Google URL Shortener este un excelent client Android Goo.gl neoficial

Scurtarea adreselor URL precum bit.ly sau tinyurl nu sunt noi. Au devenit din ce în ce mai populari pentru partajarea de link-uri pe rețelele sociale, în special pe Twitter. Pentru cei neinițiați, aceste servicii pur și simplu fac hiperlinkurile lungi mult mai scurte, permițându-vă să le partajați fără să vă faceți griji prea mult cu privire la limita de caractere. Mulți dispozitive de scurtare a linkurilor populare pot monitoriza, de asemenea, diferite analize, cum ar fi numărul de clicuri și pot oferi personalizare a linkurilor. Google rulează un serviciu de scurtare a adreselor URL numit Goo.gl, dar gigantul de căutare nu a oferit încă un client Android oficial. Până atunci, puteți utiliza programul terță parte Google URL Shortener în acest scop.

Aplicația vă permite pur și simplu să utilizați Goo.gl chiar pe dispozitivul dvs. mobil, permițându-vă să vă conectați la cont, să monitorizați statisticile și să scurtați linkurile din mers.

Când lansați aplicația pentru prima dată, vi se cere să vă conectați la contul dvs. Google. După aceasta, aplicația își afișează ecranul de pornire, care este împărțit în file Recente și Cu stea. Linkurile scurtate anterior apar sub Recente, în timp ce toate linkurile favorite sunt trimise la secțiunea Marcate cu stea.

Există două moduri în care puteți scurta un link folosind Google URL Shortener. Prima modalitate, mai evidentă, de a copia linkul, atingeți butonul „+” din aplicație, inserați în câmpul de adresă care urmează și atingeți „Terminat” pentru a obține versiunea sa scurtată. Aplicația vă permite apoi să selectați linkul de scurtare pentru acțiuni suplimentare, cum ar fi copiarea în clipboard sau deschiderea acestuia în browserul implicit și, de asemenea, afișează o notificare acționabilă cu toate aceleași opțiuni.

  AcDisplay aduce afișajul activ al lui Moto X pe orice dispozitiv Android 4.4+

A doua cale este din meniul Partajare în alte aplicații. De exemplu, pentru a scurta linkul către o pagină pe care o navigați în browserul dvs. web Android preferat, pur și simplu deschideți meniul Partajare și selectați Google URL Shortener din listă. Apoi vi se prezintă un panou plutitor cu acțiuni suplimentare. De asemenea, puteți transfera aceste acțiuni în nuanța de notificare sub forma unei notificări acționabile.

Selectarea unui link scurtat din Recent sau Marcat cu stea vă permite, de asemenea, să vizualizați statistici, cum ar fi numărul de clicuri din ultimele două ore, ultima zi, săptămână, lună sau pentru tot timpul. Deoarece toate datele dvs. sunt sincronizate automat cu serverele Goo.gl, puteți accesa informații despre linkurile pe care le-ați scurtat pe Android din browserul dvs. web de pe computer și invers.

Dacă doriți să dezactivați notificările, să comutați sincronizarea automată sau să specificați intervalul implicit al acesteia, puteți face acest lucru din ecranul Setări al aplicației. În plus, puteți modifica filtrul implicit de analiză a clicurilor pe care l-am menționat mai devreme și puteți personaliza setările de sunet, vibrații și LED pentru notificări.

Aplicația este disponibilă gratuit pe Google Play Store. Descărcați-l pe dispozitivul dvs. din linkul de mai jos.

Instalați Google URL Shortener din Play Store