03/01/2024

Hardware superb, dezamăgit de software-ul numai pentru web

Recomandări cheie

  • Glowforge Pro este o mașină bine făcută și compactă, cu posibilități creative nelimitate atunci când este asociată cu materiale cu coduri de bare pentru setări perfecte de tăiere și gravare.
  • Pachetul software numai pentru web și abonamentul aproape obligatoriu sunt dezavantaje care fac dificilă justificarea prețului premium.
  • În timp ce Glowforge Pro este perfect pentru întreprinderile amatoare la scară mică, există opțiuni mai accesibile disponibile pentru cei care doresc să lucreze cu dimensiuni standard de materiale sau să utilizeze software care nu este bazat pe web.

The Glowforge Pro este o piesă hardware incredibil de capabilă, care oferă posibilități creative nelimitate, mai ales atunci când este asociată cu materialele lor testate și testate cu coduri de bare Proofgrade pentru setări perfecte de tăiere și gravare. Cu toate acestea, este îngreunat de un pachet software limitat doar pentru web și abonamentul aproape obligatoriu, ceea ce face dificilă justificarea prețului premium.

Glowforge Pro

Glowforge Pro este o piesă hardware incredibil de capabilă, care oferă posibilități creative nelimitate, mai ales atunci când este asociat cu materialele lor testate cu coduri de bare pentru setări perfecte de tăiere și gravare. Cu toate acestea, este îngreunat de un pachet software limitat doar pentru web și abonamentul aproape obligatoriu, ceea ce face dificilă justificarea prețului premium.

Marca Glowforge

Putere laser 45W

Camera de poziționare Da, situată central

Numai aplicația web software

Zona de lucru 279 mm (11 inchi) x 495 mm (19,5 inchi)

Pro

  • Mașină bine făcută, compactă
  • Modul Pro Passthrough pentru a gestiona modele mai mari cu aliniere automată
  • Previzualizare camera pentru pozitionare
  • Materialele de verificare elimină bătăile de cap din setări, automat

Contra

  • Poate fi folosit numai cu o aplicație web
  • Este necesar un abonament scump pentru funcțiile de bază

Dezambalare și configurare: este necesar un mic asamblare

Setul Pro vine în trei pachete: Glowforge Pro în sine, patul și evacuarea grătarului în fagure și câteva materiale de pornire. Pachetul de materiale este destul de generos, cu două foi de dimensiunea unui pat plin din acril transparent, placaj din lemn de tijol și panou de desen, apoi câteva foi mai mici de mostre de lemn de esență tare și chiar o foaie mică de piele.

James Bruce / MakeUseOf

Asigurați-vă că păstrați toate ambalajele, deoarece veți avea nevoie de el pentru întreținere, iar un set de înlocuire costă 250 USD!

Odată ce ați scos mașina din cutie, este nevoie de puțină construcție. În cutie nu a fost inclus niciun manual; va trebui să navigați la un portal online și să vă înregistrați contul Glowforge. Acesta este probabil o modalitate blândă de a vă pregăti contul și de a vă obișnui cu ideea de a utiliza un sistem online, deoarece se întâmplă adesea cu GlowForge.

James Bruce / MakeUseOf

Instrucțiunile sunt cuprinzătoare și conțin scurte videoclipuri care însoțesc pașii. Chiar nu poți greși. Pe parcurs, va trebui să deșurubați diferite biți, să scoateți niște bandă și să instalați capul laser. Acest lucru implică împingerea unui cablu panglică delicat, dar asta este pe cât de complicat devine.

James Bruce / MakeUseOf

Ca pas final, va trebui să porniți aparatul și să vă conectați direct la Wi-Fi de la Glowforge; apoi spune-i detaliile rețelei tale. Glowforge necesită Wi-Fi pentru a funcționa; nu poate funcționa prin Ethernet sau USB.

În acest moment, veți reveni la site-ul web pentru configurarea finală a software-ului… și vânzarea suplimentară a abonamentului Premium.

Este necesar un abonament? Aproape

La fel ca alte mașini de artizanat premium de la mărci precum Cricut, Glowforge are un centru creativ online unde veți găsi mii de idei fantastice de artizanat, dar accesul vine ca un abonament Premium.

La configurarea primului Glowforge, veți primi 14 zile de acces Premium gratuit, indiferent de ce alegeți în continuare. Puteți apăsa butonul Skip în acest moment și uitați de el pentru totdeauna dacă doriți. Glowforge-ul tău va funcționa în continuare pentru propriile tale modele, fără limitări. Un fel de. Vom vorbi mai multe despre nivelul gratuit pe parcursul acestei recenzii.

