09/28/2023

Introducere în ExpressJS [+6 Learning Resources]

ExpressJS este un cadru web minimalist și flexibil Node.js, care oferă un set de caracteristici atât pentru aplicații mobile, cât și pentru web.

Acest cadru web open-source a fost dezvoltat de TJ Holowaychuk. ExpressJS este întreținut de Fundația Node.js.

De ce ExpressJS?

ExpressJS oferă API-uri simple pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze back-end-uri, aplicații web și site-uri web. Acest cadru web este astfel comparabil cu Django de la Python și Rails lui Ruby.

Cu toate acestea, spre deosebire de Django și Rails, care au un mod obișnuit de a construi API-uri/aplicații, ExpressJS este foarte flexibil și conectabil, deoarece nu are „cel mai bun mod” de a face lucrurile.

Pentru a rezuma, acestea sunt motivele pentru care ar trebui să utilizați ExpressJS;

 • Ușor de creat API-uri și aplicații web.
 • API-urile sale sunt robuste, facilitând rutarea
 • Asincron și cu un singur fir

Caracteristicile ExpressJS

#1. O parte din Stiva MEAN

JavaScript rămâne unul dintre cele mai populare limbaje de programare, deoarece are cadre care pot fi utilizate atât pe front-end, cât și pe back-end al unei aplicații full-stack.

Unii dezvoltatori Javascript folosesc MEAN, forma scurtă de MongoDB, Express, Node. js și AngularJS pentru a crea aplicații full-stack. Unii dezvoltatori preferă Reactjs și folosesc stiva MERN (MongoDB, Express, Node.js și Reactjs). În ambele opțiuni, Expressjs rămâne constant.

#2. Flexibil și rapid

Nu trebuie să stăpâniți multe părți diferite ale unui cadru mai mare, deoarece ExpressJS este conceput pentru a fi minimalist. Prezența unui sistem de rutare excelent, negocierea conținutului imediat din cutie și middleware-urile fac acest lucru rapid.

#3. Scalabil

Este ușor să scalați aplicațiile construite pe Express, explicând de ce multe organizații îl folosesc. Atunci când dezvoltă aplicații la scară largă, Express are nevoie de puțină sau deloc configurare suplimentară. Prezența multor module, pachete și resurse suplimentare face practică dezvoltarea cu ușurință a aplicațiilor la scară largă.

  Cum neînțelegerea ratei de abandon ți-ar putea ucide afacerea

#4. Prezența middleware-ului

ExpressJS are o serie de aplicații middleware pentru a accelera și îmbunătăți procesul de dezvoltare. Middleware-ul facilitează ca un cadru să ruleze un script tipic înainte sau după o solicitare a clientului. Prezența middleware-ului facilitează pentru dezvoltatori să verifice acțiunile clientului, cum ar fi înscrierile/intrarile și deconectarile.

#5. Sistem puternic de rutare

Sistemul de rutare ExpressJS permite dezvoltatorilor să creeze API-uri puternice care gestionează aproape toate solicitările HTTP. Nu trebuie să ajungeți cu un sistem de rutare umflat, deoarece vă puteți împărți codul în fișiere gestionabile folosind instanța routerului. De asemenea, puteți grupa diferite rute într-un singur director/dosar pentru a vă gestiona mai bine aplicația.

Arhitectura ExpressJS

Credit imagine: turing.com

O aplicație Express va avea următoarele componente;

 • Dependente. ExpressJS în sine este o dependență. Puteți instala celelalte dependențe folosind comanda npm.
 • Middleware. Middleware într-o configurare ExpressJS este funcția care determină ciclul cerere/răspuns.
 • Instanciari. Acestea sunt pur și simplu instrucțiuni folosite pentru a crea un obiect.
 • Configurații. Configurațiile sunt setări personalizate bazate pe aplicații definite după instanțieri sau într-un fișier separat
 • Trasee. Rutele sunt punctele finale pe care clienții le folosesc pentru a ajunge la diverse resurse sau pentru a efectua anumite acțiuni definite de server.
 • Server de bootstrapping. Funcția app.listen() este executată pentru a porni serverul de dezvoltare.

