12/04/2023

Este cea mai bună platformă de învățare online?

Dacă doriți să vă creșteți abilitățile pentru a vă construi cariera, această recenzie edX vă va ghida pe bună dreptate și vă va spune dacă această platformă de curs merită.

În mod surprinzător, educația online nu este nimic modern, dar are mai multă importanță astăzi decât oricând. Avansarea tehnologiei le-a permis studenților să își acceseze materialele de studiu pe cloud, să participe la cursuri virtuale și să interacționeze cu instructorii.

Pe măsură ce cererea de educație online crește, nevoia unei platforme educaționale ușor de utilizat, dar cuprinzătoare se adâncește. edX este o astfel de platformă de cursuri online care se mândrește cu peste 3.500 de cursuri și are în prezent peste 76 de milioane de cursanți.

Dar merită certificarea edX? Este edX complet gratuit?

Am răspuns la toate în recenzia mea edX. Voi începe prin a vorbi despre edX, biblioteca de cursuri și calitatea instructorului. În secțiunile următoare, voi vorbi și despre experiența studenților, certificări, burse și planuri de prețuri.

Prezentare generală edX

edX a fost lansat în 2012 de oameni de știință de la MIT și Harvard, iar mai târziu, Stanford s-a asociat în 2013 pentru a oferi cursuri extinse. Într-un an, furnizorul de cursuri a ajuns la aproape un milion de utilizatori.

În prezent, edX are peste 35 de milioane de utilizatori, cu 15.000 de instructori și 160 de instituții partenere.

edX este cunoscut că oferă cursuri la nivel universitar din confortul de a fi la distanță. A colaborat cu instituții și universități de top din întreaga lume pentru a-și îmbunătăți cunoștințele.

Părți ale edX

#1. Selectarea cursurilor și diversitate

edX își propune să fie printre primele MOOC (cursuri online masive deschise) printre lista lungă de furnizori de MOOC. Ei bine, are un catalog mare de peste 3.500 de cursuri.

Pe măsură ce vă îndreptați către site, veți observa un meniu de curs în partea de sus. Treceți cu mouse-ul pe meniu și veți observa o listă cu toate cursurile edX. Aceste cursuri sunt sortate pe subiecte, de la tehnic la non-tehnic.

edX defalcă în continuare categoriile de subiecte în funcție de competențe, astfel încât să puteți ajunge la tipul potrivit de curs. În pagina catalogului de cursuri, puteți căuta cursuri prin bara de căutare sau puteți sorta folosind diverse filtre.

Iată câteva filtre de curs care vă ajută să sortați cataloagele de cursuri:

  • Subiect: Alegeți dintr-o gamă largă de subiecte și subiecte precum fizică, chimie, engleză, drept, filosofie, design, artă și cultură etc.
  • Abilități: Puteți clasifica subiectul și selecta abilitățile dintre Management, Cercetare, Analiza datelor, Luare a deciziilor etc.
  • Partener: Alegeți partenerul de curs care oferă diferite programe.

Ce mi-a plăcut la edX este varietatea de opțiuni de învățare.

edX are o multitudine de opțiuni de cursuri gratuite și plătite într-o varietate de subiecte. Puteți alege aceste cursuri citind recenziile edX despre anumite cursuri.

  Creatorul de site-uri de folosit în 2023?

Elevii pot alege diferite tipuri de programe și opțiuni de învățare care includ:

  • Cursuri unice: Aceste cursuri sunt independente și nu oferă alte programe sau serie de cursuri. În schimb, cursul se concentrează doar pe o anumită temă.
  • Programe de certificate: cursurile de certificare edX constau dintr-un set de subiecte organizate acreditate de universități de top și institute standard care oferă experiență practică cursanților.
  • Programe MicroBachelors și MicroMasters: Evident după nume, aceste cursuri sunt cursuri stivuibile și scurte, create pentru a perfecționa candidații și pentru a dobândi abilități echivalente cu examenele semestriale din facultate.

#2. Calitatea Instructorului

Nu folosește interfața de utilizare captivantă, prețurile scăzute sau varietatea de cursuri atunci când calitatea cursului este scăzută. Dacă sunteți cineva care preferă formarea condusă de instructori, edX este cea mai bună alegere.

edX colaborează cu universități și instituții de renume precum MIT și Harvard, care au profesori și profesori înalt calificați în diverse subiecte. Acești instructori posedă cunoștințe din lumea reală și au capacitatea de a furniza conținutul potrivit.

În plus, instructorii oferă aceeași experiență ca și sala de clasă fizică, deoarece se pot implica fără probleme prin discuții live, întrebări și răspunsuri și forumuri comunitare.