  Cum să transferați muzică de pe un iPod vechi pe computer sau iPhone

Alternativ, dacă sunteți de acord să vă înscrieți pentru planul Premium acolo și apoi, veți primi perioada de încercare extinsă la 45 de zile. Va trebui să adăugați detaliile cardului dvs. și veți fi facturat dacă nu anulați, dar puteți anula oricând înainte de încheierea perioadei de încercare. Am putut face acest lucru cu ușurință prin gestionarea contului online, fără a fi necesare apeluri telefonice neplăcute. Prețul obișnuit este de aproximativ 50 USD pe lună dacă plătiți lunar, dar îl puteți reduce la aproximativ 20 USD dacă plătiți anual.

Design compact: dar poate fi limitativ

James Bruce / MakeUseOf

Glowforge oferă un design unic, cu un tub laser CO2 la vedere, care se deplasează împreună cu capul laser. Majoritatea mașinilor de tăiere cu laser ascund acest tub într-un compartiment din spate și mențin laserul aliniat cu capul de tăiere printr-o serie de oglinzi complexe. Rezultatul este o mașină de tăiat cu laser CO2 puțin mai compactă decât altele de pe piață, deși este încă o mașină masivă pentru orice standard de mașină de tip desktop. O singură cameră de previzualizare se află în mijlocul capacului de sticlă și se actualizează automat când o închideți.

James Bruce / MakeUseOf

La 97 x D54 x H21,5 cm (sau L38,2 x D21,3 x H8,5 inchi), Glowforge Pro se potrivește aproape pe una dintre unitățile mele de rafturi grele (L90 x D60 cm), cu puțin agățat. marginea. În schimb, Xtool P2 a necesitat două dintre acestea una lângă alta pentru a sta în siguranță. Zona de lucru reală a Glowforge Pro este de 279 mm (11 inchi) adâncime și 495 mm (19,5 inchi) lățime, dar poate găzdui materiale de până la 457 x 508 mm (18 x 20 inchi).

Ca și în cazul oricărei gravoare cu laser CO2, ar trebui să luați în considerare și unde va ajunge furtunul de evacuare, deoarece este vital să vă ocupați de fumurile potențial toxice. Un furtun este inclus și poate fi aerisit fie printr-o fereastră, fie către dispozitivul opțional de filtrare a aerului.

James Bruce / MakeUseOf

Un ultim aspect este temperatura. Spre deosebire de imprimantele 3D, care se încălzesc singure, laserele cu CO2 sunt destul de sensibile la temperaturile ambiante. La jumătatea acestei recenzii, iarna a intrat în atelierul meu de garaj, iar temperaturile au scăzut aproape de zero. A doua zi, am întâmpinat o eroare la care chiar nu mă așteptam: e prea frig, a exclamat aparatul. Așa că de atunci a trebuit să-mi regândesc atelierul de meșteșuguri și să-l mut pe bietul om în casă, unde se poate bucura de temperaturi peste 15C pe tot parcursul anului.

Materiale de verificare: eliminați bătăile de cap din setări

După cum am menționat, dacă ați achiziționat un pachet de pornire care include unele materiale, veți descoperi că toate sunt etichetate util și includ un cod QR. Acesta este pentru Glowforge, nu pentru dvs., și spune software-ului exact ce material utilizați, automat și cele mai bune setări pe care să le utilizați. Acest lucru elimină lupta obișnuită cu materialele noi pentru a încerca să vă dați seama exact ce setări funcționează cel mai bine, iar dacă utilizați modele Glowforge gata făcute, este literalmente doar un caz de apăsare după ce ați introdus materialul.

Acestea fiind spuse, am găsit două mici supărări cu materialele Proofgrade. În primul rând, toleranța pe o cearșaf de placaj de dimensiunea unui pat a fost redusă cu o fracțiune de milimetru, ceea ce înseamnă că a trebuit să o forțez în tavă sau să mă rad puțin pe lateral. În al doilea rând, foaia de dimensiune completă nu poate fi de fapt tăiată până la margine; pierzi aproximativ un centimetru în stânga și în dreapta. Deși înțeleg beneficiul de a putea introduce un material mai mare și de a tăia doar o parte mai mică din acesta, atunci când cumpărați materiale Proofgrade la preț premium special pentru această mașină, se simte că ar trebui să poată fi utilizate pe margine. la margine.

Exemple de proiecte: Precizia camerei poate fi o problemă

James Bruce / MakeUseOf

  7 Cele mai bune instrumente de monitorizare a rețelei fără agent

Dacă tăiați dintr-o bucată goală de material, lucrurile vor funcționa bine de prima dată. Cu toate acestea, pentru al doilea test, am vrut să încerc precizia camerei. Acest lucru a implicat folosirea unor semifabricate predecupate pentru bolovani de Crăciun și alinierea unui design care să fie decupat din interiorul lor.

