există 12 zone de iluminare, pline sub strălucire și o mulțime de opțiuni personalizabile.

Paul Antill / MUO

Desigur, niciun mouse Razer nu ar fi complet fără să prezinte șarpele cu trei capete marca lor (care are și propriul RGB).

Paul Antill / MUO

Cu toate acestea, după cum am aflat rapid, va trebui să lăsați Razer Synapse să funcționeze pentru ca efectele dvs. de iluminare personalizate să poată fi redate. Chiar și închiderea ferestrei odată ce setările preferate sunt salvate va face ca mouse-ul să revină implicit la modelul său de bază.

  8 moduri de a vă asigura următorul apel video Zoom

Paul Antill / MUO

De asemenea, găsim un comutator pentru a comuta Bluetooth, Off sau 2,4 GHz. Există, de asemenea, un capac circular intrigant care, atunci când este îndepărtat, dezvăluie un set de știfturi și un compartiment ascuns care găzduiește receptorul USB.

Paul Antill / MUO

Există săgeți stânga și dreapta pe partea laterală a roții de defilare, indicând utilizarea acesteia ca două butoane direcționale separate, în plus față de clicul obișnuit pe care îl găsiți în mod normal. Roata de defilare în sine are două moduri: un mod de ciclism tactil, care profită de designul său din cauciuc crestat pentru rulouri de precizie și un mod de rotire liberă pentru derulare de mare viteză.

Folosind Synapse, utilizatorii pot activa un mod smart-reel pentru roata lor, permițându-i să treacă automat de la tactil la rotație liberă pe măsură ce derulează mai repede. Am încercat atât modurile tactile, cât și cele de rotire liberă într-un tester de browser cu rotiță de defilare, dar prefer modul tactil obișnuit, deoarece este consistent.

Paul Antill / MUO

De înțeles, un dezavantaj pentru a avea toate aceste caracteristici într-un mouse fără fir este dimensiunea și greutatea crescută care vine cu acesta. Acesta este ca Cadillac Blackwing al șoarecilor de gaming. Este mare, dar este rapid. În comparație cu cea mai mare parte a concurenței, este și mai mare, măsurând 5,11 inchi (130 mm) lungime pe 2,96 inchi (75,4 mm) lățime și 1,67 inchi (42,5 mm) înălțime.

Paul Antill / MUO

Pentru a menține o durată de viață de 90 de ore, Basilisk V3 Pro conține o baterie internă care se află chiar deasupra senzorului într-un ansamblu care include și un slot pentru carcasa roții de defilare. Toate acestea împreună fac ca dispozitivul să fie destul de greu în față, cu o greutate totală de 112 g, mult mai greu decât obișnuitul maxim de 70-80 g, sub care unii entuziaști încearcă să rămână. Deși acest lucru nu este la fel de vizibil ca glisarea mouse-ului, dacă ridicați frecvent mouse-ul, va fi.

Paul Antill / MUO

Accesorii opționale necesare pentru a debloca setul complet de funcții

Mouse-ul are o rată de interogare implicită de 1000 Hz, dar pentru a profita de capabilitățile sale impresionante de 4000 Hz, va trebui să investiți mai mult în dongle-ul wireless Razer HyperPolling. Având în vedere că mouse-ul costă deja ceva mai mult decât concurența la 160 USD, este dezamăgitor să vedem că acum trebuie să plătim și mai mulți bani pentru a debloca aceste funcții. Fie ar trebui să cheltuiți încă 70 USD pentru Mouse Dock Pro care include acel transceiver, fie să cumpărați dongle-ul separat pentru 30 USD. Aceste setări trebuie să fie activate în Razer Synapse, dar spre deosebire de efectele RGB personalizate, programul poate fi închis ulterior.

Adăugarea acestor cheltuieli la prețul deja ridicat al V3 Pro ar putea fi un dealbreaker pentru cei care doresc să ia o decizie conștientă de costuri. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că pachetul Basilisk V3 Pro care include Mouse Dock Pro este în prezent la vânzare pentru 200 USD (în scădere de la 230 USD), ceea ce ar putea merita pentru cei care doresc să profite de toate caracteristicile pe care le oferă acest mouse. . De asemenea, puteți cumpăra mouse-ul reînnoit pentru 100 USD, deși recenziile nu sunt la fel de pozitive și norocul dvs. poate varia aici.

  25 de imagini de fundal minunate de toamnă pentru desktopul dvs

Pentru jucătorii care sunt deja ferm pe Team Razer, Basilisk V3 Pro ar putea fi un upgrade grozav pentru perifericele lor. Profitând de suportul pentru mai multe dispozitive HyperSpeed ​​de la Razer, vă permite să controlați tastatura și mouse-ul Razer compatibil cu un singur dongle, eliberând spațiu de conectivitate și optimizând stabilitatea pentru o latență și mai mică.

Modelul de bază este mai mult decât suficient

Razer Basilisk V3 Pro oferă un design frumos și o integrare excelentă cu ecosistemul său de dispozitiv. Pentru cei care se gândesc la o actualizare de la Basilisk V3 precedent sau care decid între cele două, se rezumă în esență la cât de mult prețuiți îmbunătățirile wireless ale Pro. Ergonomia sa excelentă, Bluetooth rapid și conexiunile de 2,4 GHz, împreună cu o durată de viață remarcabilă a bateriei de 90 de ore, îl fac cu siguranță să iasă în evidență.

Paul Antill / MUO

Cu toate acestea, există un elefant în cameră – cei 70 USD suplimentari pentru dock pentru a-și debloca sondarea la 4KHz și încărcarea wireless. Deși poate părea impresionant, pentru majoritatea utilizatorilor, diferența dintre 1.000 Hz și 4.000 Hz probabil nu este atât de vizibilă, iar cu durata de viață a bateriei deja incredibilă, încărcarea acesteia la fiecare câteva săptămâni prin USB-C este bine. Împreună credem că puteți sări peste aceste suplimente și ar fi mai bine să economisiți banii în plus. Dacă faci deja parte din ecosistemul Razer sau vrei unul dintre cele mai versatile șoareci de gaming fără fir din gama lor, Basilisk V3 Pro este într-adevăr o alegere consistentă, dar incredibil de plăcută.

Razer Basilisk V3 Pro

Razer Basilisk V3 Pro este unul dintre cele mai impresionante și mai bogate funcții șoareci de gaming din jur. Nu numai că este plin de caracteristici incredibile, cu trei zone RGB, dar arată și o parte. Cu capabilități de încărcare wireless de nouă generație, Razer Basilisk V3 Pro poate fi pur și simplu plasat pe o stație de încărcare sau un suport de încărcare și încărcat fără fir în cel mai scurt timp. Pucul de încărcare adaugă puțină greutate mouse-ului și trebuie cumpărat fie separat, fie ca parte dintr-un pachet, dar merită totuși să investești în cazul în care prețuiești jocurile de înaltă performanță. În timp ce Razer Basilisk V3 Pro ar putea fi puțin mai scump decât unii ar fi dispuși să plătească, funcțiile suplimentare, cum ar fi derularea infinită și butonul de lunetist, compensează mai mult decât prețul abrupt.