#3. Livrarea cursului

edX este o platformă pentru cursanții serioși, iar cursanții au nevoie de un angajament puternic din partea furnizorilor de cursuri. edX oferă cursanților două opțiuni pentru finalizarea cursului. Ei pot fie să aleagă o opțiune în ritm propriu, fie să stabilească o durată a cursului pentru învățare.

Prin stabilirea duratei cursului, instructorii trebuie să finalizeze cursul într-un anumit interval de timp. Majoritatea cursurilor edX durează 4-12 săptămâni și implică aproximativ 5-8 ore de atenție.

#4. Experiență de învățare a studenților și utilizare

Baza recenziei mele edX depinde de răspunsul la această întrebare – „Este edX bun pentru studenți?”

Din experiența mea, edX oferă studenților un tablou de bord ușor de utilizat, facilitând învățarea. Nu veți rata nevoia de a participa la clasă fizică în timp ce învățați cu edX.

Tabloul de bord vă oferă progresul săptămânal printr-o diagramă circulară și un clasament al studenților înscriși la curs. Pentru a îmbunătăți învățarea, edX oferă materiale de curs și evaluări care trebuie finalizate într-un timp fix.

Tabloul de bord are fonturi clare, vizibile, care facilitează navigarea prin cursuri și programe. Utilizatorii pot urmări progresul cursului prin starea cursului cu opțiuni de filtrare precum „În curs”, „Neînceput”, „Terminat”, „Neînscris” și „Actualizat”.

Iată cum arată tabloul de bord de învățare edX:

Sursa: Open edX

Dacă nu sunteți vorbitor nativ de engleză, nu vă faceți griji! Puteți solicita acces la cursuri în alte limbi, cum ar fi chineză, rusă, spaniolă, franceză și italiană.

#5. Certificate și acreditări verificate

Vă faceți griji dacă certificatele edX merită? Ei bine, edX se laudă cu certificatele sale tangibile verificate. Aceste certificate sunt verificate de universitățile și instituțiile care au colaborat cu edX.

Aceasta înseamnă că veți primi un certificat de absolvire de la Harvard, Yale, Oxford, LSE, Stanford, Cambridge, Sorbona și McGill.

Cele mai multe recenzii edX întreabă dacă – „certificatele edX vă pot aduce postul?” Cu siguranță o face.

  5 lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a vă șterge contul Microsoft

Certificatele de la edX sunt credibile, deoarece colaborarea sa cu universități de renume vă ajută să vă evidențiați de alți angajați. Fiecare certificat este conceput în mod unic, prezentând emblema și semnătura instructorului.

Puteți folosi certificatul gratuit de pe LinkedIn pentru a fi afișat ca o distincție. Cu toate acestea, certificatul verificat deține mai multă credibilitate și autenticitate. Va trebui să plătiți pentru curs pentru a obține certificatul verificat.

#6. Ajutor financiar și burse edX

Ca orice universitate internațională, edX oferă ajutor financiar pentru studenții care nu își permit aceste cursuri. edX oferă burse cu până la 90% reducere la examenele la nivel universitar.

Cu aceste ajutoare financiare super de încredere, puteți urma orice curs și îl puteți finaliza fără să vă faceți griji cu privire la buget. Va trebui să aplicați pentru bursele edX. Trebuie să completați aplicarea și îl depun pentru aprobarea ajutorului financiar.

edX poate dura câteva zile pentru a vă aproba cererea pentru bursă. Cu toate acestea, procentul de burse nu este garantat. În funcție de aplicația dvs., puteți obține până la 90%.

Veți primi un e-mail la cerere cu un cod unic. Acest cod poate fi aplicat la finalizarea plății și poate beneficia de reducere la cursurile acreditate.

Bursele edX o fac o alegere preferabilă pentru studenți, deoarece nicio altă platformă de furnizor de cursuri nu oferă un certificat universitar verificat cu o astfel de reducere.

Cât costă cursurile edX?

edX este diferit de alte platforme educaționale când vine vorba de cost. Majoritatea cursurilor de pe edX sunt gratuite.

De obicei, edX folosește două abordări de stabilire a prețurilor: pista de audit și pista verificată.

  • Pista de audit: puteți începe cu cursul gratuit, dar nu veți primi resurse sau evaluări calificate pentru aceste cursuri. Cu toate acestea, veți obține materialele de curs, pe care le puteți completa în propriul ritm.
  • Verified Track: edX vă oferă o certificare verificată împreună cu materialele de curs, evaluările și tutorialele video. Cursurile plătite au un cost între $50-$300.

Dacă doriți să obțineți programe Bootcamp, Microbachelor sau programe de diplomă din seria X, acestea pot crește cu 1.000 USD – 2.000 USD.

În comparație cu orice diplomă universitară, edX costă mai puțin și nu este o idee rea să obții un certificat verificat și recunoscut de o universitate de prestigiu.