James Bruce / MakeUseOf

Prima mea încercare a fost la aproximativ un centimetru spre stânga; pornirea și oprirea mașinii a rezolvat aproximativ acest lucru. A doua încercare a fost încă la câțiva milimetri, ceea ce este o gamă uriașă atunci când vorbiți de doar câțiva milimetri între designul dvs. și marginea semifabricatului.

Deci, în acest moment, am trecut la pasul de calibrare a camerei. Aceasta folosește o bucată goală de dimensiune completă de placă sau placaj pentru a grava un model repetat al siglei Glowforge. Este probabil ceva ce ar fi trebuit să fac atunci când am configurat mașina, dar tutorialul meu introductiv a greșit despre „realizarea primului tău design”, așa că nu știam că era chiar necesar.

James Bruce / MakeUseOf

După calibrarea camerei, alinierea a fost excelentă, dar nu perfectă. Am eliminat acest mic ornament de Crăciun în mai puțin de 10 minute, apoi am adăugat ceva text mai târziu. Precizia este mai bună atunci când articolele sunt plasate în centrul tăvii (aceasta are sens, deoarece camera se află în mijlocul capacului).

Apoi am apelat la ceva material Proofgrade; a fost recunoscut corect și nu a trebuit să ajustez nicio setare. Pur și simplu a funcționat. Încărcarea unui design din biblioteca Glowforge este simplă, iar toate straturile sunt gata făcute cu setările corecte. Tot ce trebuie să faceți este să completați spațiile libere și să mutați designul acolo unde doriți pe material.

James Bruce / MakeUseOf

Iată unde constă adevărata forță a Glowforge, cred: este incredibil să ai setări care funcționează fără a fi nevoie să te încurci cu arderea unui model de testare pentru fiecare material nou, experiment și risipă la nesfârșit. Sigur, materialele Proofgrade sunt mai scumpe decât mersul la magazinul local de bricolaj, dar vei risipi mult mai puțin.

James Bruce / MakeUseOf

Am făcut și câteva brelocuri din pielea Proofgrade furnizată. Acesta nu este un material cu care sunt familiarizat deloc, așa că a fost grozav să am acele setări deja activate. Atât tăierea, cât și gravarea textului au funcționat perfect prima dată.

James Bruce / MakeUseOf

Slate nu este oficial în baza de date de materiale, dar am găsit niște setări care oricum au dat rezultate grozave.

James Bruce / MakeUseOf

Acest suport pentru sticle de la Etsy a fost creația mea cea mai complexă, folosind mai ales placaj Proofgrade.

Mod Pro Passthrough: Lucrați cu materiale mai mari, un fel de

James Bruce / MakeUseOf

Zona de lucru este întotdeauna cea mai mare limitare cu mașinile de artizanat, fie că sunt cuttere cu laser sau imprimante 3D. Dar Glowforge Pro are un truc frumos în mânecă, pe care îl numește modul „Pro Passthrough”. Acest lucru vă permite să deschideți o fantă în partea din față și din spate a mașinii și apoi să introduceți materiale de foi mai mari. Camera ține evidența designului dvs. și face tot posibilul să vă alinieze tăieturile pe măsură ce treceți prin următoarea parte a materialului.

Din păcate, este încă oarecum limitativ. Am descoperit că nu era suficient de lat pentru a lucra cu lățimi standard de 600 mm (24 inci), cele mai mici materiale de tablă, cum ar fi placaj și MDF, vândute aici (în Marea Britanie, oricum). Așadar, a trebuit mai întâi să tai o foaie mai mare la dimensiune. Apoi, desigur, fără un alimentator transportor, trebuie fie să sprijiniți materialul, fie să stați acolo ținându-l. A trebuit să împing puțin prin fanta din față (încărcați din spate) pentru a preveni deformarea, care este și mai mult material irosit.

James Bruce / MakeUseOf

Prima dată când am încercat asta, am încurcat procesul. În timp ce stăteam lângă mașină și făceam materialul pentru următoarea parte, am observat că aplicația web a afișat un mesaj „Acum faceți fotografii, nu vă mutați materialul”… pe care îl aveam deja, iar următoarea parte a alinierii a eșuat. Din fericire, aveți și opțiunea de a alinia tăietura manual, dar în ciuda eforturilor mele, asta a dus la aproximativ 1 mm afară (pe care îl puteți observa în fotografia de mai sus, de-a lungul liniei centrale). Din nou, aceasta este probabil o consecință a unei singure camere de aliniere – nu sunt sigur că procesul automat s-ar fi descurcat mai bine, minte.

