Laptopul nu se va conecta la hotspot iPhone (nu funcționează)

Smartphone-urile se pot conecta la internet prin intermediul cartelelor SIM care le conectează la un furnizor de servicii. Aceste rețele și telefoane acceptă 3G și 4G, care sunt destul de rapide și pot fi utilizate, într-un caz strâns, în locul unei conexiuni în bandă largă.

A lucra pe un telefon nu este același lucru cu a lucra pe un desktop, deci, dacă doriți să utilizați rețeaua 3G sau 4G a furnizorului dvs. de servicii pe un desktop Windows 10, va trebui să utilizați un hotspot.

Smartphone-urile moderne, iPhone-urile și telefoanele Android, ambele acceptă hotspot-uri care permit utilizatorilor să creeze o conexiune fără fir sau cu fir cu un computer cu Windows 10.

Hotspot-ul iPhone nu funcționează?

Un hotspot personal este o caracteristică nativă pe iOS. Tot ce trebuie să faceți este să activați un comutator și va fi creat hotspot-ul. Un iPhone permite utilizatorilor să se conecteze la hotspot-ul său prin WiFi și/sau un cablu de date USB.

Trebuie să aveți date mobile activate pe iPhone și trebuie să aveți activat 3G/4G de către furnizorul de servicii. Pentru a vă conecta la hotspot, trebuie să faceți clic pe pictograma WiFi din bara de sistem pe Windows 10, iar iPhone-ul dvs. va apărea, după numele său, ca o conexiune disponibilă.

Dacă nu vă puteți conecta la hotspot-ul personal al iPhone, parcurgeți aceste verificări de bază și apoi încercați soluțiile enumerate mai jos.

  Ajutorul pentru grupuri de file face gestionarea filelor în Firefox mai accesibilă

Asigurați-vă că ați introdus parola pentru hotspot. Parola este generată automat de iOS, dar poate fi schimbată cu orice doriți. Puteți vizualiza parola pentru hotspot-ul iPhone deschizând aplicația Setări și accesând Personal Hotspot.
Acordați conexiunii câteva minute pentru a se stabili și a începe să lucreze. În mod normal, durează câteva minute pentru ca conexiunea la internet să devină activă chiar și după ce v-ați conectat la hotspot.
Asigurați-vă că obțineți o putere bună a semnalului pe iPhone. Puterea scăzută a semnalului va afecta calitatea conexiunii.
Unii furnizori de servicii blochează hotspoturile mobile. Este posibil să vedeți funcția pe iPhone, dar poate fi blocată de furnizorul de servicii. Ar trebui să verificați dacă se blochează. Dacă o fac, este posibil sau nu să îl puteți debloca, în funcție de politicile furnizorului de servicii privind utilizarea corectă a rețelei.

Ce se întâmplă dacă laptopul nu se conectează la iPhone Hotspot

Dacă verificați toate cele de mai sus și tot nu vă puteți conecta la hotspot-ul personal iPhone, încercați următoarele.

1. Conectați prin cablu de date USB

Aceasta este o metodă simplă și fiabilă de conectare la hotspot-ul personal al iPhone.

Activați hotspot-ul personal pe iPhone.
Conectați iPhone-ul la computerul cu Windows 10 printr-un cablu de date.
PC-ul cu Windows 10 se va conecta la hotspot. Va apărea ca o conexiune Ethernet.

Notă: asigurați-vă că utilizați un cablu Apple original sau un cablu certificat pentru conexiune.

2. Uitați de rețea și conectați-vă din nou

Dacă vă puteți conecta la hotspot-ul personal, dar nu puteți accesa internetul pe computerul cu Windows 10, încercați să uitați conexiunea hotspot-ului de pe iPhone și să o conectați din nou.

  Cum să remediați punctul negru de pe ecranul iPhone

Deschideți aplicația Setări cu comanda rapidă de la tastatură Win+I.
Accesați Rețea și Internet.
Selectați fila WiFi și faceți clic pe Gestionați rețelele cunoscute.
Selectați rețeaua iPhone și faceți clic pe Uitați.
Conectați-vă din nou la rețea.

3. Redenumiți iPhone-ul

În mod normal, Windows 10 nu are o problemă cu numele rețelelor WiFi, dar cu hotspot-ul iPhone-ului, spațiile sau caracterele non-alfanumerice pot cauza probleme atunci când încercați să vă conectați la acesta.

Deschideți aplicația Setări pe iPhone/iPad.
Accesați fila General și atingeți Despre.
Redenumiți iPhone-ul astfel încât să nu existe spații în el (sau puncte, virgule etc).
Încercați să vă conectați din nou la hotspot.

Concluzie

Crearea unui hotspot wireless sau cu fir pe un iPhone (sau orice smartphone) era o sarcină destul de mare în urmă cu aproximativ zece ani. Funcția a fost blocată în mod activ, deoarece rețelele nu aveau lățime de bandă pentru ea. Lucrurile s-au schimbat acum și, în mod normal, furnizorii de servicii nu blochează utilizatorii să creeze un hotspot pe dispozitivul lor.

Pe iPhone, este cu atât mai ușor și soluțiile enumerate mai sus ar trebui să rezolve orice probleme ai.