Tabelul de mai jos prezintă programele de studii și costul:

Curs edXPrețuri Programe de certificate profesionale 299 USDPrograme MicroBachleros 499 USDPrograme XSeries 135 USD Programe MicroMasters 600 USDLicență într-o anumită materie (învățare virtuală) Aproximativ 10.000 USDCursuri gratuite disponibile

În ceea ce privește opțiunile de plată, puteți folosi cardul de debit sau de credit sau chiar portofelul PayPal pentru a plăti cursul.

Avantaje edX

➡️ Conținut gratuit de curs: edX este cunoscut pentru biblioteca sa vastă de cursuri gratuite pe diverse subiecte. Chiar dacă nu obțineți un certificat verificat, învățăturile de la universități de talie mondială sunt o pană în șapcă.

➡️ Certificate verificate: nu luați aceste certificate doar ca un premiu de consolare. Certificatele verificate ale edX sunt recunoscute și ștampilate de universitatea care oferă cursul. Cea mai bună parte este că funcționează ca o dovadă a interviurilor tale de angajare.

  Cât de compatibile sunt Xbox Series X și S?

➡️ Politica de rambursare în 14 zile: dacă nu doriți să continuați cursul, îl puteți anula în termen de 14 zile de la cumpărare și puteți obține o rambursare de 100%.

➡️ Cursuri cu ritm propriu: Majoritatea cursurilor sunt auto-ritmate, ceea ce înseamnă că puteți începe oricând.

➡️ Ușor de urmărit: în comparație cu alte platforme de curs online, edX oferă un tablou de bord navigabil și ușor de utilizat pentru a urmări progresul studenților.

edX Dezavantaje

➡️ Fără structură fixă ​​a cursurilor: edX colaborează cu diferite universități pentru diferite cursuri. Acest lucru duce la confuzie și inconsecvență în structura cursului.

➡️ Lipsa unor cursuri: deși are materii precum drept, fizică și alte cursuri de învățământ superior, edX nu are cursuri precum coacerea sau realizarea de filme.

Alternative edX

După ce luăm în considerare minusurile, să ne uităm la câteva alternative bune la edX.

#1. Skillshare

Skillshare oferă cursuri care sunt axate pe abilități artistice și creative. Această platformă de învățare se concentrează pe subiecte precum scrisul, designul, fotografia și multe altele. Skillshare are un model de prețuri bazat pe abonament, în care puteți învăța un set de cursuri sub un singur preț.

În comparație cu edX, aceasta este o opțiune mai economică și oferă un raport calitate-preț incredibil.

#2. Udacity

Udacity este o platformă MOOC care oferă cursuri gratuite, nanograde, programe executive și cursuri unice plătite. Fiecare curs este în ritm propriu și vine cu un mentor care să vă ajute.

În comparație cu edX, cursurile sunt limitate, în timp ce puteți obține feedback de la instructori. În medie, aceste cursuri costă în jur de 200 USD.

#3. Coursera

Coursera este o platformă similară cu edX. Colaborează cu instituții și agenții guvernamentale pentru a oferi cursuri de la știință la arte. Există peste 3.900 de cursuri pentru diplome și certificări, în timp ce 100 de cursuri gratuite sunt în Coursera.

Coursera are cursuri cu o dată fixă ​​de începere și de sfârșit și oferă un certificat verificat de universități.

#4. Udemy

Udemy este o piață pentru cursuri care oferă o gamă largă de subiecte, de la programare la afaceri, creștere personală și management. Experții din întreaga lume pot crea și încărca cursurile.

Puteți finaliza aceste cursuri după convenția dvs. Udemy are o bibliotecă vastă de peste 10.000 de cursuri. Cu toate acestea, nu veți obține niciun certificat sau validare de la universități.

Nota autorului

Până la sfârșitul acestei recenzii edX, pot răspunde la această întrebare – Este edX legitim?

Deși depinde de alegerea personală, nu aș avea un alt răspuns decât da. Cel mai mare pro al acestei platforme este natura sa open-source.

Conținutul cursului este, de asemenea, la înălțimea hype-ului, oferind cursuri de calitate la nivel universitar. edX oferă, de asemenea, cea mai bună experiență de utilizare prin tabloul de bord ușor de navigat. Îmi place calitatea cursului și evaluările notelor care îl fac să merite banii.

Mai presus de toate, ce este mai bun decât să obții o certificare verificată de la o universitate de prestigiu? Întotdeauna este nevoie de îmbunătățire; beneficiile edX eclipsează defectele minore pe care le are.

Deci ce mai aștepți? Mergeți la edX și începeți cu el.

Apoi, citiți lista noastră cu cele mai bune locuri pentru a crea cursuri online.

A fost de ajutor articolul?

Multumim pentru feedback-ul dvs!

x