  Cum să vă dezinfectați smartphone-ul

Software: numai pe web este cel mai mare dezavantaj

Glowforge Pro necesită utilizarea unei aplicații web pentru a funcționa. Nu există software local disponibil. În cea mai mare parte, aplicația web funcționează suficient de bine, cu instrumentele la care te-ai aștepta și alte elemente magice, cum ar fi tăieturile automate de puzzle (oricum pentru utilizatorii Premium). Nu ar trebui să fii pierdut niciodată, iar proiectele Glowforge te vor ghida prin fiecare pas. Dar am niște îngrijorări.

În timp ce atât utilizatorii gratuiti, cât și cei Premium sunt forțați să folosească aplicația web pentru orice, în calitate de utilizator Premium, vi se oferă acces la „servere de înaltă performanță” pentru a vă procesa designul. Asta înseamnă că utilizatorii gratuiti ar putea fi nevoiți să aștepte mult mai mult pentru ca ai lor să fie procesați în cloud. În practică, nu am observat nicio diferență odată ce perioada mea de încercare Premium a expirat, așa că poate fi o diferență neglijabilă să fii supravândut pentru a-i face pe utilizatorii Premium să se simtă mai bine.

Dependența de o aplicație web înseamnă, de asemenea, că, dacă se întâmplă ceva cu infrastructura de la capătul lui Glowforge, nu ai noroc. Aparatul dvs. va fi inactiv din punct de vedere funcțional până când este reparat (sau nu). Trăind într-o zonă rurală, am o conexiune la internet neîntreruptă în cel mai bun moment. Dacă Starlink se prăbușește (cum se întâmplă frecvent când plouă, norii au o culoare amuzantă sau câinele strănută), nu pot folosi Glowforge.

Există puține instrumente de proiectare – lucruri precum inserarea unei linii simple sunt dificile. Trebuie să mergeți la meniu, să alegeți Inserați o nouă linie, să încercați să o localizați pe pânză, apoi să trageți punctele de început și de sfârșit acolo unde doriți să fie linia.

Cea mai mare problemă pe care am găsit-o este că tinde să se piseze dureros de lent atunci când ajustez un fișier complex. Acestea nu au fost ajustări suficient de semnificative pentru a garanta deschiderea externă a fișierului original și reimportarea acestuia – doar ștergerea sau inserarea unei linii aici sau acolo. Dar această încetinire extremă poate împiedica serios un flux de lucru și nu pentru că folosesc o mașină cu putere redusă. Pentru că este o aplicație web.

Un ultim punct pe care îl voi sublinia este că unele caracteristici fundamentale de bază, cum ar fi adăugarea de text la designul dvs., sunt blocate în spatele abonamentului Premium, ceea ce este deosebit de îngrozitor când considerați că nici măcar nu poate gestiona textul cu mai multe linii. O soartă similară așteaptă funcționalitatea de bază a obiectului oglindă. Serviciile premium ar trebui să adauge funcții avansate, nu să le elimine pe cele de bază.

Glowforge Pro: Nu pentru toată lumea

The Glowforge Pro este un kit compact și incredibil de bine făcut, care este perfect pentru o afacere de hobby la scară mică – dacă puteți justifica abonamentul premium, care este aproape necesar și prețuiți produsele în mod corespunzător, astfel încât să cumpărați materiale Proofgrade să aibă sens. Este foarte ușor de utilizat, ghidându-te pe parcurs și eliminând nevoia de a modifica setările la nesfârșit. Veți găsi o mulțime de valoare în biblioteca de șabloane de design premium care pot fi personalizate și vândute.

Dar pentru toți ceilalți care doresc să lucreze cu dimensiuni standard de materiale sau care doresc să utilizeze software care nu este bazat pe web, există opțiuni mai accesibile care nu se bazează pe un model de abonament. Nu vor fi nici pe departe la fel de elegante ca Glowforge Pro și vă vor cere să vă dați seama de propriile setări ale materialelor, dar în cele din urmă veți obține o valoare mai bună și mai multe funcții.

Glowforge Pro

Glowforge Pro este o piesă hardware incredibil de capabilă, care oferă posibilități creative nelimitate, mai ales atunci când este asociat cu materialele lor testate cu coduri de bare pentru setări perfecte de tăiere și gravare. Cu toate acestea, este îngreunat de un pachet software limitat doar pentru web și abonamentul aproape obligatoriu, ceea ce face dificilă justificarea prețului premium.

x