Noțiuni introductive: ExpressJS

ExpressJS rulează pe Node.js, ceea ce înseamnă că trebuie să îl instalați pe computer.

De asemenea, aveți nevoie de Node Package Manager (npm) pentru a gestiona toate dependențele din mediul dumneavoastră de dezvoltare.

Puteți instala Node prin intermediul site-ului său oficial, bazat pe sistemul dvs. de operare.

După ce ați terminat, rulați aceste două comenzi pentru a vă asigura că nodul și, respectiv, npm sunt instalate.

node --version
npm --version

Instalați ExpressJS

Urmați acești pași

 • Creați o aplicație simplă ExpressJS. Puteți să-l creați manual sau să utilizați aceste comenzi
mkdir myapp
cd myapp
 • Creați un fișier package.json folosind această comandă
npm init
 • Acceptați comenzile pe baza solicitărilor furnizate. Cu toate acestea, schimbare; punctul de intrare: (index.js) la app.js
 • Instalați ExpressJS folosind această comandă
npm install express
 • Afișează „Hello World”

În interiorul directorului rădăcină, creați un fișier și denumiți-l app.js

  Cât de siguri sunt managerii de parole?

Adăugați acest cod

const express = require('express')

const app = express()

const port = 3000

app.get('/', (req, res) => {

  res.send('Hello World!')

})

app.listen(port, () => {

  console.log(`Example app listening on port ${port}`)

})

Rulați această comandă pentru a porni serverul local

node app.js

Accesați http://localhost:3000/ în browser și veți găsi această ieșire

Generator de aplicații Express

Aplicația pe care am creat-o manual mai sus este foarte simplă. Cu toate acestea, puteți scăpa de crearea manuală a unei aplicații ExpressJS utilizând generatorul Express.

 • Aceasta este comanda pentru a vă genera aplicația ExpressJS.
npx express-generator
 • Dacă utilizați o versiune node.js anterioară 8.2.0, puteți instala generatorul de aplicații și îl puteți lansa folosind aceste comenzi;
npm install -g express-generator
express
express --view=pug myapp

Comanda de mai sus va genera o aplicație numită „myapp”

 • Instalați toate dependențele necesare folosind aceste comenzi
cd myapp

npm install
 • Rulați serverul de dezvoltare în funcție de sistemul dvs. de operare

Pe Windows PowerShell;

PS> $env:DEBUG='myapp:*'; npm start

Pe linia de comandă Windows;

> set DEBUG=myapp:* & npm start

Pe macOS sau Linux;

DEBUG=myapp:* npm start

Accesați http://localhost:3000/ în browser și acesta este ceea ce va fi afișat

#1. Aplicații Fintech

Băncile și organizațiile financiare se digitalizează, crescând cererea de aplicații fintech. Astfel de aplicații sunt folosite pentru a sprijini/activa servicii financiare și bancare. ExpressJS s-a dovedit a fi un cadru puternic pentru crearea de aplicații fintech scalabile.

#2. Aplicații cu o singură aplicație

Aplicațiile cu o singură aplicație, în care întreaga aplicație este direcționată pe o singură pagină, au devenit modalitatea modernă de dezvoltare a aplicațiilor. Aplicațiile mobile și web mari, cum ar fi Airbnb, Netflix, Pinterest, Paypal, Gmail și Google Maps sunt exemple perfecte de aplicații cu o singură aplicație. ExpressJS este un cadru perfect pentru crearea de aplicații cu o singură aplicație cu rutare ușoară.

#3. Aplicații de streaming

Aplicațiile precum Spotify și Netflix pot părea simple pentru utilizatorii finali. Cu toate acestea, astfel de aplicații sunt complexe, cu mai multe straturi de date. ExpressJS este o alegere minunată pentru crearea unor astfel de aplicații, deoarece poate gestiona eficient fluxurile de date asincrone.

