6 moduri de a vă asigura că extensiile dvs. Chrome sunt sigure

Majoritatea extensiilor Chrome sunt sigure de utilizat, dar extensiile rău intenționate cu permisiuni largi pot accesa conținutul paginilor web pe care le vizualizați, pot copia indicative de sesiune sau chiar pot accesa informațiile dvs. de plată.

Alegerea cu atenție a extensiilor dvs. Chrome este vitală, așa că iată cele mai bune modalități de a vă asigura că extensiile dvs. Chrome sunt în siguranță.

1. Utilizați Magazinul web Chrome

Cea mai sigură modalitate este să utilizați Magazinul web Chrome, cel mai sigur loc pentru a instala extensii pentru Chrome. Potrivit Chome Stats, Magazinul web Chrome are peste 125.000 de extensii și aplicații web. Fie că sunteți în căutarea unui manager de parole sau a unei extensii pentru a vă stimula creativitatea, probabil că veți găsi ceva potrivit.

Principalul dezavantaj al utilizării Magazinului web Chrome este că vor exista în continuare extensii Google Chrome umbrite pe care nu ar trebui să le instalați. Prin urmare, ar trebui să verificați în continuare credibilitatea extensiei înainte de a o instala. Avantajul este că, dacă descărcați accidental o extensie Chrome rău intenționată și Google o elimină, veți fi notificat, iar extensia va fi dezactivată pe computer.

  Cum să faci Cortana să folosească Căutarea Google în Chrome și Firefox

2. Cercetați Dezvoltatorul

Înainte de a instala o extensie, cercetați legitimitatea dezvoltatorului. Pentru a vă ajuta să distingeți între un dezvoltator profesionist și un risc de securitate, verificați dacă dezvoltatorul are un site web complet sau un profil public. Dacă aveți încredere în dezvoltator, puteți garanta că extensia Chrome pe care o descărcați este legitimă, descarcând-o direct de pe site-ul lor.

Singurul dezavantaj este că unii dezvoltatori fac extensiile rău intenționate la luni sau ani după ce le-au lansat inițial sau găsesc conturi compromise și cod rău intenționat adăugat. Aveți încredere în instinctele dvs. și utilizați o altă extensie de browser dacă ceva nu este în regulă.

3. Asigurați-vă că extensia este actualizată în mod regulat

De asemenea, trebuie să vă asigurați că o extensie este actualizată în mod regulat înainte de a o instala. Dacă o extensie este învechită, este mai puțin sigură decât extensiile actualizate. Nu are rost să folosești o extensie când ar putea conține vulnerabilități care te-ar pune în pericol în timpul navigării pe web.

4. Verificați recenziile

Recenziile sunt cele mai bune prietene ale tale! Verificarea recenziilor de la persoane care au folosit o extensie de browser vă va ajuta să obțineți o perspectivă asupra serviciului pe baza experiențelor altor persoane. De asemenea, puteți evalua experiența medie a utilizatorilor și dacă aceștia consideră extensia Chrome sigură.

Dacă o mare parte din recenzii sunt negative, căutați o extensie similară cu mai multe recenzii pozitive. Puteți citi recenziile suplimentelor Google Chrome în Magazinul web Chrome.

5. Efectuați în mod regulat scanări antivirus

Cu un software antivirus de încredere, puteți urmări tot ceea ce vă intră în browser. Extensiile Chrome rău intenționate cunoscute, PUP-urile (Programe potențial nedorite) și orice rețea sau activitate internă necunoscută, dar care se poate recunoaște rău intenționat, vor fi toate detectate de un program antivirus de renume precum Bitdefender sau Malwarebytes.

  Cum să traduci subtitrări pe Netflix [Chrome]

Cu toate acestea, software-ul antivirus poate face doar atât de mult pentru a vă proteja online, iar virușii și PUP-urile Chrome vor încerca întotdeauna să rămână nedetectați cât mai mult timp posibil. Pentru a evita copleșirea browserului cu prea multe extensii, instalați doar pe cele de care aveți cu adevărat nevoie.

6. Utilizați Navigarea sigură îmbunătățită Chrome și navigați pe Web în siguranță

Puteți lua în considerare utilizarea Navigare sigură îmbunătățită Chrome pentru a vă proteja de extensiile de browser rău intenționate. Navigarea în siguranță îmbunătățită este un mod de navigare puternic care servește în esență ca un antivirus pentru browser și vă protejează de descărcări, extensii și site-uri web periculoase. Puteți activa Navigarea sigură îmbunătățită Chrome accesând setările Contului dvs. Google la Securitate > Gestionați Navigarea sigură îmbunătățită > Navigare sigură îmbunătățită.

4 moduri de a căuta semne ale unei extensii Chrome periculoase

Dacă sunteți îndeosebi pasionați de tehnologie, vă puteți lua securitatea digitală în propriile mâini, investigând extensiile Chrome pe care le utilizați. Puteți începe cu metode precum verificarea permisiunilor extensiilor, inspectarea urmelor rețelei și utilizarea vizualizatorului sursă de extensii Chrome.

1. Verificați-vă extensiile în CRXcavator

CRXcavator evaluează extensiile Firefox, Edge și Chrome și calculează un scor de risc pe baza unor factori precum politicile de securitate slabe și permisiunile excesive. Căutând extensia folosind CRXcavator (sau introducând ID-ul extensiei de la adresa URL – șirul de litere sau cifre), puteți vizualiza un raport despre o extensie și puteți lua o decizie informată dacă să o descărcați.

2. Luați în considerare permisiunile pentru extensiile dvs. Chrome

CRXcavator oferă o perspectivă excelentă asupra fiabilității suplimentelor Google Chrome, dar este util doar cu context. Odată ce știți ce permisiuni solicită un browser web, ar trebui să vă gândiți dacă are nevoie în mod rezonabil de ele. În ciuda riscurilor, o extensie Chrome care gestionează parole va avea nevoie de permisiunea pentru a accesa conținutul unei pagini web și pentru a completa formulare. Aceleași permisiuni ar fi nerezonabile pentru o extensie de browser meteo.

  Cum să-ți faci propriul Chromebook cu sistemul de operare Chromium

3. Inspectați Urmărirea rețelei în Instrumentele pentru dezvoltatori

În afara CRXcavator, puteți obține o perspectivă incredibilă asupra faptului că un supliment Google Chrome este rău intenționat prin monitorizarea activității sale în rețea. Puteți obține mai multe informații despre activitatea din rețeaua dvs. prin capturarea unui fișier de urmărire a rețelei prin browser, așa cum este explicat de IBM.

4. Utilizați Chrome Extension Source Viewer

Vă puteți face cea mai bună idee despre ce face extensia dvs. de browser analizând codul sursă produs de Vizualizator sursă de extensii Chrome. Analiza codului sursă este fără îndoială dificilă, dar șansele dvs. de succes vor fi îmbunătățite dacă înțelegeți cum sunt realizate extensiile de browser.

Extensiile Chrome sunt o comoditate uriașă, deoarece pot face navigarea online mult mai ușoară, dar este important să vă asigurați că toate extensiile Chrome pe care le instalați sunt sigure de utilizat.