Îmbunătățiți viteza de navigare, transmitere în flux și descărcare în Firefox cu Fasterfox

Firefox nu este un browser web lent, în niciun caz, dar cu puține ajustări și cântărire, îl puteți face și mai rapid. Acesta este exact ceea ce își propune să facă Fasterfox. Este o extensie mică pentru Firefox care adaugă mai multe moduri de a accelera browserul. Este conceput pentru a se lăuda cu viteze de încărcare și descărcare, pentru a reduce timpii de încărcare a paginii și poate chiar face streaming video de pe site-uri precum YouTube mai rapid. Suplimentul vine la pachet cu câteva presetări care vă permit să comutați rapid între diferite niveluri de performanță. Mai multe detalii dupa salt.

Fasterfox vă oferă control asupra diferitelor opțiuni, dar când deschideți fereastra Opțiuni pentru prima dată, singurele file disponibile sunt „Presetări” și „Fasterfox”.

Presetări au o mulțime de profiluri diferite care vă permit să comutați rapid între diferite niveluri de îmbunătățire a performanței, și anume „Implicit/Normal”, „Cutenos/Ușoară”, „Optimizat/Mediu” și „Turbo/Puternic”. În cazul în care vă întrebați ce presupune fiecare nivel, consultați descrierea pe un rând de sub fiecare.

Normal, de exemplu, păstrează setările Firefox la valorile implicite, în timp ce Turbo Charged crește performanța la maximum. Dacă sunteți un utilizator ocazional, utilizarea acestor presetări ar trebui să fie suficientă. Utilizatorii avansați, pe de altă parte, ar putea dori să modifice singuri setările de performanță prin opțiunea „Personalizată” din partea de jos a filei presetări, care deblochează, de asemenea, filele rămase („Cache”, „Conexiune”, „Pipelining”, „Redare” și „Popups”) în fereastra Opțiuni, fiecare având propriul set de ajustări.

  Cum să imprimați o foaie de calcul Excel cu un fundal

În fila Fasterfox, puteți comuta „Îmbunătățiți preluarea prealabilă” și puteți specifica anumite cuvinte cheie pentru linkurile pe care nu doriți să le preluați în prealabil la încărcarea paginilor. O altă opțiune din aceeași filă vă permite să activați sau să dezactivați un temporizator de încărcare a paginii.

Fila Cache vă permite să specificați browserul dorit și valorile cache DNS. De asemenea, numărul de conexiuni realizate la server pentru, să spunem, descărcarea unui fișier, poate fi, de asemenea, ajustat în fila aferentă.

În timpul testării suplimentului, am dat o șansă profilului Turbo Charged și diferența pe care a făcut-o față de viteza generală de încărcare a paginii și streaming video a fost destul de semnificativă. Majoritatea paginilor păreau să se încarce puțin mai repede, în timp ce videoclipurile de pe YouTube au început să fie difuzate fără probleme.

Puteți descărca Fasterfox din depozitul de suplimente Mozilla prin linkul de mai jos.

Instalați Fasterfox pentru Firefox