#4. Instrumente de colaborare în timp real

Mediile moderne de lucru sunt formate din echipe care colaborează la diferite sarcini pentru un scop comun. ExpressJS vine cu diverse caracteristici care sprijină dezvoltarea instrumentelor de colaborare. Acest cadru este, de asemenea, util atunci când se creează tablouri de bord și chat-uri de aplicații în timp real, deoarece este ușor de integrat cu WebSocket.

  Ce software de virtualizare este potrivit pentru tine?

Avantaje: ExpressJS

 • Gratuit și open-source. Nu trebuie să plătiți nimic pentru a utiliza ExpressJS. De asemenea, puteți modifica codul existent pentru a se potrivi nevoilor dvs.
 • Ușurință în utilizare. ExpressJS vă permite să scrieți cod fără a urma procese complicate. Cadrul are deja o mulțime de instrumente și caracteristici pentru a simplifica procesul.
 • Dezvoltare rapida. ExpressJS are multe șabloane pentru a vă asigura că nu creați totul de la zero.
 • Performanță grozavă. Aplicațiile create pe ExpressJS funcționează exemplar și, astfel, le puteți utiliza atât pentru aplicații mici, cât și pentru companii.

Dezavantaje: ExpressJS

 • Unele mesaje de eroare nu sunt utile. Spre deosebire de alte cadre de dezvoltare back-end/API, răspunsurile 404 din ExpressJS nu indică neapărat o eroare.
 • Nu este atât de bun la organizarea codului, deoarece nu există o modalitate mai bună de a face lucrurile.

Resurse de învățare: ExpressJS

#1. Node.js, Express, MongoDB și altele

Acest curs este ideal dacă doriți să învățați întreaga stivă back-end dintr-o singură resursă. La sfârșitul cursului, puteți crea API-uri RESTful rapide și scalabile folosind ExpressJS și alte tehnologii asociate.

#2. Doar Express

Acesta este cursul pe care trebuie să îl urmați dacă doriți să operați acel server Express ca API REST. Acest curs învață, de asemenea, elementele de bază ale HTTP și facilitează înțelegerea ciclului de solicitare/răspuns.

#3. React, NodeJS, Express și MongoDB

Acest curs MERN full-stack este ideal dacă doriți să învățați cum să creați aplicații JavaScript full-stack. Unele dintre lucrurile pe care le veți învăța sunt cum să conectați ReactJS cu NodeJS, Express și MongoDB, cum să implementați autentificarea și autorizarea și multe altele.

#4. Express in Action: Scrierea, construirea si testarea aplicatiilor Node.js

Express in Action este o carte care detaliază pașii creării de aplicații web folosind Node și ExpressJS. Veți învăța cum să configurați o aplicație ExpressJS, stocarea datelor cu MongoDB și cum să testați aplicațiile Express, printre multe alte lucruri.

#5. Express.js: Ghid despre cadrul web pentru Node.js

Express.js: Ghid despre cadrul web pentru Node.js oferă o explorare în profunzime a cadrului web ExpressJS. Discuțiile din această carte se bazează pe diferitele modele pe care ExpressJS le oferă utilizatorilor.

#6. Documentația oficială ExpressJS

ExpressJS este un cadru node.js bine documentat și puteți afla tot ce aveți nevoie pentru a începe cu documentele oficiale. Puteți utiliza această resursă, indiferent dacă sunteți la început sau sunteți un dezvoltator avansat.

Încheierea

ExpressJS este unul dintre cele mai faimoase cadre web Node.js din lumea modernă. Sortimentul de funcții puternice și curba sa ușoară de învățare l-au făcut să dețină această poziție de-a lungul anilor. ExpressJS servește drept bază pentru Node.js, ceea ce înseamnă că înțelegerea acestuia face ușoară înțelegerea altor cadre asociate.

x